FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 02:58

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Ne najdem izhoda  (Prebrano 557 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
caka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« dne:: četrtek, 05. november 2009 ura: 12:27 »

Pozdravljeni,
star sem 38 let, zaposlen, ..., vse na prvi pogled izgleda krasno, vendar..

Pred kratkim mi je umrl oče star 70 let, ki je imel neozdravljivo bolezen. Od takrat dalje imam jaz občutek, da bom tudi jaz v kratkem zbolel in umrl. Nimam želje po hrani, počutim se slabo, v določenem trenutku se mi zdi kot da bom omedlel, včasih se pojavi še čuden občutek v trebuhu - ni bolečina, neka vrsta napetosti, črvičenja in vetrov. Sploh ne želim več iti v družbo, ne ljubi se mi odgovarjati na mobitel, mislim tudi, da če bi že moral umreti, da je to samomor da se ne bi mučil z boleznijo kot se je oče....

Ko pa se sprostim- je bolj poredko, pa se tudi počutim boljše.
Ne vem kaj mi je, kaj naj naredim, ne vidim izhoda, takšno življenje je izgubilo smisel....

Lahko takšno situacijo rešim sam ali bo nujen zdravnik?

lep dan vsem skupaj.

Prijavljen
Soncnica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 587

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 05. november 2009 ura: 12:34 »

Delno si si že sam odgovoril. pomezik
Ko pa se sprostim- je bolj poredko, pa se tudi počutim boljše.

Strah pred boleznijo je res grozen, vendar lahko marsikaj storiš sam s sproščanjem. Če meniš, da ti ne bo uspelo ali da bi rad predelal kakšne stvari v sebi, ki te vežejo na očeta pa morda obisk kakšnega psihoterapevta.

Naše počutje je tudi odvisno od tega kaj jemo, tako da nameni malo več pozornosti prehrani in pa seveda sproščanju. Smiley

Lp, soncnica
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 05. november 2009 ura: 12:42 »

Caka, moje sožalje  rozicodam; sta bila z očetom navezana? te je izguba zelo prizadela? - če ja, je treba upoštevat tudi proces žalovanja...

Objem  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
caka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 05. november 2009 ura: 13:04 »

...kot družina smo se zelo razumeli, celo življenje niti enkrat ni naredil nič slabega....hudo mi je ker mu niti enkrat nisem rekel, da ga imam rad, ko sem zadnjič priešl v bolnico na obisk k njemu, pa je že padel v komo... ne moreš verjet, kaj takšna bolezen naredi iz krepostnega človeka....

Do pogreba sem se držal OK, tudi kakšen dan po pogrebu je še bilo dobro, sedaj me pa že nekaj dni drži in me ne spusti (slabost, omotičnost, strah, utrujenost, odpor do hrane.....). smo pa pred 2 dnevi šli s kolegi ven se malo ukvarjat s športom, pa mi je bilo kar dobro.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 05. november 2009 ura: 13:24 »

glede na to bi rekla, da si v procesu žalovanja - oz.: dovoli si žalovati, sprejeti izgubo... dovoli si, da greš skozi ta proces....  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.987

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 05. november 2009 ura: 13:28 »

Caka, enako sem se počutila tudi jaz, ko mi je umrla mami. Nekje po enem tednu so se mi začele pojavljati omotice, kar neki vroči valovi so me oblivali, pa motnje vida, misel na samomor,....pa sem mamica dveh otrok in imam lepo družino. Očitno me je smrt zelo prizadela, čeprav je bila tudi moja mami zelo bolna in sem pričakovala takšen konec. Ampak smrt nas vedno prizadene. Jaz sem po treh mesecih groznega počutja, tako fizičnega kot psihičnega, obiskala psihiatra, ki si je vzel čas zame, me poslušal ter potolažil, da nisem edina, ki imam take težave. Bila sem namreč prepričana, da sem edina, ki jo mučijo take težave in da se mi bo gotovo zmešalo. Predpisal mi je AD Asentra, ki ga jemljem že leto in pol. Počutje se mi je izboljšalo postopoma, čas je prinesel olajšanje in čeprav še vedno močno, močno pogrešam mojo mami, se počasi soočam z izgubo.
Če ti šport pomaga pri boljšem počutju, se kar ukvarjaj z njim. Drugače pa bodi prijazen do sebe, pusti žalosti na plan, žaluj...očetu pa lahko na grobu poveš, da ga imaš rad.
Drži se!  rozicodam
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar