Točno, Alexx, se tega zavedam in me ful skrbi, ko tole razlagam.

Ker, zal sem slisala za nekega maserja, ki pri delu opravlja kiroprakticne prijeme, na netu so pisali... Le kako si upa delati manipulacije s kostmi, kaj ves, kam kaj nekoc zleze !
Sicer pa je prisel lani nov zakon o alternativni dejavnosti, ki mocno omejuje take retarde in sicer sme opravljati kiropraktiko, manualno terapijo in homeopatijo pri nas samo zdravnik splosne medicine in nic manj kot to.

V Svici pa kiropraktika ne spada med alternativne metode zdravljenja. Krije jo celo zdravstvena zavarovalnica, mislim, stroski za tak tretma ne gredo iz lastnega zepa, mi je stric povedal, ki je tam zivel.
Pa enega še poznam iz Celja, ki zdaj dela blizu centra Deichmann. Ze 20 let opravlja to delo, v ZDA je to 3 leta studiral, studij kiropraktike, takrat je bil 3 leta, pa še v Rimu nekaj. Ni pa splosni zdravnik, kot danes zahteva novi zakon o zdravilski dejavnosti. Ta ni nevaren, ker ga celo eminentni sportniki vzamejo s seboj na treninge in tekmovanja v tujino, konkretno Čop in Špik pred leti, kolkor vem in njuna skupina.