FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 22:51

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Bojazen  (Prebrano 980 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Roza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 95

« dne:: sreda, 22. julij 2009 ura: 00:32 »

Že nakaj dni po glavi letijo čudne misli......lahko rečem, da imam idealnega partnerja. Kljub vsemu, da sem depresivna, da nimam ravno idealne postave,da mi faks tako počasi napreduje...imam jaz poleg sebe uspešnega fanta, ki je končal faks, že dela, poleg vsega pa tudi ne izgleda slabo. Pravzaprav mi ga marsikatera punca zavida. Lahko bi rekla fant z mankenskimi merami ,  lepim obrazom, pa še pameten...včasih se mi zdi, da to vse kar ni resnično....in skoz mi po glavi hodijo misli, da to ne more biti res, da se bo to enkrat končalo.....

Pa ni problem v tem, da si jaz mislim , da me bo zapustil, ne, daleč od tega, to bi bil še najmanjši problem, vedno mi hodijo po glavi misli, da je to pravljica, ki ne more obstajati in da bo imel prometno nesrečo kjer se bo smrtno ponesrečil...

Vem da z mano ni vse uredu, a kako naj si izbijem te misli iz glave...Huh?

Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: sreda, 22. julij 2009 ura: 06:51 »

kako? tako, da se naučiš živeti danes; tako, da sprejmeš sebe, da ceniš sebe; tako, da se skobacaš iz depresije; tako, da se začneš veseliti dneva  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Mdej
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 23

« Odgovori #2 dne:: sobota, 25. julij 2009 ura: 18:40 »

Ja to si od nekoder potegnila, zakaj pa ravno v prometni??? Zakaj ne mogel umreti od bolezni, itd.?

Ne ceniš se dovolj, misliš, da nisi dovolj dobra za svojega fanta, ker pa je on s teboj, pa misliš, da ti bo ga nekdo treji vzel. V tvojem primeru smrt če to lahko poimenujem kot tretjo osebo. Kje si izgubila samozavest, ti mogoče kdo izmed staršev ni nudil dovolj otroške ljubezni? Zakaj meniš, da se bi moglo nekaj zgoditi, ker ga ne zaslužiš? Cry

Bilo bi dobro vzeti v roke kakšno knjigo o samozavesti in zaupanju vase, pa ko pričneš z takšnim razmišljanjem, daj mislim prost pot, ne boj se jih - naj se podijo po glavi, če že hočejo ... nehvala

Ne boj se, poglobi se malo vase in se vprašaj česa se v bistvu bojiš, če pa ne boš zmogla sama obišči terapevta, ki ti bo pomagal do vzroka.

lp
Prijavljen
Roza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: sreda, 05. avgust 2009 ura: 13:17 »

Ja to si od nekoder potegnila, zakaj pa ravno v prometni??? Zakaj ne mogel umreti od bolezni, itd.?

Ne ceniš se dovolj, misliš, da nisi dovolj dobra za svojega fanta, ker pa je on s teboj, pa misliš, da ti bo ga nekdo treji vzel. V tvojem primeru smrt če to lahko poimenujem kot tretjo osebo. Kje si izgubila samozavest, ti mogoče kdo izmed staršev ni nudil dovolj otroške ljubezni? Zakaj meniš, da se bi moglo nekaj zgoditi, ker ga ne zaslužiš? Cry

Bilo bi dobro vzeti v roke kakšno knjigo o samozavesti in zaupanju vase, pa ko pričneš z takšnim razmišljanjem, daj mislim prost pot, ne boj se jih - naj se podijo po glavi, če že hočejo ... nehvala

Ne boj se, poglobi se malo vase in se vprašaj česa se v bistvu bojiš, če pa ne boš zmogla sama obišči terapevta, ki ti bo pomagal do vzroka.

lp

Nikoli pravzaprav nisem čutila , da bi kdo zaupal vame...vedno so me vsi tlačili dol....tudi zdaj ko živiva s fantom pri nj. starših grdo delajo z mano. Vsi razen fant.
Morda pa ne znam zasikat nazaj.
Moja samozavst je na dnu...
Imaš kakšen naslov knjige o samozavesti?

LP
Prijavljen
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 350

« Odgovori #4 dne:: sreda, 05. avgust 2009 ura: 13:50 »

Knjiga o samozavesti: Susan Jeffers - Čar samozavesti. Jih je kar nekaj. Trenutno sem se spomnila nato, ki jo imam doma.
Prijavljen

Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
Roza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: sreda, 05. avgust 2009 ura: 14:02 »

Ti je kaj pomagala?

Hvala za odgovor.

LP
Prijavljen
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 350

« Odgovori #6 dne:: sreda, 05. avgust 2009 ura: 21:01 »

Seveda mi je pomagala. Tako kot še marsikatera druga knjiga. Sedaj sem spomnila še nekaj naslovov. Imam jih tudi v domači knjižnici. To so knjige od Louise L.Hay: Življenje je tvoje, Moč je v tebi in Zmorem. Priporočam v branje.

Prijavljen

Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
Roza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: torek, 18. avgust 2009 ura: 10:51 »

Orhideja hvala za nesvete.

Prijavljen
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.056

« Odgovori #8 dne:: torek, 18. avgust 2009 ura: 11:04 »

Se pridružujem spodnjim mnenjem. In dodajam - vsak dan si najmanj 10 x reci, kako se imaš rada, ker si pametna, lepa in fajn punca. Vadi pred ogledalom. Sprva se ti bo zdelo hecno, potem pa se boš začenjala res videti takšno. Kakršna verjetno tudi si, samo ti depra zakriva pogled na tvoje vrline.
Če jih je videl tvoj partner, verjeno so... oki
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar