FORUM Nebojse.si
Novice: oglas

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. torek, 07. februar 2012 ura: 20:14

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3 4   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Alkohol  (Prebrano 4029 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
Onix
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 977

« Odgovori #20 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 14:47 »

Mogoče sm mal narobe povedov Smiley. Am ja fora je u temu, da sm že po enmu piru pijan hehe, pa še zgaga me pol ful peče, tko da tud tist en pir mi ne sede več. Priznam pa, da pogrešam malo čase, ko smo šli s prijatelji vn in se ga napili.
Prijavljen
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 350

« Odgovori #21 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 14:55 »

Tudi brez alkohola se imaš lahko dobro v družbi. Sploh ne razumem, kako lahko nekateri samo pod alkoholom žurirajo. Jaz osebno, da se imam fino ne potrebujem nobene omame. Meni je bolj pomembna sama družba in dobro počutje v njej.
Prijavljen

Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.375

« Odgovori #22 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 16:38 »

Pred mojimi težavami sem se dokaj redno opijala vsaj enkrat na teden. Super mi je bilo. Po nastopu težav pa nič več. Ne maram občutka zmanjšane kontrole. Včasih spijem deci vina (dva maksimum), če grem ravno ven, pa še to me ošlata, samo da jezik pomočim v kozarec sesmejem.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
Mcmurphy
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 265

« Odgovori #23 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 21:56 »

Jaz zdaj 4 mesce abstiniram. Pred tem sem slabo leto relativno malo pil, morda sem v tem obdobju bil 4-5 krat pijan.

Tistih 7-8 let pred tem pa sem bil skoraj vsak vikend koma. Bilo je izredno zabavno, ampak tudi tako žalostno...
Prijavljen

Pipe | Šiše | Bongi
www.pipler.si
She_
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 675

« Odgovori #24 dne:: sobota, 20. junij 2009 ura: 00:07 »

Mogoče sm mal narobe povedov Smiley. Am ja fora je u temu, da sm že po enmu piru pijan hehe, pa še zgaga me pol ful peče, tko da tud tist en pir mi ne sede več. Priznam pa, da pogrešam malo čase, ko smo šli s prijatelji vn in se ga napili.

He he, te čisto razumem Smiley
Ko sem bla js na Paroxatu, sem bila tud pijana že po enem piru. In tud mal pogrešala čase pred tem, ko smo ga hodili ven piti.

Ampak hecno je pa to, da tud zdaj, ko nisem več na adjih, nesem ful manj kot sem prej (recimo pri treh, štirih bandidosih že objemam wc školjko, kar prej sigurno ni blo ?!).
Mogoče se je v času abstinence telo tko navadilo in sem padla ven iz forme.  pomezik kiselnasmeh
Prijavljen

She is growing up.
*Sebi verjamem in grem naprej.*
Azrael
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 788

« Odgovori #25 dne:: sobota, 20. junij 2009 ura: 09:12 »

Citiraj
Tko da se zadnje case sprasaujem kaj mi bolj pomaga:5 pirov na dan ali 150mg alvente...

Jaz ti predlagam kakšno 3. možnost, recimo terapija (lahko jo tudi sam izvajaš) in rekreacija... sicer pa kakor ti paše...  Smiley

Citiraj
Priznam pa, da pogrešam malo čase, ko smo šli s prijatelji vn in se ga napili.

Jaz pa niti malo  Grin
Prijavljen

Azrael     AZRAEL     Azrael
Tanjas
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 185

« Odgovori #26 dne:: sobota, 20. junij 2009 ura: 17:00 »

sovražim alkohol.....
je že leta prisoten v moji družini in ni naredil nič prijetnega....
Prijavljen

Ko boš doumel bistvo življenja, boš našel lepoto v vseh stvareh!
Pain
gost
« Odgovori #27 dne:: sobota, 20. junij 2009 ura: 19:26 »

Alkohol... jaz pijem res tako... kar mi paše, kadar mi paše. Kadar bo alkohol za probat ala domače vino ga bom vedno z veseljem probal, za razliko od finoč, ki se ob takih priložnostih delajo fine in rečejo "ne, ne, ne bom", potem pa se ga drugič pa do potankosti napijejo. Spijem kakšno pivo čez teden, na partyjih kakšno več, pa še na le-te grem zelo redko.

Ne razumem pa najstnikov, katerih cilj je se ga mrtvo napit. Jaz pijan nisem bil še nikoli. Ko nekaj spijem ratam malo vesel, čez par ur mine, potem pa, kot da ne bi bilo nič.
Prijavljen
Rob
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 171

« Odgovori #28 dne:: sobota, 20. junij 2009 ura: 20:26 »

Jaz pijan nisem bil še nikoli. Ko nekaj spijem ratam malo vesel, čez par ur mine, potem pa, kot da ne bi bilo nič.

Pain, naj tvoje besede vzamem iz konteksta in jih postavim kot splošno izjavo, uporabljeno neštetokrat...

...in dodam še eno...(koncert Eagles, Melbourne Farewell 2004)...:

...* v življenju sem se ga le enkrat samkrat napil...trajalo je dvajset let...potem sem moral nehat...*...
Prijavljen
stenzi
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 153

« Odgovori #29 dne:: sobota, 20. junij 2009 ura: 23:09 »

Zdravo tudi sam sem kar precej časa užival alko odkar pa jemljem alvento in to je od februarja ne pijem več alko  in tudi s tem nimam nobenih težav .

Tudi ni nobene želje več po uživanju alkota upam da sem  se tega  znebil .

Lep pozdrav Stenzi
« Zadnje urejanje: sobota, 20. junij 2009 ura: 23:45 od stenzi » Prijavljen

sem kljub težavam obtimist
Pain
gost
« Odgovori #30 dne:: nedelja, 21. junij 2009 ura: 00:00 »

Jaz pijan nisem bil še nikoli. Ko nekaj spijem ratam malo vesel, čez par ur mine, potem pa, kot da ne bi bilo nič.

Pain, naj tvoje besede vzamem iz konteksta in jih postavim kot splošno izjavo, uporabljeno neštetokrat...

...in dodam še eno...(koncert Eagles, Melbourne Farewell 2004)...:

...* v življenju sem se ga le enkrat samkrat napil...trajalo je dvajset let...potem sem moral nehat...*...

Brez podtikanja prosim. Še kaj mi podtakni. Da grem vsak teden ven, pa take fore.
Prijavljen
Rob
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 171

« Odgovori #31 dne:: nedelja, 21. junij 2009 ura: 06:15 »

Citiraj
Brez podtikanja prosim.

Točno to.
Brez.

Posebej sem omenil *iz konteksta* in *splošno*, kar lahko razmemo kot - velja za vse, velja za mnoge, velja za nekatere...s tem je bila prekinjena direktna povezava s tabo.

Če pogledaš moje besede neprizadeto, najdeš zelo, zelo kratek opis pijanstva (splošen, velja za VSE) :

- Začne se neopazno...    ...konča s priznanjem samemu sebi : *imam problem*

(ne izumljam tople vode, v prejšnji post sem le dodal misel, ki enostavno pove vse naenkrat..)
Prijavljen
matheu__
gost
« Odgovori #32 dne:: nedelja, 21. junij 2009 ura: 08:21 »

Citiraj
...* v življenju sem se ga le enkrat samkrat napil...trajalo je dvajset let...potem sem moral nehat...*

Grin

Citiraj
...potem pa se ga drugič pa do potankosti napijejo.

in pol so pijani...v detajle!  Grin

Prijavljen
karneke
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 26

« Odgovori #33 dne:: nedelja, 21. junij 2009 ura: 17:16 »

Kaj se mene tiče je takole...

Prvih nekaj mesecev sam tudi nisem nič pil.Pol sem postopoma tu in tam kaj spil.Sedaj imam za seboj eno majhno turnejico pitja. Zdravim se za panično motnjo in imam Paroxat.

Prvič, to da bi bil takoj pijan in nevem kako bolj je morda res, ampak zdaj se meni zdi da kvečemu enako spijem kot včasih brez večjih razlik v pijanosti.

Drugič, jaz sam za svojo zdravilo vem, da mešanje z alkoholom nikakor ne vpliva direktno na telesno zdravje - to je namenjeno za tiste, ki včasih strašijo da se ti lahko ne vem kaj zgodi. Ne vem pa kako je z drugimi zdravili.

Seveda je najbolj modro ne piti, to je tako iz vidika same bolezni, kot tudi zdravja nasploh. Ampak jaz za sebe denimo vem, da je to "nažalost" nekako moj življenski slog, da od časa do časa s kolegi kaj spijemo in se zato niti ne počutim slabo. Sam se nisem napil tako dolgo, dokler se moje stanje ni že skoraj popolnoma normaliziralo in sem se znal spopasti s težavami. Po moje je tudi morda dobro se včasih izpostaviti slabemu počutju in potencialnim napadom tesnobe/panike zato, da se okrepimo s tem ko jih odpravimo. Seveda pa jaz sam nebi kar tako pogumno pil, če se nebi prvo nekajkrat dobro posvetoval s svojim psihiatrom in drugimi s podobnimi težavami.

No pa ne vzet tega sedaj kot da jaz ne vem kako zagovarjam pitje, ampak hočem povedati, da če se čutite pripravljene in bi želeli nekaj spiti dajte, ampak se je potrebno sprijazniti z morebitnimi negativnimi posledicami oz jih je treba znati odpraviti.

No, pa gremo na pivo  Tongue

Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.375

« Odgovori #34 dne:: nedelja, 21. junij 2009 ura: 22:45 »

Če se nekdo med zdravljenjem psihične motnje in med jemanjem zdravil, ki vplivajo na možgane ne more odpovedati rednemu opijanju, potem ima problem. Pa ne s panično motnjo.
Moje mnenje.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
Onix
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 977

« Odgovori #35 dne:: ponedeljek, 22. junij 2009 ura: 05:06 »

Se strinjam Anchi.
Prijavljen
solzica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 54

« Odgovori #36 dne:: ponedeljek, 22. junij 2009 ura: 07:31 »

Ima dvakratni problem...paniko in alkohol....

Malo bolj inteligentno rečeno Smiley

Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.290

vsi smo orli

« Odgovori #37 dne:: ponedeljek, 22. junij 2009 ura: 07:41 »

in kako rešuješ problema, Solzica?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Tačka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 391

« Odgovori #38 dne:: ponedeljek, 22. junij 2009 ura: 09:19 »

v letu dni kar jem Paroxat sem popila samo 2x po 1 dl piva  Shocked...  sesmejem

ne upam več ..
Prijavljen

Smeh je pol zdravja ....
karneke
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 26

« Odgovori #39 dne:: ponedeljek, 22. junij 2009 ura: 13:10 »

Koliko vem je bilo vprašanje na začetku teme po izkušnjah in jaz sem samo predstavil svojo.

Spoštujem vaše izkušnje in mnenja zato bi pričakoval tudi nekaj razumevanja in tolerance do mojega mnenja ter izkušenj.

Prijavljen
Strani: 1 [2] 3 4   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar