FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 20:05

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Prvi obisk psihiatra  (Prebrano 2790 krat)
Bad Tricky
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6

« dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 09:40 »

Lep pozdrav,
moj OKM temelji na čistoči in včeraj sem prvič obiskala psihiatra. Zanima me samo to, koliko si psihiater lahko dovoli in kako daleč lahko gre z vprašanji? Kje je tista meja, ko mi na vprašanja preprosto ni potrebno več odgovarjati?

Hvala za odgovore.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 09:42 »

kako to misliš? v vezi intime, predvidevam?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Bad Tricky
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 09:47 »

kako to misliš? v vezi intime, predvidevam?

ja predvsem o tem
Prijavljen
Coraline
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 105

« Odgovori #3 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 09:52 »

Oj

Ti sama ves postavljas meje. Ce cutis da ne zelis odgovoriti, te tudi noben ne more prisilit. Tudi psihijater te ne more kar naenkrat zasut z vprasanji. Ceprav sem se tudi ja velikokrat pocutila, da sem na zaslisanju. Smo si razlicni, mene lahko eno vprasanje izredno moti in je zame obcutljico, tebi pa recimo ni panike na taksno odgovorit. Komot mu lahko reces da o tem ne bi govorila, vsaj zaenkrat ne. Sploh pa ce si prvic tam. Je vsekakor dobro, da mu cimvec poves.. a nic na silo..
Prijavljen
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 349

« Odgovori #4 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 09:58 »

O tem sama odločaš. Ti postavljaš mejo. Če ti je kakšno vprašanje zoprno, nisi dolžna nanj odgovoriti. Lahko pa tudi poveš, da ti je neprijetno, se pogovarjati o intimnih stvareh, da trenutno še nisi pripravljena. Ko boš, pa boš prišla z besedo na dan.

Prvi obisk verjamem, da je mogoče malo neprijeten, ker je prisotna trema. Ta se bo sčasoma zmanjšala, ali pa celo izginila. Daj času čas, po parih obiskih verjamem, da ti bo že manj neprijetno in da bo beseda lažje stekla.

Srečno.
Prijavljen

Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
Bad Tricky
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 10:00 »

Coraline in Orhideja1 hvala vama za odgovor. Sem mu zaupala veliko, predvsem v zvezi z intimo in bilo mi je zelo neprijetno. Ko pomislim danes za nazaj mu najverjetneje nebi, sploh zaradi tega, ker mi je na koncu dejal da mi tako ali tako ne zna pomagati.
Prijavljen
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 10:05 »

Imam občutek, da se sedaj počutiš malce izigrana. Veliko si mu zaupala, nisi pa dobila ustrezne pomoči. Se mogoče motim?
Prijavljen

Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #7 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 10:26 »

uf.. očitno si imela smolo in naletela na manj primerno strokovno osebo...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Bad Tricky
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 10:28 »

Imam občutek, da se sedaj počutiš malce izigrana. Veliko si mu zaupala, nisi pa dobila ustrezne pomoči. Se mogoče motim?

Ne, sploh se ne motiš. Počutim se ravno tako kot si rekla. Vse skupaj sem si drugače zamišljala. Pričakovala sem sproščujoč pogovor in pomoč, pa ga nisem dobila.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #9 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 10:31 »

Coraline in Orhideja1 hvala vama za odgovor. Sem mu zaupala veliko, predvsem v zvezi z intimo in bilo mi je zelo neprijetno. Ko pomislim danes za nazaj mu najverjetneje nebi, sploh zaradi tega, ker mi je na koncu dejal da mi tako ali tako ne zna pomagati.

Tole je pa res nestrokovno! Angry
Odpreš se človeku..pol ti pa tako blekne...
Hm..to je že za pritožbo zrelo!

Je psihiater ali psihoterapevt?

Pri psihoterapevtih boš imela več pogovora...bolj razreševanje in iskanje zavor v sebi....
Spreminjanje sebe...na svoj način...ko boš čutila da je čas za to..
terapevt te le vodi na TVOJI POTI spreminjanja...pomaga ti da se odpreš samemu sebi, da pogledaš vase...
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.871

« Odgovori #10 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 10:36 »

Lep pozdrav,
moj OKM temelji na čistoči in včeraj sem prvič obiskala psihiatra. Zanima me samo to, koliko si psihiater lahko dovoli in kako daleč lahko gre z vprašanji? Kje je tista meja, ko mi na vprašanja preprosto ni potrebno več odgovarjati?

Hvala za odgovore.

a ne gremo ravno zato k strokovnjaku, ker tam povemo vse.... sej ne sme nobenemu nič povedat, kaj si ti rekel.... jaz si predstavljam tako, no....  kiselnasmeh

in, ko poveš, kaj te boli, potem zna svetovat.
če pa nočeš, ne moreš zaupat, potem ti pa itak nihče ne more pomagat....  kiselnasmeh
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
Coraline
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 105

« Odgovori #11 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 10:40 »

hEJ, sej ni edini, ce on ne zna, ne pomeni da se ne da. Za vsako stvar obstaja resitev in mislim da to tudi sama dobro ves. Odlocila si se poiskati pomoc in to je prvi, vcasih najtezji korak. Ne dopusti da te na tej poti kdo ovira. Nisi nic narobe naredila, tako da je slaba vest odvec, kvecjemu bi jo mogli pripisati zdravniku - ki ne zna pomagati. Drzi se, pa pogumno naprej..
Prijavljen
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 10:50 »

Žal mi je, za to neprijetno izkušnjo, ki si jo imela. Vendar, pa bi bilo škoda, da sedaj obupaš. Išči pomoč naprej. Omenjeni psihiater, bi te moral, če ti sam ne zna pomagati, napotiti k svojemu kolegu, ki to zna in obvlada.

Želim ti, da najdeš primernega strokovnjaka, ki ti bo pomagal pri tvoji težavi.

Prijavljen

Bad Tricky
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: sreda, 24. junij 2009 ura: 11:01 »

Hvala vsem za pomoč in vzpodbudo.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar