FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 02:30

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Beda  (Prebrano 1231 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
terrarosa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7

« Odgovori #20 dne:: sreda, 21. oktober 2009 ura: 17:15 »

iiiin smo spet v tistem obdobju. na poti domov iz tečaja sem jokala in doma sem se komaj pomirila. večkrat vmes sm se čisto zgubila in nisem vedla kako moram nekej narest..preveč nerodno mi je bilo pa vprašat. pa pride potem predavatelj naokrog in vidi da nism nardila kar bi mogla. počutila sem se kot ena prvošolka, budala taka...ne vem zakaj se sploh lotim novih stvari, vedno znova si dokazujem da ničesar ne znam in nimam pojma kako bom kdaj popravljala kakšno službo. sploh ne bi šla več nazaj na tečaj, čeprav sem denar stran vrgla. preveč me je sram še enkrat se prikazat. saj vem da je tečaj pa je on tam plačan da me nauči, ampak sram me je. včasih si želim da bi mi šlo samo še na slabše, veliko slabše in konec z mano. ker sem že tolk časa zapavla in tako budalo iz sebe nardila da se ne upam pred nobenha več stopit...
Prijavljen
Dantalion
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 35

« Odgovori #21 dne:: sreda, 21. oktober 2009 ura: 18:53 »

Uf uf, najprej en lep pozdrav pa eno  rozicodam za lepše počutje Smiley

Tole, da si šla na tečaj, sploh ni slaba ideja! Vsi tisti, ki ste zraven, ste tam zato, da se nekaj NOVEGA naučite, a ne? Najbrž ni nikogar tam, ki bi "odmah" vse vedel pa bi vseeno plačeval za to, ker drugega pač ne bi imel za početi - to torej odpade. Glede tega, da si pa nisi upala vprašat, kar te je zanimalo, pa tole: najbrž si podobno doživela tudi na faksu. Predavatelj nekaj drdra, na koncu izjavi: "Kakšno vprašanje?" - tišina. Pa tišina zagotovo ni bila zaradi tega, ker bi vsi vse vedeli (sicer bi najbrž same desetke na izpitih padale Smiley), ampak posledica tega, da si noben ne upa vprašati, ker bi se osmešil. Nisi edina. Hec je v tem, da tudi drugi delajo podobno kot ti - bolje biti tiho kot pa, da se ti cela dvorana smeje. VENDAR! Pri nas se je zgodilo nekaj podobnega. Neka hudo zapletena snov, pa je en postavil vprašanje, nakar se je ene par "veleumnežev" začelo krohotati. Profesor se je mirno obrnil, šel do najbolj glasnega in ga čisto pohlevno prosil, naj odgovori svojemu študentskemu kolegu. Kaj je sledilo? Ne uganeš? Hihi, tišina, jasno! Tip je ratal v fris ko kuhan rak, ves folk je prasnil v smeh in ko se je vse skupaj poleglo, je profesor mirno, a odločno (skoraj strogo) nadaljeval, češ, da neumnih vprašanj ni, so le neumni odgovori in da če se hočemo kaj naučiti, moramo spraševati, zato je plačan. No, na koncu smo na vprašanje le dobili odgovor.

Tale štorija se marsikje ponavlja v nedogled; ko si še mali/mala, ti ni nerodno nič vprašati (bolj je nerodno kakemu odraslemu Smiley), ko si pa starejši/a, pa tole. Vem, je težko, a verjemi, da nisi edina, ki ne ve vsega, a raje ostane tiho. Morda se je mučno prisiliti, da bi kaj vprašala, a najbrž bo veliko lažji občutek, ko si boš lahko na koncu rekla: "Tako, zdaj pa vem!"

Morda je to tema za diskusijo s kakšnim terapevtom, da ti svetuje, kako premagati tale tvoj trdovratni sram, ki je najbrž res precej velik. Je pa tako, da je ta vzorec nalezljiv še iz otroštva, tako kot sem v prejšnjem odstavku napisal. Pomoje so najbolj glasni ravno tisti, ki bolj malo vedo (vsaj tak občutek sem dobil na našem faksu). Je pa ponavadi tako - otroci vprašajo, odrasli molčijo.

Pa nikar ne imej takih misli, kot si jih na koncu zapisala. To, da si šla na tečaj, je super! Vsak začetek je težak, potem pa že nekako steče. Zagotovo je kdo, ki te razume, potrebno je le razložiti trenutno situacijo. Če je človek normalen (v smislu razumevajoč), potem ne bi smelo biti problema. V odnosih z bližnjimi se skušaj najprej sprostiti. Tisti, ki te poznajo, te bodo že razumeli, kako pa kaj, sicer jih sam ne bi imel za prijatelje. Sicer so ti pa že nekateri predhodniki vse napisali. Jaz ti želim le še vse dobro pa srečno pri nabiranju novega znanja! palecgor
Prijavljen

The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #22 dne:: četrtek, 22. oktober 2009 ura: 07:10 »

večkrat vmes sm se čisto zgubila in nisem vedla kako moram nekej narest..preveč nerodno mi je bilo pa vprašat. pa pride potem predavatelj naokrog in vidi da nism nardila kar bi mogla. počutila sem se kot ena

uf, kolikokrat se je to meni zgodilo  kiselnasmeh; Terrarosa, predavatelji so tam, da nas česa naučijo, da odgovorijo na naša vprašanja, ... ker pa misli težko berejo, je pa na nas, da vprašamo! Vem, da je ta korak zelo zelo težak  seznojim uf, verjemi, da vem... a - kaj se lahko zgodi, če vprašaš? nič kaj veliko hudega razen to, da dobiš odgovor  rozicodam

ker sem že tolk časa zapavla in tako budalo iz sebe nardila da se ne upam pred nobenha več stopit...

Nisi, verjemi, da nisi - garantiram 1000%  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar