FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 01:56

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Še vedno stigma.....help  (Prebrano 2431 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #40 dne:: ponedeljek, 19. oktober 2009 ura: 09:05 »

kaj pravim? da še zdaleč ni vse, kar neki strokovnjak reče, avtomatično res .... tudi stroka se uči...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
milina
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 176

« Odgovori #41 dne:: ponedeljek, 19. oktober 2009 ura: 09:51 »

tako sem žalostna, čisto sem na tleh zaradi tega, kar se dogaja, jokam, vsak dan jokam, kljub zdravilom, ki jih imam, saj me tako stanje spravlja v brezup, nimam energije se nenehno spopadati s tem, prosim, pomagajte mi, moja starša sta že stara, oče ima raka, mogla bi jima pomagati zdaj na stara leta, pa se še sama ne morem spraviti na noge, saj nisem vajena takih krivic na tem svetu, imam zelo krhko srce. Mislila sem, da bo po bolnici končno posijalo sonce, pa se je zdaj šele začel boj za življenje, ne morem se vsak trenutek boriti, ne vem, kako naj ostanem neprizadeta pri tem, srce se mi lomi.....prosim pomagajte mi....
Prijavljen
milina
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #42 dne:: ponedeljek, 19. oktober 2009 ura: 09:53 »

in če pomislim, da bom celo življenje v tem, da sem obsojena na tako bedo, poniževanje, psihično mučenje, ne vem, kaj naj storim, kako naj bom v tem srečna, kako naj sploh preživim...?
Prijavljen
milina
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #43 dne:: ponedeljek, 19. oktober 2009 ura: 10:11 »

zakaj ne morem neobremenjeno, sproščeno hoditi po tem planetu, biti spoštovana, biti srečna, zakaj drugi na vsak način hočejo to zrušiti, sprašujem se, kakšen je ta svet, kaj storiti, če poiščeš pomoč, se zdraviš in si zaradi tega stigmatiziran-ali ni smisel, da se človek pozdravi in zaživi, ne pa da ga vse povsod ovirajo .....mene že ves boli, telo, duša, srce....prosim za pozitivne vzpodbude...rada bi živela SREČNO
Prijavljen
Daisy
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 259

« Odgovori #44 dne:: ponedeljek, 19. oktober 2009 ura: 10:19 »

Milina,  rozicodam!
Prijavljen
milina
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #45 dne:: ponedeljek, 19. oktober 2009 ura: 10:30 »

Hvala, Daisy, rožico nazaj rozicodam
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.603

« Odgovori #46 dne:: ponedeljek, 19. oktober 2009 ura: 10:34 »

Milina! rozicodam

Žal ti res ne znam pomagati, vendar ti želim, da bi ti sama zmogla toliko moči, da bi lahko šla naprej in se vsemu temu uprla. rozicodam rozicodam rozicodam
Prijavljen
milina
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #47 dne:: ponedeljek, 19. oktober 2009 ura: 10:38 »

Hvala Janja Smiley Smiley, samo ne mi rečt pliiiiis, da mi ne znate pomagat, pliiis
Prijavljen
milina
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #48 dne:: ponedeljek, 19. oktober 2009 ura: 10:44 »

Lejte, sm če ma vsaka stvar svoj namen, svoj smisel, pol ga mora met tut stigma, ta situacija, mora bit tut nekej pozitivnega v tem, če pravijo, da ma vsaka palica dva konca, dejte, pomagajte mi, razsvetlite me, kaj bi to bilo...Huh??
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #49 dne:: ponedeljek, 19. oktober 2009 ura: 11:11 »

zakaj ne morem neobremenjeno, sproščeno hoditi po tem planetu, biti spoštovana, biti srečna,

Milina, MI SAMI se odločamo, kako in kaj - mi smo tisti, ki se odločamo, ali nas nekaj potre, ali zravna.. ali neka beseda pride do nas ali ne in če pride, ali jo vzamemo kot napad ali konstruktivno kritiko ali jo  ignoriramo... mi sami smo lastne sreče kovači - in nihče drug. Namesto tebe/namesto mene nihče ne more ničesar storit....

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
scaeva
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 579

« Odgovori #50 dne:: ponedeljek, 19. oktober 2009 ura: 11:33 »

Stigma je produkt družbenega označevanja in ni realna lastnost posameznika-tako ,da je treba ločiti predvsem to dvoje-zavedaj se ,da si res lastne sreče kovač,in da največ lahko storiš sama,tu je pravzaprav zelo težko pomagati,če si ne pomagaš sam-zavedaj se ,da je stigma samo pripisana!Zato je predvsem to ,da nisi od tega vznemirjena in da je po  moje najbolje,da si najdeš ljudi ,ki te bodo tega pritiska razbremenili-da je pa to seveda eden največjih manjkov psihiatrije,da je človek zaradi enega obiska dejansko tako označen.
Prijavljen
VENEFICIA
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 304

Si fueris Romae, Romano vivito more

« Odgovori #51 dne:: ponedeljek, 19. oktober 2009 ura: 11:36 »

Stigma je vedno bila in vedno bo.
Prijavljen

QUID EST VERITAS VENEFICIA ANCILLA
VENEFICIA
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #52 dne:: ponedeljek, 19. oktober 2009 ura: 11:37 »

Clovestvo je pac tako narejeno.
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #53 dne:: ponedeljek, 19. oktober 2009 ura: 11:38 »

Veneficia, saj lahko več stavkov napišeš v enem tekstu, ni treba vsakega posebej nizat....
Prijavljen

VENEFICIA
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #54 dne:: ponedeljek, 19. oktober 2009 ura: 13:04 »

Nekateri so pac sami krivi za svoje stanje v katerem drugi pa ne,sam smoli se ti tak,ki ni kriv,da je padel v tak zos.
Prijavljen

Ida
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 51

« Odgovori #55 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 09:45 »

Meni je zaradi stigme umrl dojenček.Zato, ker, ko sem povedalazdravnici v porodnišnici, da imam shizofrenijo in samomorilska nagnjenja me je poslala domov, namesto, da bi mi takoj, ker je bilo urgentno naredili carski rez , zaradi preeklampsije. Punčka mi je ponoči umrla.
Prijavljen

annalorie@mail386
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.987

« Odgovori #56 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 10:10 »

Ida  rozicodam grozno....moje sožalje ob izgubi. To se res ne bi smelo dogajati...
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Ida
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 51

« Odgovori #57 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 10:22 »

Hvala Slavka. In nihče ne bo odgovarjal. Vidiš toliko smo vredni vsi, ki smo bili na psihiatriji. S tem, da sem izvedela še to, da sploh nimam shizofrenije, pač pa shizoafektivno motnjo!
Prijavljen

annalorie@mail386
Strani: 1 2 [3]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar