FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 01:15

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Depresija  (Prebrano 1865 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
evatosja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 12

« dne:: nedelja, 16. avgust 2009 ura: 12:47 »

Sam si nikoli nisem mislil, da bom tudi jaz zbolel za to boleznijo. Mislil sem, da sem trden človek, a sem se precej zmotil. Pred dvemi leti me je zapustila partnerka s katero imam dva majhna otroka. Začel sem piti in odšel na zdravljenje. Zdravljenje sem končal in šele takrat so se komaj začele težave. Vse bolj sem se zapiral, samota me je začela ubijati. Težko sem šel v službo, z nikomer se nisem več družil, vse dneve sem preživel doma. Ponovno sem začel piti in  ponovno šel na zdravljenje, kjer sem še danes. Bivša mi že od meseca februarja ni pripeljala otrok, kar me še bolj ubija. Jemljem terapijo seroqsal in tbl. za spanje. Zaenkrat še ni uspehov, saj vem, da antidepresiv ne pomaga takoj. Upam, da se bom rešil te bolezni, saj sem večkrat poizkušal narediti samomor, a vem, da s tem ne bom nič rešil.
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.866

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 16. avgust 2009 ura: 13:18 »

Dobrodošel evatosja.

Večina nas ni nikoli pomislila, da jih bo zadela depresija in podobne zadeve. Zase sem vedno mislila, da me bo moja...recimo "zdrava pamet" obvarovala pred težavami sveta...pa me ni. Se pač zgodi...in nisi edini, ki je zbežal v alkohol.
Kaj naj ti rečem. Potrpeti moraš dokler zdravila ne primejo. In to ne bo tako hitro. Potem ko se malo postaviš na noge, boš lahko gradil naprej. Da se. oki Samo obupat ne smeš. In tu smo mi. Pomaga. Res.

Srečno!

P.S. Si na zdravljenju na Poljanskem nasipu? Tisti konec poznam. Smiley
Prijavljen

alexx Afro 
evatosja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 16. avgust 2009 ura: 13:51 »

Ne, sem v psihiatrični bolnišnici Ormož. Kmalu bom končal program in moram priznati, da se kar bojim iti domov, ker bom spet sam.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 17. avgust 2009 ura: 09:34 »

pozdravljen, evatosja  rozicodam; kako pa s službo kaže?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
evatosja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: petek, 21. avgust 2009 ura: 16:29 »

Imam službo. Danes sem ponovno prišel na vikend. Super, vendar, ko si sam ti je dolgcajt. Še sreča, da imam prijatelje, pa še na nogomet grem jutri, tako, da mi bo vikend še kar minil. Počasi končujem z zdravljenje in vem, da se bo komaj takrat začel hud boj.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 24. avgust 2009 ura: 06:37 »

. Počasi končujem z zdravljenje in vem, da se bo komaj takrat začel hud boj.

tega pa ne razumem  unsure
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 24. avgust 2009 ura: 08:15 »

Ne moreš razumeti Arwen draga, ker nisi bila nikoli na zdravljenju odvisnosti. Ko se naslednjič srečeva, ti vse povem. Smiley Ne...nikoli nisem pila...heheheheeeeee. Smiley

Zdravljenje odvisnosti...katerekoli:

Prvo je fizično odvajanje od nečesa (to je še najlažje).

Potem vsak dan 3 mesece hodiš dnevno na terapije. So opora. Tudi če je noč dolga in obupna...ustrajaš. Ne piješ...ne jemlješ pomirjeval (če se od njih odvajaš). Vsak dan srečaš podobne sebi.

Potem pa ostaneš sam. (jaz sem takrat našla nebojse.si)

Včasih si svoje žalosti poplaknil s kozarčkom, s tabletko...s čimerkoli...sedaj ne smeš, ker zdrsneš nazaj...hitro.

In ko konča terapija, se boj začenja. Boj s samim sabo. Graditev novega "JAZ"-a. In ni lahko, ker prideš v isto okolje. V okolje v katerem si "zbolel".

P.S. Zato nisem tako stroga z alkoholiki. kiselnasmeh Recimo, da razumem. Preživela sem z njimi 5 tednov. In vsi so imeli razlog zaradi česar so pili. Skoraj vsi. Predvsem je to slaba samopodoba in "ne imeti rad sam sebe"...pa travme iz pretklih dni...občutki "Krivde"..pa "Sram". Pišem Krivdo in Sram z veliko začenico, ker vem kaj lahko naredita človeku. Videla sem na sebi in drugih. Pa so nekateri bili kar močne osebnosti. In inteligentni. Nekaj "javnih oseb" je bilo z mano.

evatosja...tale forum pomaga...ljudje na njemu. Pogumno!
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 24. avgust 2009 ura: 08:37 od alexx » Prijavljen

alexx Afro 
ton
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.138

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 24. avgust 2009 ura: 08:48 »

Alex, morda tolčem povsem mimo, ampak mislim, da strah pred recidivom vendarle ne sme biti tako hud. Resno mislim, da je že to, kar ti omenjaš kot majhen korak (fizično odvajanje), kar velik korak. Potem - se mi zdi - je treba le še nadomestiti odgovore na tresljaje, ki jih sicer zalijemo s pijačo, tableti, čiki, prepirom... s čim manj nevarnim. Ampak tudi to ni tako grozno, če že danes začneš iskati tovrstne nadomestke. Cilj? Udobno počutje pri sebi in v sebi brez potrebe, da bi bodisi dobro ali slabo razpoloženje začinil s čim posebnim.
In ti si presneto dobro zastavila, le brez strahu. In Evatosja tudi.
Prijavljen

Anuška, javi se! In kje neki kolovrati Scorpion?
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 24. avgust 2009 ura: 09:06 »

Nič ne tolčeš mimo Ton.

Strah ne bi smel biti tako hud. Ampak jaz sem "strahica". kiselnasmeh  Vseeno malo manj, kot sem bila.
...prav imaš...tudi če narediš recidiv. So what. Si pač človek. Delaš napake. In se pobereš. Greš naprej. Močnejši.

Ko si bom to dopovedala 1oo%, bom zmagovalka in strah pred recidivom bo izginil.

Ha...končno sem našla svoj ventil. Hoja in tek (za sedaj še bolj malo tečem). Pot spominov in tovarištva...PST...pstttttttt.... Grin

P.S. Eno skrivnost vam povem. Drugo leto nameravam tečt...vsaj na DM za ženske. 10 km...ali 21...sanjam...heheheheeeeee... Smiley

evatosja...poskusi...res pomaga. oki

Prijavljen

alexx Afro 
jona
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 77

« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 24. avgust 2009 ura: 09:15 »

haj!
alexx si prejela mojo pošto? nekako se ne znajdem prav pri pošiljanju maila.
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 24. avgust 2009 ura: 10:53 »

Nisem jona. Ne skrbi...kar počasi.  Grin Vsi se naučimo.   pomezik
Prijavljen

alexx Afro 
evatosja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: sobota, 29. avgust 2009 ura: 08:42 »

Hvala alexx. Imaš prav, ni tako lahko, če si psihično ali celo telesno odvisen od alkohola ali drugih substanc. Imam srečo ali pa tudi ne, kajti na srečo nisem telesno odvisen. morali bi videti ljudi, ki so že fizično odvisni, kaj se z njimi dogaja. Epi- napadi, delirij- to je zelo grozno za pogledati, čeprav sam delam z duševno prizadetimi ljudmi. Pa še to, vem, da z alkoholom ne rešiš nobene zadeve, še bolj propadaš in se smiliš sam sebi. Upam in vem, da bom s svojo trdno voljo uspel in zaživel človeku dostojno življenje.
Hvala za vzpodbudne besede. utopivkozarcu poglavi
Prijavljen
evatosja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 14. september 2009 ura: 09:34 »

Sem zaključil z zdravljenem. Do konca meseca sem še na bolniškem staležu, potem pa delat. Ni me strah, strah pa me je, kako bova z bivšo partnerko uredila na sodišču glede stikov z otroci. Moral sem h kliničnem psihologu, saj bivša meni, da sem "nor" 005, tabletoman in pijanec, kar je tudi navedla v tožbi. To boli, nikoli nisem jemal drugih tablet, razen tistih, ki mi jih je predpisal zdravnik. Pa še to so bili samo antidepresivi in 5 dni tbl. za spanje. Boril se bom za otroka, pokazal, da sem lahko dober oče, kar sem tudi bil. A, kljub temu bi rad dodal, da boli ko si sam in ne vidiš svojih otrok, ki jih imaš neizmerno rad in jih pogrešaš.
Prijavljen
evatosja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: nedelja, 20. september 2009 ura: 19:52 »

Spet sem na tleh. Rešujem svoje probleme, ki so se mi nakopičili, a žal ne gre. V petek dobim pošto s sodišča, da sem dolžan 1800 evrov preživnine. Skoraj se mi je zmešalo. Prosim sem bivšo naj počaka tri mesece, da bom spet začel delati in več zaslužil. Ne, dala me je na sodišče, blokirali so mi TRR in ukinili limit. Niti centa ne morem dvigniti, saj moram najprej poravnati limit. Doma me čaka kup položnic, prav tako moram plačati zaostanek najemnine. Od kod naj vzamem? Bivša se vozi z novi avtomobilom, sam pa nimam za osnovno preživetje. Boli me to, da sem bivši večkrat dal preživnino na roko in to je sedaj zanikala, podlo o nje. Otroka nisem videl od meseca februarja, čeprav sva doma v istem kraju. Uničuje mi življenje in zdaj ko sem mislil, da bo boljše, se je komaj groza začela. Vse dneve preživljam sam v stanovanju, se sekiram in razmišljam o samomoru. Strah me je...
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 28. september 2009 ura: 11:03 »

Kaj pa če bi se obrnil na center za socialno delo za pomoč + tudi sam vložil vlogo na sodišče za začasno zadržanje izplačila?

Kar se pa izplačevanja na roko tiče - no, saj si doživel - nikar tega delat!

rozicodam
Prijavljen

evatosja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: torek, 10. november 2009 ura: 00:32 »

Dolgo se nisem oglasil, a vem, da je to oglašanje zadnje. Izgubil sem službo, ker sem na tleh. Prosil sem nadrejeno, če lahko dobim vsaj teden dni dopusta po dolgotrajni bolniški. Ne! Dobil sem izredno odpoved. Meša se mi. Sem brez vsega, ne vem kaj naj storim. Dolga zgodba. Pred kratkim sem šel v bližnjo trgovino in srečam bivšo z otroki. Razjokal sem se. Ne morem se dogovoriti z bivšo. Ne vem kaj naj storim? Gledam zdravila, pripravil sem si že štrik, a nimam jajc, da bi to storil. Nič več mi ne pomaga, zdaj vem, da sem resnično ostal sam, res sam. Ne smilim se sam sebi, vendar vem, da nimam več prihodnosti, saj nimam več volje do življenja. Nikoli si nisem mislil, vendar se je zgodilo.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #16 dne:: torek, 10. november 2009 ura: 07:37 »

evatosja, upam, da si si premislil  rozicodam rozicodam rozicodam se zavedam, da ni nič kaj rožnata situacija, a kljub vsemu se vedno, a res vedno rešitev najde  rozicodam Vem to...  rozicodam

Izgubil sem službo, ker sem na tleh. Prosil sem nadrejeno, če lahko dobim vsaj teden dni dopusta po dolgotrajni bolniški. Ne! Dobil sem izredno odpoved.

že samo tole je precej čudno - in imaš (se mi zdi) karte v svojih rokah in pritožba bi bila upravičena, ker, če prav razumem, je odpoved zaradi bolniške? kaj pa so sploh navedli kot razlog?

bližnjo trgovino in srečam bivšo z otroki. Razjokal sem se. Ne morem se dogovoriti z bivšo. Ne vem kaj naj storim?

kaj pa preko CSD? kaj pa tam pravijo?
Prijavljen

evatosja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: sreda, 11. november 2009 ura: 19:46 »

Nisem naredil to, ker resnično nimam poguma. V petek grem na CSD, da vidim kaj se bomo lahko zmenili. Prosil bom za brezplačno pravno pomoč, ker vem, da tudi kot oče imam pravice. Resnično sem na tleh in lahko brez laži povem, da po 25. letih delovne dobe in ogromno skrbi, nimam več kaj za pojesti. Najemodajalcu se dolžan že 400 evrov najemnine in ne vem tudi kako bom plačal tekoče položnice. Bom preživel, pa tudi, če bom naslednji teden spal v avtu. Nimam kam za iti.
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.987

« Odgovori #18 dne:: sreda, 11. november 2009 ura: 20:55 »

Evatosja  rozicodam! Držim pesti, da se ti življenje obrne na boljše, ker se bo...ko si na dnu, gre samo še navzgor pravijo.  pomezik
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
evatosja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: sreda, 11. november 2009 ura: 20:58 »

Hvala! Upam, da so še institucije, ki mi bodo pomagale. Resnično hvala.
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar