|
Onix
|
 |
« dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 10:13 » |
|
Hey,
Jes mam pa tale problem. Vedno, ko grem na sprehod in naprimer hodim 20 minut, se mi začne taka čudna omotica, kr občutek mam da bom skupej padu. Sumim da so krivi ADji, ker mam visoko dozo Zolofta in je gotovo to stranski učinek tega ADja. Pri vsaki fizični aktivnosti se mi začne vrtet, oziroma ne vrtet, ampak taka čudna omotica, kot da bi bil zadet od trave... A ma še kdo kkšno podobno izkušnjo? Kaj vi mislite, da bi bil lahko vzrok?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #1 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 10:28 » |
|
to se je pri meni dogajalo, ko sem po mnogih letih mirovanja začela telo v pogon spravljat...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.533
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #2 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 10:33 » |
|
Meni se tak občutek pojavi ko sem pod stresom...anxa simptomi... in še vedno se ustrašim tega...
Pomaga pa preuseritev misli z telesnih občutkov na zunanje zadeve...drevesa, listje, barve... Pa sproščanje vsaj 1x na dan.... Pa trebušno dihanje....umirit dihanje....ko si v taki situaciji...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #3 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 10:50 » |
|
Hvala za odgovore  Mene to najbolj moti zato, ker bi rad shujšal, pa zarad tega sploh ne morm delat kardio vaj...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Anchi
|
 |
« Odgovori #4 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 12:26 » |
|
Mogoče se forsiraš. Začeti je treba vedno zelo zlahka in iti postopoma naprej. Mogoče ne dihaš pravilno. Meni se ob vadbi pojavi taka čudna omotica, če preveč diham. Po mojem začni zlahka in vztrajaj.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
|
|
|
|
Orhideja1
|
 |
« Odgovori #5 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 13:02 » |
|
Počasi, step by step in ne pretiravaj na enkrat.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #6 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 13:32 » |
|
Sj problem je že v tem, da tud če grem samo na sprehod, se mi začne zelo vrteti, pa je le en kratek sprehod...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
She_
|
 |
« Odgovori #7 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 13:50 » |
|
Men se vrti še ko grem v trgovino.  Nevem, js sem se sčasoma navadla v tolko, da zdej veliko boljše funkcioniram. Drugače pa dihalne vaje, pa kej za prekrvavitev (rekreacija, hladen tuš), men pomaga bit čimveč zunaj in biti aktivna. A mogoče kej drugega sovpada z vrtoglavico ? A si mogoče kej več doma ? Js prseb opažam,da ma name ful velik vpliv, če sm več doma (ker pol avtomatsko več razmišljam, pa sedim pred tv pa pred kompom... pol ma pride tkole  )
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
She is growing up. *Sebi verjamem in grem naprej.*
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #8 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 14:11 » |
|
mogoče je pa fora u temu, da sm pač zarad ankse vrtoglav. Npr. ko grem peš nekam vn, postanem avtomatično bolj anksiozen. Nevem, zarad tega se ful izogibam sprehodom in telesni aktivnosti, pomoje je nejbolš, da to omenim psihiatru, pa bomo vidl kaj bo reku, al pa če bi šu na kkšen pregled k zdravniku...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ježek
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 32
|
 |
« Odgovori #9 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 14:20 » |
|
lp!!!men se tud to dogaja pri sprehodu pa po 1km me začnejo noge bolet pod koleni kosti in mi ratajo vroče od kolena navzgor in kolena pa mrzla na otip po 10 mesecih mesecih cipralexa mi je psih. iz 10 na 15mg zvišala pa še vedno je prisotna ta nemoč slabo spanje in počutje neka razdraženost po telesu kot da bi me tik pod kožo peklo tak vroče na otip pa mrzlo pa še nekakšno drhtenje telesa navznoter a se še komu to dogaja
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sreda, 24. junij 2009 ura: 14:28 od ježek »
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.533
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #10 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 14:23 » |
|
Tesnoba povzroči konstantno napete mišice - zato bolijo noge od kolena doli... Doma kdaj delaj "progresivno mišično sproščanje" (po Jacobsonu)... tko pol hitreje prepoznaš ali si napet ali sproščen...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
Noelle
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 146
|
 |
« Odgovori #11 dne:: četrtek, 25. junij 2009 ura: 08:12 » |
|
Doma kdaj delaj "progresivno mišično sproščanje" (po Jacobsonu)...
to jest delam (skoraj) vsak dan + meditativno dihanje, saj naj bi to pripomoglo k večji splošni sproščenosti in boljšemu odzivu na vsakodnevne strese  ... zelo priporočam ... sicer pa Onix, ta občutek omotice in zraven še občutek nerealnosti, se pojavi tudi pri meni, še posebej če ful diham ... in če mal pretiravam, npr. ko tečem in si mislim sam še čist mal, namesto da bi se ustavla, čeprav sem že zmatrana  ... ampak nisem nikoli posebne pozornosti namenila temu, se mi je zdelo da pač pride, ker nisem navajena tako intenzivne rekreacije ... pa včasih je ta občutek, včasih ga ni, včasih ga je malo, včasih več ... odvisno tudi od dneva, vrste rekreacije, počutja ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
As long as a man stands in his own way, everything seems to be in his way. (Ralph Waldo Emerson)
|
|
|
|