FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 02:51

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: dr. Anja Reljic Princic in dr. Hrovatic?  (Prebrano 1629 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
How_hard?
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 15

« dne:: ponedeljek, 26. oktober 2009 ura: 22:57 »

Ali mi prosim lahko ko povede kaksna je dr. Anja Reljic Princic ce je pri njej? Tudi dr. Hrovatic? Imam motnje hranjenja, tudi atipicno depresijo, anksioznost in obsesivno-kompulzivno motnjo. Ona se zelo veliko ukvarja z motnjami hranjenja, ampak se mi zdi malo precej drago pri njej in dr. Hrovatic-80 eurov za prvi pregled, potem 70 eurov za vsak naslednji... Ali je to navadna cena pri psihiatrev? Ali vedete za katerega psihiatra ki se ukvarja s takvimi tezavami in je kvaliteten in ni precej drag? Iscem samo zensko psihiatrinjo. Veliko vam hvala! Smiley  kiselnasmeh
Prijavljen
Yang
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 318

« Odgovori #1 dne:: torek, 27. oktober 2009 ura: 03:35 »

Ma cene ur psihoterapije so lahk tudi nižje, recimo za skoraj pol manj: 40 EUR/h jih je kr veliko, tudi žensk.
Gibljejo se pa cene od 0 (zastonj npr. na koncesijo) pa do ene 80 EUR/h, tko da to kar omenjaš je nekje res zgornji rang oz. blizu zgornje meje cen.
Prijavljen

You can't control how you feel, only what you do about it.
How_hard?
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: torek, 27. oktober 2009 ura: 21:52 »

Ma cene ur psihoterapije so lahk tudi nižje, recimo za skoraj pol manj: 40 EUR/h jih je kr veliko, tudi žensk.
Gibljejo se pa cene od 0 (zastonj npr. na koncesijo) pa do ene 80 EUR/h, tko da to kar omenjaš je nekje res zgornji rang oz. blizu zgornje meje cen.

Ja, to kar sam omenjala je res drago... Vem da ne mora pomeniti da je psihiater boljsi ce zaracunava vec, ampak ali ima vendar kaksne zveze? Verjetno je ta psihiatrinja precej draga ker je poznana... Ker mi je motnja hranjenja, oz. bulimija precej huda, in pomembno mi je da se ta psihiatrinja ze dosta ukvarjala z tim in da to povsem razume....

Prosim, ce ko ve kaksna je ona kot psihiatrinja da mi pove!  pomezik Ali, ce ko ve za kaksno dobro psihiatrinjo, ki ni zelo draga in ki se tudi ukvarja z motnjami hranjenja, da mi pove, ker mi je ta motnja od zgoraj navedenih zdej najhujsa.
« Zadnje urejanje: torek, 27. oktober 2009 ura: 21:55 od How_hard? » Prijavljen
Olivera
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« Odgovori #3 dne:: sobota, 31. oktober 2009 ura: 23:26 »

Dober večer

Pri Anji Reljič sem bila samo enkrat - 15 minut (našla sem jo ne seznamu koncesionarjev). Po petnajstih minutah poznanstva (tisti dan me je prvič videla in tudi jaz njo prvič) mi je povišala zdravilo iz enega cipralexa na enega in pol. Tak način se mi je zdel popolnoma nesprejemljiv in neprofesionalen, zato je nisem obiskala nikoli več.
Tudi brez te napake je ne bi več obiskala, saj bi lahko prihajala le enkrat na mesec, pa še to samo za petnajst minut, kar se mi je spet zdelo popolnoma nesprejemljivo.

Bodite zahtevni, ko gre za terapevte.

In še nekaj: to je bilo nekje aprila letos. Zdaj (november) sem že štiri mesece popolnoma brez zdravila in se počutim odlično. 
« Zadnje urejanje: sobota, 31. oktober 2009 ura: 23:30 od Olivera » Prijavljen
How_hard?
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: sobota, 07. november 2009 ura: 15:20 »

Dober večer

Pri Anji Reljič sem bila samo enkrat - 15 minut (našla sem jo ne seznamu koncesionarjev). Po petnajstih minutah poznanstva (tisti dan me je prvič videla in tudi jaz njo prvič) mi je povišala zdravilo iz enega cipralexa na enega in pol. Tak način se mi je zdel popolnoma nesprejemljiv in neprofesionalen, zato je nisem obiskala nikoli več.
Tudi brez te napake je ne bi več obiskala, saj bi lahko prihajala le enkrat na mesec, pa še to samo za petnajst minut, kar se mi je spet zdelo popolnoma nesprejemljivo.

Bodite zahtevni, ko gre za terapevte.

In še nekaj: to je bilo nekje aprila letos. Zdaj (november) sem že štiri mesece popolnoma brez zdravila in se počutim odlično. 

Ali bi mogla prihajat samo enkrat na mesec, ker si grela cez zavarovanja, pa je zapolnjeno, ali? Ovo za povisanje zdravila po petnajstih minutah mi se ne cini da je nekaj hudega, ampak se ne razumem zadostetno.
Morda neumno vprasanje, ampak bi volila vedeti kolikor let ima priblizno? Kako se zdi kot oseba? Kaksno stalisce ima? Ali je autoritativna ali mehka, socustvena? Ali je lahko prosim kar opises, da dobim kaksen uvid kaksna je kot oseba, ker mi je to zelo pomembno za odnos. Veliko ti hvala!

Ce se kdo ima izkusnje z njo, mi prosim pove. Hvala! Tudi, ce nekdo ve za kaksno psihijatrinjo, ki se ukvarja z motnjami hranjenja prvenstveno, obsesivno komp. motnjo in depresijo, in da dela tudi samoplacnisko, in je zenska in ne prevec draga, mi prosim pove!! Zelo mi je pomembno ker mi je hudo!!
« Zadnje urejanje: sobota, 07. november 2009 ura: 16:15 od How_hard? » Prijavljen
How_hard?
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: sobota, 07. november 2009 ura: 16:42 »

Motnje hranjenje so mi precej hude, ampak ne bi bila financno v moznosti hoditi na psihoterapijo vsak teden. Najvec trikrat, dvakrat na mesec. Ali ima to kaksnega ucinka tedaj?
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.769

wanna be found

« Odgovori #6 dne:: sobota, 07. november 2009 ura: 17:02 »

Pogostost in nujnost obiskov doloci terapevt oziroma pri samoplacnikih je to lahko vsak teden pri
tistih ki pa placa zavarovalnica pa tudi 1x na 3 mesece. Psihiatri so pravilom diagnostiki in malokdo
si vzame vec casa kot 15 minut. Psihoerapevti pa si vzamejo vec casa pravilom do 1 ure in NE predpisujejo zdravil.
Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
How_hard?
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: sobota, 07. november 2009 ura: 17:18 »

Pogostost in nujnost obiskov doloci terapevt oziroma pri samoplacnikih je to lahko vsak teden pri
tistih ki pa placa zavarovalnica pa tudi 1x na 3 mesece. Psihiatri so pravilom diagnostiki in malokdo
si vzame vec casa kot 15 minut. Psihoerapevti pa si vzamejo vec casa pravilom do 1 ure in NE predpisujejo zdravil.

Vem da dr. Reljic predpisuje tudi zdravil, in ce je tudi samoplacniska in izvaja KVT, predpostavljam da bo izvajala psihoterapijo ce je samoplacnisko. Ja, zdi se mi da bo res morala samoplacnisko, ker cez zavarovanja ne vzamejo dovolj casa za paciente. Ali bo bilo ucinka ce grem na psihoterapijo (skupaj z jemanjem zdravila) dvakrat, najvec trikrat na mesec? Veliko ti hvala na odgovoru! Wink
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.769

wanna be found

« Odgovori #8 dne:: sobota, 07. november 2009 ura: 17:59 »

ADji in ostala kemija naj bi popravili kemicno ravnovesje v mozganih, ne odpravljajo pa vzrokov
ki so nas pripeljali do tu. Tu pa pomaga psihoterapija z katero se naucimo prepoznavati svoje
"napacne" naucene miselne vzorce. Ko vemo kaj je pocnemo "narobe" je potrebno to spraviti v
prakso. Eni bolj uspesno drugi manj, ..... tudi meni na zacetku nihce ni rekel da bom 100% zdrav
po psihoterapiji, se pa kazejo novi pravilni miselni vzorci ki  me ne zavrtijo v krog. Depresiji , motnje hranjenja....itd so bolezni in ko odpravimo en vzrok se lahko pojavi nov, zato je potrebno vedno
znova se posvecati SEBI in ugotovaljati kako lahko zivimo da se nam te  tezave ne pojavljajo vec, kar pa je v praksi izredno tezko. Vsekakor je prvo pravilo pri vseh terapevtih ZAUPANJE. Ce ga ne moremo ali
ne znamo vzpostaviti, bo tudi terapija temu primerna ker bomo kaj "pozabili" povedati ali pa nas strah.

« Zadnje urejanje: sobota, 07. november 2009 ura: 18:04 od Lost.si » Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
How_hard?
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: sobota, 07. november 2009 ura: 18:35 »

ADji in ostala kemija naj bi popravili kemicno ravnovesje v mozganih, ne odpravljajo pa vzrokov
ki so nas pripeljali do tu. Tu pa pomaga psihoterapija z katero se naucimo prepoznavati svoje
"napacne" naucene miselne vzorce. Ko vemo kaj je pocnemo "narobe" je potrebno to spraviti v
prakso. Eni bolj uspesno drugi manj, ..... tudi meni na zacetku nihce ni rekel da bom 100% zdrav
po psihoterapiji, se pa kazejo novi pravilni miselni vzorci ki  me ne zavrtijo v krog. Depresiji , motnje hranjenja....itd so bolezni in ko odpravimo en vzrok se lahko pojavi nov, zato je potrebno vedno
znova se posvecati SEBI in ugotovaljati kako lahko zivimo da se nam te  tezave ne pojavljajo vec, kar pa je v praksi izredno tezko. Vsekakor je prvo pravilo pri vseh terapevtih ZAUPANJE. Ce ga ne moremo ali
ne znamo vzpostaviti, bo tudi terapija temu primerna ker bomo kaj "pozabili" povedati ali pa nas strah.

Hvala ti na odgovoru. Wink Ali mi lahko prosim odgovoris na tisto vprasanje: "Ali bo psihoterapija imala ucinka ce grem na psihoterapijo (skupaj z jemanjem zdravila) dvakrat, najvec trikrat na mesec?" Smiley
Prijavljen
carmel
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 136

« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 09. november 2009 ura: 17:15 »

Živjo, dobrodošla na forumu  rozicodam Wink
Hodim k dr. Reljič Prinčič že nekaj časa... Kaj pa vem kaj bi rekla.. Res je da se veliko ukvarja z motnjami hranjenja. Sama jih, vsaj primarno, nimam. Pač depresija, anksioznost... Ker sem na koncesijo, sem res zelo redko tam, pa tudi zelo malo časa si vzame zame. Pač, toliko, da predpiše zdravila  Shocked Če si samoplačniško, ti pomoje mora posvetit več časa. Za pogostnost obiskov pa najbolje da vprašaš tam. Nekako imajo samoplačniki ponavadi prednost v zdravstvu...
Ima tudi skupine. Po kakšne 15 žensk oz. deklet s podobnimi težavami - motnjami hranjenja. Na ne-vem-točno-koliko obiskov stane 100 €.
Starost, hmm... 40? Je sicer prijazna... Tablete kar predpisuje. Ne vem kaj bi ti svetovala... Lahko poizkusiš enkrat in vidiš kako ti bo všeč... Lahko pa za zdravila hodiš k psihiatru, na terapijo pa posebaj.

In ja, bodi zahtevna!! Če plačaš (no, saj tudi za nas plačuje zavarovalnica...), imaš še toliko bolj pravico do kvalitetne obravnave!!

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,2927.0.html - v tej temi je še nekaj besed o dr. Hrovatičevi
Prijavljen
How_hard?
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 09. november 2009 ura: 18:51 »

Živjo, dobrodošla na forumu  rozicodam Wink
Hodim k dr. Reljič Prinčič že nekaj časa... Kaj pa vem kaj bi rekla.. Res je da se veliko ukvarja z motnjami hranjenja. Sama jih, vsaj primarno, nimam. Pač depresija, anksioznost... Ker sem na koncesijo, sem res zelo redko tam, pa tudi zelo malo časa si vzame zame. Pač, toliko, da predpiše zdravila  Shocked Če si samoplačniško, ti pomoje mora posvetit več časa. Za pogostnost obiskov pa najbolje da vprašaš tam. Nekako imajo samoplačniki ponavadi prednost v zdravstvu...
Ima tudi skupine. Po kakšne 15 žensk oz. deklet s podobnimi težavami - motnjami hranjenja. Na ne-vem-točno-koliko obiskov stane 100 €.
Starost, hmm... 40? Je sicer prijazna... Tablete kar predpisuje. Ne vem kaj bi ti svetovala... Lahko poizkusiš enkrat in vidiš kako ti bo všeč... Lahko pa za zdravila hodiš k psihiatru, na terapijo pa posebaj.

In ja, bodi zahtevna!! Če plačaš (no, saj tudi za nas plačuje zavarovalnica...), imaš še toliko bolj pravico do kvalitetne obravnave!!

Carmela, veliko ti hvala na odgovoru! Pomogla si mi!  rozicodam Ne bo hotela gret na skupno terapijo, neugodno mi je, zelo tezko se odpiram tudi najblizjima, a kaj sele neznancima...   zardevam Ja, sem brala tudi nekje da ona kar predpisuje zdravila... Po mojem je to v redu ce ima veliko izkusnje z tim in tudi dela terapijo... Ker verjamem da je tale vse pri meni veliko bioloskega vzroka, in genetskega, ker imam tezave z anksioznostjo od 5. leta in veliko psihickih motenj in bolezen v druzini...
Ja ,zelo malo casa si vzamejo ce si na koncesijo...
Imam problem ker sem tuja studentka in nisem zavarovana tukaj preko osnovnega slovenskega zavarovanja (ker bo me stalo 105 eurov osnovno zavarovanje vsak mesec, a cakalne liste za psihiatre so zelo dolge, in bo placala tih par mesecov brezveze...), ampak sem zavarovana cez potnega, ki mi pokriva le nujne primere. Zarad tega bom morala zdravila placati sama. Kolikor stano zdravila? SSRI? Ce so zelo draga, bom morala poskusat ce je mogoce ih dobiti s slovenskim receptom na Hrvaskem, tak sam nekaj brala na hrvaskem forumu da je mogoce... Ampak mi ni prav prakticno...
 pomezik

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,2927.0.html - v tej temi je še nekaj besed o dr. Hrovatičevi
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar