FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 02:07

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 3 4 5 [6]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ko ljubezen preraste v ljubosumje  (Prebrano 8725 krat)
0 uporabnikov in 4 gostov pregleduje temo.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #100 dne:: četrtek, 25. september 2008 ura: 12:19 »

ja, pa kaj rabite zalogo poguma pri tako luštnih počenčkih  pomezik to smo v vseh skupinah taki na kupu, da avtomatično že vse strahove preženemo in vsakega sprejmemo in se mamo luštno smejalci in smo lahko taki, kot smo, eni malce več caram drugi malce manj ohoho počeni ... kar korajžno, verjemite, da ko je enkrat led prebit sonce , potem vse skup teče ko po maslu scooter
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.987

« Odgovori #101 dne:: ponedeljek, 03. januar 2011 ura: 21:36 »

Moje ljubosumje je imelo izvor v tem, da sem celo mladost poslušala,
kako me primerjajo z drugimi, kako se mi bodo vsi smejali če ne bom imela 5-ocene v šoli...me bodo imeli za neumno, ker sem bila presuha in brez joškov, me itak ne bo noben moški maral, kadar sem jezikala doma so mi tudi takoj dali vedeti, da bom do smrti samska...k sem tko nemogoča...po splavu pri 16-tih mi je mama vsak mesec 1x povedala, da zihr otrok ne bom mogle imet...

Drugim -za mojim hrbtom...so me pa hvalili...da kok sem sposobna..pridna...uspešna...

In res je bila taka moja podoba:
naven sem delovala ful samozavestna, v sebi pa bila ful preplašena.

Uglavnem sami strahovi...in občutek da bom lahko happy če me bo kdaj imel kdo rad...
in sploh ni čudno, da sem se oklenila vsakega, ki mi je povedal, da me ima rad...
in groooozna je bila misel, da to osebo izgubim....in ta strah pred izgubo, rodi ljubosumje.

Iz teh krempljev me je rešilo to, da sem se začela zavedat lastne vrednosti,
da sem spoznala da so bile besede staršev njihova zmota...da sem pridobila na samozavesti.
Velike spremembe v sami sebi.

Pri pregledovanju tele teme sem naletela na Aslanin zapis....zazrcalila sem se v njem...moja sampodoba in prepričanje o tem, da me ne bo nihče imel nikoli rad, da tega ne zaslužim....
Jaz sem šele na poti zavedanja lastne vrednosti in upam, da bom nekoč ugledala tudi to svoje notranje bogastvo, kot si ga ti, Aslan  rozicodam
Hvala za tale zapis  rozicodam
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Nabc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 575

« Odgovori #102 dne:: torek, 04. januar 2011 ura: 20:49 »

Ljubosumje in posesivnost... jaz nisem svoji bivši nikoli omejeval druženja z drugimi ljudmi, menim pa da bi bil lahko upravičeno ljubosumen nanjo, če bi bil nagnjen k temu. Namreč ko sva bila v zvezi, je hodila na pijače z drugimi tipi, zaradi enega pa me je tudi pustila, je od mene v enem popoldnevu presedlala k njemu.
Prijavljen
Bihter
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6

« Odgovori #103 dne:: sreda, 09. februar 2011 ura: 17:14 »

Hello!

Jas imam isti problem kot LiLdevil. Sem v zvezi s fantom skoraj 4 leta že in moje ljubosumje postaja vedno slabše. Zavedam se, da s tem škodim sama sebi in fantu. Rada bi se ozdravila tega bolanega ljubosumja, in sem poskušala že 100x, pa mi nikakor ne uspe.
Vedno, ko gre kam brez mene, si ne morem pomagat, ne da bi mislila s kom bo, koga bo videl, ali bo prišla kašna lepa in jo bo spoznal, ipd. In to me ubija, žre notri. Potem postanem kot sam hudič in se ne morem obvladat, rečem mu tudi stvari, ki ga prizadanejo. Ne prenesem tega, da lahko on z lahkoto reši probleme, da ga nič ne muči.
Scorpion, lepo se mi zdi, da obstajajo tudi moški, ki jih razjeda ljubosumje in me zanima kako ti je uspelo prebolet ta problem, ki je lahko res velik.
LiLdevil, kako se ti držiš? Zanima me ali ti uspeva vse to kar si res želiš, ker vem, da je potrebno ogromnega truda.

Ko bi le bilo ljubosumje ozdraviti bolj enostavno  Cry  jok
Prijavljen
vista66
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 297

« Odgovori #104 dne:: sobota, 12. februar 2011 ura: 13:12 »

Strahove je treba vedno premagati tako, da jih najprej spoznamo in skušamo ugotoviti ali so realni ali ne. Depresivci realne strahove še potenciramo. Pri realnem strahu pomaga, da si ga prisvojimo, da ne obvladuje on nas, temveč mi njega, rečemu mu: ti si moj strah. Zavemo se ga.

Če je slovenska družba brez vrednot, ne moreš pričakovati od partnerja, da jih bo pa on imel. Kako minimizirati strah? Po nicku Odbita lahko poiščete en link, kjer je govora o gradnji odnosa. Mislim da, če ti uspe zgraditi kvalitetno vse štiri stebre odnosa, da se navarnost za prevaro zmanjša, ne pa izniči. In ta del, nevarnost, ki je vedno prisotna, strah pred to nevarnostjo, je tisti del stahu, ki si ga moramo prisvojiti in živeti z njim.

Srečno!
Prijavljen
khmer
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 52

« Odgovori #105 dne:: sobota, 12. februar 2011 ura: 22:49 »

Citiraj
jaz nisem svoji bivši nikoli omejeval druženja z drugimi ljudmi, menim pa da bi bil lahko upravičeno ljubosumen nanjo, če bi bil nagnjen k temu. Namreč ko sva bila v zvezi, je hodila na pijače z drugimi tipi, zaradi enega pa me je tudi pustila, je od mene v enem popoldnevu presedlala k njemu.

Enaka zgodba Nabc je tudi moja. Nikoli je nisem omejeval, nikoli prepovedoval ipd. Sama je imela slabo vest, kadar je kam šla, tako pravi. Naenkrat pa sem po njenih besedah jaz postal tisti, ki nadzira, vohuni ... Da se razumemo, ti očitki so začeli leteti name, ko sem že izvedel za njeno afero. Do takrat sem bil samo mož. Naenkrat sem postal tiran, ki vohuni in nadzira, ona pa potrebuje SVOBODO in čas zase, da ga preživi tako kot sama hoče.
Res je, da je nisem nadziral, da nisem bil pretirano ljubosumen, ker sem ji enostavno ZAUPAL. Ko sem pa ugotovil njeno afero, pa sem se seveda začel drugače obnašati. Vsi moji čuti so bili na preži in izredno občutljivi na dražljaje, a saj sem imel za to popolnoma upravičen razlog - Nezvestobo.

Če parterju zaupate - niste ljubosumni preko meja normale.

Če sodite partnerja po sebi in sami niste 100% v zvezi potem tudi v njega ne verjamete in ste ljubosumni.

Na kratko, kdor je ljubosumen po moje sam ni 100% zvest. Ali pač?

Prijavljen
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #106 dne:: nedelja, 13. februar 2011 ura: 09:42 »

Zame je ljubosumnost je kompleksno čustvo, torej sestavljeno iz več drugih, bolj elementarnih čustev.
 Zajema neugoden splet čustev, kot so strah, dvom, zavist, sumničavost in jeza. Doživljamo ga ponavadi v situacijah, ko ocenjujemo, da bi lahko izgubili pomembno osebo zaradi prisotnosti oziroma privlačnosti druge ali drugih oseb.
 Intenzivnost doživljanja ljubosumja in reakcija nanj je odvisna od stopnje samospoštovanja oziroma samozaupanja, gotovosti vase, zaupanja v druge, občutkov osamljenosti in samoobvladovanja ter predhodnih izkušenj s podobnimi situacijami ali dogodki.
Sama sem ljubosumnost partnerja izkusila pred 20 leti in nič ni hujšega v vezi kot,da ti ljubljena oseba ne zaupa.Potrebno je veliko potrpljenja,pogovorov,.....
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Bihter
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #107 dne:: sreda, 16. februar 2011 ura: 13:33 »

to, da se partner dobiva z bivsimi, je zame nedopustljivo. ce je bivsa/i naj tako tudi ostane.
zaupanje v enko osebo je tezko dobit, ker nikoli ne ves kaj lahko dela za tvojim hrbtom, in se ko parx ugotovis, da ti laze ali kaj opdobnega, je to zaupanje vedno bolj dalec.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #108 dne:: sreda, 16. februar 2011 ura: 13:38 »

Rada bi se ozdravila tega bolanega ljubosumja, in sem poskušala že 100x, pa mi nikakor ne uspe.

na kakšen način pa?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Bihter
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #109 dne:: četrtek, 17. februar 2011 ura: 10:02 »

tako, da sem skusala sprejeti kar dela moj fant brez mene, tudi stvari ki me motijo, nisem nic mu ocitala, sem poskusala se obnasati,kot da je to nekaj normalnega, da ima on tudi svoje zivljenje, kjer jas nimam vstopa. pa potem se nabira vse to v glavi, in poci en dan in pristanes na istem.
jas bi res rada se spremenila in se ne tolko sekirala za stvari, ki ji dela moj fant in meni niso vsec, samo mi je res tezko in potem trpim.
morda se cudno slisi, samo je res trpljenje to. in vem da unicujem sama sebe in njega.  Sad
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #110 dne:: četrtek, 17. februar 2011 ura: 10:59 »

kaj pa kakšna strokovna literatura? pa strokovna pomoč? ....

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=341&Itemid=2

http://www.viva.si/Psihologija-in-odnosi/2527/Re%C5%A1ite-test-Ali-ste-ljubosumni

http://vizita.si/zdravnik/?qst_id=62984
Prijavljen

Bihter
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #111 dne:: četrtek, 17. februar 2011 ura: 11:19 »

zgleda dobro! moram pregledat. hvala Smiley
Prijavljen
12ag
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« Odgovori #112 dne:: torek, 09. avgust 2011 ura: 00:11 »

ojla Smiley
bihter, to kar si napisala je dajensko to kar sama čutim, čisto zares. razumem kako ti je,kako trpis.
s fantom sva skupaj 2 leti. zacetki najine zveze so bili krasni, mi ni primankovlao ljubezi ne pozornosti... zadnej čase pa je pozornosti in ljubezi vse manj, moje ljubusumje pa vse bolj narašča..
nikoli nisem vrjela fantom in njihovi zvestobi, mogoče tudi nisem hotela,da nebi bila potem še toliko bolj prizadeta...
uglavnem, zaradi pomankanja pozornosti mu vrjamem vedno manj... po naravi je bahač, rad ogovarja in rad je v središču dogajanja.. predvsem pa ima rad zenske... in tukaj je tisto kar me boli, boli me da se spogleduje za mojim hrbtom, da opazuje in si zeli druge... dostikrat sem ga videla kako pogleduje za drugimi, kar me dejansko zelo prizadane.. kako naj mu potem vrjamem ko ni zmano??
velikokrat sva se skregala zaradi tega, lahko bi tudi končala..
in prav tako kot pri tebi bihter je blo par dni ko sem se zadrževala, goutala to bolečino samo da se nebi spet kregala ali končala zaradi moje recmo temu ljubosumnosti..
...ampak je vedno po nekem času spet počilo...
še vedno sva skupaj... vendar sem v nenehnem strahu, da bi spoznal kaksno privlačnejso,izivalno zensko, ki mi ga bo speljala...

Prijavljen
Strani: 1 ... 3 4 5 [6]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar