FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 01:51

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: tezave z dihanjem  (Prebrano 887 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
LOSTinMYSELF
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 11

« dne:: sobota, 12. september 2009 ura: 12:03 »

Ne vem kam bi umestila to temo pa vendar...

Jemljem seroquel že slabo leto in sicer 200 mg na dan. najprej sem jemala 2x na dan.. zjutraj 100 in zvečer 100. Nakar sem dobila novo službo kjer imam turnus (dop., pop.) in začela zdravila jemati malce neredno.. predvsem kadar sem delala zjutraj. najprej se je začelo z blagimi prebujanji ponoči in lovljenjem zraka.. ko se zbudiš zaradi tega ker ne moreš do zraka, te vrze po konci glasen vdih...
vse sem povedala svojemu psihiatru in pravi da seroqueli pač sušijo sluznico (nekaj v tem kontekstu) ok vredu... napisal mi je še paroxat in glej ga zlomka.. že cel teden imam vsak večer napade da ne morem dihat. zaradi tega ne moremm spat, strah me je k otroka it v postlo ker vem da bodo spet tezave z dihanjem. Rekel mi je naj pojem kakšen hals.. kupim halse.. nič ne pomaga. Najprej sem jemala zvečer 100 mg seroquela in 10mg paroxata (paroxat jemljem slabih 10 dni) stane je bilo katastrofalno. Mislila sem da bom umrla. nato sem znižala seroquel (večerno dozo) na 50 mg + paroxat. Spet sem zaspala v strahu da se bom ponoči enostavno zadušila. Včeraj sem izpustila paroxat da stestiram kaj je krivo. Me je dušilo vendar v primerjavi s prejšnjim stanjem sem spala skoraj večino časa.
Naj povem tudi da sem se ob jamanju obeh zdravil počutila tko zadeto da sem komaj hodila, ubistvu sem imela v glavi nek čuden občutek, ki se je povezoval z občasnimi black outi(ko se za hip nehaš zavedati okolice) ki so trajali sekundo ali dve.

je pa tudi res da navkljub vsem zdravilom skadim tudi kak joint pred spanjem.

zdaj sem si seroquele porazdelila čez dan. 25mg 4x na dan, ker me takšna količina ne zadane.

Zdej ne vem kaj je krivo. probala sem samo kadit travo so bile tezave z dihanjem vendar zelo minimalne. Trava + seroquel- tresenje, strah in tezave z dihanjem (kot da bi mi nekdo sedel na pljučih), seroquel+paroxat+trava- kot da bom vsak hip padla skupaj in se zadušila. Tezave z dihanjem seveda spremlja tudi vrtoglavica, zaradi česar se strah še poveča saj mislim da se mi vrti zaradi premalo zraka. Ko diham je tko kot da ne dobim dovolj kisika.

nekajkrat sem že hotela na urgenco pa sem se potem nekako pomirila z mišljenjem da je vse kul, da bo vse uredu in da ni nič narobe če diham bolj počasi.

Včeraj dopoldne okoli 9ih zjutraj pa s emi je zgodilo da e je tudi brez tablet začelo dušiti, koža se mi je naježila, postala sem zivcna, zmedena, spremljal pa me je grozen občutek da svojega dela nimam več pod kontrolo, saj sem bila res zgubljena. dan pred tem- se pravi v četrtek sem bila pa cel dan tko hiper, dobre volje, nasmejana, z eno besedo - manična kot še nikoli... včeraj sem bila depresivna in utrujena od nespanja in pretiranega dela, danes pa sem komaj vstala iz postelje... ni da sem zaspana, amapk preprosto sam ležala bi v postelji in gledala v zrak. Eno uro sem se prepričevala, da naj vstanem, da moram v sluzbo.

kaj za vraga se dogaja? če povem psihiatru pravi da je to normalno, razmišljam da bi se odpravila k zdravniku naj mi pregleda pljuča in da končno ugotovimo ali je z mojim pljuči res kaj narobe, ali je zadeva psihičnega stanja (kar mi ni jasno saj se mi to še ni dogajalo in tudi ta občutek da ne morem dihat je tko realističen da mi res ni jasno...) ... what to do?

danes sem se odločila da bom zvečer izpustila seroquel in pojedla samo paroxat. Da vidim kakšen je učinek samega antidepresiva.

ima kdo podobne izkušnje?
« Zadnje urejanje: sobota, 12. september 2009 ura: 12:20 od LOSTinMYSELF » Prijavljen
nedostopna!!
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 183

« Odgovori #1 dne:: sobota, 12. september 2009 ura: 13:48 »

Jaz sem to imela kar dolgo. Priblizno 2leti. Pa ne samo ponoci,tudi podnevi. Sem bila na slikanju pluc in pregledu scitnice. Na koncu so ugotovili,da je to psihicnega izvora.
Zgledalo je pa malo drugace,vrtoglavice nisem imela,mi je pa zmanjkalo zraka in postalo mi je vroce. Pol sm se naucila,da samo pocasi zacnem dihat,mirno,se umirim pa je to to. Zdaj se mi to ne pojavlja vec tak pogosto,se pa se zgodi; aja,pa tud na bruhanje mi gre,ko mi zmanjka zraka  kiselnasmeh
Prijavljen

I wanna disappear..but i can`t cuse my dog need me and I need him every day <3
nicole
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 134

« Odgovori #2 dne:: sobota, 12. september 2009 ura: 14:44 »

Pozdravljen LOST IN MYSELF!

Te občutke nas pozna veliko na tem forumu.Vrtoglavica,kot da se boš zadušil,siljenje na bruhanje....

Hodiš k psihiatru,eno leto jemlješ Seroquel...kot vidim se ti stanje ne izboljšuje.Napadi se nadaljujejo,slabo se počutiš,težko vstaneš. Če so zdravila ta prava,te stvari se v nekaj tednih izboljšajo. Jaz bi malo psihiatru zatežila,če bi se že toliko časa z zdravili slabo počutila.Očitno niso prava.

Drugo pa...ne vem ,če je najbolje da z zdravili ekspeimentiraš sama...dodajaš,odvzemaš in še kakšen joint za zraven.Predvsem nehaj s travo, če ti tvoj psihiater ne prisluhne, poišči drugega in počutje se bo izboljšalo...

Drži se!
pozdrav nicole
Prijavljen
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 415

« Odgovori #3 dne:: sobota, 12. september 2009 ura: 18:03 »

Ljudem s psihičnimi težavami itak ni priporočljivo pušit travo in eksperimentirat z drogami, ti pa to delaš še na antidepresivih in to kar dvojih skupaj. Mešanje ima lahko nepredvidljive posledice, tudi dolgoročne.
Prijavljen
LOSTinMYSELF
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 11

« Odgovori #4 dne:: sobota, 12. september 2009 ura: 23:42 »

sem bila na urgenci in izkazalo se je da imam vneto sluznico. Pljuča so ok, vsaj kar se urgentnih stvari tiče, tako da ni bojazni.

zdravila- torej seroquel so zelo uredu. Ni res da je moje stanje slabše saj sem končno v življenju srečna in zadovoljna, stanje je stabilno in z psihiatrom sva se odločila da manjšava seroquele in zamenjava z nekimi blagimi ali pa celo prenehava. Odvisno od počutja. Paroxat sem dobila zaradi okmja. Je pa res da ga jemljem se mi počutje menjava zelo hitro, piše tudi v navodilih da lahko izzove na začetku depresivno stanje. Depresivno se počutim zadnji teden torej odkar sem začela z novimi zdravili...

sama sebe in svoje tezave poznam zelo dobro in razločim med psihičnim vzrokom in fizično bolečino.
Panični napad sem imela nekajkrat v življenju in takrat sem bila zelo obremenjena. Sedaj je  moje zivljenje urejeno na vseh področjih in nimam vzroka da bi imela napade.

hvala za odgovore in prijazno svetovanje Wink
Prijavljen
nicole
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 134

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 13. september 2009 ura: 09:43 »

Oprosti,če smo te narobe razumeli. V uvodnem postu pišeš ,da se slabo počutiš,da jemlješ zdravila ,a še po enem letu ni dobro. Iz tega sem sklepala ,da zdravila ne delujejo. Vesela sem ,da si srečna in zadovoljna v življenju in da ti je bolje.

Ampak po temu kar pišešš,ne vem ,če je ravno najbolje ,da prenehaš z zdravili,razen da jih zamenjaš. Verjetno so to stranski učinki Paroxata na začetku.

Želim ti , da bi  ti stranski učinki Paroxata čim prej minili.
pozdrav
nicole
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar