Pozdravljeni,
imam problem, saj me v zadnjih dneh velikokrat na dan zgrabi panika zaradi misli, ki se mi pojavljajo v glavi.
Občutim strah in ne vem zakaj se mi sploh pojavljajo. Bila sem že v psihiatrični bolnišnici (pred 4 leti) in se bojim, da bi morala spet nazaj in da zaradi tega ne bi končala fakultete in da bi me potem tudi fant zapustil...

Glavni problem je v tem, da sma s fantom že zelo dolgo skupaj, ga ljubim, ne znam si predstavljati življenja brez njega. Gre pa za to, da se mi že kak teden v misli vsiljuje sošolec, odkar sem izvedela da mu je umrl oče. Sicer tega sošolca sploh prav ne poznam, nimam z njim stikov, se še nisem pogovarjala z njim.
Čudim se, zakaj se mi vsiljuje v misli, kot tistemu, ki je v nekoga zaljubljen ali kaj podobnega. Glede njega lahko rečem, da je sicer lušn pa vse, ampak sovražim to, da se mi pojavlja toliko v mislih.
Rada bi, da se to konča in da bom lahko brez slabega občutka spet fantu izkazovala čustva, ker ga ljubim, mi je vse, ne bi ga zamenjala ali karkoli podobnega. Zaupala sem se prijateljici, njemu pa tega ne bi upala povedati, saj bi mislil, da sem zaljubljena v tega sošolca in da bi njega rada zapustila. Grozno res.
Je imel kdo že podobno izkušnjo in kako si v tem primeru pomagati?
Hvala za vse odgovore!