FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 02:06

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4 ... 6   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ko ljubezen preraste v ljubosumje  (Prebrano 8725 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
katarina-keti
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 21

« dne:: sreda, 11. junij 2008 ura: 16:51 »

Kaj mislite o ljubosumju.... (med partnerji), je to prirojeno..., je morda premalo
samozavesti....Huh?? ali kaj drugega ?
kaj storiti, ko  nekdo  kontrolira vsak tvoj korak.......,

l.p. katarina
Prijavljen
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.083

« Odgovori #1 dne:: sreda, 11. junij 2008 ura: 16:53 »

Odvisno, koliko časa si z njim..
Če si dva meseca, ti svetujem, da bežiš, kolikor te nesejo pete. Naj mu druga utira pot k sebi.

Sorry, če sem pregroba.

V.
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.866

« Odgovori #2 dne:: sreda, 11. junij 2008 ura: 17:02 »

Strinjam se z Vesno keti. Zbeži kar te noge nesejo.
Prijavljen

alexx Afro 
katarina-keti
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 21

« Odgovori #3 dne:: sreda, 11. junij 2008 ura: 17:33 »

alexx in vesnav . Hvala vam za vaša mnenja oziroma nasvet ,  ne pisem o sebi . Vendar o osebi , ki mi veliko pomeni.
So bili dnevi, ko sem bila prisotna izbruhom ljubosumja .  toooo je  nooooorrrrro ......
 Ne vem , kako naj pomagam...Huh?

l.p.  katarina
Prijavljen
Tayana
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 316

Ko se ti svet podre, imaš možnost za novo rojstvo.

« Odgovori #4 dne:: sreda, 11. junij 2008 ura: 17:51 »

Neutemeljena ljubosumnost je res nekaj, česar ne moremo sprejeti in odobravati. Prinaša veliko gorja.
Prijavljen

stenzi
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 153

« Odgovori #5 dne:: sreda, 11. junij 2008 ura: 18:37 »

Zdravo Ljubosumje in posesivnost v imenu ljubezni je lahko zelo slaba kombinacija ,ki zelo močno duši partnerski odnos . Trpita oba tako tisti ,ki je močno ljubosumen kot tudi tisti ,ki je predmet ljubosumja zato se velika večina teke ljubezni razide in prav je tako bolj najti drugega partnerja kot pa trpeti to gorje Lep pozdrav Stenzi
Prijavljen

sem kljub težavam obtimist
inja
gost
« Odgovori #6 dne:: sreda, 11. junij 2008 ura: 19:09 »

ja kaj pa če maš bolezensko ljubosumje?...jaz k nisem čist čustveno uravnovešena...moram met dost stabilizatorjem,ker butnem ven v efektu....aja opss zgrešla sem sobo.....heheh Embarrassed zardevam
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.533

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #7 dne:: sreda, 11. junij 2008 ura: 20:16 »

Moje ljubosumje je imelo izvor v tem, da sem celo mladost poslušala,
kako me primerjajo z drugimi, kako se mi bodo vsi smejali če ne bom imela 5-ocene v šoli...me bodo imeli za neumno, ker sem bila presuha in brez joškov, me itak ne bo noben moški maral, kadar sem jezikala doma so mi tudi takoj dali vedeti, da bom do smrti samska...k sem tko nemogoča...po splavu pri 16-tih mi je mama vsak mesec 1x povedala, da zihr otrok ne bom mogle imet...

Drugim -za mojim hrbtom...so me pa hvalili...da kok sem sposobna..pridna...uspešna...

In res je bila taka moja podoba:
naven sem delovala ful samozavestna, v sebi pa bila ful preplašena.

Uglavnem sami strahovi...in občutek da bom lahko happy če me bo kdaj imel kdo rad...
in sploh ni čudno, da sem se oklenila vsakega, ki mi je povedal, da me ima rad...
in groooozna je bila misel, da to osebo izgubim....in ta strah pred izgubo, rodi ljubosumje.

Iz teh krempljev me je rešilo to, da sem se začela zavedat lastne vrednosti,
da sem spoznala da so bile besede staršev njihova zmota...da sem pridobila na samozavesti.
Velike spremembe v sami sebi.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Starlight
Sodelavka/sodelavec DAM
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 319

« Odgovori #8 dne:: sreda, 11. junij 2008 ura: 22:33 »

In res je bila taka moja podoba:
naven sem delovala ful samozavestna, v sebi pa bila ful preplašena.

Uglavnem sami strahovi...in občutek da bom lahko happy če me bo kdaj imel kdo rad...
in sploh ni čudno, da sem se oklenila vsakega, ki mi je povedal, da me ima rad...
in groooozna je bila misel, da to osebo izgubim....in ta strah pred izgubo, rodi ljubosumje.

joj Aslan,..mi2 sva ocitno ble popolnoma na istem,...

sicer jst se nism cist OK,..ampak tudi jaz sem zganjala ljubosumje,..in to bolezensko,..in iz tega sm ratala tudi odvisna od odnosa in sm nakoncu tudi padla "na tla", ko sem ljubljeno osebo izgubila,..

vsekakor je ljubosumje do ene mere se spremenljivo,..ce pa preraste v bolezensko in s tem zacnemo partnerja dusiti in ga preverjati je pa to dejansko samo se konec lepega odnosa in s tem tudi ljubezni,..
Prijavljen

I'm not crazy, I'm just a little unwell
Labodka
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 141

« Odgovori #9 dne:: četrtek, 12. junij 2008 ura: 08:47 »

Tudi sama sem tu in tam ljubosuma, a zaupam svojemu fantu, zato se s takšnimi mislimi večinoma ne ubadam. On ima malo več težav s tem, a zaenkrat ni bilo kaj hujšega in se stanje izboljšuje, ker vidi svojo napako in se jo močno trudi popraviti.
Prijavljen
LiLdevil
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 238

« Odgovori #10 dne:: četrtek, 12. junij 2008 ura: 09:17 »

jah, jaz mam tudi zelo veliko problemov s tem ... tko kot sta Aslan in Starlight napisali imam tudi jaz slabo samopodobo in močno načeto samozavrest deloma od staršev, ki so me neheno primerjali z drugimi in mi dajali občutek, da iz mene nič ne bo, ... in slabih izkušenj s partnerji, katerim sem se pustila poniževat samo zato, da bi dobila pozornost, ki je nikoli nisem bla deleža ....

zdaj mam pa fejst fanta, ki mu nikakor ne morem zapat .... ampak se učim ... in upam na najboljše ... počasi ... korak za korakom ... pa bomo videli, če bo šlo ... če ne, pa vedno obstaja še kdo drug ...

LP!
Prijavljen
Starlight
Sodelavka/sodelavec DAM
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 12. junij 2008 ura: 14:24 »

sicer malo offtopic,...LiLdevil oglasi se kaj!!! rozicodam

se mi zdi da je tale ljubosumnost prav zoprna zadeva,..samo jst mislim da sama od sebe nikakor ne pride,..vsaj jst sm imela razlog da sm bila ljubosumna,..prikrivanje, lazi,...sicer so ljudje ki so tudi brez tega ljubosumni, samo mislim da ne v taki meri da bi preraslo v bolezensko,...
ali pac?
Prijavljen

pepi
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 50

moja čast je zvestoba do žene

« Odgovori #12 dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 06:21 »

ljubosumje je dejansko zunanji izraz notranje nesamozavesti in nezaupanja

pri nama je bilo tako, da je pepica bila precej ljubosumna na prijateljice ali pa kakšno bivšo, ki sva jo srečala v mestu ali pa na kakšno sodelavko, ki me je poklicala na GSM zaradi službenih ali privatnih zadev

ker sem v službi gojil dobre odnose, s sodelavci in sodelavkami, sem sodelavkam kdaj pa kdaj olepšal dan, da sem jim prinesel kakšno čokoladko, ali da smo poklepetali ob kavi, so me imele rade, seveda kot sodelavca in zaupnika

na začetku najinega zakona se je tako zgodila, da me je katera poklicala tudi popoldan, tako da je pepica imela kar precej ljubosumne izpade v smislu, kaj me kliče, ali imam kaj z njo in podobno

pri taki zadevi imaš dve možnosti, ena je lažja, ena je težja

pri lažji skrivaš klice, se pretvarjaš kar seveda ne pelje nikamor, na žalost pa večina moških se zateče k tej metodi, ker se jim ne da ukvarjati s partnerico

pri težji, ki je težja zaradi vzpostavitve zaupanje, se takoj primeš s problemom in ga začneš reševati

pri nama je bilo tako, da ko je pepica začela noreti ob takem klicu, sem poklical nazaj, ter dal potem pepico na telefon, tako da se je potem ona pogovarjala s sodelavko

kmalu je uvidela, da pretirava oz. da je to njeno ljubosumje izraz lastne nesamozavesti in nezaupanja v naju, poleg tega pa tudi zaradi vsega, kar sva doživela in preživela, ni več ljubosumna oz. zdaj jo sploh ne gane več, če me katera pokliče oz. se tudi obiskujemo, oz, če pogledam za kakšno lepo žensko, oz. me lahko spusti v rokometni klub krim

kot sem že večkrat rekel, se ljubezen med dvema sestoji iz spoštovanja, razumevanja, dovoljevanja različnosti in seveda zaupanja

jaz sem moški, bom se zmeraj obrnil za žensko, ki je lepa, urejena, samozavestna, kar seveda ne pomeni, da bi hotel z njo v posteljo

kot me tudi ne moti, če se pepica obrne za kakšnim moškim, normalno, saj je ženska

tudi me ne moti, če jo kateri pogleda, saj je to tudi meni priznanje, da imam lepo ženo

tudi spodbujam jo, da se oblači v krila, v majice z dekoltejem, saj ima lepo postavo, ritko in joške, kar se prej zaradi preteklosti ni oblačila, ker najprej jo to polepša, drugič pa tudi dviguje njeno samozavest ter izbriše njen strah

ker je v mladosti in tudi kasneje bila spolno nadlegovana, se je podzavestno oblačila v vrečaste cunje, da bi zakrila svoje telo in postavo, je pa s tem tudi bežala pred seboj ter hkrat se dvojno kaznovala zaradi teh dogodkov, je to vodilo v depresijo, strah in paniko

prav način oblačenja, v katerem poudariš sebe kot žensko, kot lepo žensko je eden izmed ključnih dejavnikov vzpostavljanja samozavesti, kajti namen nadlegovalcev ni samo nadlegovanje kot tudi uničenje samozavesti ženske kot Ženske

in prav ženska, ki ni Ženska, ki nima samozavesti, ki se ne zaveda sebe, svojih kvalitet in sposobnosti, potem skuša z ljubosumjem obdržati moškega, kar pa seveda ne uspe

ljubosumje se da premagati samo z zaljubljenostjo v sebe

torej, ženske, najprej ljubite sebe, patem pa tudi moškega, ki vas ljubi

lp

pepi  Cool
Prijavljen
Starlight
Sodelavka/sodelavec DAM
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 07:27 »

pepi clap clap clap
Prijavljen

Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.533

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #14 dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 08:34 »

pri nama je bilo tako, da ko je pepica začela noreti ob takem klicu, sem poklical nazaj, ter dal potem pepico na telefon, tako da se je potem ona pogovarjala s sodelavko

Tule pa jaz odkimavam.
Je res treba da sodelavka, ve da ima tvoja ženka težave z ljubosumjem.
Jo izpostaviti na tak način.
Konec koncev - če jaz kličem nekoga, da z njim poklepetm in bi mi pol dal ženo na telefon.
Halo?? ?? Kaj pa mam jaz z njo...?

Bolj bi se mi zdelo lepo npr. "skupna kavica po službi", pa da sodelavko spozna osebno.
In vidi, da sta na bazi prijateljstva in da ni potrebe po ljubosumju.
« Zadnje urejanje: petek, 13. junij 2008 ura: 08:48 od Aslan » Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.225

« Odgovori #15 dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 08:47 »

"Ljubosumje se da premagati le z zaljubljenostjo vase..."..Tole je pa zelo zelo res...
Prijavljen
LiLdevil
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 09:13 »

pri lažji skrivaš klice, se pretvarjaš kar seveda ne pelje nikamor, na žalost pa večina moških se zateče k tej metodi, ker se jim ne da ukvarjati s partnerico

Se sicer strinjam, ampak ne bi rekla, da se jim ne da ukvarjat, eni se ne znajo, kar ni isto .... ne vejo, da človeka njegova laž bolj prizadane kot resnica ..... jaz to svojemu ne morem nikakor dopovedat .... pol pa pravi, da bi bla tako ali tako jezna tudi če bi mi povedal .... ja na začetku bi bila res brez razloga, ker sem se tko navadla al kaj, ampak s časom bi pa vidla, da to delam brez veze in bi najina zveza samo še rasla ... ampak pri njemu to no go .... on je prepričan v svoj prav in that's it .... super ne ... že tokrat je rekel, da bo zdej pa drgač, da bo govoril o tem pa na konc ni blo nič od tega, spet se je nekaj prekrival kao da bo men lažje ... Angry .... pa saj pravim, da bi mu lahko vseskupaj zamerila, če bi bil slab, pa ni ..... no ja, vsaj ko kak moj problem omenim ni več take štale kot včasih, ker mam pač probleme s samozavestjo in on nikakor ni mogle razumet, kako lahko o določenih stvareh sploh razmišljam in mu je šlo na živce, ker je mislil, da se vse nanjga nanaša .... komplicirana stvar, če dva ne znata ravno najbolj komunicirat .... sam trpim pa samo jaz, on je flegma, uživa, jaz se pa matram ....  Shocked
Prijavljen
Ribica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 529

« Odgovori #17 dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 09:19 »

Če ni povodov in razlogov, ni ljubosumja. Mirno lahko živim, ko vem, da me partner ljubi, mi to daje vdetei, občutiti, ne glede na njegove sodelavke. če pa bi se tukaj, v najinem odnosu kaj spremenilo, bi me pa verjetno začelo gristi in od tu do ljubosumja, je samo še korak.... Poznam se v obeh situacijah in vem, da je peklensko, ko te zagrabi krč ljubosumja, katerega razlog je v nezaupanju - vase in v partnerja. Zdaj sem v zvezi, kjer se počutim resnično varna v odnosu in ni je slike, ki jo gleda ali ženske, ki ga pokliče, da bi me pogrelo ljubosumje. Ker vem, da sem jaz prava zanj in on zame. Ker vem, da oba veva, kaj je najpomembnejše v življenju. Oh, kakšno olajšanje je to, resnično. Morda to pride šele z leti, saj nisem več rosno mlada. Tako da ne obupajte, rešitev JE!
Ribica
Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.225

« Odgovori #18 dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 09:20 »

Torej..Lildevil..problem je tvoj...
Prijavljen
LiLdevil
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 09:25 »

hm, ja no, ni čist moj, če on tudi noče nobene spremembe narest ... a ni res ... mislim, jaz bi se mogla po njegovo sprijaznit, da pač tako je, da mi bo stvari še naprej prekrival, če ga bom pa slučajno kej vprašala bo pa mogoče povedal, pa kokr ga poznam bo raj kaj nabil kot pa da se bo moral pol ujvarjat z zadevo ... sam najuhj je to, ker on s tem NE misli nič slabga, hoče met pač samo mir .... to je problem, ... no saj, zdaj je od mene odvisno a bom to požrla al ne, je tako ,...
Prijavljen
Strani: [1] 2 3 4 ... 6   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar