FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 01:15

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Depresija  (Prebrano 1865 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.603

« Odgovori #20 dne:: sreda, 11. november 2009 ura: 21:03 »

Nisem naredil to, ker resnično nimam poguma.
Prav si naredil, da se nisi odločil tako kot si trenutno čutil. Res mi je žal, da si v taki situaciji in tudi razumem te, da si vsemu hotel narediti konec, vendar imej vsaj malo upanja, da bo bolje.

Evatosja, prav nič pametnega ti ne morem svetovati, lahko ti napišem samo to, da ti želim, da se čimprej potegneš ven iz te res nezavidljive situacije. Upam, da ti lahko vsaj kdo priskoči na pomoč, vsaj začasno, da odplačaš dolgove. rozicodam
Prijavljen
evatosja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 12

« Odgovori #21 dne:: sreda, 11. november 2009 ura: 21:36 »

Hvala! Upam, da se bom rešil godlje v katero sem zapadel. Vem, da bo težko, vendar resnično upam, da se bo rešil agonije v kateri sem.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #22 dne:: četrtek, 12. november 2009 ura: 07:09 »

evatosja, obrni se na center za socialno delo, na zavod za zaposlovanje, na karitas, na rdeči križ, na ozaro...

rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
evatosja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #23 dne:: četrtek, 12. november 2009 ura: 15:54 »

Jutri grem, ne morem tako več živeti. To ni življenje. Obupan sem, meša se mi. Zakaj je življenje lahko tako hudo?..
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.603

« Odgovori #24 dne:: četrtek, 12. november 2009 ura: 16:10 »

Evatosja! rozicodam

Če je stiska prehuda, pojdi do nujne psihiatrične pomoči. Vsekakor ne delaj nekaj na hitro, ker ti bo lahko kdaj kasneje žal. Veš, lahko si tudi invaliden, če se ti slučajno "ponesreči"... Sploh pa to ni rešitev. Vem, da je hudo, vendar ne obupaj. Res, pokliči koga, ki ti lahko pomaga. Napisala bi ti samo še to, da je tudi moja mami poizkušala, vendar sem jo jaz našla in sedaj ji je žal, da je sploh poizkušala. Zaenkrat ti ne morem napisati nič drugega kot samo to, da si čim prej poišči pomoč, ker očitno sam ne zmoreš več.
Prijavljen
evatosja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #25 dne:: četrtek, 12. november 2009 ura: 19:16 »

Hvala za vzpodbudo, vendar nimam moči.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #26 dne:: petek, 13. november 2009 ura: 07:25 »

evatosja  rozicodam

kot pravi Janja - najprej nujna pomoč

Če je stiska prehuda, pojdi do nujne psihiatrične pomoči. Vsekakor ne delaj nekaj na hitro, ker ti bo lahko kdaj kasneje žal. Veš, lahko si tudi invaliden, če se ti slučajno "ponesreči"... Sploh pa to ni rešitev. Vem, da je hudo, vendar ne obupaj. Res, pokliči koga, ki ti lahko pomaga. Napisala bi ti samo še to, da je tudi moja mami poizkušala, vendar sem jo jaz našla in sedaj ji je žal, da je sploh poizkušala. Zaenkrat ti ne morem napisati nič drugega kot samo to, da si čim prej poišči pomoč, ker očitno sam ne zmoreš več.

potem se pa na institucije, ki sem jih prej navedla, obrni.

Ja, verjamem, da se ti zdi, da v tebi ni več moči... verjamem, da vidiš le temo... verjamem, da te vse tako zelo boli, da si želiš le, da preneha...verjamem, da vidiš sebe tako zelo v negativni luči, da se ti zdi čisto logična posledica, da greš... in verjamem, da si sveto prepričan, da je smrt najboljša možna opcija... verjamem, da se počutiš tako zelo majhnega, da ..

Vem, kakšni občutki so to. Grozni. A vem še nekaj - da so to le občutki, ki nimajo s pravo, realno sliko čisto nič skupnega... In ko se človek odloči za pomoč, ko človek poišče nekoga, ki mu zna pomagat (ponavadi je to zdravnik), ta občutek sicer še nekaj časa traja, a s pravim pristopom, s pravim načinom zdravljenja, s pomočjo zdravil, psihoterapije... se počasi začne lučka kazat. Sprva bolj medlo, potem pa čedalje bol močno sije  sunny

rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar