voila
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Prispevki: 152
|
 |
« dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 08:22 » |
|
Komaj sem se naučila imet pozitivno mnenje o svoji tašči, sem že dobila klofuto! Včeraj sem imela obisk svojih sorodnikov, in smo je pogovor nanesel na eno fajn samsko žensko, pa sem jaz rekla: "Saj vse samske ženske zgledajo tako fino". Pa je moja ljuba prepotentna tašča rekla: "Pa SE LOČI, saj imaš še čas". Halo! Pa kaj je narobe, če sem rekla, da so eni pač fajn? A sem res jaz preobčutljiva? Minilo me je do pogovora. Pa sploh, ona, ki zunaj vse okoplje in oni, ki zunaj nekaj delajo, so tako pridni (pa ne mislit, da se zaganja, se mirno vsede in gre počasi dalje), jaz, ki pa stalno notri čistim, likam in skrbim, da je kolikor toliko urejeno - tega pa nihče ne ceni in ne spoštuje. Zdi se mi, da bi res morala v bolnico za kak teden ali dva, da jim bi mogoče kapnilo, koga imajo. Saj ne bom, ker sem se začela imeti bolj rada in se cenit, se več ne izmučim do izgorelosti, ampak želela sem se samo izpovedati, kako je samo sebe polna. Aja, pa upam se naglas povedati možu, da sem dovolj stara, da lahko povem svoje mnenje, saj s tem nikomur ne škodujem, govorim pa menda lahko!. Pa zakaj so nekateri ljudje tako nadvladujoči in zabijajoči, drugi pa lahko povsem mirno povejo svoje mnenje in se da z njimi debatirat o marsičem. Mislim, da tisti, ki radi dajejo klofute, mogoče tudi še niso povsem čustveno dozoreli. Vaša mnenja? Lp, Oliva. povejo svoje mnenje in
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Flip
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 131
|
 |
« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 11:44 » |
|
drugič ji vrni klofuto. na njeno opazko bi lahko rekla "ne, jaz zgledam dovolj dobro", ali kaj podobnega. probaj ji nekajkrat parirat, pa jo bo hitro minilo. le pazi, da je prehudo ne užališ, ker lahko preide v prepir.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.533
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 11:49 » |
|
Včeraj sem imela obisk svojih sorodnikov, in smo je pogovor nanesel na eno fajn samsko žensko, pa sem jaz rekla: "Saj vse samske ženske zgledajo tako fino". Pa je moja ljuba prepotentna tašča rekla: "Pa SE LOČI, saj imaš še čas". Halo! Pa kaj je narobe, če sem rekla, da so eni pač fajn? A sem res jaz preobčutljiva? Minilo me je do pogovora.
Obe sta bili preobčutljivi.... Razumem pa tebe in tudi njeno reakcijo. Postavi se v njeno kožo - morda bi ti za svojega sina, na ta snahin, komentar odreagirala enako. Samo v razmislek....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
marika
|
 |
« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 11:51 » |
|
Ojla,
čisto te razumem. Sem bila sama v podobni situaciji, le da je pri meni tako nadut tast in ne tašča. On je najboljši, vse ve, vse zna in stalno ima neke pripombe. Na žalost mu nisem mogla parirati, karkoli sem poskušala, me je povozil. Edina rešitev je bila, da sva se prenehala pogovarjati. Eno leto sva skoraj že brez kontaktov. Govoriva le nujne stvari. Pač ni šlo drugače, ampak imam vsaj mir. To mi veliko pomeni in prav super je.
Ne smeš se ji pustiti, drugače se bo opogumila in bo vedno bolj sitnarila,
marika
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 11:53 » |
|
...pa sem jaz rekla: "Saj vse samske ženske zgledajo tako fino".... a lahko to malce razložiš, kaj si s tem mislila? dokler je človek samski, izgleda Ok, potem pa ne več?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
moonica
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.582
|
 |
« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 11:54 » |
|
odvisno tudi od prizvoka ... pa koliko to osebo poznaš - veš kako je tisto povedano bilo mišljeno ... se mi zdi pa kar dobro, da bi ubrala tako pot, da ... ali ji tudi ti poveš kakšno nazaj (lih kakšno, da vidiš, če ji bo dalo mal mislit zo. se bo naveličala) ali pa ji enostavno poveš kaj si misliš, kako se tebi zdi to od nje ... če ti konkretno najeda pa se pogovori s partnerjem in ji oba skupaj povejta ... ali pa jo ti lepo ignoriraš, se pogovarjaš z njo le najnujnejše ... ne pa se pustit, da te s takimi 'klofuta' !!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
|
|
|
voila
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Prispevki: 152
|
 |
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 12:52 » |
|
Arwen C., ne "dokler je samski", ampak potem, ko se naveliča neosrečujoče ali celo obremenjujoče zveze, ko odraste in spozna, da je sposoben živeti sam. Poznam jih namreč nekaj (starejših in mlajših), ki so ubrale svoji pot in kljub mnogim lepim in grenkim spominom vedo, da so se odločile pravilno. In zdaj živijo življenje, kot se jim v danem trenutku zdi prav.
Stike in pogovore sem v teh bivših tednih imela itak na minimumu - samo nujno. Ker pa mi je sedaj bolje, si želim pristnih in prijateljskih odnosov. Ampak, ona da vedeti, kdo nosi hlače pri hiši. Ona ima rada, da se jo bojijo živali in ljudje. Večkrat pomislim, da bi najraje v miru odšla in jim rekla "Adijo, pa zdravi ostanite", mož pa naj se odloči, ali ima raje njiju ali mene in otroka, ampak kolikor jo poznam tudi v debatah z drugimi ljudmi, bi ona najbrž uporabila vse svoje zmožnosti prek advokatov itd., da bi me zajebala po domače povedano. Otroka mi ne bi mirne duše pustila. No, vsekakor bi povedala, da želim mirne stike in da je otrok lahko vedno ob dogovorjenem času pri njiju.
Tretja stvar, prepričati moža, da naj vendar živi svoje življenje. Če mu ni do tega, pa bog pomagaj... Čeprav vedno potegne z mano, če je treba, in pravi, da me ima rad.
Četrtič, naj ji kaj povem in tudi dam malo mislit. Saj par sekund za tem sem imela pripravljen miren odgovor, ampak je bilo prepozno, nisem pa tak impulziven tip, da bi kar nekaj nazaj bubnila. Mi je pa tudi psihiater že prvič rekel, da naj nič preveč ne razlagam zakaj in kako, naj preprosto povem, da nečesa nočem ali da nekam ne grem ali nečesa ne bom naredila in da naj sem me prično malo bat. In bodo potem oni 2x premislili, preden se bodo upali kaj rečt. Je pa tako, več je ljudi, bolj se ona upa lapat. Hvala vsem, Oliva.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 13:13 » |
|
v tem primeru pa bi jaz imela opravka z njo le toliko, kot je nujno potrebno... pa seveda lepo vljudno dala vedet, da več kot toliko ne mislim prenašat (njenih izpadov) in da znam tudi kaj nazaj povedat, če je treba - vljudno, prijazno, a glasno in jasno.
Držim pesti arwen
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
jazzjazz20
|
 |
« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 23:40 » |
|
Rugelj je že povedal vse o takih možeh...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
odbita
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 181
|
 |
« Odgovori #9 dne:: četrtek, 26. junij 2008 ura: 15:35 » |
|
Komaj sem se naučila imet pozitivno mnenje o svoji tašči, sem že dobila klofuto! oliva, kaj se sploh mučiš imeti pozitiven odnos? sploh kakršenkoli odnos? Potem si samo razočaran. Ko vsa pričakovanja spustiš iz rok in tudi to, da ti bodo čestitali, ko boš prišel z drugo diplomo v rokah...yeah wright:) Ko jim boš spekla vse možne piškote? NIIIKOOOLI:). V boju med ženo in taščo, je na dobrem samo mož...ker onidve tekmujeta, katera boljše kuha? Brezveze. A smo na tekmi? Naj zmaga ona, seznani moža s tem;). Resignacija rules. Pazi pa se apatije. Res naredi tisto, kar te piči, brez bezljanja, da moraš nekaj nadoknadit...tisto, kar res začutiš. Pogooglaj. Bi rada šla na rock koncert? Idi. Brez oziranja. Itak si "žleht", kaj boš zgubila pravzaprav? Prav si povedala to o ločenih, moj mož včasih pravi, vsaka vdova boljše zgleda kot vdovci. Malo heca, veliko resnice. S taščo se nism vidla že pol leta. Briga me.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Jeri
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 108
|
 |
« Odgovori #10 dne:: četrtek, 26. junij 2008 ura: 15:45 » |
|
Rugelj je že povedal vse o takih možeh...
Tocno tako! Tudi moz se ima precej za zamislit ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society."
|
|
|
PUSA
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 53
|
 |
« Odgovori #11 dne:: petek, 27. junij 2008 ura: 07:25 » |
|
v tem primeru pa bi jaz imela opravka z njo le toliko, kot je nujno potrebno... pa seveda lepo vljudno dala vedet, da več kot toliko ne mislim prenašat (njenih izpadov) in da znam tudi kaj nazaj povedat, če je treba - vljudno, prijazno, a glasno in jasno.
Držim pesti arwen
Tudi jaz ti svetujem enako.....tudi sama živim s taščo v hiši(sicer je en štuk nižje)a sem se komaj par mesecev naučila reči NE....in imam stike samo toliko,kolikor je nujno.....Tudi pri meni ni nič vredno,kar naredim noter,pa še zanjo tudi kuham in perem!!!,s tem,da še zunaj delam vse okrog hiše,rože,vrt....pa to ni nič vredno(ona invalid že 20 let),pa še zmeraj poslušam kako je imela ona kravo,pa svinje itd.itd.... Drži se in vse dobro ti želim iz srca Pusa
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.533
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #12 dne:: petek, 27. junij 2008 ura: 11:25 » |
|
.....tudi sama živim s taščo v hiši(sicer je en štuk nižje)a sem se komaj par mesecev naučila reči NE....in imam stike samo toliko,kolikor je nujno.....Tudi pri meni ni nič vredno,kar naredim noter,pa še zanjo tudi kuham in perem!!!,s tem,da še zunaj delam vse okrog hiše,rože,vrt....pa to ni nič vredno(ona invalid že 20 let),pa še zmeraj poslušam kako je imela ona kravo,pa svinje itd.itd.... Drži se in vse dobro ti želim iz srca Pusa
Uf Pusa dobra si, da ji kuhaš, pa še pereš!! Pri meni ne bi bilo nič če bi bla tašča tečna - naj ji kar "sinek" kuha...če jo ima tok rad.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
didi
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 39
|
 |
« Odgovori #13 dne:: petek, 27. junij 2008 ura: 11:32 » |
|
Tretja stvar, prepričati moža, da naj vendar živi svoje življenje. Če mu ni do tega, pa bog pomagaj... Čeprav vedno potegne z mano, če je treba, in pravi, da me ima rad.
Mi je pa tudi psihiater že prvič rekel, da naj nič preveč ne razlagam zakaj in kako, naj preprosto povem, da nečesa nočem ali da nekam ne grem ali nečesa ne bom naredila in da naj sem me prično malo bat. In bodo potem oni 2x premislili, preden se bodo upali kaj rečt. Je pa tako, več je ljudi, bolj se ona upa lapat.
Draga moja Oliva, verjamem, da te ima mož rad, verjamem pa tudi, da on žal ne more narediti nič. Najbolje je, da se ne vmešava in ne potegne z nobeno. Oba morata pokazati odrasel in samostojen karakter. Malo več samozavesti pokaži. Ne rabiš bit zato impulzivna. Tako kot ji je rekel psihiatre. Bodi ti - ti. Ne obremenjuj se s taščo in ne ubadaj se z njo. Z idiotom se nikoli ne kregaj, kajti spustil te bo na svoj nivo in te premagal z izkušnjami! Drži se, verjemi vase in v svojega moža ona pa ni vredna tvojih živcev  :! Drži se in piši, je lažje če se z nekom pogovarjaš!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Tarzan
gost
|
 |
« Odgovori #14 dne:: četrtek, 24. julij 2008 ura: 20:23 » |
|
Komaj sem se naučila imet pozitivno mnenje o svoji tašči, sem že dobila klofuto! Včeraj sem imela obisk svojih sorodnikov, in smo je pogovor nanesel na eno fajn samsko žensko, pa sem jaz rekla: "Saj vse samske ženske zgledajo tako fino". Pa je moja ljuba prepotentna tašča rekla: "Pa SE LOČI, saj imaš še čas". Halo! Pa kaj je narobe, če sem rekla, da so eni pač fajn? A sem res jaz preobčutljiva? Minilo me je do pogovora. Pa sploh, ona, ki zunaj vse okoplje in oni, ki zunaj nekaj delajo, so tako pridni (pa ne mislit, da se zaganja, se mirno vsede in gre počasi dalje), jaz, ki pa stalno notri čistim, likam in skrbim, da je kolikor toliko urejeno - tega pa nihče ne ceni in ne spoštuje. Zdi se mi, da bi res morala v bolnico za kak teden ali dva, da jim bi mogoče kapnilo, koga imajo. Saj ne bom, ker sem se začela imeti bolj rada in se cenit, se več ne izmučim do izgorelosti, ampak želela sem se samo izpovedati, kako je samo sebe polna. Aja, pa upam se naglas povedati možu, da sem dovolj stara, da lahko povem svoje mnenje, saj s tem nikomur ne škodujem, govorim pa menda lahko!. Pa zakaj so nekateri ljudje tako nadvladujoči in zabijajoči, drugi pa lahko povsem mirno povejo svoje mnenje in se da z njimi debatirat o marsičem. Mislim, da tisti, ki radi dajejo klofute, mogoče tudi še niso povsem čustveno dozoreli. Vaša mnenja? Lp, Oliva. povejo svoje mnenje in
Joj joj, medtem ko nekateri nimajo niti za jesti, se eni sekirate zaradi takih malenkosti. Babnco zabij nazaj pa basta!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #15 dne:: petek, 25. julij 2008 ura: 10:00 » |
|
Tarzan, prav vsak problem od vsakega je pomemben.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Flip
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 131
|
 |
« Odgovori #16 dne:: petek, 25. julij 2008 ura: 10:46 » |
|
 in lastni so običajno največji. tako smo pač narejeni. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Tarzan
gost
|
 |
« Odgovori #17 dne:: petek, 25. julij 2008 ura: 17:17 » |
|
Že. Ampak hotel sem povedat, da včasih svoje težave in težavice vendarle precenjujemo. Če tega ne bi počeli, bi življenje čestokrat bilo lažje...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
tia
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 46
|
 |
« Odgovori #18 dne:: petek, 25. julij 2008 ura: 18:03 » |
|
kot z mnogimi se strinjam, da če ti človek direktno pokaže, da zanj ne pomeniš nič, še več, da te načrtno kaj ponižuje ali podobno, da s takim človekom nima smisla graditi prijateljske odnose. če je kaj nujnega se kaj pomeniš, če ne pa ignoriraš oz. se vedeš distancirano, ampak še vedno spoštljivo. če te kdo kaj napade, in to močno, reagiraj in reči kaj nazaj, in vem, da je to težko za nekatere, ampak je skorajda nujno za tvoje dobro, pa četudi rečeš nekaj še tako neumnega in neumesnega... tudi tukaj vaja dela mojstra. nekateri ljudje, ki so pač dominantni po naravi,so pač taki, ne da se jih spremeniti, ampak marsikdo kdaj reče kaj, kar ne misli, še posebej taki, ko morejo vedno rečt nekaj nazaj. pogosto izustijo kaj kar tako, ne, da bi se tega posebno zavedali. obstajajo pa tudi taki, da take stvari delajo načrtno in s kančkom neprivoščljivosti.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Tarzan
gost
|
 |
« Odgovori #19 dne:: petek, 25. julij 2008 ura: 20:04 » |
|
ko ti bo tašča naslednjič spet kaj takega rekla, ji samo zabrusi nazaj, oz. po domače povedao, zabij jo nazaj!  S takimi ljudmi je treba pač na njihov način in to je najbolj učinkovit način.  Jebeš ti to neke fore v smislu nastavi še drugo lice če te nekdo pokne po enem in slične fore. Zase se je treba postavit in taščica te šikanira in podyebava zato ker se ji pustiš in zato pri tem uživa. Ko pa se ji boš enkrat postavila po robu in ko bo to skopčala, pa bo mir. Pa še bolj te bo spoštovala!  sori, jaz to malo bolj na grobo povem, a tako je!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|