FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 02:11

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: KAKO PREMAGUJETE UTRUJENOST IN ZASPANOST ČEZ DAN  (Prebrano 4131 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
upica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 214

« dne:: četrtek, 24. september 2009 ura: 15:04 »

Pozdravljeni. Mene zanima kako premagujete hudo utrujenost, ki se pojavi preko dneva in zaspanost, ki prav vabi v posteljo? Kaj naredite, da ne podležete odhodu v posteljo in spanju. Jst imam s tem velike probleme. kar naenkrat postanem zelo utrujena in zaspana in če nisem dovolj močna grem spat. No zdaj mi je 10 dni ratalo, da nisem šla, sem bila kar ponosna in vesela nase z upanjem, da sem se znebila spanja čez dan, danes sem spet podlegla. Potem se počutim zelo krivo in obsojam samo sebe, da ne zmorem v krizi utrujenosti reči ne spanju. Kako se s tem sovpadate in spopadate vi, ali je komu uspelo se odvaditi temu?
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.769

wanna be found

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 24. september 2009 ura: 15:10 »

No zdaj mi je 10 dni ratalo, da nisem šla, sem bila kar ponosna in vesela nase z upanjem, da sem se znebila spanja čez dan, danes sem spet podlegla.
Boj z depresijo in tvojimi glavoboli zahteva energijo in to da si zdrzala 10 dni  clap
Privosci si pocitek, sproscanje....telo rabi. Druga alternativa pa je gibanje, ceprav mozgani
pravijo da rabis pocitek, je dobro da gres takrat ven na sprehod. Telo se "prezraci" prav tako
nas misli, in pridobivas na fizicni in psihicni kondiciji ki jo v stresnih trenutkih tako zelo potrebujes.
Vsekakor ne samo gibanje in ne samo pocitek, vsega v taksni meri da je tvoje pocutje prijetno.

Tule imas se eno podobno temo http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,3053.0.html
Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
mery
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 20

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 24. september 2009 ura: 15:11 »

Zdravo upica; mene dvakrat letno prime obdobje utrujenosti. S tem se spopadam tako, da vzamem kakšno sadje in grem za eno uro na sprehod in potem se dobro počutim. Sicer se težko pripravim, ampak ko sem enkrat zunaj je pa najhujše mimo  Grin

Lp
Prijavljen
Temnolaska
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 50

« Odgovori #3 dne:: torek, 12. oktober 2010 ura: 22:57 »

Jaz se s tem spopadem tako, da poslušam telo. IN GREM SPAT! Zakaj bi se proti temu borila? Če si zaspan pač greš spat!
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.430

« Odgovori #4 dne:: sobota, 16. oktober 2010 ura: 11:39 »

Upica, ker sem preko tedna v službi, pač enostavno ne smem in ne morem iti spat, čeprav imam včasih hude krize, sploh če kaj pojem zvizgam

Konec tedna, me tudi po kosilu vleče dol. Včasih grem malo počivat, včasih pa se kar prisilim in grem ven na sprehod, ki mi potem prav paše ali pa se družim z osebami, ki so meni prijetne in zabavne. Če kdaj zaspim podnevi, potem zvečer težko zaspim kiselnasmeh
Prijavljen
Temnolaska
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 50

« Odgovori #5 dne:: sobota, 16. oktober 2010 ura: 11:55 »

Trzinka, saj pa če zaspiš podnevi in ponoč ne moreš, pa gledaš TV in uzivas! Smiley))
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sobota, 16. oktober 2010 ura: 13:33 »

Trzinka, saj pa če zaspiš podnevi in ponoč ne moreš, pa gledaš TV in uzivas! Smiley))
sesmejem ja to je pa tud res, sam kaj, k je pol zjutraj težko vstat, moram bit pa skoncentrirana v službi pomisli
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #7 dne:: sobota, 04. december 2010 ura: 00:03 »

Tudi sama imam napade prevelike utrujenosti čez dan (pa nisem športaš, razen, da dušo mečem kot Kozmus kladivo), in če ne grem spat, sem čist preč; brez energije, totalka, zebe me, glava me boli, v ušesih mi šumi, včasih megli, vrti in moram iti spat!

In spim po 10,12 ur, naslednji dan pa sem v službi, kot bi bila celo noč pokonci, in to se mi lahko dogaja 2 dni ali 3. Zgodi pa se mi ob večjih psihičnih naporih!

Kar napor ni velik sam po sebi, samo od mene osebno pa zahteva ogrooooomno energije in pripravljenosti.

Samo v tem 1,5 mesecu, se mi je to zgodilo že 2x - odkar aktivno rešujem svojo fobijo.

Lp-Sofie
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 474

« Odgovori #8 dne:: sobota, 04. december 2010 ura: 01:45 »

Tudi jaz... Imam uničen bioritem. Ponavadi je tako, da zvečer ne morem zaspati, zjutraj pa ne vstati. In budilka zvoji, jaz pa naprej spim. Če mi pa že rata vstati pa na predavaljih ne morem spremljati.

Meni je zdravnica rekla, da če čutim, da potrebujem spanec, si ga moram privoščiti.

Sicer pa sem imel obdobja, trenutno jih nimam, ko sem bil utrujen, kljub temu, da sem spal po 10, 12 ur, vendar danes imam dovolj energije. Problem je le to, da ob napačnih urah. Recimo, da se zbudim ob 12, zaspim pa ob treh. Vse bi bilo v redu, če bi te ure malo premaknil.
Prijavljen
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #9 dne:: sobota, 04. december 2010 ura: 07:46 »

Preveč spanja je škodljivo. Več spimo - več sanjamo. Sanje porabijo veliko energije. Preveč spanja prinaša lenost, pomanjkanje energije.
Če se počutimo sveže, spočite in polne vitalnosti, ko se zbudimo, smo ravno prav dolgo spali. če se zbudimo utrujeni, smo spali predolgo.
Spanje podnevi ustvarja motnje plinov, žolča, limfe in krvnega obtoka, motnje dihanja, motnje v predelu prsi, težko glavo itd.
Zato je najbolje utrujenost in zaspanost premagati s kakšnim sprehodom,.....čeprav je
lažje reči,kot uresničiti v praksi....poskušat tu in tam je pa vsekakor izvedljivo...
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: sobota, 04. december 2010 ura: 09:17 »

ojoj Suzy  sesmejem

če premalo spim sem utrujena, če predolgo spim sem utrujena, če grem ven sem utrujena. Ziher mi neki manka, aja zdravniki pravijo, da železa, ga bom šla kr v železarno iskat  sesmejem

A zato čez dan tok prdim sesmejem

Joj, sem se nasmejala, čeprav je vse tole napisano verjetno čista resnica zardevam
Prijavljen
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: sobota, 04. december 2010 ura: 09:22 »

Trzinka....ti se le smej,saj veš,da je smeh pol zdravja.... sesmejem sesmejem
Ma zadnje čase res nisem glih diht,pa napišem kako smotano,čeprav sem to prebrala na netu... pomezik
Pa prdi tudi,saj veš,da je prdec več kot sto dohtarjev skup... sesmejem
Prijavljen

noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: sobota, 04. december 2010 ura: 09:56 »

Ja kake dame pa ste, da prdite. sesmejem sesmejem sesmejem
Prijavljen
Nabc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 575

« Odgovori #13 dne:: sobota, 15. oktober 2011 ura: 16:41 »

Mene matra popoldanska zaspanost, kljub temu da imam nekje 8 ur spanca dnevno. Ravno sedaj, ko pišem diplomsko nalogo se mi dogaja, da sem zaspan. Kot da me vse to delo uspava. Kako naj se s tem soočim, brez da bi mi bilo potrebno jemat kemijo?
Prijavljen
noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: sobota, 15. oktober 2011 ura: 17:05 »

Vsakič ko te zahrabi spanje preteči 500 metrov. Ne zajebavam se.

Kemija... Kaj pa je z njo narobe? Če bi jaz proti temudobil kemijo... Zakaj pa ne?
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.094

« Odgovori #15 dne:: sobota, 15. oktober 2011 ura: 17:35 »

Mene matra popoldanska zaspanost, kljub temu da imam nekje 8 ur spanca dnevno. Ravno sedaj, ko pišem diplomsko nalogo se mi dogaja, da sem zaspan. Kot da me vse to delo uspava. Kako naj se s tem soočim, brez da bi mi bilo potrebno jemat kemijo?

Greš spat za 20 min. Potem pa pol litra vode na eks. And you are fresh and ready Cool
Prijavljen
Jinjo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 128

« Odgovori #16 dne:: sobota, 15. oktober 2011 ura: 18:17 »

tut mene naenkrat sredi dneva napade totalna utrujenost... pol se pa mal na kavč uležem, pa berem al pa surfam, pa je koj bolš.... zvečer pa itak,pred tvjem me zmanka tut ob 19ih, če je tak dan... Grin
Prijavljen
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: sobota, 15. oktober 2011 ura: 18:24 »

Greš spat za 20 min. Potem pa pol litra vode na eks. And you are fresh and ready Cool

Hja,....Kinto tko na izi pa le ni ta varijanta kiselnasmeh
Prijavljen

Jinjo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 128

« Odgovori #18 dne:: sobota, 15. oktober 2011 ura: 18:26 »

jst tut ne bi rekla,da to pomaga....če grem za 20min spat,se zbudim še trikrat bolj zblojena kot prej...
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: sobota, 15. oktober 2011 ura: 18:30 »

ne ne bi rekla, pol je še slabše, sem k zadrogirana, oči zlimane, koncentracija na nuli, pa še vse me boli Huh?
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar