FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 01:35

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: depresija in potovanja  (Prebrano 556 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
urskat
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 12

« dne:: sobota, 29. avgust 2009 ura: 11:39 »

Lep pozdrav.
No tu v Savinjski dolini dežuje in je žalostno vreme. Meni pa to tudi ne ustreza. Je pa tako, da sem po skoraj dveh mesecih dva dni jemala samo polovičko cipralexa, pa se mi je stanje kar poslabšalo. Sem grozno nervozna in ponoči nisem veliko spala. Tako da sem zadnje tri dni malo na dnu, sam bo že nekako. Danes sem kar nazaj vzela celo tableto, tako sva se dogovorili s psihiatrinjo. Zdaj pa ne vem kdaj bo spet to kaj prijelo. Upam, da ne bo set trajalo en mesec, ker je že groza. Nisem sicer bila v redu, a je bilo stanje kar nekaj boljše kot danes. Sem mislila, da se bom sama izvlekla, pa se zgleda ne bom. Šele oktobra imam pa drugič psihiatrinjo. A kdo pozna kakega dobrega psihoterapevta v Celju ali okolici, ki izvaja KVT?

Aja, naj še to povem, da sem imela rezervirano potovanje na Kitajsko. Pa sem ga morala odpovedati, ker sem se pač preslabo počutila, če me zastopite, da bi šla na tako dolgo pot. Namen sem imela iti sama, tako da je celo psih. rekla, da je lahko to sprožilo depresijo pri meni. Sama kam daleč še nisem potovala, bila sem v Grčiji in to je bila preizkušnja, če lahko potujem sama. Ker sem se počutila samozavestno in mi je bilo super, sem potem rekla, da pa tudi kam daleč ne more biti problem. Sem nora na potovanja, a kaj ko sem sama, potem pa že grem s skupino na oglede, zvečer pa samo spat sama. No ne zdi se mi to nekaj nemogočega. A mogoče pa vendarle. Zdaj pa imam drug problem, da mi zavarovalnica, kjer sem imela rezervirano potovanje - riziko odpovedi, zaradi depresije ne povrne denarja, ker to ni akutno stanje. Morala bi zboleti za čim drugim, recimo če bi dobila vročino ali kaj podobnega, drisko kaj pa vem, jaz pa sem pošteno prinesla diagnozo depresija, pa tega ne vrnejo. V splošnih pogojih sem zasledila, da zavarovanje ne krije praktično nobenih psihičnih bolezni. Je pa res, da sem jaz to imela oziroma imam prvič. Ima kdo izkušnje s tem? Je kdo dobil denar nazaj zaradi depresije? Upam, da se mi bo stanje tako povrnilo, da bom še lahko potovala. Ja tako navdušena sem, da sem se pripravlja na izpi za tur. vodnika, zdaj pa ne najdem motivacije in volje, da bi nadaljevala seminarsko nalogo in se učila za izpit.

Aja, pa mi lahko mogoče kdo pove, kako izgleda delo na sebi, kaj počnete, da se počutite bolje? Sploh v takih deževnih dnevih.?

Vzrok bom iskala samo ne vem kje naj začnem, mogoče s hipnozo. Bomo videli...

Lep deževen dan
Prijavljen
Džimi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 29

« Odgovori #1 dne:: sobota, 29. avgust 2009 ura: 11:52 »

Hej

Mene tudi to vreme ubija zdaj. Moral bi iti delat pa čutim takšno tesnobo v srcu da nevem kaj naj naredim... Jaz imam planirano potovanje v Indijo pozimi pa zdaj tudi nevem če bi si rezerviral karto ali ne. Upam nekako da bom boljši do takrat samo nisem siguren. Zdaj ko si pa napisala svoje probleme z potovanjem pa še manj.

Meni je dosti pomagala narava glede počutje, samo zdaj bi najraje prespal dan.
Upam da boš našla kakšnega dobrega psihoterapevta, jaz sem tudi v iskanju trenutno.

Lep dan
Prijavljen

Onstran sleherne senčice dvoma spoznaš, da je svet v tebi in ne ti v svetu..
urskat
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 12

« Odgovori #2 dne:: sobota, 29. avgust 2009 ura: 12:04 »

hej ja džimi, ali te že dolgo muči, a ješ AD? Jaz ne vem ampak res primejo ful pozno, meni tudi po skoraj dveh mesecih niso čisto prijeli, pa sem mislila nehat z njimi, sam zdaj pa sem nazaj na polni dozi 10  mg cipralexa in upam, da bo kmalu bolje. Sicer pa me je začelo mučiti prvič v začetku julija in sem imela potovanje že rezervirano. Prej nisem vedela, da me lahko kaj takega doleti. Zdaj bom verjetno vedno v dvomih...
Prijavljen
Džimi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 29

« Odgovori #3 dne:: sobota, 29. avgust 2009 ura: 15:14 »

Prvič se je začelo pred dvema letoma nekako. Začel sem dobivati vse možne bolezenske simptome in postal pravi hipohonder. Takrat sem začel jesti paroxat,se dosti gibati in je kar hitro postalo boljše. Po nekaj mescih sem potem končal z jemanjem. Pred enim letom pa se mi je spet zgodilo. Prvo prebavne motnje, shujšal sem za 14 kg skoraj, potem glavoboli, dušenje... in tako sem zdaj že drugi teden na cipralexu in helexu.
Danes sem mogo odpovedat vse masaže ki sem imel naročene v hotelu ker enostavno nimam moči, tak da sem zdaj postavil še svojo službo pod vprašaj... Sad
Prijavljen

Onstran sleherne senčice dvoma spoznaš, da je svet v tebi in ne ti v svetu..
piccolina
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 267

modrost je dragocenejsa od zlata

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 17. september 2009 ura: 23:49 »

sm menjala okolje, prsla iz slabsga na bols... ampak mi je zacel razpolozenje nihat... kr neki...
Prijavljen

Če v času stiske obupuješ, bo tvoja moč opešala
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar