FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 19:29

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: še moja depresija al karkoli pač je to sranje  (Prebrano 2503 krat)
saxon
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3

« dne:: nedelja, 22. november 2009 ura: 22:33 »

hey

malo prispevkov sem že prebral, tukaj in na Poljubu, v nekaterih se najdem notri, v nekaterih pač ne, odločil sem se, da še jaz malo pojamram, mogoče pade kakšen unikaten odgovor.

anywayz

depresijo imam že 3-4leta, s tem, da se je 2 leti zavedam. pri psihiatru in zdravnikih nisem bil, tudi ne mislim prav tako ne mislim jest antidepresivov in podobnih sranj. nikomur o moji bolezni ne govorim, ker vidim, da ljudje to ne sprejemajo najbolje, sploh tisti katerim se ne sanja kakšna muka je to.

kot prvo me zanima, kako depresijo premagati? splet je polno nekih člankov in blogov ampak nikjer ne piše kako se je sploh da uničiti? vem, da ne obstaja način 3x zaploskaj in minilo bo, ampak vseno bi rad kaj prebral o ljudjeh, ki so jo premagali, kako jim je uspelo, kako so se potem počutili, je življenje potem lepo itd.

kot sem že povedal 4 leta trpim za depresijo, od tega 2leti študiram in premlevam vso mogoče sranje, možgani me že bolijo dobesedno, vsako jutro mi dan postreže z novim odtenkom črnih misli in potem to vrtim v glavi in mi gre že na bruhanje vse skupaj. pozabil sem že kako je biti vesel, žalosten, jezen...vse, neznam se sploh več smejati, jokal nism že par let, skratka moje življenje je ena sama pustinja. prijatelje sem večino izgubil, punce nimam ofcourse, družina se me sramuje, pravtako sorodniki. vse tega sem se nekako navadil, da me ni še bolj potrlo, ampak zadnje dni je vse šlo še navzdol pa sem bil 100% prepričan da sem že dosegel poden, vglavenm izglubljam upanje, da bom kdaj spet normalen, pojavljati so se mi začele samomorliske misli - pomojem sem na robu norosti, včasih sem se samo nasmejal škodoželjnim ljudem in si mislil, pezdetek bogi počakaj, da pridem ven iz depresije se bomo potem menili, sedaj tega ni več  Sad  večina ljudi se mi zdi bednih in primitivnih, ampak jaz še največjim nesposobnežim nemorem konkurirati, ker imam v sebi toliko zavor. zase vem, da imam nekaj odlik, sem dokaj pameten, delaven in tudi dobro zgledam, no to je vse bilo, sedaj se mi vidi na 500m da z mano nekaj ni vredu. pred depresijo sem imel dober lajf, veliko prijateljev, uspehi, in nekaj oboževalk. sedaj sem mrtev, dobesedno, noben me ne kliče, ni smsov, na facebooku me tud ni, ker nimam slik, da bi jih nalepil gor Grin in vsak dan mi je težje, prvo ker ga moram spet preživeti, kot drugo pa ker takoj vem, da je to še en izgubljen dan. pol toliko mi ne bi bilo težko, če bi imel depresijo pri 40ih, ljudje jaz sem star 21 let??? uničujejo se mi najlepši dnevi življenja, medtem, ko moji vrstniki uživajo lajf na polno, sex, drugs, alkohol in čiste misli, sem jaz pri 21letih doktor psihologije in razmišljam o genocidu nad gledalci kmetjije. OMG prav žal mi je za vsak jebeni članek, ki sem ga prebral, ker zdej sam še premišljujem o tem sranju.

kot pravim vse meji že na norost, nevem več sploh kaj sam s sabo, vse mi je postalo že rutina, izogibanje ljudem in stalno sanjanje kako bo nekoč ko bo minilo, to se vleče že leta, fax pavziram, hodim na šiht, kjer gledam sam lenuhe, ni mi problem delati, problem mi je biti v prostoru z ljudmi in poslušati njihove težave, ki bi bile zame mala malica sesmejem potem pa še vprašanja: zakaj pa ti nič ne rečeš? zakaj si pa danes tako žalosten? a tebi to ni smešno? itd needless to say  komaj se zadržim, da ne vržem ekrana komu v glavo.

predkratkim sem pomislil če obstajajo dobre lastnosti depresije? pri sebi vidim, da so se mi zelo izostrili čuti za ljudi, sedaj po 2min prepoznam bedaka, še prej pa bleferja, kešpičko, lahkoživko, skratka vse takoj popredalčkam in skoraj vedno zadanem Grin mnogo bolje sem spoznal tudi samega sebe. edino kar nevem ali je to plod odraščanja ali depresije.

upam, da bo kdo kaj napisal Smiley
Prijavljen
Sara
gost
« Odgovori #1 dne:: nedelja, 22. november 2009 ura: 23:06 »

žIVJO, SAXON!

To so tvoje prve besede o tvoji osebni zgodbi? Lepo da si jih zaupal, lepo da si jih dal iz sebe. Ti je lažje?

Tukaj boš videl, da nisi edini s tako zoprnimi težavami. Veliko je že to, da si seznanjen kaj se ti dogaja. Naprej boš pa prestopil, ko boš imel dovolj trenutnega stanja. Močna želja po drugi obliki življenja, ZASLUŽIŠ SI GA. Mlad si, pred pragom dogodivščin in doživetij. Nisi navedel tvojega osebnega mnenja do tablet. Zavračaš jih. Ja, res je kemija. Ni fajn občutek, da mormo nekaj jemati, da lahko funkcioniramo. A po eni strani zato obstajajo, da nas rešijo vsaj malo. Želim, da se ti situacija tako obrne, da bo čimprej nasmeh na tvojem obrazu, žar življenja in volja do življenja. Hudo je. Verjamem. Sem si tud sama izkusila delno. Vsak od nas tukaj, verjemi. Nikomur ni fajn. Nihče si ne izbere take situacije. A življenje nas ponese. Ne vem morda so včasih mali koraki dovolj. Ne vem, tudi jaz odkrivam vzrok.

Drži se in pogumno naprej.

Večina ti bo svetovala pomoč, terapevta, ad,.. sam presodi, kaj si želiš. Samo od sebe menda ne mine, žal.

Pogumno naprej, mlad si in poln pričakovanj!

Prijavljen
saxon
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 22. november 2009 ura: 23:49 »

haj so prve besed in tudi zadnje o recimo osebni zgodbi, sicer bi lahko pisal celo noč o mojem bednem obdobju življenja ampak je res preveč bedno in črno, včasih sem prav ponosen nase, da se še nism privezal.

terapevti in psihiatri? mislim, da ne pride v poštev, toliko kot sem slišal o njih mislim, da mi ne morejo pomagati, sploh bi se mi pa sprožila bulletproof blokada, ko bi moral povedati svoje težave.

antidepresivov se bojim, nagnjem sem k uživanju in zato vem, da nebi imel mere, sploh pa bi bil še vedno depresiven čeprav nebi vedel? al kako že delujejo..

glede vzroka, meni je moj jasen: moja družina, sicer ugledna in premožna ampak žal eni nebi smeli imeti otrok.

torej..še vedno so dobrodošle kakšne univerzalne tehnike sproščanje, četudi stvari postavijo na bolje za samo 0.1%

Prijavljen
nicole
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 203

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 23. november 2009 ura: 00:14 »

Ej fant,pozdravljen!

nisem tvoje starosti,sem pa mama fanta,ki je imel anksioznost in depresijo ,pa tudi sama sem šla skozi ves ta pekel.
Bilo je težko,ko se je začelo pri meni že pred 10 leti, potem pa še pri sinu,ko je imel le 13 let.
Takoj sem pri sinu prepoznala stanje in reagirala. Bil je psiholog in bil je psihiater in bila so zdravila ..in veš kaj ti povem...še sreča ,da obstajajo vse te pomoči.

Očitno se nisi še dotaknil dna, če lahko delaš, vstajaš, ješ in greš med ljudi.
Midva s sinom tega nisva mogla. Bilo je hudo .stalne slabosti,vroglavica, strah, bolečine povsod,hujšanje...

Psihiatri tudi ne filajo samo z zdravili,a najti je treba pravega. Vse od KVT, do avtogenega treninga, skupinske in individualne terapije pri psihiatru,zdravila in seveda veliko moči,da je človek se zjutraj vsaj dvignil iz postelje.

Tudi pri sinu je bilo podobno,a so se zdaj stvari uredile.

Oba sedaj funkcionirava in se veseliva vsakega dne posebej...

To je v razmislek...drži se in piši še kaj.... :)nicole
Prijavljen
saxon
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 23. november 2009 ura: 00:45 »

damm, a potem ni možnosti da se rešiš tega pekla brez psihiatrov in zdravil?
odkar sem depresiven sem postal zelo zelo sramežljiv, prej nisem bil, no vse v mejah normale, problem je, ker pod nobenim pogojem nebi človeku priznal, da sem depresiven, niti zdravniku, komaj sem priznal sebi. že če kdo zraven mene omeni besedo depresija ali zamorjenost takoj zakuham. v knjižnici sem videl knjigo premagajte sramežljivost, but hey sam sem mnenja, da resnično sramežlljiv človek si ni sposoben izposoditi te knjige, no tudi jaz si jo nism, hotel sem jo ukrasti ampak mi ni uspelo  happy
sicer sem tudi sam shujašal že za 15kg, jem zelo težko, da o 2 škatlicah west red na dan ne govorim.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 23. november 2009 ura: 07:39 »

damm, a potem ni možnosti da se rešiš tega pekla brez psihiatrov in zdravil?

seveda je, a je pot precej daljša in težja  kiselnasmeh
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
pupika
gost
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 23. november 2009 ura: 10:20 »

ja ne vem Saxon.. Ne želiš k zdravniku, odklanjaš zdravila, ne želiš k terapevtu, knjige si ne bi sposodil ker te je sram
Ali misliš, da obstaja še kak drug način?
Sama imam hči tvojih let in vem, da bi prepoznala bolezen in ukrepala. Kje so tvoji starši, da te ne zbezajo ven iz te luknje ?
Na žalost je tako, da če ne boš nič naredil, se ne bo nič izboljšalo. Če tako odvračaš strokovno pomoč, potem zberi pogum in odvrzi sram pa si sposodi kakšno knjigo s CD-jem za sproščanje. Knjižničarko sploh ne zanima kaj si kdo sposodi!
Sama bi ti tudi predlagala kak tečaj joge. Tam se dejansko naučiš sproščati telo in duha. In nikar ne misli, da gredo na jogo sami depresivci in te bodo takoj ožigosali.
naraven pripomoček k zdravljenju je tudi telesna aktivnost.
Če bi bila pa jaz tvoja mama bi te naročila k psihoterapevtu. kot berem izhajaša iz premožne družine torej denar ne bo težava, da greš samoplačniško. Terapevt ti pomaga poiskati vzroke, odpre ti nek drug pogled na zadevo.. in življenje postane lažje.
Evo.. natresla sem ti nekaj idej. ALi boš katero izmed njih izbral je pa seveda tvoja odločitev.
Prijavljen
ambra
Druge motnje
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 54

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 23. november 2009 ura: 13:22 »

Ja ne vem zakaj tako odklanjas psiholosko pomoc? Saj sam vidim, da si veliko prebaral o tem, se zavedas svojega stanja, ne vem zakaj si ne bi pustil pomagati. Pravis, da tudi drugi opazajo tvoje stanje in te sprasujejo zakaj si zalosten. Po moje bi bilo res dobro da si poisces pomoc, vsaj skodovati ti ne more, ce ti ze koristila ne bo. Zakaj ne bi izkoristil vse moznosti ki obstajajo.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.815

« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 23. november 2009 ura: 20:48 »

Če si želiš priti ven iz tega dreka, boš pač moral nekaj narediti. Samo od sebe se ne bo. Verjetno še nisi padel tako globoko, ker zavračaš kakršnokoli strokovno pomoč.
Da se rešiš, je potrebno veliko časa, truda in volje. Pomembna je telesna aktivnost, predvsem v naravi, dobro je prebrati kakšno knjigo na temo depresija, anksioznost, da si narediš bolj jasno sliko o bolezni....
Vsekakor pa so psihoterapije , dober izhod brez zdravil, najbolj priporočljive in je lahko na takih razgovorih prav prijetno, če si želiš ozdravitve.
Če je bolezen že tako napredovala, pač ni druge rešitve kot zdravila. Saj niso noben bav bav. Če te boli glava vzameš Lekadol, če drugače zboliš ti dajo antibiotik, nam pa primanjkuje največ hormona sreče in tega nam zvišajo ADji in pričnemo lahko normalno funkcionirati. So zagon in opora pri depresiji.

Odloči se sam, kaj hočeš in kaj želiš rozicodam
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar