FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 22:44

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4 5   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: HUDO  (Prebrano 4468 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
jona
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 77

« dne:: sobota, 18. julij 2009 ura: 10:05 »

Dva dni jemljem 50 mg asentre. Ponoči me je bolel želodec, slabo mi je blo in nisem mogla zatisniti očesa. Danes sem utrujena, tresem se...
Pomagajte mi prosim ali lahko popoldan vzamem še 50 mg? tako rada bi se naspala ponoči. Kako dolgo še, da bo prijelo?
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Prisotni Prisotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.757

wanna be found

« Odgovori #1 dne:: sobota, 18. julij 2009 ura: 10:16 »

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,2543.40.html

tule je nekaj na temo Asentre. Drugace pa je pri vseh ADjih priporocljivo da ze zacne z 1/4
predpisane doze in potem pocasi povecuje, da se zmansajo stranski ucinki. Nekateri psihiatri
za tisti cas predpisejo kaksna pomirjevala, da zmansajo tesnobo in strankse ucinke.
Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.866

« Odgovori #2 dne:: sobota, 18. julij 2009 ura: 10:48 »

Jaz sem začela z manj kot polovičko...1/3 tabletke. In po dveh tednih še nisem na celi. Morda bom konec tedna.
Stranski učinki znajo biti ubitačni (ne pri vseh). Ker sem že dolgo tu gor na forumu vem, da bom rabila vsaj mesec dni, da se zadeve umirijo. Ta čas pa si rečem, da moram izdržati. Če nisi vajena pomirjeval vzami kak Helex, ko bo hudo. Psihiatri priporočajo. oki

Zmanjšaj pa dozo...obvezno. Polovička bo za začetek čisto zadosti. In izdrži. Držim pesti draga rakica.

rozicodam
« Zadnje urejanje: sobota, 18. julij 2009 ura: 18:15 od alexx » Prijavljen

alexx Afro 
pipi :D
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 455

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 19. julij 2009 ura: 21:11 »

po asentri sem jaz mislila da bom izdihnila...sem jo šla tako zamenjat.

pipi Grin
Prijavljen

pipi Grin

Lahkovernost, ubija.
bikica66
Uredništvo
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.185

« Odgovori #4 dne:: sreda, 22. julij 2009 ura: 23:32 »

Jaz sem na Asentri že 5 let in jo dobro prenašam.
Začela sem z 25 mg - 50mg sem dajala na polovico - en teden,nato sem jemala 50mg - 1 mesec in potem vsak mesec višala po 25 mg.

Nikar ne jemlji po 2 tableti.To so antidepresivi in primejo počasi.
Upoštevaj navodila svojega zdravnika.

lp
Prijavljen
Pain
gost
« Odgovori #5 dne:: petek, 24. julij 2009 ura: 00:35 »

Jaz tudi asentro dobro prenašam. Sem pa začel po polovičko prvih 5 dni in res. Nobenih stranskih učinkov, nič, dela, kot je treba.

Ziprexa pa me je zjebala, ko psa.
Prijavljen
jona
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sobota, 25. julij 2009 ura: 09:50 »

Hvala. Vaše nasvete sem upoštevala in mi je res pomagalo omiliti stranske učinke. Vem, da ni prava rubrika ( prva pomoč) samo moram povedati kako zelo sem žalostna. Ne morem in ne morem verjeti, da sem zopet na adjih. Zakaj ni dovolj, če se tako zelo trudiš?Huh? Nešteto prebranih knjig, priročnikov, sprehodi, plavanje, prijatelji, kino, zanimiva, razgibana služba... Sedaj pa zopet na začetku. dve leti in pol sem uživala adje vsak dan z mislijo, da enkrat uspe in preneham. veliko sem se naučila o sebi, premagala kar nekaj strahov in ... uživala... srečna - za vsak dan vsak lep trenutek.
Zakaj...
Prijavljen
bikica66
Uredništvo
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: sobota, 25. julij 2009 ura: 13:25 »

Jona v življenju se vedno znova in znova pojavljajo zakaji - tako je bilo - tako je - tako bo.
Manj,ko se obremenjujemo z temi zakaji,bolje vozimo skozi življenje.
Sama jemljem ADje že pet let.Včasih sem na najnižji dozi,potem jo spet zvišam,pa znižam ....
Življenje nas res neprestano preizkuša  :seznojim:Mogoče bom celo življenje jemala ADje - pa kaj,bolje jemati in živeti - kot pa životariti.To je seveda moje mnenje in vsak posameznik odloča za sebe.

Jona drži se  Smiley

lp
Prijavljen
krasendan
gost
« Odgovori #8 dne:: sobota, 25. julij 2009 ura: 14:08 »

hmm...js sm to glupo anksioznost kr vzela za del mene...pa pomaga...ne paničarm več tolk...pišuka morm potrkat...

nč hudga če si nazaj na adjih...itak je treba naprej tko al drugače...zmeraj pa lahko zamenjaš smer svoje poti!...

ko pa najdem tistga, ki mi bo znal odgovorit na vpr ZAKAJ...tkoj ga predlagam za nobelovo nagrado... sesmejem

jona počasi naprej, spet boš srečna! sigurna sm...
Prijavljen
morskival
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 151

« Odgovori #9 dne:: petek, 31. julij 2009 ura: 08:54 »

Jona, vsak začetek je težak pomezik
Saj bo,samo verjemi in zaupaj vase! oki
Prijavljen
nenci
Sodelavka/sodelavec DAM
Aktiven član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 175

« Odgovori #10 dne:: petek, 31. julij 2009 ura: 09:18 »

Ja, tudi jaz imam mojo depro sedaj za svojo. Ne gre drugače. Sem tudi že tri leta na AD-jih, sedaj, po treh letih na vzdrževalni dozi, pa se ne čutim, da bi jih lahko prenehala. Važno je, da s tem premagujem duševne padce, ki se ob raznih življenskih situacijah pojavljajo.

Ej, krasna, tut jest se pridružim predlogu na nobelovo ob vprašanju ZAKAJ?.

Tko pač je, najboljš je tko vzet, poskusit s tem živet, tudi pri raznih drugih boleznih so ljudje vezani na zdravila celo življenje, pa gre.

jona, zdrži še kakšna dva tedna, da prime. Med tem časom pa ti bo kakšen helex prišel prav.

drži se oki
Prijavljen
jona
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: petek, 31. julij 2009 ura: 10:32 »

Hvala, hvala!!!!za vsako vašo besedo. Večkrat na dan preberem, poskušam, se trudim.... Včasih me pa prime, tako razočaranje. Vse sem vložila v uspeh.
Prijavljen
pipi :D
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 455

« Odgovori #12 dne:: petek, 31. julij 2009 ura: 19:03 »

jona nisi edina.
jaz imam včasih občutek, da nazadujem. vsaj trenutno je tako. potem pa pride obdobkje ko ni ne duha ne sluha o tem, da mi sploh kaj fali.

saj bo ne obupat...pa kar pojamraj, včasih je že to dovolj da nam je lažje. rozicodam

pipi Grin
Prijavljen

pipi Grin

Lahkovernost, ubija.
nenci
Sodelavka/sodelavec DAM
Aktiven član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 03. avgust 2009 ura: 10:15 »

oj, jona, kako si?

Zelo v redu, da prebiraš poste in se trudiš. Hvalabogu, da imamo tale naš forum. Ker vsponi in padci so pri naših težavah skoraj pri vseh prisotni. Tudi mene prime razočaranje nad stanjem v kakršnem sem, vendar se poskušam ob slabih počutjih nekako izvlečt. Najbolj mi pomagajo sprehodi, pa klepeti s prijatelji. Včeraj naprimer sem imela slab dan. Sem se počutila slabo ker sem bila po dolgem času cel dan sama, pa sem brala knjigo, bilo je vroče, zato je sprehod odpadel. Pa je minilo, danes je nov dan.

Ne obupat, za dežjem vedno posije sonce pomezik

objemček Smiley
nenci

Prijavljen
jona
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 03. avgust 2009 ura: 11:57 »

Hojla!
Nenci hvala za tvojo skrb. Zjutraj sem bolj slabo, potem do večera pa kar nekako.Skoz me še nekaj želodec boli. Sem pa v službi, tako da se trudim.   Sedaj jem adje 15 dni. Včeraj sem čitala v časopisu izjavo enega duhovnega učitelja, da se je potrebno venomer boriti in tisti, ki razume življenje ne pritegne v svojega depresivnosti???!! Ful me je ujezilo. Sem morala to podeliti z vami. 
Prijavljen
nenci
Sodelavka/sodelavec DAM
Aktiven član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 03. avgust 2009 ura: 14:43 »

hoj

jaz se z mnenjem duhovnega učitelja ne strinjam. Ima pa seveda vsak izraziti svoje mnenje. Ampak težave, ki jih občutimo mi, razumemo samo mi, to je tisti, ki smo jih izkusili. Zato naj te mnenja ljudi, ki teh občutkov ne poznajo, nič ne jezijo.

Je pa veliko že to, da si na ad-jih tko malo časa pa že delaš. Ja, zjutraj je vedno hujše kot zvečer. Pa bo tudi to počasi izzvenelo.Bolečine v želodcu so pa lahko stranski učinki pri začetku jemanja ad-jev. Tudi ti po času izzvenijo. Zato kar pogumno.

Prijavljen
jona
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: torek, 04. avgust 2009 ura: 19:03 »

Danes popoldan me obdaja slabost. Ali so to še vedno stranski učinki? Ležim, zebe me... Kako sovrazim ta občutek. Se mi zdi, da bom kar omedlela.
« Zadnje urejanje: torek, 04. avgust 2009 ura: 19:21 od jona » Prijavljen
jona
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: torek, 04. avgust 2009 ura: 19:04 »

Alexx kako je s tabo? si kaj bolje? Upam!
Prijavljen
bikica66
Uredništvo
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: torek, 04. avgust 2009 ura: 21:15 »

Jona zdrži še malo,zaenkrat te še dajejo stranski učinki,vem,da je hudo a vedi da bo minilo  oki

lp
Prijavljen
jona
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: sreda, 05. avgust 2009 ura: 10:55 »

Stranski učinki trajajo  več kots 14 dni? vmes je bilo že malo bolje, sedaj pa dva dni spet poden. Oprostite mi, sem tečna, vem. Samo vam lahko potožim! Edini me razumete. Prosim za kakšno spodbudno besedo.......
Prijavljen
Strani: [1] 2 3 4 5   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar