FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 02:09

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Zakaj se forum obnaša tako?  (Prebrano 2877 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Devlin
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 681

« dne:: sreda, 11. junij 2008 ura: 18:00 »

Torej: Že na prejšnjem sem opazil tole in me je motilo, vendar bom šele danes vprašal zakaj se dogaja.

Namreč: Denimo prijavim se na forum. Opazim tri strani neprebranih prispevkov. Nato enega odprem in ga pričnem brati. Ker vmes pride kaka na(d)loga, denimo nevihta, moram nesti na kompost, pa se ustavim še za kako uro ali dve pri kitari,... zaprem forum in ugasnem ter odklopim računalnik. Včasih forum zaprem tudi ker mi gre preprosto na jetra če je taskbar poln in ga odprem ko se neham ukvarjati z drugimi stvarmi.
Ko se vnovič znajdem na njem, sta na lepem tam samo še stran in pol neprebranih prispevkov  Huh? Huh? Huh?. Če sem jih imel prej eno stran se obnaša kot da sem jih vse predelal in pokaže samo najnovejših par, ki so nastali v času ko ga nisem uporabljal. Eeem ali lahko kaj naredim v zvezi s tem da mi posti ne bi izginjali če bi ugasnil računalnik ali zaprl forum?
Prijavljen

Gloda gloda mala Francka, s smrčkom miga kadar spančka, ko pa pride do kosila, je čist pridna žuža mila.

http://www.youtube.com/watch?v=KxfoY_mLFAo
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.582

« Odgovori #1 dne:: sreda, 11. junij 2008 ura: 18:17 »

To moti tudi mene.
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
HisTer
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.005

« Odgovori #2 dne:: sreda, 11. junij 2008 ura: 21:40 »

Devlin posti ne izginjajo, vsi so še vedno tam. Kako in na kakšen način ti jih prikaže je pa stvar osebnih nastavitev v profilu.

To kar si ti opisal se meni ne dogaja. Je pa prikaz prebranih in neprebranih prispevkov odvisen od tvojega piškota v brskalniku na tvojem računalniku. Kako ti brskalnik obravnava piškote pa je spet odvisno od osebnih nastavitev.

Firefox in Opera delata ok, ker avtorji upoštevajo svetoven standarde, medtem, ko MS IExplorer tudi zadnja različica ne prikazuje vsega pravilno, ker avtorji namerno ne upoštevajo standardov, za kar je Microsoft že plačal kazen nekaj preko 600 miljonov Evrov (kazen EU). Ker ima MS še vedno monopolni položaj na trgu OS, vsili svoj brskalnik večini uporabnikov, čeprav v njemu kar mrgoli napak in lukenj in uporabniki mislijo, da je vse drugo krivo in ne MS.
Prijavljen

Rock&Roll
Devlin
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 681

« Odgovori #3 dne:: sreda, 11. junij 2008 ura: 22:02 »

Hvala za odgovor, sem namreč računalniško neizobražen in na tem področju dokaj flegmatičen. Špekuliral sem sicer da se v moji nevednosti skriva odgovor. To da ne izginejo s foruma ampak samo moje preglednice mi je bilo sicer jasno, samo sem se malo nerodno izrazil.
Hvala za pojasnilo, takoj si grem namestit Firefox na svoj comp  oki.
Prijavljen

Gloda gloda mala Francka, s smrčkom miga kadar spančka, ko pa pride do kosila, je čist pridna žuža mila.

http://www.youtube.com/watch?v=KxfoY_mLFAo
HisTer
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: sreda, 11. junij 2008 ura: 22:06 »

Devlin in ko imaš Firefox instaliran si poberi še add on črkovalnik za slovenski jezik, tako ti v polju kjer pišeš (v temu tukaj tudi) sproti pregleduje slovnične napake. Se rdeče podčrtajo ... Jaz imam add on za angleščino, slovenščino, italijanščino in španščino nameščene, samo preklapljam, odvisno v katerem jeziku pišem. Tako naredim veliko manj napak med pisanjem. in še vrsta zanimivih dodatkov je na razpolago. Recimo graber za filme je super vsaj za moje potrebe oki
Prijavljen

Rock&Roll
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.582

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 12. junij 2008 ura: 11:48 »

To da ne izginejo s foruma ampak samo moje preglednice mi je bilo sicer jasno, samo sem se malo nerodno izrazil.

sem mislila enako

ampak, jaz pa imam Firefox

no, ne bom gnjavila ... sej nima take veze
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Kristy
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 914

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 30. september 2010 ura: 15:30 »

HISter...bi lahko pogledal tole zadevo:

nekaj ne štima v okencu kjer se piše post.... pišeš, pišeš do konca okenca...ko gre tekst čez okence, se več ne vidi kaj pišeš (sicer pride napisano), le ko greš v novo vrstico na hitro preskoči, potem se spet nič ne vidi....

je zelo neprijetno, sploh pri citiranju ali kopiranju teksta ....

In isto je pri OS - še bolj neprijetno  016

« Zadnje urejanje: četrtek, 30. september 2010 ura: 15:43 od Kristy » Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
HisTer
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 30. september 2010 ura: 15:45 »

nekaj ne štima v okencu kjer se piše post.... pišeš, pišeš do konca okenca...ko gre tekst čez okence, se več ne vidi kaj pišeš (sicer pride napisano), le ko greš v novo vrstico na hitro preskoči, potem se spet nič ne vidi....

Ne vem kaj imaš za en brskalnik. Meni deluje ok v Firefoxu, Google Chrome in v MS Internet Explorer 8.

Nekaj je narobe s tvojim brskalnikom.

Poglej primer na pripeti sliki, kjer sem preveril in deluje ok.
Prijavljen

Rock&Roll
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.533

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 30. september 2010 ura: 16:47 »

Kristy meni se dogaja TOČNO enako ...  kiselnasmeh
ni pa to stvar foruma ... ampak naše tehnike.

Meni nagaja le na Windows 7 (Internet Explo 8 )
na XP in Visti (Internet Explor 7) pa dela normalno ...
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.430

« Odgovori #9 dne:: četrtek, 30. september 2010 ura: 20:09 »

Meni tudi, pol se pa matram sesmejem, pa s puščico dol, pa nič ne vidim, pišem na pamet sesmejem  sesmejem Očitno sem res aberveznik za te stvari kiselnasmeh
Prijavljen
Kristy
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: petek, 01. oktober 2010 ura: 10:14 »

Ne vem kaj imaš za en brskalnik. Meni deluje ok v Firefoxu, Google Chrome in v MS Internet Explorer 8.

Nekaj je narobe s tvojim brskalnikom.

Poglej primer na pripeti sliki, kjer sem preveril in deluje ok.

Internet Explorer 8 imam.

In kaj bi bilo lahko narobe....če pa se tudi ostalim taka napaka pojavi ?

Aslan imam XP...tako, da ni to to.

Joj no, Trzinka, zakaj bi bila aberveznik nehvala....sej nisi ti kriva....nekaj je narobe .... zakaj pa prej ni tako delalo ?

Ma v glavnem - jaz pišem kot, da bi pisala slepo....ne vidim sproti popolnoma nič kaj pišem  Shocked Shocked Shocked ... ZELO MOTI !!!!!

Bi bilo fanj, da se to popravi  zvizgam

Prijavljen

HisTer
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: petek, 01. oktober 2010 ura: 10:54 »

Kristy, sem ti pojasnil že v prejšnjem odgovoru.  Grin

to je nekaj narobe nastavljeno v tvojem brskalniku.

Mogoče si imaš onemogočen java script, ali kaj podobnega.

Namreč vse deluje prav tudi v starejših brskalnikih, celo v Operi, itd...
In mimogrede tu ni kaj v aplikaciji Foruma za nastavljat, ker to itak deluje na vseh platformah povsod po svetu enako.
Prijavljen

Rock&Roll
Kristy
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: petek, 01. oktober 2010 ura: 11:08 »

Nisem spreminjala nastavitev že 100 let.....torej, če je prej delalo, bi moralo tudi sedaj....

A potem imajo tudi ostali nekaj narobe v brskalniku ?

Prijavljen

Star
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 180

« Odgovori #13 dne:: nedelja, 21. november 2010 ura: 08:52 »

In isto je pri OS - še bolj neprijetno  016

Aha, že dvakrat; meče me ven, ker sem zadnje dni preveč jezična. No tako. Po mojem imam predolg jezik, pol pa tud net ne dela več. Tongue 005

Smeh je pa le pol zdravja, čeprav me še vročina daje.
Prijavljen

Dobro vjeruj u ono što želiš i zapamti, izgubljeno je samo ono, od čega smo se odrekli.
U životu poželi samo jedno: da ne voliš izgubljeno i da ne izgubiš voljeno!
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar