FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 02:48

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Dipresija je ali ni  (Prebrano 2044 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
stenzi
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 153

« dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 15:52 »

Zdravo Pred mesecom dni sem bil pri psihiatru kjer sem mu poleg svojih znanih težav cel kup simptomov omenil tudi da me močno boli v rebrih že kakšnih tri mesece in da pokašljujem vendar se temu problemu ni posvetil tako da sem potem šel k splošnemu zdravniku in mu to težavo omenil .-Takoj me je dal na slikanje rebr vendar slika ni nič pokazala potem pa sem dal še kri na pregled krvno sliko pa je tudi ta bila b.p.tako da mi je potem osebni zdravnik rekel da ni to organskega izvora in da je to verjetno res psiha da se naj zopet obrnem k psihiatru za dodatni pogovor. Drugače pa sem prej jemal risperdal2 mg cipramil 40 mg in helex 2x 050 mg sam sem v zadnjem obisku rekel da bi zmanjšala zdravila  ker sem se še kar dobro počutil razen teh bolečin sem potem šel dol na 30 mg cipramil in helex 2 x 025 mg in risperdal na 1 mg  vendar me je kmalu začelo močno dajati poleg bolečin sem se malo prehladil stalno mi je teklo iz nosa slabo počutje , brezvoljnost , pomanjkanje energije in volje občutek čelade na glavi posebaj po uživanju kave sedaj jo močno omejujem 
.Sicer je bilo poleg teh težav še nekaj drugih kot so osamljenost pomanjkanje družbe , negotova sigurnost glede dela ali se bo vse skupaj podrlo in bom brez dela , trenutno živim pri teti ,ki je že precej stara in hoče imeti vse pod njenim nadzorom tako me pri mojih 47 letih nadzira kdaj pridem domov kam grem zelo se vtika v moje življenje kar mwe zelo moti saj bi se odselil pa sem kljub  zaposlitvi večino časa bolj slabo z denarjem sem večno v limitu in mi enostavno ne uspe to premostiti ker je treba vsak mesec njej dati za položnice in pa za hčerko preživnino pa še nekaj kreditov imam tako da mi vsak mesec ostane okoli 200 evrov plače in s tem je potem, potrebno živeti .Aja pa tudi pred 7 meseci sem se razšel z partnerko zaradi nevzdržnih razmer tako da je mogoče da je tudi to vse skupaj prišlo za mano

Ker pa imam tudi alergijo na gluten moram si kupovati brezglutenske izdelke ,ki pa tudi niso poceni tako da potem raje v dm kupujem rižove vafle ,ki so malo cenejši pa tudi rad jih jem pa tudi druge brezglutenske izdelke ,ki so tudi dovolj dragi sam včasih si jih pač privoščim .Sadje večinoma vzamem v službi za malico ker tudi tam je bolj malo izbire ker je skoraj povsodi moka tako da si velikokrat kaj s seboj od doma prinesel . Včsaih sem si privoščil kakšen dopust o katerem sedaj lahko samo sanjam sedaj je moja realnost kakšen kolesarski izlet v naravo ali pa z avtom v kakšen bližni kraj kjer še nisem bil .Saj  s temi težavami se spopadam ker vso psihoterapijo sem sam na sebi izvajal kot sem vedel in znal ker sem bil pač po zdravljenju v Begunjah prepuščen samemu sebi ker takrat v tako veliki meri še ni bilo toliko psihoterapije veliko mi je pomagal dnevnik ,ki sem ga vskodnevno pisal .Čeprav mi je psihiater ob zadnjem obisku pri njem napisal diagnozo lažja oblika dipresije se mi zdi da je včasih kar precej močna dipresija .Je res da zjutraj brez težav vstajam spim tudi dobro sam bolj malo samo po 6 ur in da pa sem prenehal hoditi popoldan po službi ležat zaradi izčrpanosti od dela in tudi od premočnega učinka zdravil . Sedaj pa sem zopet povečal dozo zdravil in upam da bo čez čas zopet bolje čeprav se pa tudi zavedam da moram tudi sam spremeniti odnos do nekih težav in jih tako reševati in pa tudi do sebe da si znam večkrat pohvaliti in da si rečem da mi včasih kakšna stvar pa le uspe .Saj še sam včasih ne vem ali je to res dipresija ker prej preden sem zbolel sem bil vesel človek poln pozitivne energije  elana in močne volje ,ki je sedaj kar nekam poniknila Lep pozdrav Stenzi
« Zadnje urejanje: petek, 13. junij 2008 ura: 16:08 od stenzi » Prijavljen

sem kljub težavam obtimist
Tayana
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 316

Ko se ti svet podre, imaš možnost za novo rojstvo.

« Odgovori #1 dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 16:31 »

Jaz mislim, da depresija je, vendar bi na tvojem mestu vseeno še poskušala prositi za nadaljnje preiskave glede bolečin, ki jih imaš (kak ultrazvok ali kaj podobnega). Poznam primer, ko je ena oseba tožila za enakimi težavami in tudi niso nič odkrili, potem pa ko je vztrajala, da se jo temeljiteje pregleda (mislim, da je šla do nekega drugega zdravnika, ki jo je napotil k zdravniku za pljuča), so ugotovili nekaj na rebrni mreni. Torej, ko bo res 100% sigurno, da ne bolehaš za telesno boleznijo, potem lahko pripišeš, da gre za psihične težave. Naj te vprašam, ali mogoče kadiš?
Prijavljen

stenzi
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 16:44 »

Zdravo Tayana Ja sem kadil vrsto let sedaj pa že 12 let ne kadim več pa tudi tega več ne pogrešam .Ja mogoče bi bilo vseeno še dobro kam iti sam močno dsvomim ,če bi me hotel kam dati tako da sem potem kar nekje vmes splošni zdravnik pravi da ni organsko psihiater pa samo skomigne z rameni sam je pa tudi res da ,ko sem zvišal risperdal z 1mg na 1.5mg da so bolečine kar ponehale in jih ni več tako da je res možno da gre vseeno za psiho ,če pa se motim pa to ni najboljše je pa tudi res da sem od februarja shujšal za 10 kg in da me kar pobira prej v 8 letih nič dol sedaj pa kar leti dol pa res s hrano ne pretiravam .Lep pozdrav Stenzi
Prijavljen

Tayana
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 17:05 »

A te boli, ko zakašljaš ali pri globokih vdihih ali ko se premakneš ali pa ves čas?
Prijavljen

Starlight
Sodelavka/sodelavec DAM
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 319

« Odgovori #4 dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 17:17 »

stenzi....mislim da se spomnes kaj smo ti vceraj na skupini predlagali in mislim da to sploh ni tako slaba ideja,..probaj zamenjati psihiatra,..poisci dodatno mnenje, saj ce dobis od psihiatra take odgovore to nikakor ni uredu,...ce se ze 9 let boris in si na tabletih pa ni napredka, mislim da nekaj tukaj ne "stima",.. vem da se ukvarjas s sabo, tudi rekel si da si malo manj da ne sam izvajal psihoterapijo, kolesaris, igras  biljard - tako da za sebe delas pozitivne stvari,..tako da mislim da je problem v diagnozi in v AD-jih katere jemljes,...
poiskusi si dobiti novo mnenje, saj nimas kaj zgubiti, mogoce lahko le pridobis,...

so pa vsekakor stres, obremenjevanje glede stanovanja, sluzba, partnerstvo, osamljenost razlogi da cloveku pade razpolozenje in da ni volje,...vendar te poznam in vem da si zelis uspeha,..tako da premisli in pot pod noge,..ti iz srca privoscim uspeh!!!

OBJEM!
Prijavljen

I'm not crazy, I'm just a little unwell
stenzi
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 18:25 »

Zdravo Tayana  hvala za tvoj odgovor            Bolečina je precej stalna posebaj po kakšnih napetostih sem pa opazil tudi ,k je bilo zadnjič precej vroče da sem imel težave z dihanjem ,mi je kar malo zaprlo dihanje sam sem potem nekako uspel priti v službo kjer je malo hladneje drugače pa sem bil pred meseci na testu za kopg pa je bil test negativen pa tudi pri pulmologu sem bil kjer sem mu opisal moje težave pa mi je predlagal slikanje rebr tako da sedaj res ne vem ker slika ninič pokazala in tudi pljuča so čista in tudi ,ko se posluša dihanje so pljuča čista sam opažam pa tudi ,ko kolesarim ne morem tako hitro voziti ker me hitro zatrokirajo pljuča vsaj tako ne kotr pred leti .Je pa še nekaj cipramil ima tudi stranski učinek kratek dah pokašljevanje in pa tudi bolečine tako da vlčasih res ne vem kaj se točno dogaja sam trenutno je stanje tako da je bolečina skoraj izginila in se ne pojavlja v tako hudi obliki drugače pa je še nekaj že 9 let me tišči v prsih in tudi zdravila mi pri tem ne pomagajo kaj dosti .l

Starlight Tudi  tebi hvala za odgovor ja tudi sam smatram da je 9 let že kar dolga doba saj precej stvari mi je že uspelo urediti sam trenutno so se pojavile nove situacije katere se nisem pripravil pa še saj ne moreš vse predvideti to kar pride čeprav se res trudim da funkijoniram kar se da normalno kot se to le da .Eno je vpliv zdravil ,ki imajo tudi svoj učinek eno je bolezen eno so razmere v katerem se nahajam in se mi zdi da ,ko sem šel dol z zdravili sem sprožil čusstvene reakcije na katere nisem bil pripravljen ker prej so bila moja čustva zvečine zabetonirana in potem naenkrat čustva izbruhnejo z vso silovitostjo kar se kar malo ustrašiš in verjetno bi res potreboval človeka s katerim bi o tem prediskutiral in da me vseeno malo vodi in da mi da pač kakšen pameten napotek kako naprej v tekih situacijah ko je tak čustven odziv . Zato pa je pri meni tako da so mi zdravila pokrivala moja čustvena odzivanja ,ki jih v bistvu sploh ni bilo kaj dosti in sedaj jih pač ne znam uravnavati in se je tega potrebno naučiti in to potem sprovajati . Glede drugega terapevta sem pa kar malo skeptik ker trenutno sem pri tem in mislim pri njem še malo ostati in se z njim predčasno pogovoriti in potem sprejeti sklep ali zamenjam terapevta .Malo pa sem tudi razmišljal da bi pa šel vseeno do enega psihoterapevta da mu lahko 100% zaupam in da pogledava in predelava vse kar me žuli ,ker veliko stvari nosim s seboj tudi iz otroštva čeprav mislim da bi to moral že zdavnaj razčistiti pa vsakih toliko časa še pride kaj ven kar vstrajno tlačim kar je še v meni . Lep pozdrav Stenzi
Prijavljen

Tayana
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 18:59 »

Je pa še nekaj cipramil ima tudi stranski učinek kratek dah pokašljevanje in pa tudi bolečine tako da vlčasih res ne vem kaj se točno dogaja sam trenutno je stanje tako da je bolečina skoraj izginila in se ne pojavlja v tako hudi obliki drugače pa je še nekaj že 9 let me tišči v prsih in tudi zdravila mi pri tem ne pomagajo kaj dosti .

Stenzi, tukaj si lahko pogledaš stranske učinke Cipramila: http://www.zdravila.net/navodilo.php?navodilo=s-003009.pdf&dir=smpc (6. stran)

Prijavljen

pupika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 514

« Odgovori #7 dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 20:01 »

Stenzi  rozicodam kaj ti čem rečt drugega, kot da te razumem, saj sva o tem že govorila
sama se tudi spopadam z depresijo, ki se najbolj kaže v telesnih bolečinah. meni je psihiatrinja razložila, da to pač je ena od oblik depresije. in edino, kar si lahko pomagaš sam je sproščanje in telesna aktivnost.
ob tvojih težavah, tako materialnih, stanovanjskih pa tudi razhodu s partnerko je sigurno v tebi kaj precej nerazrešenih zadev, ki ti povzročajo dodaten stres. res bi bilo dobro obiskati psihoterapevta ki bi ti pomagal najti pravo pot iz nastale godlje. samo kaj, ko je večina psihoterapevtov samoplačniških, kar pa niti ni poceni.
predlagama ti, da poprosiš svojega psihiatra, da ti priporoči psihoterapijo, ker kot vem jih nekaj pa vseeno obstoja, ki delajo na koncesijo.
vem da ti ne po ravno v pomoč, ampak ko te spet zagrabijo bolečine se spomni da tud mene večkrat grabi, pa še nekaj nas je takih na forumu, ki se spopadamo s to obliko

aha, pa še nekaj. kar se družabnosti tiče. meni se ne zdiš nič kaj nedružaben, ampak prav simpatičen možakar.
Prijavljen
stenzi
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: sobota, 14. junij 2008 ura: 16:06 »

Zdravo Pupika Ja to z temi bolčinami je sam križ nikoli ne veš kdaj bodo udarile ven potem pa tako boli da ti tudinoben analgetik nič ne nuca ampak samo trpiš . Ja za psihoterapevta sem že malo mislil sam najprej moram malo priti ven iz te finančne krize da malo lažje zadiham .Saj bo regres pa nekaj dobim nekaj nazaj od dohodnnine pa bo malo lažje . Sicer sem pa malo razmišljal dabi za kakšen dan ali dva kam šel da vse skupaj malo odklopim saj imam še lanskidpust in gabo potrebno izkoristit .Ja se bom pa pri svojem psihiatru tudimalo pozanimal za kakšno obliko psihoterapije bi mi on predlagal in ,če je na koncesijo ker se mi zdi da ima tudi on nekaj psihoterapije .Saj bom videl kako in kaj .Ja pa hvala na komplimentu tudi ti si čist ok ženska tako da sem bil res vesel da sem te spoznal tudi tako osebno . clap clap

Tayana na žalost nisem mogel odpreti prispevka ,ki si mi ga poslala včeraj sem prišel na eno stran potem pa se mi ni hotela odpreti pa dobro saj je vseeno sajsem prebral navodila o stranskih učinkih pri cipramilu in sem glede tega kar dosti seznanjen .Sam sem pa res v dvomih kaj so simptomi kaj pa osnovna bolezen ker to se vse skupaj nekako prepleta pa čeprav bi  lahko napisal knjigo o teh motečih simptomih ,ki mi grenijo življenja sam tako kot je nekdo rekel pač z njimi se spriazni in z njimi živi saj se probam sam vseeno jih včasih prav težko prenašam in olečine po telesu tudi pa še noben analgetik nič ne pomaga . Sicer me je že pred vrsto let tako močno bolelov rebrih pa mi je pulmolog predlagal da dam kri za borelijo pa je bilo vse negativno tako da je izključil to organsko bolezen .Lep pozdrav in še enkrat hvala obema za odgovore .Lep pozdrav Stenzi
Prijavljen

Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar