FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 23:08

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3] 4   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Neznosni tenzijski glavoboli...  (Prebrano 6715 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
gogi
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 179

« Odgovori #40 dne:: četrtek, 17. december 2009 ura: 15:40 »

Tut jz mam nizek pritisk, včasih sem dobila tbl Ditamin, so ble kr vredo, danes pa nč proti nizkemu. Sicer smo čudni, da jamramo zarad nizkega pritiska, res da je pasje življenje,ampak baje je tut dolgo.
Meni pomaga gibanje na svežem zraku in veliko sveže vode.
A zeleni čaj ziher zvišuje, vem da je zdrav, ampak a morda ne znižuje pritisk, navkljub teinu?
Prijavljen
upica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 214

« Odgovori #41 dne:: torek, 13. april 2010 ura: 21:32 »

Eto, pozdravljeni, pod olgem času se oglašam spet;
Jemala sem Cymbalto 90 mg 4 mesece ni nič omililo glavobola, vmes sem 3 mesece še celo delala in komi zmogla s tem glavobolu, tko da hvala Bogu se mi je zdj izteklo in lahko malo počivam.
Ct glave so mi odkrili kronično vnetje sinusov, samo antibiotiki niso pomagali zdj mam oRL ta teden, pa še tretji ciklus akupunkture(2x samoplačniško ni nič prjelo, upam da bo zdj prek Terapije bolečine prek zdravstva v tretje uspelo vsaj malo) Molim , da bi pomagalo.V glavnem je pa zelo hudo, ampak tko je zaenkrat še vedno. Držte se, in čim boljše počutje vsem in nobenmu nobenga glavobola!!! :rozicodam:Nočka!!!
Prijavljen
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #42 dne:: sreda, 14. april 2010 ura: 04:39 »

Želim ti,da ti v tretje uspe in da se ti glavoboli čimbolj onilijo.Dobro počutje tudi tebi in javi
kako je,predvsem pa počitka in veliko dobre volje!!
Pozdravček!! rozicodam rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
kengeru
Druge motnje
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 34

« Odgovori #43 dne:: ponedeljek, 17. maj 2010 ura: 13:52 »

Upica spremljam tole tvoje trplenje in zelo mi je žal da se ti to dogaja v 21 stoletju,kjer obstaja neskončno možnosti za tvoje ozdravljene.Upam s teboj in vem da boš slej ko prej naletela na pravo terapijo.

rozicodam
Prijavljen
upica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #44 dne:: petek, 21. maj 2010 ura: 21:08 »

hvala za spodbudne besede, ampak ni tako enostavno, trdovraten tenzijski glavobol ne popusti, začela bom probat ga lajšat z laufanjem to je trenutno moje edino upanje.
Prijavljen
MC
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 57

« Odgovori #45 dne:: četrtek, 26. avgust 2010 ura: 12:53 »

Zdravo Upica,

imam iste težave, neznosne glavobole in bolečine v mišicah, predvsem vratnih. Malo poguglaj za TENS aparate. Z blagimi električnimi impulzi sproščajo mišice. Jaz sem ravno danes dobila svojega in ti sporočim, kako bo deloval. Prvi program v navodilih je prav za tenzijske glavobole (by the way, kupila sem ga v nemški spletni trgovini, kjer je bil s poštnino pri DHL pol cenejši kot isti pri nas - imajo neko akcijo). Tudi moj fant je imel z njim dobre izkušnje - kot športnik je to terapijo uporabljal za regeneracijo mišic. Imajo pa ta aparat tudi fizioterapevti, vendar terapija z njim (še) ni na napotnico. Drugače pa mi je psihiater predpisal Lyrico, ki zmanjšuje napetost in deluje tudi kot nek mišični relaksant, predpisuje pa se tudi pri anksioznosti. Bolečina je za nekaj časa ugnala, trenutno pa višam dozo.

Sporoči kaj, kako ti gre.

L.p.
MC

Prijavljen
Soncnica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 587

« Odgovori #46 dne:: četrtek, 26. avgust 2010 ura: 22:31 »

MC Lyrica je sicer za epileptične napade. Je pa res, da jo nevrologi očitno radi predpisujejo. Tudi meni za migrene.
Vendar je nisem jemala, tako da ne vem ali učinkuje ali ne.

Lahko kaj več napišeš o tej napravi? Morebiti kakšn link?
Prijavljen
MC
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 57

« Odgovori #47 dne:: četrtek, 26. avgust 2010 ura: 23:36 »

Zdravo,

tuje je nekaj linkov:

http://www.fizioterapija-grosuplje.si/Runtime/TENS.aspx?id=MQA=

http://lifestyle.enaa.com/prikaziCL.asp?ClID=37063

http://www.lekarnar.com/iskalnik?q=TENS

Ta je pa moj  Tongue

http://www.sanitas-medical.com/Sanitas-SEM-40-Digital-EMS-TENS-elektrostimulator

L.p.
MC
Prijavljen
upica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #48 dne:: sreda, 29. december 2010 ura: 21:10 »

Here am i again, back, zdj me par mesecev ni bilo, ker sem bila maja na akupunkturi prek zdravstva in od junija do novembra so glavoboli popustili. Bila sem zelo vesela celo službo za 3 mesece sem si zrihtala. Zdj je dober mesec glavobol zopet prisoten v enako hudi obliki. Tko da ta mesec sem hodila na akupunkturo spet samoplačniško in molim Boga da bo v roku meseca trpljenje zopet popustilo.Zgleda da sem spet tako močno anksiozna in me je tok strah in en kup potlačene jeze.v Glavnem, vsem ki to berete želim predvsem trdnega zdravja v letu 2011 in no headachs!!! Srečno!!!
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.430

« Odgovori #49 dne:: sreda, 29. december 2010 ura: 21:37 »

upica, enako rozicodam
Prijavljen
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.541

« Odgovori #50 dne:: nedelja, 16. januar 2011 ura: 13:22 »

Upica, morda gre pri tebi res za nevrološki vzrok, za žile v možganih. To je organski vzrok pri tebi.  Saj sama vidiš z zdravniki vred, da antidepresivi  NE pomagajo proti glavobolu, ki ostanjajo enako močni!

Stres očitno ni eden od glavnih sprožilcev, sicer bi antidepresivi vsaj delno prijeli. Tvoj glavobol nima vzroka v psihi. So smatrali, da je, pa vidiš, da ni.

Dokaz za to je, da ti pomaga akupunktura, ki z odpiranjem energetskih meridianov v telesu odpira vse zamašeno in začasno uničuje vse bolečine. Akupunktura je ena najboljših protibolečinskih terapij, ki se jo vključi, ko ne pomaga nič drugo. Ne pomaga pa pri psihozah !

Enak primer kot moja teta. Vse življenje je trpela glavobole, večkrat pristala v psihiatrični bolnici brez prave diagnoze, toda nič niso pomagali niti antidepresivi niti močna pomirjevala!

Šele zdaj so ji odkrili z uporabo magnetne resonance neke spremembe, na stara leta, v možganih in ji bodo operirali neke žile. In bo z njo vse vredu, tako se obljublja. Do takrat pa tudi ona uporablja akupunkturo  oki
.

Žal pa si zdaj vajena antidepresivov, čeprav niso v pomoč. In če jih opustiš, bo slabše, šele takrat bi se izkazal stres kot sprožilec glabobola!

Še en način, učinkovit, je kiropraktika. Nevarna metoda. Naredis RTG sliko VRATNE hrbtenice in jo neseš k splošnemu zdravniku/kiropraktiku, (ne enemu maserju kripraktiku) , pa ti naravna vretence, ki je vzrok glavobola. Uspešni so pri odpravljanju glavobolov, omotic in potreben je le en poseg, pa čim manj tega. Vpliv se ne pokaže takoj, ampak sčasoma, po 2. ali 3. terapiji. In obvezno nehati hoditi, če do takrat ne pomaga.

Ta teden sem bila v Fontani v MB v medicinskem centru, kjer mi je radiologinja povedala, da je vzrok omitci in glavobolom zamik vretenca. Če to strokovnjaki, bo pa že držalo, mislim da mi ne bi lagala, mi pa je to rekla na oddelku za RTG.

Prijavljen

neimenovana
ljubica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 516

« Odgovori #51 dne:: nedelja, 16. januar 2011 ura: 18:18 »

Še en način, učinkovit, je kiropraktika. Nevarna metoda.

Verjetno si mislila NARAVNA in ne NEVARNA?  Cheesy
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #52 dne:: nedelja, 16. januar 2011 ura: 18:38 »

Mene pa sam zanima, kakšno so to tenzijski glavoboli?

Lp-Sofie
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #53 dne:: nedelja, 16. januar 2011 ura: 18:40 »

Aha, zdj vem. Tole sm našla na spletu, pa če bo komu pomagal, kako jih omiliti / odpraviti. lp-Sofie

Tenzijski glavobol se lahko pojavi pri odraslih vseh starosti. Občutimo ga kot stiskanje okoli glave ter napetost v predelu senc, čela, obraza in vratu. Navadno gre za blago do zmerno bolečino, ki lahko traja več ur.

Kdaj moramo obiskati zdravnika?

Če je glavobol močan in traja več dni ali celo tednov, se nemudoma posvetujte s svojim osebnim zdravnikom.

Kdaj se pojavi tenzijski glavobol?

Sprožijo ga fizikalni in psihološki vplivi ter vplivi okolja. Med fizikalne vplive spadajo pomanjkanje spanja, lakota, slaba drža in preobremenjenost oči. Psihološka povzročitelja sta predvsem jeza in občutek strahu. Najpogostejši vplivi okolja so tobak, nikotin, nekatere vrste hrane (sir, čokolada, čebula, melancana, lovorov list, paprika, cimet, ocvrta in mastna hrana) ter nekateri dodatki v prehranskih izdelkih.

Kako tenzijski glavobol olajšamo?

Za lajšanje tenzijskega glavobola svetujemo zdravila za lajšanje glavobola . Priporočamo tudi dovolj spanja in različne tehnike sprostitve: masiranje vratu in ramen, globoko in počasno vdihavanje in izdihavanje, meditacija in telesna dejavnost, ki zmanjšata stres in čustveno napetost, topla kopel ali prha, ki pomagata sprostiti mišice.

Drugi prispevek:

Glavobol tenzijskega tipa je najpogostnejša oblika glavobola. Prizadene približno 70 odstotkov moških in 90 odstotkov žensk.

Pogosto je povezan z obremenitvijo, kot so duševni stres, utrujenost in neudobna lega telesa.

Značilnosti tenzijskega glavobola

* Občuti se kot topa bolečina na obeh straneh glave, podobna pritiskanju ali trganju in vlečenju.

* Boli pogosto med očmi ali v zadnjem delu glave; bolečino spremlja občutek, kot da bi glavo stiskal obroč.

* Lahko se razširi po vsej glavi in se včasih nadaljuje navzdol v tilnik in ramena.

* Ponavadi se začne zjutraj ali zgodaj dopoldne in se čez dan slabša.
Brez zdravljenja traja od 30 minut do 7 dni.

* Kljub glavobolu lahko bolniki opravljajo vsakodnevna dela, telesne dejavnosti ne stopnjujejo glavobola, včasih ga celo omilijo.

* Bruhanja ali izrazite slabosti ni, ne pojavi se niti občutljivost na svetlobo ali hrup.

Nasveti za bolnike

Zavzemite ustrezen telesni položaj, da mišice ne bodo le enostransko obremenjene in napete. Med dolgotrajnim sedenjem spreminjajte držo.
Poskrbite za ustrezno svetlobo in klimo na delovnem mestu in doma.
Izogibajte se stresa, naučite se sprostitvenih metod. Ne preobremenjujte se.
Pri prvih znakih tenzijskega glavobola ni treba takoj seči po zdravilih zoper bolečine; najprej poskusite razbremeniti telo in se sprostiti.
Vzemite raje zdravilo, ki vsebuje le eno aktivno učinkovino.
Protibolečinskih zdravil ne uporabljajte prepogosto. Dolgotrajna uporaba tovrstnih zdravil lahko povzroči tako imenovani »z zdravili povzročen glavobol«.

« Zadnje urejanje: nedelja, 16. januar 2011 ura: 18:45 od Sofia » Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.541

« Odgovori #54 dne:: nedelja, 16. januar 2011 ura: 18:44 »

Ma jaz sem previdna.

Ja, dr, Todo , Japonec, "zdravnik in kiropraktik" je v Slovenji 2 cloveka spravil na invalidski vozicek oz. je njegov "zdravniski" poseg zahteval takojsnjo operacije hrbtenice  pomezik

So ga tozili na sodiscu, ampak je izginil nazaj na Japonsko...

Najbolj varno je tako res izbrati takega kiropraktika, ki je resnicno tudi zdravnik splosne medicine ali ortoped.

Saj je imela moja znanka pred 20 leti vec usekov v kriz zaradi kaksnega napacnega giba.
Pa takrat ni blo pri nas teh ljudi. Kako so jo zdravili? Samo s Ketonal injekcijami dnevno in jemanjem tablete apaurin 10 mg , ko je prisla v sluzbo, pa 5 mg, ne spomnim se, ce 2 ali 3 x dnevno, al kako.

Ta apaurin je telesno pomirjevalo. Naredi te mehkega, zmehcane misice nikjer vec ne pritiskajo in se stanje bolecine popravi, ker se vse spravi in poravna, ampak pac, traja vec tednov.
Prijavljen

neimenovana
ljubica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #55 dne:: nedelja, 16. januar 2011 ura: 18:50 »

Še en način, učinkovit, je kiropraktika. Nevarna metoda.

Verjetno si mislila NARAVNA in ne NEVARNA?  Cheesy
Ma jaz sem previdna.

Ja, dr, Todo , Japonec, "zdravnik in kiropraktik" je v Slovenji 2 cloveka spravil na invalidski vozicek oz. je njegov "zdravniski" poseg zahteval takojsnjo operacije hrbtenice  pomezik

So ga tozili na sodiscu, ampak je izginil nazaj na Japonsko...

Najbolj varno je tako res izbrati takega kiropraktika, ki je resnicno tudi zdravnik splosne medicine ali ortoped.

Saj je imela moja znanka pred 20 leti vec usekov v kriz zaradi kaksnega napacnega giba.
Pa takrat ni blo pri nas teh ljudi. Kako so jo zdravili? Samo s Ketonal injekcijami dnevno in jemanjem tablete apaurin 10 mg , ko je prisla v sluzbo, pa 5 mg, ne spomnim se, ce 2 ali 3 x dnevno, al kako.

Ta apaurin je telesno pomirjevalo. Naredi te mehkega, zmehcane misice nikjer vec ne pritiskajo in se stanje bolecine popravi, ker se vse spravi in poravna, ampak pac, traja vec tednov.

Aja, to si mislila, Martinca.
Ja, zdaj razumem.
Prijavljen
ljubica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #56 dne:: nedelja, 16. januar 2011 ura: 18:53 »

Sofia, jaz imam oba glavobola "izmenično enosmerno". sesmejem sesmejem
Tenzijskega in migrenskega.
Ma ja, takret ko boli, bi tudi strihnin pila, sam da mine....
Mi pa hvalabogu Cymbalta in Valdoxan to blažita.
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #57 dne:: nedelja, 16. januar 2011 ura: 18:55 »

Sofia, jaz imam oba glavobola "izmenično enosmerno". sesmejem sesmejem
Tenzijskega in migrenskega.
Ma ja, takret ko boli, bi tudi strihnin pila, sam da mine....
Mi pa hvalabogu Cymbalta in Valdoxan to blažita.

upam, da ne no (strihnin).

drgač pa,.... rozicodam
Prijavljen

alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.866

« Odgovori #58 dne:: nedelja, 16. januar 2011 ura: 18:55 »

Dajte biti previdni. Dandanes je tako veliko samooklicanih kiropraktikov, akupunkturistov, strokovnjakov za akupresuro...pa še cel kup psihoterapevtov in vsega drugega. Preverite na netu, kakšne šole ima. Samo tečaj ne zadostuje. Ali kakšna leva šola v Timbaktuju. Na Kitajskem študirajo akupunkturo 5 let. Ni kar tako.
Hrbtenico se pa lahko poškoduje nepopravljivo.

Prijavljen

alexx Afro 
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.056

« Odgovori #59 dne:: nedelja, 16. januar 2011 ura: 19:14 »

Mene od 7 dni v tednu najmanj 5x boli glava. Od kar odprem oci, pa tja do vecera. Vcasih pomaga kaksen Lekadol (dva, tri...), ko me pa hudo udari ne pomaga nic. Samo tolazba, da me bo minilo.
Sicer pa se mi je glede glavobola zvisal tolerancni prag in me bolecina ne moti vec toliko kot prej.
Me pa sedaj bolj pogosto udari  tisti ta mocni. Na Silvestrovo zjutraj sem bruhala od bolecin. Sem ze mislila, da bom prelezala dan. Na sreco me je minilo do popoldneva.
Mislim, da je vse od napetosti...
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Strani: 1 2 [3] 4   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar