moonica
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.582
|
 |
« Odgovori #20 dne:: sobota, 15. oktober 2011 ura: 22:40 » |
|
najboljše, da poskušaš ... ker nekomu res pomaga, da gre za 20min. spat, drugemu, da preteče kak km, spije vodo, kavo ... poskušaj, da vidiš kaj pomaga tebi ... je pa sigurno pametno razmislt o tem kaj ješ, piješ, če si kej fizično aktiven, če ti je 8h res zadost spanja na noč (pridejo včasih obdobja, ko rabimo več kot običajno) ...
pri meni je različno ... (sklepam, da odvisno kaj je vzrok utrujenosti) ... enkrat pomaga, da grem pod tuš, se s tem mal osvežim, pol si pripravim eno kavico ... drugič mi ne bo pa kej takega nč pomagalo, bo boljše, če se uležem (pa četud za 2h), bom pol vsej lahko konkretno delala naprej, ne pa sam zgubljala cajt ...
uglavnem, poskus najt kaj bo tebi pomagalo
srečno!!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
|
|
|
Kristjanka
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 13
|
 |
« Odgovori #21 dne:: sreda, 19. oktober 2011 ura: 15:49 » |
|
Da še jaz odgovorim na prvotno vprašanje. Včekrat se mi zgodi da sm zaspana čez dan in če grem spat se zbudim še bolj uničena kot prej preden sm zaspala. Premagujem tako da grem kej delat. Karkoli, gledat tv, it na sprehod, se šalit in hecat z bratom; zadnič sva iz kock pisala imena in je res supr izpadlo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
dr.hauska
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 323
What doesn't kill you makes you stronger!!
|
 |
« Odgovori #22 dne:: petek, 21. oktober 2011 ura: 19:13 » |
|
Ja, jaz sem tudi še bolj uničena, če grem spat čez dan. Po mojem mnenju je rešitev za večino težav z nespečnostjo in neenergetičnostjo ustaljen bioritem in športna aktivnost. Ko sem tekla vsak dan 20 minut, sem po tednu ali dveh potrebovala manj spanja in bila bolj budna podnevi  Res upam, da mi uspe ponovno vzpostaviti ravnovesje in jutri začnem!! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
klinček
gost
|
 |
« Odgovori #23 dne:: petek, 21. oktober 2011 ura: 21:20 » |
|
vedno grem za 1 uro počivat
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
Prispevki: 742
|
 |
« Odgovori #24 dne:: ponedeljek, 24. oktober 2011 ura: 09:01 » |
|
Temnolaska, Jaz se s tem spopadem tako, da poslušam telo. IN GREM SPAT! Zakaj bi se proti temu borila? Če si zaspan pač greš spat! se strinjam, čeprav ne vem ali je to prav, saj drugi trdijo drugače! Kot upica, sem sama borim z smotano utrujenostjo ali, ko res ni velika potreba in vem, da lahko počakam večer, grem na sprehod, po opravke ali se zamotim s kakšnim gospodinjskim opravilom, kot češ..spala bom ponoči! Vem pa, da je dobro, če je že sila ...  ..zaspati ali si prvoščiti pop le 30 minutni počitek in potem naprej z energijo, ker drugače..poruši spalni bio-ritem..no, tako pišejo!! Osebno zelo rada spim in tj, 8-10 ur in takrat uživam..kaj čem drugače!  Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
meda
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 11
|
 |
« Odgovori #25 dne:: četrtek, 01. december 2011 ura: 22:57 » |
|
Tudi sama sem včasih grozno zaspana in se komaj prebijem čez dan... zvečer pa ne morem zaspati... Ravno se odvajam od "uspavalne TV", ki me kljub temu, daob njej zaspim spet zbudi.
Tisti, ki imate majhne otroke, kako se prebijete čez take zaspane napade?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.533
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #26 dne:: petek, 02. december 2011 ura: 10:18 » |
|
Kadar vem, da me utruja le breme življenja in ne resnična telesna utrujenost takrat grem ven, hodit. To mi povrne energijo ... Kadar sem utrujena fizično si pač vzamem počitek, podaljšan spanec ... dan v horizontali. Tisti, ki imate majhne otroke, kako se prebijete čez take zaspane napade? Zdaj so moji že večji ... Včasih smo se šli pocrkljat v posteljo če sem bila utrujena ... punce so kaj brale, pripovedovale ... jaz pa dremala ... Ali pa sem jim dala kak video risanke in so gledale jaz pa vmes dremuckala. Pridejo dnevi ... ko smo bolj utrujeni ... Veliko dejavnikov lahko vpliva na to ... stresi, vreme, hormonsko nihanje ... slabo spanje ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
|
 |
« Odgovori #27 dne:: petek, 02. december 2011 ura: 10:48 » |
|
Aslan, dobro napisano! Sem pa slišala, da si nekateri pomagajo tudi s prehrambenimi dodatki? Baje, VITAMIN C IN KOENCIM Q10 dajeta neizmerno veliko energije..seveda pa zraven, tudi zdrava prehrana...pa kakšen kozarček vina!  Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #28 dne:: petek, 02. december 2011 ura: 12:47 » |
|
Jaz čutim utrujenost in zaspanost čez ves dan,....sploh če delam del noči in zraven še dopoldan.Malce mi premaga zaspanost sprehod s psičko,kava in kak energijski napitek....vem,da niso zdravi a čutim učinek povečanja energije,....vsi ti prehrambeni dodatki od Q10,vitamini,...so predragi za moj plitki žep,tko da sežem po cenejši in enostavnejši varijanti,ki pa je seveda na kratki rok glede zdravja. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
No matter how dark the darkness, there’s always Light...
|
|
|
Moel
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 153
“Conflict builds character. Crisis defines it.”
|
 |
« Odgovori #29 dne:: petek, 06. januar 2012 ura: 14:18 » |
|
Prej sem jo z 2x 500mg vitamina C in seveda učinkuje, pa zeleni čaj:)
Od kar sem na adjih pa itak spim 5 ur in mi je dovol očitno :sesmejem:
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
“To love is to risk not being loved in return. To hope is to risk pain. To try is to risk failure, but risk must be taken because the greatest hazard in life is to risk nothing.”
|
|
|
|
upica
|
 |
« Odgovori #30 dne:: sobota, 07. januar 2012 ura: 17:32 » |
|
Moel kako to jemlješ c vitamin v prahu ali v tabletah???pa pomaga?jst sem zelo zelo utrujena, zdj sem začela delat večkrat na dan tibetanske vaje in upam da bo pomagalo, že 2 dni nisem šla spat podnevi upam da sem našla ta način, ki mi ustreza, je pa res da je pri meni spanje in utrujenost čez dan kot se poznam beg pred življenjem in odgovornostjo.Veliko notranje nergije in elana želim nam vsem vsak dan znova in znova.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
|
 |
« Odgovori #31 dne:: ponedeljek, 09. januar 2012 ura: 10:05 » |
|
Upica,
kako zgledajo te tibetanske vaje? Veliko sem slišala o njihovem pozitivnem učinku na počutje, sploh..če jih izvedemo takoj, ko vstanemo..tudi sama se bi jih rada lotila, če ne...da vsaj poskusim!
Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
upica
|
 |
« Odgovori #32 dne:: ponedeljek, 09. januar 2012 ura: 17:53 » |
|
dušica jst delam zdj 4 dni kar večkrat na dan tibetanske vaje pa sem danes spet šla spat za 2 uri in pol čez dan, pol se pa tok sekiram, da sem podlegla skušnjavi in mam občutek,da jst sem pa res tok depresivna in bolna da ne zmorem premagat krize. vrelec mladosti ali tibetanske vaje vtipkaš pod google in dobiš vn predstavljenih 5 obredov, dela se postopoma vsak obred na začetku prvi teden 3 ponovitve, drugi teden 5 ponovitev, tretji 7 četrti 9 dokler v 2 mesecih in pol ne prideš na 21 ponovitev.Dela se zjutraj na tešče sam jst delam tudi pred kosilom in popoldansko malico še enkrat, samo nekje sem prebrala da je treba redno delat vaje vsaj leto dni strnjeno da se pokaže vitalni učinek, mišice in gibljivost se pokaže že po mesecu dni.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
upica
|
 |
« Odgovori #33 dne:: ponedeljek, 09. januar 2012 ura: 17:57 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
|
 |
« Odgovori #34 dne:: torek, 10. januar 2012 ura: 10:02 » |
|
Hvala, upica! Poleg kakšnega novega prehrambenega dodatka, bom se lotila tudi tibetanskih vaj...no, bom poskusila..samo še dovolj motivacije moram dobit!  Tebi pa želim, da kot jaz,..ne izgubiš nikoli upanje v svojo notranjo moč in..da se bomo sčasoma tako okrepčali, da bomo kos tudi depri.. Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
upica
|
 |
« Odgovori #35 dne:: torek, 10. januar 2012 ura: 11:43 » |
|
dušica zdravo, pridi kaj na stran sprostitvene tehnike in dihalne vaje, kjer sem odprla temo tibetanske vaje se bova podpirali in spremljali, glede na omenjeno temo.Želim ti odločitev da začneš s tibetanskimi vajami in jih delaš postopoma v roku dveh mesecev približno prideš na 21 ponovitev. Jst jih zaradi utrujenosti in izčrpanosti delam zdj že 5 dni večkrat na dan in čakam da bo učinek tudi proti utrujenosti postopoma nastopil, to je tudi poglavitni vzrok zakaj vztrajam, priporočam pa ti za boljšo samomotivacijo knjigo Vrelec mladosti v zgoraj poslanem članku, avtorja, ki je napisal omenjeno knjigo. Sva na vezi. Želim ti en prelep dan in veliko notranje energije kakor želim tudi sebi:)  :)pa nj se ti zgodi kj res lepega danes!!!!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
dumi
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 37
|
 |
« Odgovori #36 dne:: torek, 10. januar 2012 ura: 16:05 » |
|
meni pomaga hitra hoja, ker tako hitro letim, da nimam časa razmišljat o ničemer, včasih pa tudi telovadim, joga, dihanje, mogoče preiskusim tudi tibetanske vaje. lep pozdrav pa čim manj utrujenosti 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
|
upica
|
 |
« Odgovori #38 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 17:51 » |
|
ta utrujenost in zaspanost me mori, in pol podležen skušnjavi in grem prek dneva spat za kaki 2 uri ali 3 ( sem brez službe) in pol se obsojam in dol tlačim in imam moralca, kako sem jaz bolna, da ne zdržim krize in premagat utrujenost čez dan.Se trudim po svojih močeh, zdj delam 3 x dnevno tibetanske vaje samo ni ne vem kok učinka lih, na začetku 14 dni je sicer malo manj utrujenosti bilo in sem lažje prebrodila krizo, zdj se je pa telo zgleda navadilo >:(Preveč kave nočem pit, ker mam tko ali tko veliko tesnobe in anksioznosti in imam hud tenzijski glavobol tako da si malo pomagam tudi z vitaminskimi dodatki. Če je kdo našel kako tehniko učinkovito kako se utrditi in premagati skušnjave spanja čez dan se toplo priporočam za nasvet. Vsem nam želim odsotnost depresije, utrujenosti in kronične zaspanosti.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #39 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 21:43 » |
|
upica, zadnje čase tudi mene pobere doma popoldne po službi za kakšno urco  , potem pa okrog enajstih spet zaspim, ampak se sploh ne obremenjujem več s tem, pripisujem vse to zimi in kronični utrujenosti...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|