FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 11:43

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Moja zgodba o srečanju z depro  (Prebrano 2586 krat)
terapevtka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 11

« dne:: sobota, 14. november 2009 ura: 16:22 »

Pozdravljeni dragi damovci!

Že kar nekaj časa prebiram vaše zgodbe, tako, da sem se odločila, da z vami podelim še svojo zgodbo.

Sem nova na forumu in absolventka del.terapije, ki se je v lanskem letu srečala z dnom pekla. Menim,da je bil vzrok pri meni za izbruh te pošasti kombinacija mnogih sekirancij ( faks,ljubezen, stroga družina, sploh mati, ki me je vedno podcenjevala in mi dajala občutke nesposobnosti ).
 Lansko poletje pa je počilo. Huda tesnoba, jokavost, hujšanje, vsiljive misli o samomoru, izogibanje ljudi..itd, groza! Veliko krat me je imelo, da bi se porezala z želetko, ampak, nekako tega nisem nikoli storila, vse skupaj sem preprosto prespala in spala večino dneva in noči.
 Nimam pojma kako sem kasneje zvozila vse študijske obveznosti, večinoma časa mi je po glavi poplesavala ideja o smrti in kako je nasploh vse brezveze, brez smisla. Domačim sem se zaupala, kako hudo je z mano, mati, kot vedno je rekla, da naj nisem taka "cmera" in se iz tega spravim z voljo. Sploh me ni jemala resno, oporo sem našla pri svojem prijatelju, ki mi je bil res v izjemno podporo, vedno ko mi je bilo hudo sem se lahko obrnila na njega za kar sem mu in mu bom vedno hvaležna.
 Vedela, sem da je to bolezen, za katero si bom mogla najti ustrezno pomoč...brskala sem po spletu in tako našla vaše društvo,prebirala vaše zgodbe in ugotovila, da nisem edina v tem. Vaše zgodbe so mi vlivale pogum.
 Poskusila sem z šentjanževim čajem, ki mi ni pomagal prav nič, kasneje sem odšla do zdravnice in se z njo jokavo pogovorila. Dobila sem cipralex in helex. Cipralex mi dolgo ni deloval, po več kot enem letu lahko rečem,da se je stanje vendarle stabiliziralo. Stranskih učinkov pa na srečo takrat nisem imela nič.
 Sem pa med nihanji velikokrat že obupavala,da bo ta nadloga sploh odšla. Izdelala sem si dnevnik v katerem sem beležila nihanja, tako da sem lahko minimalne uspehe vendarle opazila in spet dobila nek pogum. Pričela sem hoditi na sprehode v naravo s svojo psičko,tečt, se družiti z ljudmi, čeprav mi do tega ni bilo niti najmanj, prebrala sem veliko knjig, da sem se nekako zamotila. Izleti in vse prijetne aktivnosti me niso niti malo zanimale,bile so BAV BAV, vendar sem se nekako prisiljevala,da sem nekaj vendarle počela,čeprav mi je bilo takrat popolnoma brezveze. Sama s sabo sem se šla terapije.
Velikokrat je bilo res zelo zelo hudo in bi najraje vse skupaj končala-ampak sedaj po več kot enem letu in pol se počutim super, nič več samomorilnih misli, nihanj, dneve uživam takšne kot sem jih pred izbruhom depre. Sama še vedno jemljem cipralex in upam,da bom ga kmalu pričela opuščati.
Ostaja nam upanje,veliko pa tudi pomenijo vzpodbudne besede, opora in zdravila.

In ugotovite? Tema mojega diplomskega dela bo o depresiji, največji pošasti,kar sem jih spoznala in si želim, da za VEDNO izgine iz mojega življenja. Na tem delam!

Lep pozdravček in tudi vsem vam veliko poguma!  pomezik
« Zadnje urejanje: sobota, 14. november 2009 ura: 16:40 od terapevtka » Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.713

« Odgovori #1 dne:: sobota, 14. november 2009 ura: 16:51 »

Terapevtka! rozicodam

Lepo je prebrati tudi kakšno zgodbo o uspehu. oki Smiley  Veliko truda si vložila in rezultati so tu. Sem vesela zate. pomezik  Glede na napisano bi bilo dobro tudi, da se nekako distanciraš od mame, ker očitno tudi ona ne vpliva dobro nate. Upam, da ne živita skupaj. Če pa že, pa upam, da ne pustiš, da s svojim obnašanjem vpliva na tvoje počutje.

Želim ti, da bi ohranila stabilnost in uspešno opravila diplomsko nalogo. rozicodam rozicodam rozicodam
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #2 dne:: sobota, 14. november 2009 ura: 18:53 »

Čestitam  claprozicodam, težko pot si prebrodila. Le tako naprej, z zdravili ali brez. rozicodam
Prijavljen
terapevtka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 15. november 2009 ura: 00:52 »

Janja in Trzinka vesela sem vajinih komentarjev, sploh pa tega, da sem to zgodbo podelila z vami,ki to razumete. Še še slišimo in vsem prijetno lahko noč  pomezik
Prijavljen
DAMa
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.839

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 15. november 2009 ura: 18:42 »

Terapevtka, čestitam za moč in pogum!  rozicodam In dobrodošla na forumu.

Zelo zelo me veseli, kadar se kdo odloči za raziskovanje in znanstveni pristop k tem motnjam, tako da če te zanima depresija tudi s študijskega vidika, si lahko mogoče pomagaš tudi z nami. Če recimo potrebuješ kakšen podatek s foruma ali želiš izvesti kakšno anketo, se obrni na uredništvo (pač, preprosto napišeš, kaj želiš Smiley ) in dobi dovoljenje za sodelovanje na forumu z namenom pisanja diplome. Najbolje, da si pogledaš v pravilih, tam vse piše, potem pa kar meni pošlji osebno sporočilo in bom predala drugim naprej. Vsakega novega strokovnega dela s tega področja smo veseli in če si sodelujoči to želi, lahko delo tudi objavimo na našem portalu in ga damo v evidenco gradiv! Samo za razmislek - kot opcija Smiley
Prijavljen

Pogum potrebujemo, da vstanemo in spregovorimo; prav tako pa ga potrebujemo, da sedemo in poslušamo.
terapevtka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 15. november 2009 ura: 23:35 »

Živjo!

O super, prav gotovo bom izkoristila to opcijo za kar se že v naprej zahvaljujem! clap clap Se slišimo
Prijavljen
terapevtka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 25. februar 2010 ura: 02:09 »

Mojega "lenarjenja" je konec in se spravljam k pisanju diplome z naslovom-no ni še točno dodelano bo pa v tem stilu: Pomen socialnega okolja pri osebah z depresijo, tako da se priporočam, vesela bom vsakršnega sodelovanja,informacij, nasvetov itd., ko bom tako daleč  Smiley Vsem skupa en velik pozdrav  oki
Prijavljen
koklja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.852

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 25. februar 2010 ura: 07:21 »

Krasno - preberi nujno Psihosocialna pomoč v stiski od Tanje Lamovec Smiley

Koklja
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 25. februar 2010 ura: 07:26 »

oki
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
terapevtka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: četrtek, 25. februar 2010 ura: 21:10 »

Bom prebrala, hvala Smiley
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar