|
She_
|
 |
« Odgovori #40 dne:: ponedeljek, 22. junij 2009 ura: 13:53 » |
|
Karneke, men bi se tvoj primer zdel sporen samo, če bi šlo za alkoholizem. Če nate ne vpliva & če misliš, da je tko ok, pol že more bit.  ...potem pa se ga drugič pa do potankosti napijejo. in pol so pijani...v detajle!  
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
She is growing up. *Sebi verjamem in grem naprej.*
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #41 dne:: ponedeljek, 22. junij 2009 ura: 14:13 » |
|
Karneke imaš prav, vsak ima svoje mnenje in izkušnje in je ql, da jih tukej napiše...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Anchi
|
 |
« Odgovori #42 dne:: ponedeljek, 22. junij 2009 ura: 15:07 » |
|
Jap, in vsak lahko nanje poda tudi svoje mnenje. Mimogrede alkohol je po delovanju 'depresiv', Paroksat pa antidepresiv. Ni treba nobene višje matematike za računat naprej  .
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
|
|
|
|
OLJA
|
 |
« Odgovori #43 dne:: ponedeljek, 22. junij 2009 ura: 20:11 » |
|
HM Alkohol, dokler je v mejah normale. Kozarček ali dva pri kosilu ali večerji. Imam preslabe izkušnje z bivšim mozem. Najbolj pa me v slabo voljo spravi ko si vsake toliko časa prjatu malo preveč privošči. Popusti mu samokontrola in zna biti zelo zaljiv. To pa me boli in sem mu tudi povedala. Pa pravi da ni res. Imam odpor do alkohola in do pijanih ljudi pa pika !
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
OLJA
|
|
|
zala
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 247
Sonček je... in jaz sem skuštrana....
|
 |
« Odgovori #44 dne:: sreda, 15. julij 2009 ura: 16:46 » |
|
Kar veliko besed je padlo o alkoholu... imam sicer kar nekaj izkušenj s posledicami le-tega, saj sem s partnerjem kar 5 let hodila na terapije.. potem je kar 15 let abstiniral.. do smrti pred nekaj leti. Mene je seveda to hudo udarilo in kar nekaj let je treba, ko se skušaš pobrati... zdaj pa se mi dogaja še izguba službe.... no...pa se gremo veliko "zdravljenje" z AD-ji. Izkušnje z alkoholom? Nisem se omejevala, saj nikoli nisem pretirano pila in imam dokaj nizko toleranco... tu in tam pa vendarle paše. Počutje je bilo "čudno"... rahlo odsotno.. ne bi mogla reči, da sem bila bolj ali manj opita.. preprosto "čudno"! Zato ko vozim nikoli ne pijem ničesar, čeprav moram reči, da imajo tudi AD-ji podoben učinek.. ko sem prešla iz 30 na 60 mg Cymbalte nisem mogla funkcionirat sploh! Ne vozit, ne delat, ne stat.. le spanje. Vsekakor je tudi to nevarno!!! Spet na manjšo dozo seveda.... zdaj pa zopet menjava, saj sem se v 3 mesecih zredila kot pujsa! NOBENA SKRAJNOST NI DOBRA, TUDI AD-ji IMAJO VELIK VPLIV... in dokler ne poznamo sočasnega reagiranja je treba hudičevo paziti. Sicer pa to tako slej ali prej sami pogruntamo.... Na zdravje vsem.....(hm...)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Na probleme glej kot na priložnost za osebno rast in obvladovanje samega sebe."
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #45 dne:: sreda, 15. julij 2009 ura: 17:11 » |
|
Primerjati AD in alkohol je kratko malo absurdno. AD je ZDRAVILO, ki je veliko ljudem tu gor pomagalo nazaj v življenje. Kljub začetnim stranskim učinkom na začetku...le ti ponavadi izginijo. Ne...ne ljubim jih, ampak včasih pač ni druge izbire. Na škatlicah je tudi trikotnik. Torej previdnost, dokler ne ugotoviš kako deluje. Ne....nobena skrajnost ni dobra...ampak alkohol.  P.S. Koliko družin in življenj je pa uničil, niti ne bom govorila. Preveč jih je.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.376
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #46 dne:: sreda, 15. julij 2009 ura: 18:16 » |
|
Primerjati AD in alkohol je kratko malo absurdno.
Se popolnoma strinjam. AD je zdravilo in ne vodi v odvisnost. Alkohol pa opojna substanca, ki je vse prevečkrat zlorabljena in vodi lahko v zelo hudo odvisnost. Odvisnost pomeni, da telo za enak učinek potrebuje vedno več te "snovi". In AD nimajo s tem nič opraviti. Imajo pa res nekatera druga zdravila: pomirila, uspavala... Stranski učinki v začetku ali koncu jemanja AD so prehodni, trajajo nekaj tednov morda. V tem času pacient ali jemlje zraven pomirila ali ima bolniško,da se stabilizira počutje.. vsekakor ni polno funkcionalen. Nevarno vozit je tudi če ti je slabo, imaš vročino, imaš popadke...  Prav je da smo med vožnjo odgovorni do sebe in drugih in presodimo ali smo sposobni vozit ali ne.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
Elektra
gost
|
 |
« Odgovori #47 dne:: sreda, 15. julij 2009 ura: 20:56 » |
|
Ko sem imela še prijatelje sem se občasno napila, da sem bila lahko taka kot so ostali ves čas. Nisem pretiravala, ker nisem hotela bit vsak vikend pijana. Zdaj nimam več s kom pit, sem pa imela pred kratkim priložnost in ugotovila, da mi niti alkohol ne pomaga več. Po skoraj celi steklenici vodke sem bila še vedno sramežljiva. Nisem vedela, da je kaj takega sploh možno. Se sprašujem do kam bom še prišla.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #48 dne:: četrtek, 16. julij 2009 ura: 05:36 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
amadeus
Druge motnje
Veteran
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 794
Izaija 2 : 2 - 4
|
 |
« Odgovori #49 dne:: četrtek, 16. julij 2009 ura: 05:46 » |
|
Mimogrede alkohol je po delovanju 'depresiv', Paroksat pa antidepresiv. Ni treba nobene višje matematike za računat naprej  . Alkohol je res 'depresiv', je pa tudi čudežen napitek, ki na vsakega deluje drugače. Eni postajajo po njem veseli, drugi otročji, tretji naivni, četrti brez zavor, peti agresivni...v večjih količinah pa na vse deluje destruktivno, živalsko, bedno - nevredno človeka. Zdravila in alkohol pa ne sodijo vkup - komur še ni jasno, mu bo kmalu...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
_______________________________________ ___ VSE v zgornjem postu je izraz mojega osebnega mnenja, razen URL naslovov in citatov. Imej v mislih, da nimam nič proti tebi, ko se večkrat ne strinjam s tab
|
|
|
slaya
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 143
|
 |
« Odgovori #50 dne:: četrtek, 16. julij 2009 ura: 08:08 » |
|
amadeus, lepo si to opisal.alkohol mi je ubil očeta eno leto pa bi bil v penziji. padel po stopnicah od prekomerne vinjenosti udaril z malimi možgani v tla in se nikoli več dvignil. dan danes imam še mal občutek krivde, ker ga nisem tisto noč pripeljal domol, ker bi ga lahko. kaj hočem povedat: alkohol je počasni ubijalec in se lahko komot enači z mamili sam da so le ta bolj progresivno distruktivna.
včasih spijem kako pivo sam vem kje je meja,ker če prekoračim dozo vem kaj me ča naslednji dan. tistega občutka pa res ne rad občutim ker je grozen.
slaya
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
zala
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #51 dne:: četrtek, 16. julij 2009 ura: 09:13 » |
|
"P.S. Koliko družin in življenj je pa uničil, niti ne bom govorila. Preveč jih je." "alkohol mi je ubil očeta eno leto pa bi bil v penziji." Nisem zagovornik alkohola; daleč od tega. Sploh pa ne v povezavi z Ad-ji!!! Le nekaj me tukaj zelo moti: ALKOHOL ni uničil življenja in ubil očeta!!! Alkohol kot substanca prav gotovo ne! Oseba je tista, ki se je spustila tako (pre)daleč.. nihče ji ni vlival pijače v grlo. In če bi imela ta oseba dovolj moči, volje, želje, motivacije.. bi prav gotovo nehala in si uredila življenje!!! Ker VEM, da se da!! Vsekakor pa je res, da eni to hočejo in zmorejo, drugi pač ne. Vse je v glavi... in delno v pomoči. Pa bom spet primerjala le STANJE ne glede na vzroke (ali alkohol ali AD-ji).. tudi tukaj nekateri zmorejo, drugi ne. Spet je vse odvisno od okoliščin, motiva, volje, želje in - NAS SAMIH... saj AD niso čudežna paličica.. kot tudi samo prenehanje pitja ne. Brez SPREMEMB ni ničesar... tako eni dalje pijejo (ker pač ne zmorejo na drug način obvladati samega sebe), drugi pa še dalje jemo AD.. spet naslednji se pa še dalje drogirajo. Vsak najde "svoj" način izražanja neobvladanja samega sebe in razmer v katerih živimo. Menim, da nismo prav nič "boljši" od alkoholikov... edina razlika je v tem, da si mi lahko pomagamo z AD-ji za njih pa takih zdravil ni....smo se pač odločili za drugačno pot po kateri bomo hodili do zadovoljstva samim s seboj! Je pač "normalno", da so AD-ji zdravilo, alkohol pa ne (le kakšen je učinek enih in drugih v prekomernem uživanju?  ). Od alkohola "smo odvisni", od AD-jev pa ne... (hm... le zakaj nas toliko meni, da brez njih ne zmoremo??? To pač ni odvisnost...!!! hmmmm?  ) Vsak od nas pa seveda meni, da je njegova pot prava... Morda v razmislek nekaj: spet STANJE po nenednem prenehanju jemanja AD in pitja alkohola.... kje smo, kako se počutimo?  Seveda zgolj v povezavi s psihično odvisnostjo.... Verjetno se večina ne bo strinjala z mano... kakorkoli...morda pa vendarle velja o tem vsaj razmisliti. Koliko vas ima izkušnjo z odvajanjem odvisnosti od alkohola in tovrstno psihoterapijo?? Sončen dan je spet, nekaterim to veliko pomeni... imejmo se radi, smejmo se in se veselimo, da nam je dano uživati te lepote dneva...marsikdo te možnosti nima!!!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Na probleme glej kot na priložnost za osebno rast in obvladovanje samega sebe."
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #52 dne:: četrtek, 16. julij 2009 ura: 09:21 » |
|
Vem kaj želiš povedat Zala in s tistega zornega kota res lahko tako zgleda.
Je pa biti alkoholik ali pa jemati AD popolnoma različna zadeva. Tudi nevrološko nima veze, razen da oboje vpliva na delovanje možganov.
Pri nekaterih koroničnih depresivnih motnjah, bipolarcih...hudi anxi...se vse na da pozdraviti le z delom na sebi, z spremembami sebe...včasih so travme prehude, so razvojni nenadomestljivi primanjklaji v čustvovanju....marsikdo če želi funkcionirat mora jemati tudi zdravila.
Alkohol ni NIKOMUR nujen za dostojno preživetje...prej ali slej ob rednem uživanju pripelje v slepo ulico. Njega in še družino. In alkoholizem je BOLEZEN! ..tako kot DEBELOST....in to vse je potrebno zdraviti.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
zala
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #53 dne:: četrtek, 16. julij 2009 ura: 09:36 » |
|
[...marsikdo če želi funkcionirat mora jemati tudi zdravila.
Alkohol ni NIKOMUR nujen za dostojno preživetje...
Se strinjam... a tudi alkoholik za "normalno" funkcioniranje potrebuje alkohol. Prav gotovo ni nujen za dostojno preživetje, vendar menda nihče ne začne piti BREZ razloga.. (npr. ker se ne znajde, zaradi tesnobe, ker si vinjen pač upa nekaj, kar si trezen ne.. ipd..). Alkoholizem je definitivno posledica nezmožnosti reševanja nekaterih zadev na "normalen" način.... zato se prepogosto dogodi, da zdravljen alkoholik zaide v težka depresivna stanja (pa čeprav psihoterapija traja leta!)! Postane suhi pivec... in potem ga čaka zopet to, kar moramo početi tudi mi: garaško delo na sebi. Over and over and over again.....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #54 dne:: četrtek, 16. julij 2009 ura: 09:41 » |
|
Življenje je pot na kateri odkrivamo, raziskujemo in gradimo in spoznavamo predvsem sebe. Vsakdo ima svoje padce, da lahko na njih raste. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Orhideja1
|
 |
« Odgovori #55 dne:: četrtek, 16. julij 2009 ura: 09:58 » |
|
ALKOHOL ni uničil življenja in ubil očeta!!! Alkohol kot substanca prav gotovo ne! Oseba je tista, ki se je spustila tako (pre)daleč.. nihče ji ni vlival pijače v grlo. In če bi imela ta oseba dovolj moči, volje, želje, motivacije.. bi prav gotovo nehala in si uredila življenje!!! Ker VEM, da se da!! Res je. Se strinjam z napisanim. Lepo povedano in popolnoma resnično. Vsak je odgovoren zase in vsak nosi posledice svojih dejanj.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
|
|
|
zala
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #56 dne:: četrtek, 16. julij 2009 ura: 10:21 » |
|
Ker sem skoraj frišna.. a mi kdo pove, kaj pomenijo te: global moderator, heroj, veteran....  in kako spravite v tako lepe okvirčke citate??? Jaoooo.. zakaj bi študirala, če mi morda kdo kar pove...  ? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #57 dne:: četrtek, 16. julij 2009 ura: 11:25 » |
|
Mal off topica evo: (čeprav je to tema Alkohol)  - global moderator, moderator (uredništvo foruma) da veš na koga se obrnit če so težave, pritožbe....želje... - heroj itd...glede na število prispevkov...(splošne teme ne štejejo) to ni funkcija je samo naziv po številu prispevkov - citat. Klikneš na citiraj in to je to.(zgoraj desno ob besedilu) Če želiš citiraj samo del besedila...pobriše odvečen tekst ven..nujno pa ohraniš vse "čirulečarule" v oglatih oklepajih!!!! kot so: [ quote itd - na ta način se vidi od koga je orig. citat. Svoje besedilo dodaš na koncu..spodaj...po vseh oklepajih šele.. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Žiga
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 50
|
 |
« Odgovori #58 dne:: ponedeljek, 19. julij 2010 ura: 09:15 » |
|
Pozdravljeni,
Zanimiva tema, v kateri že dolgo ni bilo nič napisanega. Rad bi vam povedal svojo zgodbo za iztočnico in vaše nasvete oziroma izkušnje.
Ponavadi, ko smo šli s kolegi ven, smo vedno spili kakšno pivo. Zanimivo je, da noben od mojih kolegov nikdar ne naroči brezalkoholne pijače v petek ali soboto zvečer, ko gremo ven. Največkrat se pije pivo. Tako je bilo tudi pri meni, vedno ko sem šel s prijatelji zvečer ven, sem spil kakšno pivo. Tako sem bil do tega trenutka navajen in takega so se me tudi oni navadili.
Zdaj pa je nastal manjši "problem". Pred kratkim sem namreč začel jemati zdravilo Eglonyl, ki nikakor ne gre skupaj z alkoholom (tako kot pač vsa ostala zdravila). Sedaj pa sem v zadregi, ker ne vem kako oziroma na kakšen način vsem kolegom in kolegicam povedat, da ne smem pit več akohola (niti pive).
Kot sem že dejal, me dobro poznajo in bi bili 100% začudeni, kako to da zdaj kar naenkrat jaz ne pijem več alkohola oziroma si ne naročim več niti pive. Tako da bi me ziher vprašali, kaj pa je zdaj to, zakaj...
Kakšne so kaj vaše izkušnje s tem? Ali naj jim pač povem po pravici (da jemljem zdravila), ali naj se zmislim kaj drugega? Problem je v tem, ker se zmišljevat nimam kaj dosti, saj naj bi zdravila jemal več mesecev...in s tem bi moral biti tudi brez alkohola več mesecev.
Hvala za vse vaše nasvete že v naprej!
Lp, Žiga
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
beli
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 164
|
 |
« Odgovori #59 dne:: ponedeljek, 19. julij 2010 ura: 09:43 » |
|
Žiga, jaz sem veeeelik ljubitelj piva..., ker pa ne pijem alkohola (trenutno, že kr neki časa no..), si naročim brezalkoholno pivo uni naprimer in čist uredu je pa zgleda tud za druge frende, da ne siljo toliko vate.. Zgovorov je veliko, če jim poveš po resnici zakaj ješ tablete, se lahko najde kak primitivac in ti pokvari tvoje prihajanje v družbo... Reci nap: da si imel kakšne preiskave zaradi ledvic in dokler se na razčisti, ti je doktor predlagal brezalkoholno pivo.., da se odvaja več tekočine..in bla bla.... Lahko se izgovoriš, da te pičil klop (trenutno aktualno, mene je res  ) in da do nadaljnega ne smeš alkohola, ker ješ antibijotike močne  ..., pol se pa že tako navadijo.., pred tabo je pa itak vlka flaša pira...  tako da vizuelno ne izstopaš  Pa še tole, tukaj je mala laž koristna, ker je pač folk (nekateri) primitiven in ti to lahko samo pokvari zdravstveno stanje. Dabra zgodba ki temelji na nekih "realnih" temeljih (brez pretiravanja) in to je to..
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 19. julij 2010 ura: 09:47 od beli »
|
Prijavljen
|
življenje ni potica.... ZAVEDAM SE MOČI SVOJIH BESED
|
|
|