FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 02:55

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Suntheanine (L-theanine)  (Prebrano 2037 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 415

« dne:: četrtek, 29. oktober 2009 ura: 17:07 »

L-theanine je psihoaktivna substanca, ki se nahaja v zelenem čaju in ima izredno prijeten pomirjevalen učinek. Možno jo je kupiti tudi samostojno v tabletah (oz. bolj zgledajo kot bomboni) v lekarni pod imenom JA!Pomiritev (tako piše na škatlici). Pomirjevalni učinek bi lahko primerjal s sintetičnimi pomirjevali, vendar pa ne povzroča zaspanosti in slabega spomina - kvečjemu obratno, povečuje zbranost. Priporočam jo vsem, ki jih mučijo fobije ali anksioznost, saj učinkovito prežene strah, je nenevarna, ne povzroča zasvojenosti in nima stranskih učinkov. Edina negativna stran je mogoče, da se baje hitro razvije toleranca, vendar se tudi hitro vrne po prenehanju uporabe.

Ker povečuje zbranost, je zelo uporabna pri testni anksioznosti, sam pa jo uporabljam za socialno fobijo in lahko rečem, da je boljša od xanaxa Smiley. Seveda ob občasni uporabi in ne zlorabi.

Razlika med suntheaninom in theaninom v zelenem čaju je v čistosti - suntheanine se zato hitreje in učinkoviteje absorbira. Na internetu sem prebral tudi da nekatere znamke ravno zaradi tega niso učinkovite, menda je najbolj učinkovit patentiran Suntheanine (r).
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.987

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 29. oktober 2009 ura: 19:28 »

Zanimivo, hvala za in info.  oki
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Žiga
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 50

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 08. julij 2010 ura: 12:20 »

Pa se te tablete JA!Pomiritev lahko liže kljub jemanju recimo antidepresivov ali antipsihotikov?

LP
Prijavljen
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 08. julij 2010 ura: 17:00 »

Te bonbončke prodajajo tako v trgovinah kot kioskih,sicer se cene ne spomnim,
sem jih pa že sama isprobala.Žal,jaz nisem zaznala nobenega učinka ob jemanju teh
bonbončkov.Mislim,da je vse reklama(moje mnenje seveda).
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: petek, 09. julij 2010 ura: 10:11 »

Pa se te tablete JA!Pomiritev lahko liže kljub jemanju recimo antidepresivov ali antipsihotikov?

LP
Po moje da, ker itak delujejo na druge receptorje (GABA), pa tudi niso močne.

Ni reklama, ampak učinek ni primerljiv s klasičnimi pomirjevali, zato je tudi bolj blag. Pri takih "prehranskih dodatkih" (Dominor, JA!pomiritev, omega 3 ipd.) me moti, da ljudje pričakujejo neke močne učinke in če ne zaznajo velike spremembe, menijo, da je učinek zgolj placebo. Ne, dejansko učinek je (ker je pri vsem omenjenem klinično potrjen), ampak je majhen.
Prijavljen
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #5 dne:: petek, 09. julij 2010 ura: 11:38 »

LP
Po moje da, ker itak delujejo na druge receptorje (GABA), pa tudi niso močne.

Ni reklama, ampak učinek ni primerljiv s klasičnimi pomirjevali, zato je tudi bolj blag. Pri takih "prehranskih dodatkih" (Dominor, JA!pomiritev, omega 3 ipd.) me moti, da ljudje pričakujejo neke močne učinke in če ne zaznajo velike spremembe, menijo, da je učinek zgolj placebo. Ne, dejansko učinek je (ker je pri vsem omenjenem klinično potrjen), ampak je majhen.
Se strinjam s tabo!!!

Sama nisem niti pričakovala nevem kakšnega učinka,sem pa povedala le svoje mnenje.
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Kitarist
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 92

« Odgovori #6 dne:: sobota, 16. oktober 2010 ura: 14:45 »

Zanima me ce ima to kaksne stranske ucinke? to ni tein ? to je cisto nekaj drugega ane? Sprasujem zato ker mi zeleni čaj povzroča anskizone napade.

Hvala
Prijavljen
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: sobota, 16. oktober 2010 ura: 20:51 »

ne, to ni tein. tein je samo druga beseda za kofein (enako guaranin v guarani). lahko poskusiš tudi s hladnim ali ne-vrelim zelenim čajem, ker naj bi se kofein izločal pri vreli vodi (100° C).
Prijavljen
Kitarist
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 92

« Odgovori #8 dne:: torek, 30. november 2010 ura: 18:04 »

zanima me kje bi se tole dalo dobiti?
Prijavljen
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: sreda, 01. december 2010 ura: 14:11 »

v vsaki drogeriji, malo večji trgovini, lekarni ...

http://www.lekarnar.com/izdelki/ja-pomiritev
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar