|
belami
gost
|
 |
« Odgovori #20 dne:: sreda, 10. december 2008 ura: 15:13 » |
|
putka, mogoče ščipanje zate sploh ni problem, samo način sprostitve, in če ti ne škodi, ni razloga za skrb. zato sem tudi prej napisala da je vse odvisno od posameznika. napisala sem za vsak slučaj, če bi te mogoče zanimalo. upam da te nisem kaj prestrašila...  tega nisem želela.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sreda, 10. december 2008 ura: 15:16 od belami »
|
Prijavljen
|
|
|
|
Tiuu
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 13
|
 |
« Odgovori #21 dne:: četrtek, 11. december 2008 ura: 23:28 » |
|
belami, najlepša ti hvala. at least i know what's going on with me  sploh ne veš kako zelo si mi pomagala!!!! objemček zate 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Tiuu
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #22 dne:: sobota, 13. december 2008 ura: 13:24 » |
|
No, končno sem si priznala, da imam težave z Trihotilomanijo. Na internetu sem poiskala podatke o tej bolezni in njen opis v 90% ustreza meni. Zdravljenje je nujno, izguba obrvi je lahko trajna. Poiskala bom psihiatra, v to sem prepričana, vendar za kaj takega moram še izbrati pogum.. Upam, da ne bom prepozna. Vse zahvale gredo belami  Najlepša hvala tudi ostalim, vlili ste mi veliko poguma. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ZgubljEna
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 269
|
 |
« Odgovori #23 dne:: sobota, 13. december 2008 ura: 13:53 » |
|
veliko srece in izogibaj se voska ter epilatorjev. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
todo en la vida tiene solución, menos la muerte...
|
|
|
|
Pika63
gost
|
 |
« Odgovori #24 dne:: nedelja, 14. december 2008 ura: 21:27 » |
|
Draga Tiuu, od malega sem delala nenavaden gib - in sicer sem mečkala zgornji delček uhlja, enega ali drugega, in to večkrat do krvi. Nikakor se nisem mogla ustaviti - nikoli - in ves čas sem vedela, da je s tem nekaj narobe. Delala sem dobre sklepe, pa nič... ljudje so strmeli vame - si verjetno mislili svoje - ampak jaz sem kot obsedena ''praskala'' ušesa in se žrla, zakaj to delam..... Potem sem našla metodo EFT (Emotional Freedom tecniques) - www.emofree.com ali pa http://eft-slovenija.tk in to obsesijo sem v pol ure odpravila - zelo priporočam.... je čisto zastonj, priročnik je celo preveden v slovenščino.... objem, Pika
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Jagodka
|
 |
« Odgovori #25 dne:: nedelja, 14. december 2008 ura: 21:43 » |
|
Težko verjamem, Pika63, da si se nehotenih gibov odvadila v pol ure. Eft poznam iz literature in priročnikov, meni ni pomagal v pol leta. In mojim znancem tudi ne. Me je bilo sram, ker sem širila take..... Vse kar je dobrega, zame, pri tem je pozitivna afirmacija, ki jo ponavljaš. Mislim, da gre pri tvojih postih za samoreklamo.  Sm pač skeptična do instantnih rešitev. Verjamem, da v instant kokošji juhi ni mesa.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane. V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
|
|
|
|
belami
gost
|
 |
« Odgovori #26 dne:: sreda, 07. januar 2009 ura: 01:11 » |
|
pa še to bi dodala, da žal ne vem ali skin-picking pomeni ščipanje, nisem izobražena na tem področju, tako da najbolje, da se povpraša strokovnjaka (zdravnika) o tem. ne bi rada zaradi napačnega prevoda kaj narobe napisala ali svetovala. se opravičujem, če sem se zmotila.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sreda, 07. januar 2009 ura: 01:20 od belami »
|
Prijavljen
|
|
|
|
Tiuu
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #27 dne:: torek, 27. oktober 2009 ura: 18:07 » |
|
pozdrav Najprej najlepša hvala vsem, ki ste mi pomagali in svetovali. Z največjim veseljem, kar ga premorem, vam sporočam, da sem izbrala dovolj poguma, da sem šla na pogovor k osebnemu zdravniku. Ta me je napotil k psihiatrinji, kateri sem zaupala svoje probleme. V hipu mi je predpisala Asentra tablete in jemljem eno na dan. Zanima me ali je zelo narobe če sem v zadnjem mesecu pozabila vzeti eno tableto in ali lahko škoduje moji mami, ki jih je ene par vzela brez recepta(vzela jih je meni, ker meni da je v depresiji in da sama ne more do zdravnika itd..zdaj jih skrivam, zato da je ne bo še enkrat premamilo. Seveda se tudi trudim, da bi ji pomagala priti do zdravnika, bili sva že pred zravstvenim domom, a je zbežala..). Rada bi vedela tudi, kakšnem vpliv ima alkohol na antidepresive, če jih sploh ima? Mislim, napila sem se kar nekajkrat odkar jemljem tablete, kljub opozorilom, a vseeno čutim izboljšanje. Naslednji razgovor z dr. Markičevo imam šele konec novembra, zato sprašujem tu, se mi zdi bolj praktično. LP, upam na kakšnen odgovor 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #28 dne:: torek, 27. oktober 2009 ura: 19:57 » |
|
Pozdravljena Tiuu! Najprej ti čestitam za pogum  . Če pozabiš vzeti tableto ni nič narobe, le potem naslednji dan nadaljuj po starem. Tudi jaz sem že parkrat pozabila. Kar se tiče tega, da ti je mama vzela AD pa takole. Itak ni občutila nobene izboljšave (morda pa, ker je bila prepričana, da ji pomaga), ker ADji pričnejo pomagati z rednim vsakodnevnim jemanjem šele nekje med tretjim in osmim tednom, tako, da je mama samo tebi odvzela zdravila. Če je res tako depresivna vsekakor potrebuje zdravnika. Poskusi vztrajati, počasi vsak dan malo. Pokaži ji forum. Psihiater ni noben bav-bav, je tako kot splošni zdravnik. Alkohol sem probala tudi jaz, za novo leto in ni bilo nekih posebnih učinkov. Se ga pa izogibam in menim, da z zdravili pač ne gredo skupaj, saj ne piše zastonj v navodilih. Pač spiješ do neke mere, morda kozarček. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #29 dne:: četrtek, 29. oktober 2009 ura: 10:29 » |
|
Rada bi vedela tudi, kakšnem vpliv ima alkohol na antidepresive, če jih sploh ima? Mislim, napila sem se kar nekajkrat odkar jemljem tablete, kljub opozorilom, a vseeno čutim izboljšanje. v mejah normale, prosim lepo!; kozarček vina je sprejemljivo, nasplošno pa velja, da AD in alkohol niso ravno za skup
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|