barby
Puedo!!!
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 103
|
 |
« Odgovori #20 dne:: četrtek, 26. november 2009 ura: 09:18 » |
|
slabo mi gre, ker le še razmišljam o samomoru.... vem da bom s tem prizadela full ljudi, ki me imajo radi, ampak jaz ne vidim več rešitve... študij sem napačno izbrala, sploh nevem kje naj se zaposlim... to me zdej najbolj mori... vsi okoli mene full delajo, jaz pa le lenarim in odlašam stvari.... preveč sem zabluzila, želim končati to življenje...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Preteklosti ne moremo spremeniti, zato pa lahko prihodnost!!!
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #21 dne:: četrtek, 26. november 2009 ura: 09:40 » |
|
Barby, vem, da se sliši oguljeno in klišejsko, a verjemi, govorim iz prve roke, da se še iz tako črne teme - luknje najde pot, rešitev Imaš koga, na katerega se lahko obrneš? imaš zdravnika blizu? nujno pomoč? karkoli, da greš tja po pomoč... Ker kar tako prenehat... poleg tega, da prizadaneš bližnje, tudi sebi preprečiš možnost boja - boja za izboljšanje stanja, počutja, možnost za ozdravitev, možnost za življenje
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 2.987
|
 |
« Odgovori #22 dne:: četrtek, 26. november 2009 ura: 09:52 » |
|
Barby  Včasih pridejo dnevi, ko smo čisto na tleh, ko ne vidimo nobenega smisla in bi najraje umrli, da se nam ne bi bilo treba več matrati. Tudi jaz sem bila tam, doživela črno temo, cepetala na mestu, obupavala, tudi jokati nisem več mogla. Vendar sem se ob pomoči psihiatra, družine, predvsem pa zaradi moje trme (ali pa strahopetnosti?) odločila ŽIVETI. Koliko lepih trenutkov bi zamudila, koliko malih srečic in toplih besed ne bi nikoli doživela, če bi takrat obupala. Splača se živeti, tudi, ko je vse brezizhodno...še posebno takrat, da dokažeš sebi, da zmoreš. Bori se, Barby! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe  "
|
|
|
zala
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 250
Sonček je... in jaz sem skuštrana....
|
 |
« Odgovori #23 dne:: četrtek, 26. november 2009 ura: 17:59 » |
|
Halooo, Barby... nikar tako!!! Poskusi se spomniti na to, koliko ljudi bi želelo živeti, pa jim ni bilo dano....ti imaš življenje dano... le .. trenutno pač ne veš, kaj bi z njim počela. Pravim: TRENUTNO! Čisto vsakemu od nas se je že dogodilo, da nekatere stvari izgubijo smisel... Ne bo držalo, da VSI okoli tebe delajo... tukaj nas je veliko takih, ki bi radi delali, pa nimamo kje... veliko nas prisilno lenari....  Glej, tudi sama sem imela svoje sanje pred mnogimi leti; želela in tudi vpisala sem farmacijo, poklic svojih sanj. A je bila oddaljenost od domačega kraja premočna in me je pognala nazaj... danes sem diplomirana ekonomistka, česar zase nikoli v življenju ne bi ne želela ne hotela. A, žal, je treba iz vsake stvari potegniti največ, kar se pač da... in samo to mi preostane. Saj nima smisla, če sem zato nesrečna. Sama rada rečem: v naslednjem življenju bo drugače. To življenje mi je dalo izkušnjo, da bom naslednjič ravnala drugače. Ja, trdno verjamem, da ima vsak od nas več možnosti... Zato smo v tem življenju dolžni sami sebi, da pridobivamo izkušnje. Daj, prosim, črtaj to besedo (samomor) iz svojega besednjaka...ne obstaja!!! kmalu boš spoznala, da je le lažna bilka, ki te še bolj prazni in ne dovoli naprej. Daj, piši... povej karkoli, vedno je izhod. za vse nas... Vse dobro!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Na probleme glej kot na priložnost za osebno rast in obvladovanje samega sebe."
|
|
|
barby
Puedo!!!
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #24 dne:: nedelja, 29. november 2009 ura: 00:27 » |
|
hvala vam za vse besede... res sem na dnu zdej, včeraj sem se zaupala prijateljici in sem ji obljubila, da ne bom več tko razmišljala... res imam okoli sebe ljudi, ki jim ni vseeno zame... sedaj morem bit močna.... full stvari morem spremeniti v življenju... upam, da mi bo uspelo....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
zala
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 250
Sonček je... in jaz sem skuštrana....
|
 |
« Odgovori #25 dne:: nedelja, 29. november 2009 ura: 11:22 » |
|
Ja, dobro je komu zaupati..... sicer ne boš verjetno sposobna kar takoj drugače razmišljati, ampak.. počasi pa prav gotovo. Že če se boš zavedla "čudnih" misli in jih skušala preobrniti je zelo veliko.... nekje je treba začet.
Pa piši še....mi smo tako vedno tukaj....
Vse dobro!!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Na probleme glej kot na priložnost za osebno rast in obvladovanje samega sebe."
|
|
|
Lado
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 209
|
 |
« Odgovori #26 dne:: nedelja, 29. november 2009 ura: 11:44 » |
|
Svoje breme preložimo na nadzavest! Višje ko dvigamo breme lažje bo! Barby pošlji svoj e-mail. Ti bom poslal moj tekst "Mala šola življenja". Lahko malo pomaga! (Na ZS!) Glej, sam se borim za to čudovito življenje že kar nekaj čsa. Ko izgubljamo stvari, jih šele znamo ceniti...
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: nedelja, 29. november 2009 ura: 12:11 od Lado »
|
Prijavljen
|
Nikoli ni tako, da nekako nebi bilo
|
|
|
VENEFICIA
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Prispevki: 304
Si fueris Romae, Romano vivito more
|
 |
« Odgovori #27 dne:: nedelja, 29. november 2009 ura: 11:51 » |
|
To je res,ko izgubimo nekaj sele takrat cenimo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
QUID EST VERITAS VENEFICIA ANCILLA
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #28 dne:: ponedeljek, 30. november 2009 ura: 07:18 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
barby
Puedo!!!
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #29 dne:: ponedeljek, 30. november 2009 ura: 16:10 » |
|
skoz sam razmišljam kok sem nesposobna...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #30 dne:: torek, 01. december 2009 ura: 07:46 » |
|
Barby, premisli dobro  in ugotoviš, koliko si v resnici sposobna! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 2.987
|
 |
« Odgovori #31 dne:: torek, 01. december 2009 ura: 09:23 » |
|
Barby, seveda si sposobna, samo strah te je. Tudi jaz sem si tako govorila, sama sebi sem se zdela čisto nesposobna, čeprav so mi drugi zatrjevali obratno. Ampak jim nisem verjela, dokler si nisem sama dokazala, da zmorem. Tudi ti boš zmogla, premagaj svoj strah, potisni svoje negativne misli v stran in si dokaži, da zmoreš! Verjamem vate  !
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe  "
|
|
|
barby
Puedo!!!
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #32 dne:: sreda, 02. december 2009 ura: 12:39 » |
|
glavo mi bo razneslo, ne morem več.... napisala sem pismo za moja starša 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #33 dne:: sreda, 02. december 2009 ura: 13:18 » |
|
Barby, nikar
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Lado
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #34 dne:: sreda, 02. december 2009 ura: 17:42 » |
|
Barby, nekdo te ima rad! Ni človeka, da ga kdo ne bi imel rad. Prosim te, pojdi k zdravniku! Za vse so zdravila. Svoje probleme poglej z drugega zornega kota. Ne čakaj, takoj poišči pomoč. Nekomu se zaupaj! Če ne moreš govoriti, napiši na listek in ga daj zdravniku. Verjemi mi, splača se živeti. Vem iz prve roke. Pred šestimi leti sem bil operiran za rakom. Bil sem že malo tam, kamor hočeš. Tam ni nič, tu pa imaš precej, kar je vredno, da vsaj pogledaš. Boriti se je treba. Verjemi, da je vredno. Za dežjem vedno posije sonce. Noč je najtemnejša pred svitanjem! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
barby
Puedo!!!
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #35 dne:: sreda, 02. december 2009 ura: 18:24 » |
|
lado velik ljudi me majo radi, sam sama sebe nimam rada. čakam iz dneva v dan da bo boljše, ampak ni nič... veliko berem, da lahko le sama spremenim življenje, ampak ne znam... nevem kako naj preusmerim misli, ki ne bodo samomorilne... 16. sem naročena pri Rebolju je full za plačat ampak morda mi lahko pomaga  danes sem že v roki sem imela velik kuhijski nož in si želela prerezati zapestje.... kokr sm neumna, mi verjetno itak ne bi uspel pravilno izpeljat načrta.... nisem imela moči, da bi zares zarezala... malo se mi pozna... če bi kdo res hotel videt, bi lahko videl moje načrte... ko poslušam da je kdo umrl, si mislim, jaz bi tudi.... 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sreda, 02. december 2009 ura: 18:31 od barby »
|
Prijavljen
|
|
|
|
Lado
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #36 dne:: sreda, 02. december 2009 ura: 18:31 » |
|
Držim pesti zate!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Yang
|
 |
« Odgovori #37 dne:: sreda, 02. december 2009 ura: 18:51 » |
|
Barby, a se lahko s kom pogovoriš? Lahko tudi pokličeš na tel. za pomoč?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
You can't control how you feel, only what you do about it.
|
|
|
|
Janja
|
 |
« Odgovori #38 dne:: sreda, 02. december 2009 ura: 19:04 » |
|
16. sem naročena pri Rebolju je full za plačat ampak morda mi lahko pomaga  Ja, on ti vsekakor lahko pomaga, vendar se mi zdi predolgo čakati do 16. decembra, sploh pa, če imaš samomorilne misli. Pokliči takoj zdaj! Obstajajo tudi številke, kamor lahko pokličeš v primeru hude stiske. Včasih ne vidimo več izhoda, vendar je, samo pozdraviti se moramo. Očitno ti ne zmoreš več sama. Dovoli si pomoč. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #39 dne:: četrtek, 03. december 2009 ura: 07:21 » |
|
Barby, kako si?  sem mislila nate včeraj 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|