FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 01:44

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: To je to  (Prebrano 3329 krat)
1 Član in 2 gostov pregleduje temo.
jetam
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 43

« Odgovori #40 dne:: nedelja, 20. september 2009 ura: 00:09 »

Nažalost sem obupal...jaz se sploh ne morem pripraviti do tega, da bi kaj spremenil. Nekaterim nam pač nikoli ne bo bolje.
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.603

« Odgovori #41 dne:: nedelja, 20. september 2009 ura: 00:25 »

Jetam, te razumem in vem, da ti je hudo, vendar mislim, da je še zmeraj upanje. Ali zdravila jemlješ? Ali ne čutiš nobenega izboljšanja?

Če misliš, da je prehudo, pokliči na kakšen SOS telefon. Nikar ne obupaj! Jaz namreč vem, kako zgleda po poskusu samomora. Ni prijetno, veš; ne za tistega, ki ga dela in ne za tiste, ki so v to vpleteni.

Drži se in napiši še kaj!  rozicodam rozicodam rozicodam

Janja
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.769

wanna be found

« Odgovori #42 dne:: nedelja, 20. september 2009 ura: 07:13 »

Jetam! Ko je pocutje cisto na dnu se mora zadovoljiti in biti veseli in ponosni nase da sploh prezivimo dan. Potem pa pocasi naprej. Sam vem da na zacetku nirem nasel nobene svetle tocke, nobene spodbude, NIC! Samo brezup in posvecanje pozornosti slabim mislim. Ko pa so ADji prijeli pa je prisla na pomoc psihoterapija in terapevtka ki je v mojih slabih mislih in "nicvrednih" dejanjih iskala tiste katerim nisem mogel oporekati. Tako sem se potem ucil sam iskati svetle tocke. Ni pa slo v 1 tednu ali mesecu. Skoraj leto je trajalo da sem premagal vecino misli.
Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
taja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 220

« Odgovori #43 dne:: nedelja, 20. september 2009 ura: 09:44 »

Nažalost sem obupal...jaz se sploh ne morem pripraviti do tega, da bi kaj spremenil. Nekaterim nam pač nikoli ne bo bolje.

Vsak mora kdaj stagnirat, poslušaj sebe, če ti ni do spremembe, ne spreminjaj ničesar, sprejmi pa to, da si lahko tak kot si, da trenutno v življenju ne boš, tak kot si v resnici želiš bit, ampak tak kot si...
Prijavljen
sunshine7
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 18

« Odgovori #44 dne:: nedelja, 20. september 2009 ura: 19:34 »

Hum, seveda je težko kaj spremeniti in se postaviti na noge, ampak nobena juha ni tako vroča kot se skuha.
Ko boš naredil prvi korak se nagradi. Ko se spoprijemaš s stvarmi ti niso več tako tuje in se jih zato ne bojiš. Torej pogum v roke, potrpežljivost, vztrajnost.
Ljudje rabimo ljudi, zato pojdi med njih.
LP
Prijavljen

O Bog, daj mi moč, da sprejmem tisto, česar ne morem spremeniti, daj mi pogum, da spremenim tisto, kar lahko spremenim in daj mi modrost, da razlikujem to dvoje.
sunshine7
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #45 dne:: nedelja, 20. september 2009 ura: 19:44 »

Definitivno pa me odgovori ne bodo odvrnili od samomora.

Seveda te odgovori ne bodo odvrnili od samomora.
Se boš pa samo z delom na sebi SAM rešil.
Mislim, da boš zmogel.
LP
Prijavljen

O Bog, daj mi moč, da sprejmem tisto, česar ne morem spremeniti, daj mi pogum, da spremenim tisto, kar lahko spremenim in daj mi modrost, da razlikujem to dvoje.
sunshine7
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #46 dne:: nedelja, 20. september 2009 ura: 20:04 »

Tole sem še prebrala:

'Kognitivna terapija je vrsta psihoterapije, ki temelji na spreminjanju našega mišljenja z namenom, da se spremeni naše čustvovanje in vedenje.'

Ne poznam dobro to terapijo (čeprav je znana) niti nimam izkušenj z nobeno terapijo, se mi pa vsebina prejšnje povedi zdi smiselna in uporabna.
Prijavljen

upica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 214

« Odgovori #47 dne:: sobota, 26. september 2009 ura: 09:57 »

Jetam. Verjamem, da je težko, sivo, črno, brezupno, bedno. Samo se je potrebno truditi, vztrajati.Iskati rešitve.V taki globoki depresiji, mislim, da so potrebni dobri ad ji in veliko spodbudnih pogovorov. Poskusi se zahvaljevati sam sebi, za to kar trenutno imaš. Noge s katerimi lahko hodiš, roke s katerimi se lahko umiješ. Nekateri tega zaradi gibalne oviranosti ne zmorejo. Ne zmorejo na sprehod, ne zmorejo se sami umit in nahranit. Ne vidijo lepega sonca, ne slišijo lepe melodije. Mogoče ti to ne pomeni veliko, toda poskusi se vsak večer zahvalit za stvari, ki jih zmoreš narediti. Pa drži se!!!
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #48 dne:: ponedeljek, 28. september 2009 ura: 11:50 »

Jaz pa verjamem vate, v spremembo, v to, da je na obzorju - sicer resda traja nekaj časa, da jo človek uzre, a vendarle - lučka upanja  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Gigli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

« Odgovori #49 dne:: četrtek, 08. oktober 2009 ura: 20:32 »

Jetam.. rozicodam

Kako si?

lp,
gigli
Prijavljen
jetam
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 43

« Odgovori #50 dne:: petek, 09. oktober 2009 ura: 14:27 »

super dober oki laughing
Prijavljen
milina
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 176

« Odgovori #51 dne:: sobota, 10. oktober 2009 ura: 08:24 »

joj, kaj sm hepi, sm da si bolš...!!!!
Prijavljen
Gigli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

« Odgovori #52 dne:: četrtek, 08. april 2010 ura: 19:06 »

Jetam  oki clap clap! Le tako naprej.

Povej kaj več..

lp, gigli
Prijavljen
Mali Mai
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 81

« Odgovori #53 dne:: sreda, 02. junij 2010 ura: 20:42 »

sarkazem  Embarrassed
Prijavljen
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #54 dne:: četrtek, 03. junij 2010 ura: 09:53 »

sarkazem  Embarrassed
Kaj te muči Mali Mai?Huh?? rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Strani: 1 2 [3]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar