FORUM Nebojse.si
Novice: oglas

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. torek, 07. februar 2012 ura: 20:14

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 [4]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Alkohol  (Prebrano 4029 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
beli
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 164

« Odgovori #60 dne:: ponedeljek, 19. julij 2010 ura: 09:52 »

Laž je treba ponavljati toliko časa, da postane resnica.
Dr. Mengele, Hitlerjev svetovalec Angry

Če je laž izrečena zato da nekoga ne prizadene in je koristna zate in okolico.., pol skoraj ni laž  zvizgam
Prijavljen

življenje ni potica....  
ZAVEDAM SE MOČI SVOJIH BESED
Žiga
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 50

« Odgovori #61 dne:: ponedeljek, 19. julij 2010 ura: 10:09 »

Hvala beli, vendar v tem baru, kjer mi zahajamo in se dobivamo (je edini v našem kraju), nimajo brezalkoholnega piva. Vse lepo in prav, kar si napisal, vendar dobiti dobro laž je problem. Ne morem namreč rečt, da jemljem antibiotike, ker se jih pač ne jemlje več mesecev?! Dolga doba je tu problem...
Prijavljen
beli
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 164

« Odgovori #62 dne:: ponedeljek, 19. julij 2010 ura: 10:23 »

NE išči si zgovorov pri sebi  Shocked , sforsiraj, če si stalna stranka bodo že nabavli tisto gajbo unija.., saj ga boš spil, če ne pa sok, voda brez okusa... in podobno.
Ko nekaj časa ne boš pil alkota, ga niti pogrešal ne boš več, pa glava ti bo drugače funkcijonirala..., spomin in koncentracija bosta na vrhuncu...
Po nekaj časa abstinence se bodo tvoji frendi navadli da pač ne piješ alkota !

Če si pa nisi sposoben zmisliti ene zgodbe pol pa povej, si jo bo tle na forumu nekdo na mesto tebe..   pomezik oki Ti samo pokaži interes...  clap
Prijavljen

življenje ni potica....  
ZAVEDAM SE MOČI SVOJIH BESED
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.498

« Odgovori #63 dne:: ponedeljek, 19. julij 2010 ura: 11:14 »

Oprosti Žiga, kar bom napisala, ampak meni je to čisto 'mem', in sicer ta slovenska folklora, kjer se mora človek še zagovarjati, če ne pije alkohola. Shocked

Jaz ne bi preveč komplicirala. Ga pač ne piješ. Ali so zato s tabo, ker spiješ kdaj kaj alkohola, ali zato, ker so radi s tabo?

Ne da te ne bi razumela, ker te razumem, ampak ta miselnost okoli alkohola me 'razkajfa'.
Uživaj s trezno glavo. Tako kot je napisal že Beli, čez nekaj časa alkohola niti pogrešal ne boš več.

Pa da ne bo pomote: nič nimam proti ljudem, ki konzumirajo alkohol v zmernih količinah kljub temu, da ga jaz ne konzumiram. Mene je zmotilo samo to, da moraš o tem razpravljat. Spomnilo me je namreč na to, da se je ogromno ljudi vtikalo v moje vegetarijanstvo okoli 15 let nazaj, ko nas vegetarijancev ni bilo še prav veliko. In vsi so naravnost želeli, da bi jaz še naprej jedla meso... Samo zato, ker so ga tudi oni. Ali mora biti človek res narejen po nekem kalupu, da so nekateri ljudje srečni in zadovoljni?!

Lepo se imej in uživaj v druženju! rozicodam
Prijavljen
nebesno modra
Sodelavka/sodelavec DAM
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 254

« Odgovori #64 dne:: ponedeljek, 19. julij 2010 ura: 13:44 »

Oprosti Žiga, kar bom napisala, ampak meni je to čisto 'mem', in sicer ta slovenska folklora, kjer se mora človek še zagovarjati, če ne pije alkohola. Shocked

Ej, se podpišem pod to. Meni tudi gre na živce, da se moraš prav zagovarjati in razlagat če ne piješ v družbi, kjer drugi pijejo, eni še prav silijo k pitju...mislim, halo...res prav bedna slovenska folklora. A potem sami lažje zalivajo, če imajo družbo pri tem? ne

Prijavljen

When you re standing on the crossroads that you cannot comprehend, Yust remember that Death is not the End
Žiga
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 50

« Odgovori #65 dne:: ponedeljek, 19. julij 2010 ura: 15:06 »

Hmm ne bi rekel, da se moram zagovarjati oziroma o tem razpravljati, vendar v primeru, da te vprašajo (to je skor 100%, da te vprašajo, če je sprememba tako očitna in tako nenadna), je lepo da nekaj odgovoriš, mar ne? Mene ziher ne bi silili k pitju, če bi jim pač povedal, da ne pijem več, a jih bo vseeno zanimalo npr. zakaj, kako to kar naenkrat zdaj in podobna vprašanja. V tem je point.

LP
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #66 dne:: ponedeljek, 19. julij 2010 ura: 15:15 »

Mene ziher ne bi silili k pitju, če bi jim pač povedal, da ne pijem več, a jih bo vseeno zanimalo npr. zakaj, kako to kar naenkrat zdaj in podobna vprašanja. V tem je point.
Žiga, potem pa sploh ne vidim problema. Če so takšni, da te ne bodo silili, potem bodo razumeli tudi tvojo razlago, zakaj jemlješ tablete. Vsaj jaz si tako razlagam. Cool
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.721

« Odgovori #67 dne:: ponedeljek, 19. julij 2010 ura: 15:24 »

Hmm ne bi rekel, da se moram zagovarjati oziroma o tem razpravljati, vendar v primeru, da te vprašajo (to je skor 100%, da te vprašajo, če je sprememba tako očitna in tako nenadna), je lepo da nekaj odgovoriš, mar ne? Mene ziher ne bi silili k pitju, če bi jim pač povedal, da ne pijem več, a jih bo vseeno zanimalo npr. zakaj, kako to kar naenkrat zdaj in podobna vprašanja. V tem je point.

LP

Žiga, poglej ali je res potrebno razlagati "zakaj ne", če jim ne želiš povedati, jim
reci, da si se pač tako odločil in te bodo pustili pri miru.
Odločitev je tvoja, mar ne! oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
OLJA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 435

« Odgovori #68 dne:: ponedeljek, 19. julij 2010 ura: 15:32 »

Alko je najslabša razvada. Ok popij eno ali dva piva potem pa konec.  Pitja dan na dan se človek hitro navadi, a zalostno je da nima od tega nobene koristi. Imam zelo slabe izkušnje s tem, ne nisem jaz nikoli pila, mogoče kakšen kozarček dobrega vina včasih pri kosilu, a moj bivši je vedno tajil da ne pije, čeprav se je med tednom malo kontroliral, a za vikende so bili s kolegi vedno na glavo. In kam naju je to pripeljalo. Prav nikamor, ni se mogel odpovedati kolegom in ne alkoholu, zato pa se je moral meni.  Sedaj imam prjatla ki je drugače krasen človek, a ko ga malo popije se njegovo obnašanje spremeni v zalitve in ......! Pa sva se ze pogovarjala o tem in po zadnjem prepiru mi je sveto obljubil da se to ne bo več ponovilo. Rekla sem mu ok, popij kozarec ali dva piva za zejo, potem pa nehaj . Ali je tako tezko popiti sok ali vodo. Ko bi se ljudje zavedali koliko druzin in partnerjev gre zaradi alkohola narazen. Zalostno toda resnično ! Če so prijatelji pravi te ne bo nihče zafrkaval če piješ sok . Le zakaj bi se moral zagovarjati saj si sam svoj gospodar.
Prijavljen

OLJA
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #69 dne:: ponedeljek, 19. julij 2010 ura: 15:44 »

Žiga, poglej ali je res potrebno razlagati "zakaj ne", če jim ne želiš povedati, jim
reci, da si se pač tako odločil in te bodo pustili pri miru.
Odločitev je tvoja, mar ne! oki
Toja, se absolutno strinjam. Sem ravno to hotela še dodati, pa si me prehitela. Grin

Žiga, če meni ni do tega, da bi kaj detaljno razlagala, potem ne razlagam in ljudje enostavno ne vrtajo vame, ker sem se jaz tako odločila. Zmeraj pa ni bilo tako, ker sem bila prepričana, da moram vsem vse razložiti... Zakaj že?

Če pa imam občutek, da bo moja diagnoza ali karkoli že je, dobro sprejeta, pa o tem brez zadržka spregovorim. Verjemi pa, da vsem pa res ni primerno vsega razlagati.
Sam se odloči in presodi, kaj je zate najbolj prav, in sicer ZATE in ne za tvoje prijatelje. pomezik
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.290

vsi smo orli

« Odgovori #70 dne:: torek, 20. julij 2010 ura: 05:35 »

Kot sem že dejal, me dobro poznajo

aja?  ojoj

dobiti dobro laž je problem. Ne morem namreč rečt, da jemljem antibiotike, ker se jih pač ne jemlje več mesecev?! Dolga doba je tu problem...

čemu pa rabiš laž? v čem je pa problem, če poveš resnico?  Huh?

Jaz ne bi preveč komplicirala. Ga pač ne piješ. Ali so zato s tabo, ker spiješ kdaj kaj alkohola, ali zato, ker so radi s tabo?

Ne da te ne bi razumela, ker te razumem, ampak ta miselnost okoli alkohola me 'razkajfa'.
Uživaj s trezno glavo. Tako kot je napisal že Beli, čez nekaj časa alkohola niti pogrešal ne boš več.

Pa da ne bo pomote: nič nimam proti ljudem, ki konzumirajo alkohol v zmernih količinah kljub temu, da ga jaz ne konzumiram. Mene je zmotilo samo to, da moraš o tem razpravljat. Spomnilo me je namreč na to, da se je ogromno ljudi vtikalo v moje vegetarijanstvo okoli 15 let nazaj, ko nas vegetarijancev ni bilo še prav veliko. In vsi so naravnost želeli, da bi jaz še naprej jedla meso... Samo zato, ker so ga tudi oni. Ali mora biti človek res narejen po nekem kalupu, da so nekateri ljudje srečni in zadovoljni?!

Lepo se imej in uživaj v druženju! rozicodam

oki

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
amadeus
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 794

Izaija 2 : 2 - 4

« Odgovori #71 dne:: torek, 20. julij 2010 ura: 05:41 »

Ko sem jaz prenehal pit alkoholne pijače, enostavno nisem več zahajal v družbo,kjer se je veliko pilo.
Med zmernimi pivci pa nikoli ni problema, če ne piješ.

Če je že kdo vprašal, zakaj ne, sem mu 'razložil', da sem opazil, da pitje škoduje mojemu zdravju in počutju in zdaj hočem ugotoviti, če se bom počutil kaj bolje.

Kaj več ni bilo potrebno nikoli razlagati.
Prijavljen

_______________________________________ ___
VSE v zgornjem postu je izraz mojega osebnega mnenja, razen URL naslovov in citatov. Imej v mislih, da nimam nič proti tebi, ko se večkrat ne strinjam s tab
Strani: 1 2 3 [4]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar