FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 22:46

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4 ... 8   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Odnos do mame!  (Prebrano 10439 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.866

« dne:: petek, 06. junij 2008 ura: 22:26 »

Malo sem pokukala v Big Brotherja in sem vsa raznežena in na jok mi gre tako kot njim. Kako veseli so bili svojih mam.  jok jok
Mamica je res ena sama...pravi pesem. In žalostna sem za vse tiste ki jo niso imeli...fizično ali kako drugače.
Jaz sem vesela, da jo imam in hudo mi je ker pred sabo nima več veliko let. Sedaj sem jaz na vrsti, da ji vrnem vse tisto kar mi je dala. Možnosti, tolažbo, objeme. In trpela je tako kot jaz, ko mi ni bilo dobro. Tako kot tudi moj oče. Itaq, da smo bili trije mušketirji. In sedaj ji jaz vračam objem, kak lubček, ji veliko krat povem kako rada jo imam. Danes sem je peljala na kremšnite v Kresničko. Prvo se je otepala, ker me ni hotela obremenjevati, potem pa je bila tako vesela. In srečna sem bila tudi jaz.
En topel odnos imava.
Prijavljen

alexx Afro 
pupika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 514

« Odgovori #1 dne:: sobota, 07. junij 2008 ura: 06:35 »

alex, kako lepo. uživaj v času z njo, ki ti je dan. povej ji, da jo imaš rada, kljub temu da to vidi vsak dan. 
ko tole berem se spomnim svoje mami, ki je na žalost že dolgo v grobu. bila je tako nežna, krhka in tako me je imela rada. na žalost se je njeno življenje prehitro končala. še danes jo pogrešam, tako v lepih kot v hudih trenutkih, ki se mi prepletajo skozi življenje. tako rada, bi se ji pohvalila kadar mi gre dobro, pa tudi kdaj zjokala na njeni rami kadar mi gre slabo. pa je edino, kar mi je ostalo spomin nanjo in ateka, in grob ki ga urejam jok
Prijavljen
čebula
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 23

« Odgovori #2 dne:: sobota, 07. junij 2008 ura: 08:30 »

jaz se žal na svojo mamo nisem mogla zanesti.

sem pa tudi jaz včeraj gledala BB in sem bila ganjena.
Ja, tako bi moralo biti pri vseh mamah in otrocih
Prijavljen
PUSA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 53

« Odgovori #3 dne:: sobota, 07. junij 2008 ura: 08:39 »

Šele,ko sem sama postala mami,sem začela veliko bolj cenit in spoštovat svojo mamo Kiss

Zdaj je nimam več......in boli zelo.......pa toliko nedorečenega je še ostalo.
Prijavljen
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.083

« Odgovori #4 dne:: sobota, 07. junij 2008 ura: 13:34 »

Moja mama je najlepša mama na svetu.

Lepša od nje je bila samo njena mama, moja babica...

V.
Prijavljen
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.056

« Odgovori #5 dne:: sobota, 07. junij 2008 ura: 13:43 »

Naša mama je krasna, a ko jo zgrabi njena luna...Npr. danes, ko je ne vem zakaj dvignila nos, naredila eno faco (... dft005..), se obrnila na peti in šla v mestu po svoje. Jaz in moja sestra sva pa ostali kot okloftani. Nimava pojma, kaj jo je popadlo.
Nekoč bi me tako njeno obnašanje spravilo v slabo voljo in mi vzbujalo občutke krivde še dva dni. Pa me ne srečo ne več, ker ji ne delam nič slabega, nisem slaba hči (moja sestra je dosti boljša od mene! Zares!)) in sem premagala to fazo. Je pa grozljivo, ko te meče depresija, potem pa še take scene občasno.
"Kaznovanje" z molkom in ignoriranjem... groza
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
masi
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.271

moja mačkonka Opa

« Odgovori #6 dne:: sobota, 07. junij 2008 ura: 15:08 »

Moja mama je najlepša mama na svetu.

Lepša od nje je bila samo njena mama, moja babica...

V.

.....lepo vesnav in tudi jaz se podpišem pod tole  rozicodam
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
cookie
gost
« Odgovori #7 dne:: sobota, 07. junij 2008 ura: 16:04 »

O, blagor se vam! Ja, jaz se zdaj na splošno kar dobro razumem z mamo. Sva pa imeli obdobje, ko me je vsaka njena negativna beseda tako zabolela, da sem bila še nekaj dni izredno slabe volje, totalno nesrečna... Cry. Ravno v puberteti, ko si že tako blazno občutljiv, potem pa, če ti kdo reče, da si neumen, zvezan, len in še kaj, je življenje še slabše... samozavest na nuli, a ne? Pa lahko rečem, da se bila izredno pridna najstnica. Zdaj se začuda to zeeeelo redko zgodi, se fajn štekava, ji pa zaradi nekdanjih stvari še vedno zelo težko zaupam osebne zadeve, z njo se o svojih občutkih zelo težko pogovarjam.
Prijavljen
Noelle
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 146

« Odgovori #8 dne:: nedelja, 08. junij 2008 ura: 12:28 »

kaj naj rečem ... jest s svojo mamo ne najdem skupnega jezika ... odkar se spomnim me je kritizirala, z ničemer ni nikoli zadovoljna, nikoli ni nič prav: kakšno imam frizuro, kako sem oblečena, kako se obuta, kakšne prijatelje imam, kakšnega fanta imam oziroma zakaj ga nimam, kakšen faks delam, koliko pojem in kaj pojem, kako se obnašam in še in še - nič ji ni všeč ... poleg tega ni šans, da bi ji zaupala kaj bolj osebnega, in tudi ne govorim ji več, če se slabo počutim, če sem utrujena, če me kaj boli, ker enostavno nima posluha za to, kaj šele za kakšna čustva, občutke ...

nekaj časa sem se še trudila, da bi se malo bolj razumele, ampak sem ugotovila, da nima smisla, ker njej očitno ni do tega in se trudim samo jaz, pa dostikrat mi pravi, da naj že neham filozofirat ... sem pa v nekaj stvareh podobna njej in to mi ni preveč všeč, enkrat sem se celo zalotila, da sem skritizirala sestrine čevlje na tak način kot to dela ona - pa sem se zavedla, da to ni prav in mi je bilo hudo, kasneje sem se ji tudi opravičila ...

sedaj se torej ne trudim več razumeti z njo, ampak sprijazniti se s takšnim odnosom ...
Prijavljen

As long as a man stands in his own way, everything seems to be in his way.
(Ralph Waldo Emerson)
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.225

« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 00:52 »

najhuje kar se lahko človeku zgodi (ko je še otrok) je to, da nima SVOJE mame....v čustvenem smislu.....Jaz do svoje mama ne čutim tako lepo, pravprav ne vem kaj, mogoče ničesar ali pa eno bolečo ambivalenco...

pravzaprav me je pustila na cedilu.., čustvemno zapustila....

če bi rekel , da jo ima rad bi bilo zlagano...

Prijavljen
pepi
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 50

moja čast je zvestoba do žene

« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 06:26 »

najprej bi rekel tole: tudi mama je le in samo človek, s svojimi napakai, vedenjem, miselnostjo

sam imam dve mami, eno, ki mi je dala življenje, a je umrla par mesecev po rojstvu, tako da je en poznam, obstaja le neko čustvo in hvaležnost do nje

druga mama, ki je vstopila v moje življenje, ko sem bil star eno leto, je bila dobra mama, sva imela zelo dober odnos, sicer je delala tudi napake, ker me je hotela razvajati, kar je na srečo preprečil oče (čeprav sem bil takrat na njeni strani)

problemi so se začeli v odraščanju, ker mama ni imela dobrega, partnerskega odnosa z očetom in jo vso svojo ljubezen usmerila name, kar je pri njej povzročilo to, da je postala posesivno ljubosumna do mojih deklet

seveda, takrat v tistih letih tega ne dojameš, pripravljalo pa se je, ko sem pripeljal nevesto ter počilo malo po poroki

mama kratko malo ni dojela, da je njeno mesto zavzela žena, ki je in mora biti možu na prvem mestu

zaradi vsega tega nimam z mamo stikov (3x v šestih letih), ker pač ne mislim hoditi k staršem sam, odkar sva poročena, sva z ženo eno in isto

glede odnosa z mamo pa je bilo tako, da sem jo na začetku dogodkov, ki so pri ženi sprožili hudo depresijo, zelo sovražil, celo toliko, da nisem zmogel moči, da bi jo šel obiskat v bolnico

z leti, ko sem lahko z distance premislil zadeve, je ne sovražim več, lahko tudi rečem, da jo imam rad, vendar seveda pa ne dovolim vmešavanja v moj zakon ter zahtevam spoštovanje moje žene

ko sem diplomiral sem bil pri starših in jih povabil na podelitev diplome, sva se z mamo tudi pogovorila, zdi se mi, da je malo le ugotovila, da je naredila napako, čeprav si sama tega še noče priznati

dogovorila sva se, da se bova enkrat dobila in razčistila stvari

moram sicer iskreno reči, da od tega ne pričakujem preveč, čeprav se lahko motim

če bo sprejela dejstvo, da sem poročen in da imam prečudovito ženo, ki me ima rada, da jo bo sprejela kot nevesto in jo spoštovala, potem lahko spet obnovimo stike

drugače, bo po starem

sicer mi ni vseeno, ker se z očetom dobro zastopimo, oz. ima zelo rad ženo (sploh odkar me je nagnala v šolo), tako da mi manjkajo obiski ter sprehodi z očetom, ampak, ker sva pač dva, greva samo tja, kjer sva oba zaželena

hočem reči tole, ne gojim nobenih zamer ali slabih občutkov do mame, pač sprejemam dejstva tako kot so, vsi smo ljudje in smo pač taki, kot smo

žal mi je mame, ki zaradi lastne neumnosti, sama sebe trpinči, ampak, mora najprej sama pri sebe določiti prioritete

tako kot sem jaz, moja prva prioriteta je moja pepica in pika

lp

pepi  Cool
Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 09:56 »

Seveda Pepi, mame ti ni treba sovražiti, ker si se osvobodil njenega vpliva. S tem si dokazal, da si res pravi moški.

Tvoja mama ni bila biološka mati, pa je očitno opravila svojo funkcijo, v čustvenem smislu, kar v redu. Verjetno si imel v otroštvu dovolj čustvene hrane, da si kasneje zmogel moč se odcepiti....morda te ima sedaj za nehvaležnega ampak to ni več tvoj problem.
Veliko mater ima težave ko se otroci odcepljajo, osamosvajajo...Zrel moški se v dilemi "ali mama ali žena" odloči za ženo..veliko maminih sinčkov pa tega ne zmore...niso iz takega testa kot ti..

Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 09:59 »

...je najlepši, ko sva daleč stran.. ona tam, jaz tu... manj ko jo vidim, bolje je... ni sovraštva, ni ljubezni, ničesar ni, veže naju nič. Žal. o, pardon - vežejo naju moje nočne more....

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 10:09 »

ja, tale nenahranjeni, notranji otrok še vedno joče, kriči in zahteva....."Mama! Ne zapuščaj me! Kje si mama? Mama, imej me rada!"
Prijavljen
Flip
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 131

« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 11:40 »

"Kaznovanje" z molkom in ignoriranjem... groza

takšno kaznovanje se mi zdi najslabše. kaznovanje na sploh. treba je komunicirati, se pogovarjati, lahko se tudi kregamo.
sama sem s svojo mamo veliko predebatirala, naj neha pit. naj mi bo mama. nič ni pomagalo. bila sem najstnica, ko je za cirozo umrla. danes sem sama mati in jo razumem še manj, kot prej. kako more mati otrokom zagreniti življenje? ? ? nimam več slabe vesti. trudila sem se. pogovarjala sem se, jo prosila, ji ponujala pomoč. nič.
Prijavljen
krasendan
gost
« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 09. junij 2008 ura: 15:27 »

nimam več slabe vesti. trudila sem se. pogovarjala sem se, jo prosila, ji ponujala pomoč. nič.

js sm tut že to zadnje probala vse...slabo vest mam pa še vedno...in občutek dolžnosti...kot da je to ena senca nad mano, prlepljena name k klop... Sad
Prijavljen
Flip
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: torek, 10. junij 2008 ura: 07:38 »

js sm tut že to zadnje probala vse...slabo vest mam pa še vedno...in občutek dolžnosti...kot da je to ena senca nad mano, prlepljena name k klop... Sad

meni se je to dogajalao od mojega 15. leta, ko sem bila stara 19, je umrla. občutki krivde so me dajali nekje do mojega 25. leta. veliko sem delala na sebi in uspelo mi je. bila sem pač še mlada in polna energije in, na srečo, sposobna do samokritike in spoznanj, do katerih mi je pomagala priti tudi moja prijateljica. danes ne bi več zmogla oz. ne zmorem več zbrati toliko moči (sicer ne bi rabila ADjev  pomezik). takšnih občutkov se moraš otresti, krasendan. preveč so moreči in boleči in jemljejo doberšen del naše samozavesti. otrok NIKOLI ni kriv za početja staršev. starši so VEČINOMA krivi za početja otrok! --> moje mnenje.
Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: torek, 10. junij 2008 ura: 11:06 »

Filip  oki

rad bi napisal kaj lepega o moji mami, ker tudi ni bila tako slaba ženska, vendar ne morem..ne čutim iskreno tako...sabega pa v to rubriko ne bom pisal, ker naj bo namenjena tudi lepim stvarem o mamah..tistim , ki jih tako občutite...
Prijavljen
Flip
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: torek, 10. junij 2008 ura: 11:25 »

hvala za  oki, scorpion. saj tudi moja mama trezna ni bila slab človek. sploh ne. v bistvu je bila reva. labilna in nesrečna in prešibka. ni zmogla zbrati moči niti zase, niti za naju z bratom. pa kljub temu sem jezna na njo, ker tega nekako ne razumem. ker so zame otroci vredni več, kot karkoli na svetu.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #19 dne:: torek, 10. junij 2008 ura: 12:17 »

..kakorkoli stvar obračamo, eni pač nimajo starševskega čuta, eni pa le-tega na pretek...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: [1] 2 3 4 ... 8   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar