FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 01:45

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Zakaj, zakaj, zakaj  (Prebrano 863 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
DostMam
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 14

« dne:: sobota, 05. september 2009 ura: 16:38 »

Očitno znam v življenju samo prizadeti ljudi. Pa tako poštene namene imam....se mi zdi, da bi bilo temu svetu bolje brez mene.......

Hudo mi je......zakaj, zakaj to počnem Huh?Huh?Huh?
Prijavljen
eli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 341

« Odgovori #1 dne:: sobota, 05. september 2009 ura: 17:18 »

Ce ti bolazje doticnim,ki mislis da si jih prizadel,pac povej da nisi imel tega namena.....Saj poznamo besedo oprosti...zal mi je......Gotovo te bodo...razumeli.....

vse dobro

eli
Prijavljen
nedostopna!!
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 183

« Odgovori #2 dne:: sobota, 05. september 2009 ura: 17:43 »

Dost mam  rozicodam Tudi jaz nimam namena prijatelje,sosede itd prizadeti in zgleda da najdem napacne besede,katere razumejo kot slabe. Ali pa preprosto prevec "analizirajo" moje besede. In pa tvoje.
Pa vseeno naju ljudje rabijo. Vsaj en,ali pa zival. Karkoli. Nic ni tako slabo,da bi morali narediti konec vsemu.
To glede besede zal mi je,jaz sicer na to ne prisegam,kajti ze sama,ko mi kdo rece zal mi je,ja sprejmem,ampak zal mi je hitro pozabim,narejenega ali izrecenga prej pa tezje,oz skoraj jih je. Jim je pa treba nekaterim jasno povedat,da jih NOCEMO prizadeti,ali ne znamo izrazit. Ne vem.
Svet brez tebe bi bil nekomu prazen,krut,bolec. Ne razmisljaj v tej smeri!  rozicodam
Prijavljen

I wanna disappear..but i can`t cuse my dog need me and I need him every day <3
pupa30
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 31

« Odgovori #3 dne:: sobota, 05. september 2009 ura: 18:53 »

DM-vem,da ti je hudo,ampak vedi,da se boš tudi iz tega izvlekel :rozicodam:Emkrat si se že.
Veš pa sam,da nisi nikogar prizadel,prizadeli so tebe.

Ne obupaj!!!!!!
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.533

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #4 dne:: sobota, 05. september 2009 ura: 19:07 »

Jih res prizadaneš ali je to le OBČUTEK KRIVDE, ki ti ga morda drugi vcepijo?

Če pa misliš, da si narobe razumljen, pa jim ponovno objasni zadevo,
objasni predvsem kaj TI čutiš ob tem, da razumejo TVOJ vidik na dogajanje....situacijo...

In če si kdaj prehiter v besedah in res prizadaneš...kot so že rekli obstaja POGOVOR in beseda OPROSTI.

Vse lepo... rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
DostMam
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 14

« Odgovori #5 dne:: sobota, 05. september 2009 ura: 22:31 »

Jih res prizadaneš ali je to le OBČUTEK KRIVDE, ki ti ga morda drugi vcepijo?

Če pa misliš, da si narobe razumljen, pa jim ponovno objasni zadevo,
objasni predvsem kaj TI čutiš ob tem, da razumejo TVOJ vidik na dogajanje....situacijo...

In če si kdaj prehiter v besedah in res prizadaneš...kot so že rekli obstaja POGOVOR in beseda OPROSTI.

Vse lepo... rozicodam

Aslan, gre za to, da je bolj občutek krivde, ki mi ga vcepijo drugi oz. predvsem ena oseba. Pupa30 dobro pozna mojo zgodbo. Skratka oseba, ki sem jo res ljubil, me je pustila že nekaj časa nazaj in mi je naprtila celo krivdo za vse, češ, da zaradi mene ne more imeti nikogar več rada (spoznal sem jo pri njenih 33 letih), da sem ji prizadel travme (pa ji nikoli nisem rekel niti žal besede - obratno pa sem jih kar nekaj slišal). Res je, nisem perfekten, delal sem napake, sem se opravičil, z njene strani opravičila nikoli nisem dobil.

Hudo mi je, ker svoje trpljenje nehote prenašam na ljudi, ki me imajo radi in jih skrbi zame, zato sem napisal, da povzročam ljudem okoli sebe samo gorje. Vem, da sem preveč občutljiv, a glede na moje otroštvo to ni niti čudno.

Boli pa, ko te nekdo hudo obtožuje in si to vzameš k srcu. Prekleto boli. A le redki razumejo to bolečino. In ti redki so tisti, ki so sami šli skozi to bolečino.

Ta forum je ena najboljših stvari, ki sem jih našel v zadnjem času.

Hvala vam za tople besede,

DM
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.533

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 06. september 2009 ura: 23:12 »

Boli pa, ko te nekdo hudo obtožuje in si to vzameš k srcu. Prekleto boli. A le redki razumejo to bolečino. In ti redki so tisti, ki so sami šli skozi to bolečino.

Nekaj takega se meni sedaj dogaja.
Povezano je z ločitvijo.

Veš nekateri ljudje vidijo samo sebe in dejanja drugih razumejo kot, da jim vsi škodijo.
Pozabljajo pa kaj vse so oni sami naredili, s čim so oni priazedeli sočloveka...pozabjo kolikokrat jim je bilo oproščeno.

Tudi meni je kot otroku mama vcepila "krivdo", če sem kaj pojambrala, da mi kdo nagaja je rekla:
"Sigurno si TI KRIVA"...sigurno si jezikala itd....

In zato sem vedno iskal razloge v sebi...da sem jaz slaba...ipd.
Nato sem se naučila imeti rada sebe, spoznala sem svoje vrline...svojo vrednost...
In naučila sem se razumet kaj je moja in kaj ni moja odgovornost.
Prebrala en kup knjig o tem...in očitno je bilo koristno.

Kljub vsemu, pa še vedno ko poslušam očitke..ranijo, prizadanejo..boli...se zjokam...
Ampak zmaga je to, da se hitro spet ujamem na noge in se zavem, KAJ je realno in kdaj mi želi nekdo drug naprtiti svojo krivdo.

Počasi in z veliko vaje se naučiš prepoznat kaj si naredil ti in kaj je tvoja odgovornost...in za to sprejmeš tudi posledice. Vse ostalo pa NI NAŠE!
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 07. september 2009 ura: 06:48 »

Dostmam, objem zate  rozicodam; saj je že Aslan glavno povedala  oki, tole pa sploh drži:

Počasi in z veliko vaje se naučiš prepoznat kaj si naredil ti in kaj je tvoja odgovornost...in za to sprejmeš tudi posledice. Vse ostalo pa NI NAŠE!

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
upica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 214

« Odgovori #8 dne:: sobota, 26. september 2009 ura: 10:10 »

vem kako je to , če prizadeneš ljudi. Samo zavedaj se, da to počnemo zaradi svoje šibkosti, ranjenosti in prizadetosti ali ogroženosti. Odpustiti si moramo, konec koncev tudi drugi nas prizadenejo.
Drži se!!!
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar