mojci
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 58
|
 |
« dne:: ponedeljek, 03. avgust 2009 ura: 19:13 » |
|
Odkar jemljem hormonske tablete se mi zdi da se mi je stanje poslabšalo in sem morala začeti jesti Cipralex. Ko imam 7 dnevno pavzo, ko ne jemljem kont. tab. se veliko bolje očutim. Sicer moja splošna zdravnica in ginekologinja pravita, da to ni vzrok, da sem padla v tako krizo, mogoče res ne ne vem. Je katera imela že s tem probleme.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 03. avgust 2009 ura: 19:25 » |
|
Mislim, da so hormoni zelo povezani z našim zdravstvenim stanjem, pa čeprav nekateri zdravniki pravijo, da ne. Sama sem imela izostanek menstruacije kar 7 mesecev, ker sem pila antipsihotik. Ko sem tega prenehala, sem takoj dobila mesečno perilo. Depresija, anksioznost, stres, neredna prehrana, nezdravo življenje, vse vpliva na ženske hormone....Sploh pa o hormonskih tabletah nebi govorila. Sem jih pred leti pila samo en mesec, pa sem mislila, da se mi bo zmešalo, take stranske učinke sem imela. Tako da......povezava Adjev in koktejl hormonov, verjetno da čudno mešanico. To je le moje mnenje, nisem pa zdravnik. Pozdravček 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
She_
|
 |
« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 03. avgust 2009 ura: 22:50 » |
|
Velik mojih kolegic je pojamralo, da tabletke ful vplivajo nanje. Nekatere jih zarad tega sploh ne morejo jemat, spet druge so jih zamenjale kar nekaj, da so našle take, da ne vplivajo tolko.
Kaj pa če bi tud sama prosila ginekologinjo, da ti jih zamenja ? Mogoče bi ti kakšne druge bolj ustrezale.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
She is growing up. *Sebi verjamem in grem naprej.*
|
|
|
|
himiko
|
 |
« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 03. avgust 2009 ura: 23:12 » |
|
Meni so kt poslabsale psihicno stanje, zato sem jih prenehala jemati, hkrati pa sem eden tistih primerov, ki mu je kombinacija ad (paroxat) in yarina prinesla oblico odvecnih kg (zacela sem ju jemati skoraj socasno, to je bil se cas zanikanja, de ne rabim nobene psihiatricne pomoci  ) ter hude glavobole ob zacetkih menstruacije. Nekaj casa sem sicer se zelela uporabljati tovrstno kontracepcijo, in sicer potem ko mi je ginekologinja (ob vedenju, de jem ad) svetovala rigevidon, vendar sva se s fantom odlocila, da bova to vrsto zascite rajsi opustila. Svetujem pa ti, kot so zapisale ze ostale uporabnice, de se o tem pogovoris z ginekologinjo. Mojci, drzi se, Himiko
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
gani
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 109
|
 |
« Odgovori #4 dne:: torek, 04. avgust 2009 ura: 13:00 » |
|
Trzinka ! Kateri antipsihotik si ti jemala, da ti je izostala menstruacija ? Jaz jemljem eglonyl (2 x 50 mg, sedaj jemljem že 10 dni po 1 x 50 mg) in menzesa še nimam !! Kar se pa tiče kontracepcijskih tabletk pa je moje mnjenje tako: če si nagnjen k depresiji se jih raje losaj ker jo bodo sigurno sprožile. Meni so se ob sočasnem jemanju z AD pojavile tako črne misli, da sem jih enostavno prenehala jemat. Pa saj obstaja ogromno druge zaščite... LP 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
voila
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Prispevki: 152
|
 |
« Odgovori #5 dne:: torek, 04. avgust 2009 ura: 13:27 » |
|
Naj podam svojo izkušnjo: 10 let sem nepretrgoma jedla KT. Lani spomladi sem zbolela (panični napadi, gen.anksioznost, depresija). Jeseni sem se odločila, da preneham s KT. Rezultat: neželena nosečnost od prve, kljub zaščiti. Sledi splav, čez en mesec abrazija, ker se ni samo dobro očistilo, spet čakanje naslednje menstruacije in tako skoraj 4 mesece skrbi. Depresija je bila pa še kar prisotna, pa nihanja razpoloženja. Komaj sem čakala, da začnem spet s KT. Sedaj, torej čez par mesecev, ko so počitnice in ni obveznosti glede hčerke, pa po dopustu, ki je bil res DOPUST in ne čistilna akcija, ko sem se po dolgih letih popolnoma sprostila, ko sem pričela gledat in dojemat življenje z drugimi očmi oz. v pravi luči, se je depresija umaknila in to traja že več kot 1 mesec. Torej z mojega vidika: ne za vse krivit KT. Opletanja zaradi nezaželene nosečnosti in nenehen strah pred ponovno zanositvijo je tudi groza svoje vrste. Imam pa že rajši depresijo ! Oliva
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #6 dne:: torek, 04. avgust 2009 ura: 18:59 » |
|
Gani, ravno Eglonyl sem jemala in to 2x50mg, pa sem zmanjšala na enkrat, pa še vedno nisem dobila, ko sem pa čisto prenehala je pa prišla menstruacija. Vmes sem bila pri ginekologinji 2x in je bilo vse v redu. Sem se ustrašila, da je kaj narobe. No, zdaj pa veselo že tri mesece menjam vložke 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
gani
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 109
|
 |
« Odgovori #7 dne:: sreda, 05. avgust 2009 ura: 08:12 » |
|
Trzinka ! Pa saj ne da jo človk pogreša.....  pa vseeno je čudno, da po letih mesečnih krvavitev enostavno je nimaš več !! Res čuden občutek....  Sem ti hotela še nekaj povedat !! Tri leta nazaj sem jemala cipralex in 1 x 50 mg eglonyla pa sem menstruacijo vseeno imela. Tako da je verjetno od posameznika po posameznika odvisno, kakšne učinke ima na menzes...LP
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #8 dne:: sreda, 05. avgust 2009 ura: 12:30 » |
|
Ja, verjetno. Jaz imam že tri leta tudi hormonske motnje, se pripravlja telo za v meno  , pa verjetno zato nisem dobila, zraven pa še zdravila. Saj mi je kar pasalo, da sem brez, ampak za telo pa to ni ravno dobro. Vsakič ko bi morala dobit, sem bila napihnjena, v pričakovanju, kdaj bo steklo. No, ja, na koncu se vse uredi 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Roza
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 95
|
 |
« Odgovori #9 dne:: sreda, 05. avgust 2009 ura: 13:09 » |
|
Jemala sem logest kontracepcijske tabletke.
Počutila sem se grozno, nič se mi ni dalo, zato mi je kolegica zdravnica svetovala, naj preneham. Počutje se je spremenilo. K.T. tako ali tako ne smeš jemat več kot 8 let, le da ti tega nihče ne pove-biznis je pač biznis.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
pipi :D
|
 |
« Odgovori #10 dne:: torek, 03. november 2009 ura: 14:21 » |
|
mislim da KT delujejo na vsako žensko drugače, jaz jih jemljem že 14 let. začela sem z tri stederil sem ga dobro prenašala, potem ga ni bilo za dobit sem dobila stederil m, in spet ga ni bilo sem dobila microgynon, ker pa sem se začela rediti mi je zamenjala za yarino. ker sem zelo firbčne sorte sem ginekologinjo temeljito izprašala, pa še svojega osebnega zdravnika pa še psihiatra in vsi so mi zagotovila da moja depresija in KT nimajo nobene veze. tudi to sem vprašala če je potebno narediti kakšno prekinitev in sem dobila odgovor, da ne. da dolgotrajno jemanje KT naredi manj škode kot en sam splav..... pipi 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
pipi  Lahkovernost, ubija.
|
|
|
|