FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 01:40

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Jaz sem včasih tako žalosten  (Prebrano 1870 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Dečko
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 643

« dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 19:38 »

Skratka saj sploh sam ne vem kako naj začnem tole temo ampak nekako upam, da mi jo bo uspelo spacati skupaj......

No kot veste sem nedavno zanaj preživel rop in se ne preveč pobral ja lahko priznam, da me kar od takrat daje depresija in strah pred vsem živim.

No, da bi bila kapa polna mere pa mora za to pač poskrbeti mama in oče, ta se meni nič tebi nič skupaj dobita in dobersedno nimam lepšega izraza kot napijeta pa saj ne, da koga sovražim ampak meni pač to enostavno ne diši, nikoli v težkih treutnik ne posegam po alkoholu ampak le-tea dva pa. Včasih sta še men ezapeljala od kar smo se pobotali ampak sem spregledal mamo pa kar rado včasih zasene od kar je sploh končala petletno vezo s partnjerjem.
Saj ne vem ali ji naj pomagam ali jo naj kam pošljem ampak verjemite vse skupaj je postalo res težko, saj ne, da bi mama jamrala, da ji je težko po njenem partnerju ampak tu pa tam pa res tudi zacvili po vrhu teha pa si še najde mojega očeta (njenega bivšega), ki je sploh znan, da ga rad cikne in komplet je tukaj.

Ojej na pa nebi rad jamral ampak res mi je težko na trenutno, rad bi pomagal pa ne znam, mama ko pride domov se skregama in tko čepiva vsak na svojem koncu namulena eden na drugga le to pa moja depresijo še povečuje.

Rad  bi slišal Vaše mnenje.  Embarrassed
Prijavljen

Bodi to kar si, ker tega ne počne nihče bolje kot ti!
eli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 341

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 21:12 »

Decko,tezke stvari...pa vendar ne vem kaj naj ti povem...Z alkotom hvalabogu nimam nobenih izkusenj...tudi v druzini ne...edino moj x,se ga je ponavadil cuknil tko med vikendi,z druzbo....Te razumem,meni je ze takrat slo vse skupaj na koz.....

Trenutni imam tudi sama vec kot prevec tezav...tko da nisem ravno najboljsa sogovornica....pa vseeno...poskusaj jima,obema izlit tvoje obcutke ob vsem tem,kako s epocutis,kako ti je,kako si zalosten zaradi tega..Ce so ljudje razumni,ponavadi to pomaga....nekaterim pa itak ne prides do zivega....Ampak poskusit ni greh....

Zelim ti res vse najboljse...drzi se...

eli
Prijavljen
katarina-keti
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 21

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 21:21 »

Vem, da je hudo . Ali ne misliš, da bi moral prvo poskrbeti zase ?
Prijavljen
Flip
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 131

« Odgovori #3 dne:: torek, 10. junij 2008 ura: 07:59 »

dečko, človeku, ki je pod vplivom alkohola, ne moreš dopovedati ničesar. takrat sploh nima smisla spuščati se z njim v debato. če še imaš voljo in moč poskusi, ko bo trezna. če pa tega nimaš več oz. ne zmoreš in zdi se mi, da trenutno ne zmoreš, potem pa bi bilo najbolje, da greš na svoje. kolikor sem razbrala, živiš skupaj z mamo. vem, da je to lažje rečeno, kot storjeno. morda pa je le vzrok za nov zagon, da začneš delati tudi na boljši stanovanjski situaciji.

drži se!
flip
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.582

« Odgovori #4 dne:: torek, 10. junij 2008 ura: 10:54 »

Vem, da je hudo . Ali ne misliš, da bi moral prvo poskrbeti zase ?

ja ... to smo delali/delamo ... skrbimo mi zanje ...
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
She_
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 675

« Odgovori #5 dne:: torek, 10. junij 2008 ura: 17:45 »

Dečko, nimam besed.. prav žalosti me, da si v taki situaciji.

Sem bila parkrat na istem..
in ne morem opisat,
kako razočarana sem bila nad njima.

Kar sem se jaz naučila je,
- da se NIKOLI ne bosta spremenila. in mi nikoli ne bosta dala, kar si res želim oz. kar kot otrok tudi potrebujem (brezpogojno ljubezen, varnost..)

- veš, ko sem jaz živela v taki situaciji, sem se kar navadila in na koncu že mislila, da je to pač normalno. da je normalno, da če mi onedva npr. data streho nad glavo, da moram pa jaz v zameno biti vedno tam zanju.. saj sta moja starša, to pa že lahko naredim..
ampak to NI NORMALNO. vsak otrok potrebuje odrasla, ljubeča, odgovorna starša, ki poskrbita za otroka. in ni normalno, da je on tisti, ki prevzame to vlogo, še posebej, če je v to prisiljen.

- tvoja naloga je, izključno to, da poskrbiš sam zase.
staršev ne moreš spremenit, lahko jih ljubiš ali sovražiš.. kakor ti je "lažje".
Ne glede na to, pa ju moraš postaviti na bolj nepomembno mesto v svojem življenju.
zase moraš biti pomemben ti, tvoje življenje, to kar te veseli.
logično je, da te te stvari prizadanejo (le koga ne bi?!), ampak ne vključuj se v njune čudne situacije.. sama sta dovolj stara, da živita svoje življenje,
zdaj je čas, da ti živiš svojega kolikor se le da..

aja, pa še tole..
mislim, da starši ne bi smeli vključevat otroke v svoje "ljubezensko" življenje.. moja mama dela isto.. sej ne nonstop, ampak ne razume, da hčeri ne more razlagat, kako je bilo pa z njenim bivšim tipom
kaj je bilo ok in kaj ne.. pa jamrat o njem, o zvezah.. in še o fotru (on je moj oče, me ne zanima, kakšen je kot mož!)
jaz nisem njena kolegica..
in zanimivo, da imam še dva kolega, kjer mame delajo enako,
in se vidi, kako je to vplivalo na nas.. vsi smo avtomatsko prevzeli vlogo starša, starši so pa kot eni najstniki, ki se opirajo na nas..

kakorkoli že,
iskreno, dečko, upam, da ti bo uspelo  rozicodam

Prijavljen

She is growing up.
*Sebi verjamem in grem naprej.*
Lady K
gost
« Odgovori #6 dne:: sreda, 11. junij 2008 ura: 09:52 »

Tudi pri meni sem bila jaz svetovalnica za težave v odnosu med materjo in očetom.
Že od malih nog dalje...

Mislm, da je to kar težko in da pusti določen pečat človeku, hočeš nočeš si vpleten, kajti zase se lahko postaviš šele ko maloodrasteš in vidiš, da ni povsod tako in da ne, ni normalno, da veš vse intimnosti svojih staršev!!
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar