Monteaura
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 23
|
 |
« dne:: petek, 25. september 2009 ura: 22:37 » |
|
Zdravo,
rada bi vam povedala mojo izkušnjo po prekinitvi jemanja AD Cipralex. Predvsem zaradi čudnega odtegnitvenega sindroma - vsaj tako so rekli zdravniki in farmacevti. Cipralex sem jemala 3 leta, 2 tableti na dan. Količino sem proti koncu zmanjševala za pol tabletke na mesec. Torej sem jedla 1,5 tbl mesec, naslednji mesec 1 tbl in potem 0,5 tbl. Nekje pet, šest dni po prenehanju pa so se začeli zame peklenski dnevi. Hude vrtoglavice, ki so jim sledile slabosti in bruhanje. Nihče mi ni verjel, da je to posledica cipralexa, zato so naredili razne preiskave, ki niso pokazale nič zaskrbljajočega. Samo prosila sem, naj bi dajo neke tablete proti vrtoglavici - dobila sem Torecan, ki pa, ne boste verjeli, mi ni pomagal. Brati nisem mogla, ker je branju sledilo bruhanje, niti televizije in računalnika ni bilo mogoče uporabljati. Glavo je v čelnem predelu stiskalo in samo želela sem si, da bo konec. Zanimivo je bilo to, da so 3je različni zdravniki menili, da je to nemogoča posledica prenehanja s cipralexom in da vzrok tišči drugje, prav tako 6 farmacevtov. Počutila sem se nemočno pred sama s sabo, pogosto ležala in spala ter samo prosila, da naj mine.
Kako sem vedela, da je moja hipoteza pravilna? Ko sem vzela samo polovičko tabletke čez 10 dni, je bilo takoj bolje, čisto vredu seveda ne, ker so bili simptomi premočni, ampak bolje (medtem ko tableta za vrtoglavico sploh ni imela učinka).
Po treh tednih prenehanja sem zaživela normalno!
To sem vam napisala, ker se vsako telo odzove po svoje in da ne boste presenečeni, če tega ni zavedeno prav v knjigah!
Pa še to, nekje na forumu sem prebrala, da ni pravilno, če po prekinitvi vzameš pol tabletke npr. vsak drugi ali tretji dan. Pa moram povedat, da je ta način prenehanja še kako pravilen - potrjen od zgoraj omenjenih strokonih oseb.
Vsem želim, da boste zdravljenje končali prej kot v 3eh letah, se zavzeli zase in naredili veliko predvsem zase! Druge poti ni, kot ta, da se imaš rad!
Tudi sama še imam veliko dela, me sedaj pogosto tišči v prsih in sem malo manj aktivna, kot prej, ampak vem, da mi pomaga samo ljubezen in ŠPORT!
Srečno!
|