FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 06:48

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Ali AP poneumljajo ?  (Prebrano 677 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Maiden
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3

« dne:: petek, 27. november 2009 ura: 19:31 »

Na AP Zyprexa ter Abilify sem kratek čas (3-4 tedne). Jemljem 10mg Zyprexa zvečer, ter 10mg Abilify zjutraj. Opazam stranske učinke kot so težka nesbosobnost koncentracije, močna utrujenost tudi po 14 urah spanja, občasna vrtoglavica.

Občutek imam kot da sem od začetka jemanja tablet zgubil na pameti. Še preproste filme mi je občasno muka pogledati ter slediti zgodbi, kaj šele sledenje profesorjevi razlagi oz. učenje iz zapiskov.
Tudi preprost pogovor z sošolcem je postal mučen, saj težko zastopim kaj mi nekdo hoče povedati, sam pa prav tako težko najdem besede v povratno mnenje.

Ali mislite da so to le trenutni simptomi, ki se bodo sčasoma pomilili/odstranili ?
Je doza tablet prevelika ?

Razmišljam da bi začel odmerke zdravil počasi zmanjsevati ter jih prenehal konzumirati (na lastno pest).

P.S. Ena najbolj neprijetnih zadev ki jih pa opažam je občasno trzanje leve ustnice. Do trzanja pride
predvsem med pogovorom, kar je pa zelo neprijetno, ker sogovorec to opazi.
« Zadnje urejanje: petek, 27. november 2009 ura: 19:38 od Maiden » Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.430

« Odgovori #1 dne:: petek, 27. november 2009 ura: 20:47 »

Kaj pa piše v navodilih za stranske učinke?
Prijavljen
matheu__
gost
« Odgovori #2 dne:: petek, 27. november 2009 ura: 21:02 »

Zakaj pa jemlješ Abilify IN Zyprexo? Oboje sta atipična antipsihotika. Še količinsko sta primerljiva  (10mg zyprexe je približno isto kot 10mg abilifya). Ne zdi se mi logično.

Glede poneumljanja: Ja, antipsihotiki poneumljajo. To je po domače tud njihov namen. Strokovnjaki so pogruntali, da je butast pacient, simptomatično zdrav pacient  Grin

Citiraj
Ali mislite da so to le trenutni simptomi, ki se bodo sčasoma pomilili/odstranili ?

V skupni dozi abilifya in zyprexe 20mg se simptomi ne bodo omilili; v najboljšem primeru se boš navadu zret v zrak, se izogibat pogovorom z ljudmi in gledat živ žav. Glavni učinek je pač ta, da te ubije. Kar je tud glavni smotr tovrstne terapije (za prehodno obdobje po akutni fazi, kot je blo meni rečeno.)

Trzavica in krči so direkna posledica močnega blokiranja dopamina (AP-ji na večjih dozah).

Posvetuj se z dohtarjem, preden začneš nižat.
Prijavljen
PseudoSciencePsych
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 13

« Odgovori #3 dne:: petek, 23. april 2010 ura: 21:10 »

Nejemli in pusti da se telo prečisti od tega kar na lastno pest, v času odvajanja pa zaprosi družino ali bližnje naj te probajo razumeti in ti pomagat če pride do morebitnih izpadov
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.116

« Odgovori #4 dne:: sobota, 24. april 2010 ura: 18:23 »

Sam sm na Torendu (risperidon) 3 Mg na dan. In zdej sm znižal pred enim tednom na 2,5 Mg na dan, ravno zato, ker mam en kup stranskih učinkov in se mi zdi, da sm sposoben živeti z veliko manjšo dozo. Ampak je pa zelo zelo pomembno, da nižaš kar se da postopoma, ker čene imaš hud odtegnitveni sindrom... Na teh zdravilih se počutim skos nekoliko lenega in zaspanega. Meni je ko sm mel 4 Mg trzal jezik in to tako, da sm komaj govoril... Pol sm pa zmanjšal na 3 in use je bilo OK. No še en zelo moteč stranski učinek pri meni je to, da sm se v 3h letih jemanja zredil za 20 kil. Ampak če ti je težko in imaš težave ti antipsihotik lahko tudi zelo pomaga, in sm hvaležen, da sm ga v hudih časih lahko jemal, ampak zdej se mi pa zdi, da ga ne rabim več toliko, enkrat mam pa namen čisto ukinit ta Torendo. Ampak ne pa še kuj, za začetek bom samo manjšal zelo postopoma, pa da vidim kako bo...
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.116

« Odgovori #5 dne:: sobota, 24. april 2010 ura: 18:24 »

Kar hočem povedati je to, da je vsaka stvar dvorezen meč in je za nekaj dobra za nekaj pa slaba in tako je tudi z zdravili...
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar