|
Putka
gost
|
 |
« Odgovori #80 dne:: torek, 23. september 2008 ura: 14:45 » |
|
Ja sej jaz sem govorila o splošnem ljubosumju v vezi, ne glede na to ali si moški ali ženska ni ok. Jaz sem povedala svojo izkušnjo. Brrr, še zdaj se zgrozim. Se pa človek ob takem tudi ogromno nauči. Meni naprimer sta moja samopodoba in vest, da sem dober človek ob vsem tem še dodatno narastli!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
sweetbaby
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 3
|
 |
« Odgovori #81 dne:: torek, 23. september 2008 ura: 14:45 » |
|
draga moja jst imam isti problem moj fant je tako ljubosumen da to vse skupaj meji že na bolezen pa ne morem nič pomagati, čeprav ve da me s tem odbija itd. pa pravi, da pač tak je in da se ne bo spremenil.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Putka
gost
|
 |
« Odgovori #82 dne:: torek, 23. september 2008 ura: 14:54 » |
|
Ja sej pri meni je bila ista stvar. Uh fuj.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
scorpion
|
 |
« Odgovori #83 dne:: torek, 23. september 2008 ura: 14:58 » |
|
bravo Putka..si celo zrasla skozi to...kalvarijo...
saj sem tudi jaz...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.533
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #84 dne:: torek, 23. september 2008 ura: 15:17 » |
|
Mene je tudi hudo mučilo ljubosumje. Zdaj vem, da je bilo to pomanjkanje zaupanja vase. Vcepljeno z otroštva....ker so me stalno primerjali s katero drugo punčko. Odraščala sem v svetu prevar, laži in nezaupanja.
Težko sem začela razumet, kako prvo imeti rada samo sebe. Ampak počasi je uspelo in se počutim vse bolje in bolje.
Čutim tak mir v sebi.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
Sinuska
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.860
|
 |
« Odgovori #85 dne:: torek, 23. september 2008 ura: 15:32 » |
|
krasna tema! hvala vsem za dobre misli in ideje in razmišljanja.  samo ob enem moškem sem bila noro ljubosumna. potem sem se sprijaznila. vedela sem, da ima drugo. potem sem le zbrala pogum in šla. zdaj sem neskončno srečna. in čista in mirna. ni prostora za ljubosumje. če najdeš boljšo od mene: izvoli.... ampak itak ne pride v poštev, da bi sploh gledal(a) okoli. nimava časa.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #86 dne:: torek, 23. september 2008 ura: 15:37 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Putka
gost
|
 |
« Odgovori #87 dne:: torek, 23. september 2008 ura: 16:08 » |
|
Evo točno to si mislim jaz!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
scorpion
|
 |
« Odgovori #88 dne:: torek, 23. september 2008 ura: 16:58 » |
|
Enkrat sem slišal dober pregovor.."srce nima tekmeca"
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
LiLdevil
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Prispevki: 238
|
 |
« Odgovori #89 dne:: sreda, 24. september 2008 ura: 09:54 » |
|
Čutim tak mir v sebi.
ja tega si tudi jaz zelo želim ...... drgač pa se mi zdi smešno, da reče nekdo joj fuj to ljubosumlje, kako so ti ljudje fuj, čim dle stran itd. No ja, seveda se strinjam - bolestno ljubosumlje je sranje. Da ti en diktira kako pa kaj, da te omejuje, da ti vzbuja slabo vest.... sam to je bolezn, tko kot vsaka druga ..... in tudi tisti, ki se začne zavedat tega problema, verjamem da mu ni lahko .... vsaj meni ni, ker bi se rada spremenila in verjamem, da se bom .... ne bo šlo od danes na jutri ... ampak BO šlo .... v bistvu svojega fanta nikol nisem omejevala v smislu, kakšn mora biti, kaj mora počet, da kam ne sme it itd., rada ga mam takega kot je, hudo je edino ker nimava dobre komunikacije ... ker pač komunicirava vsak na svoj način pride pri meni večkrat do blokad (posledica tega pa je tudi ljubosumlje) .... velikokrat se počutim kot da sem slab človek .... ampak tudi to bo minilo, .... imam izredno slabo sampodobo ( tako kot Aslan sem bila v mladosti primerjana z vsem živim in vse je blo bolše od mene), zato tudi težko verjamem, da me nemore imeti nihče rad .... posledica je tudi tu ljubosumlje .... res si bom mogla najt kak hobi, al pa vsa probat it kdaj spontano tokole, če me kdaj kdo povabi ... ampak sem mal razmišljala .... v bistvu že od nkedaj poslušam od sebe odgnat ljudi .... zakaj mi ni jasno res .... v bistvu tisti, ki so moji "prijatelji" in znanci so vedno bolj silili vame, da sem tudi jaz njih poklicala, da sem se odprla itd., ampak ko pa se družim z nekom malce dlje časa, sem odprta, zgovorna, zaupliva (preveč!!!) ... v bistuv čista kontra ... tako si želim bit bolj sproščena, spontana .... da bi kr nekam šla, kr z nekom, da ne bi razmišljala o tem kako bo, kaj bo, bo tekel pogovor, se bom mela vrdu, itak bo bedno lalalalalala ....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #90 dne:: sreda, 24. september 2008 ura: 10:03 » |
|
.... v bistvu že od nkedaj poslušam od sebe odgnat ljudi .... zakaj mi ni jasno res .... jaz sem to počela (in se na momente zalotim, da se ta vzorec še kar drzne tu pa tam pritepst brez potrebe in povabila iz nič  grr, naj ga vrag vzame ) iz preprostega razloga - raje jaz zapustim/odženem osebo preden me le-ta, ker slednje preveč boli...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
LiLdevil
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
|
 |
« Odgovori #91 dne:: sreda, 24. september 2008 ura: 10:37 » |
|
ja te razumeme čist .... sam pri meni je šlo že tako daleč, da sem se zaprla v krog jaz-fant in valda vse vlagam v to, kar je začelo škodit v prvi vrsti meni, v drugi pa najinemu odnosu .... prej, ko sem še živela doma pa bla s svojimi kolegi in šla k njemu samo za vikend je blo čist drgač .... kje sm mela cajt se obrjemenjevat s kako bivšo, pa kje je, pa kaj dela .... ko sva bla skupaj je blo najlepš ... sem komaj čakala, da spet pridem .... zdej sem se pa zapletla v en vzorec iz katerega še ne vem poti ven ... ampak že to je velik, da se zavedam ... počasi s trudom bodo prišli tudi rezultati, kajne .... bi si pa zelo želela ostat s tem fantom, ker je res zlat ..... ampak kaj, ko me zavira občutek, da mi vsi hočejo slabo ... pa slabo je tudi to, da ne vem kaj v življenju sploh hočem .... če maš to razčiščen je marsikaj lažje ....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Amelie
gost
|
 |
« Odgovori #92 dne:: sreda, 24. september 2008 ura: 10:50 » |
|
LiLdevil, a si razmišljala o kakšni psihoterapiji? Mislim, da bi bilo dobro, da si poiščeš pomoč.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
LiLdevil
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
|
 |
« Odgovori #93 dne:: sreda, 24. september 2008 ura: 12:26 » |
|
sem hodila k Rejcu na skupino pa mi ni ustrezala, ker so se koncentrirali bolj na študijske zadeve pa ne vem kaj še vse, pa tut v skupini se nisem dobro počutila ... pol sem neki časa hodila tudi na Sana Vito k gospe Sonji pa mi njen način tudi ni všeč .... trenutno sem finančno na psu, tko da o terapiji sploh ne upam razmišlat ... sem pa študirala, da pri men ni tok fora terapija ... ampak samo malce zdravega druženja, kak hobi, pa ne se z vsako stvarjo tok obremenjevat pa negativno gledat (sem namreč večni pesimist) .... ne, sej vsekakor bi mogla tudi h kakmu psihologu it mal zato, ker ne vem kaj hočem in kaj s svojimi čustvi, sam ko so vsi tako dragi ... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Yang
|
 |
« Odgovori #94 dne:: sreda, 24. september 2008 ura: 12:36 » |
|
Marsikej je tudi zastonj, prideš lahk tudi npr. na naše skupine za samopomoč. Gvišn ti bodo boljš kot tele od Rejca.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
You can't control how you feel, only what you do about it.
|
|
|
|
Amelie
gost
|
 |
« Odgovori #95 dne:: sreda, 24. september 2008 ura: 12:47 » |
|
Definitivno je pomembno tudi druženje ter to, da ne pozabiš nase, na svoje hobije. Če pa si, se pa vrni k starim zanimanjem, pa tudi stare prijatelje lahko še vedno pokličeš. Možnosti je veliko, samo moraš sama poskrbeti zase, nihče te ne more prisilit. Terapija bi bila lahko potem pika na i, ko bi se finance izboljšale.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #96 dne:: sreda, 24. september 2008 ura: 12:53 » |
|
točno tako, lildevil, skupine, druženja, bowling... vabljena 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
LiLdevil
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
|
 |
« Odgovori #97 dne:: četrtek, 25. september 2008 ura: 10:15 » |
|
ja mate prav vsi .... za skupino še zbiram pogum ...  drgač pa me zelo veseli fotografija in slikanje .... spet dva zelo draga konjička a ne hehe ... no ja, sam fotografiram že za eno spletno stran (glasbeno) za katero piše tudi moj fant in pol rata mal problem, ker se jaz ne želim vmešavat, ker to je res le nejgova zadeva, kjer je on lahko on brez mene ... sam ker mene res zanima koncertna fotografija, kaj naj ... eh, kompliciran .... pa bo že ... za slikanje pa še zbiram pogum in denar, ker so tečaji res dragi .... aia glede starih prijateljev ... smo se dost razgubil odkar sem se preselila, jih še pokličem seveda, sam se mi zdi da enkrat na 3 mesece je men druženje premalo ... jaz sem bla navajena bit z nekom vsak dan skor ... in mi je to zelo velka sprememba, da se je to tok spremenilo ... no ja, sej sem tudi jaz kriva za to, sam nove prijatelje je vsaj meni zelo težko najti .... se trudim res! upam, da uspem!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Amelie
gost
|
 |
« Odgovori #98 dne:: četrtek, 25. september 2008 ura: 10:39 » |
|
Jaz tudi še nisem bila na srečanju, ker imam tremo...  Tudi še zbiram pogum.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #99 dne:: četrtek, 25. september 2008 ura: 10:58 » |
|
Ajde punce, pridte v sredo...pa bomo skupaj bli "korajžni"... Če nas je več je bl zabavno.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|