|
Onix
|
 |
« dne:: četrtek, 18. junij 2009 ura: 15:53 » |
|
Hey  Mene pa zanima, kako je pri vas kej z alkoholom. Jest sm se mu skorej čist odpovedal, ker mi sploh ne paše zarad strahu pred izgubo kontrole, pa še s tableti ne gre skupej. Sm učer zvečer spil en pir in mi je res slabo nrdil. Bil sm pijan po 1mu piru, in še ful me je zgaga začela pečt, tko da sm se celo noč zbujov. Uglavnem po mojem mnenju anksioznost + tableti + alko ne gre skupej. Na začetku mi je blo res gadno, da kr nesmem več pit, ampak po 2h letih treznosti sm se pa tolk navadu, da ga sploh kej dost ne pogrešam. Mal me zanimajo vaše izkušnje s temu? A se je kdo čist odpovedal alkotu? Npr. če bi se jes dons napil, bi bil jutri čist anksiozen in depresiven, temu se reče rebound effect. Sm že veliko prebral, da alkohol zelo poslabša OKM in anksioznost, tko da men se zdi, da sm se pametno odločil, da pač ne pijem...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Orhideja1
|
 |
« Odgovori #1 dne:: četrtek, 18. junij 2009 ura: 16:03 » |
|
tko da men se zdi, da sm se pametno odločil, da pač ne pijem... Seveda si se pametno odločil. Tako je edino pravilno. Le vztrajaj pri tem še naprej. S trezno glavo je veliko boljše in lepše živeti.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
|
|
|
Noelle
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 146
|
 |
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 18. junij 2009 ura: 18:36 » |
|
jest tud alkota skor ne pijem že odkar so se mi začele težave z anksioznostjo, kar je že zelo dolg ... spijem kakšen Bandidos Ice ali pa kej podobnga in še to pred spanjem in če sem doma ... sicer ne ... tudi ko sem zvečer zunaj v družbi, na žurki ali kakšen pikniku ne ... mi res ne sede, ker ratam čist zaspana in kt cunja, se komi vlečem pa še res se mi nč ne da (po enem piru, ja) in sem sam še za spat ... v čemu je pol point  ? in sem pogosto presenečena nad odzivi drugih, ko rečem, da ne pijem: me kakšni tko čudn pogledajo, kot da bi bla vesoljc  ... haloooo ... (al pa še boljš: ko rečem, da ne maram morja in prženja na plaži ... še večji šok  ) ... ne vem, res mi je čudn, da folk misli, da si zahojen, ker ne piješ ... al sem pa res, pa sam jest mislim, da nisem  ... tako da Onix, ja, čist prov si se odloču  ... če vidiš, da ti škodi, zakaj bi se nalival ...
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: četrtek, 18. junij 2009 ura: 18:44 od Noelle »
|
Prijavljen
|
As long as a man stands in his own way, everything seems to be in his way. (Ralph Waldo Emerson)
|
|
|
Latifa
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 113
|
 |
« Odgovori #3 dne:: četrtek, 18. junij 2009 ura: 19:45 » |
|
Z mano je podobno, kot z vami. Alkohol mi slabo stanje le še poslabša, boljšega pa tud. Tko da... se v bistvu sploh ne sekiram. Mi je kr zanimiv blo že ene parkrat, ko sem jst s treznimi očmi opazovala druge, kako se brukajo, pa sem se prav zabavala. Tko da Onix, maš prov da ne piješ. Itak pa že v osnovi nobene tablete ne grejo z alkotom. lep večer 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
himiko
|
 |
« Odgovori #4 dne:: četrtek, 18. junij 2009 ura: 22:12 » |
|
Odkar imam ankso - oki ze prej - alkota ne povoham. Ajde , ce je kaksna priloznost ze nazdravim. Pravzaprav se izogibam kakrsnimkoli substancam, cetud smo vcasih skadili tudi kaksno zeleno, a danes me to vec ne vidi - Ne, hvala  , cetud morm priznat, de mi doticna zadeva disi, spomini na tiste case brezskrbnih poletnih regijaskih in drumenbesovskih vecerov so pa tud se zivi. A to je definitivno preteklost. Absolutno namrec odsvetujem kakrsnokoli uporabo substanc za vse tiste, k nas pestijo pricujoce tezave - se kava je lahko problematicna...Priznam, jz sm vcasih spila tud po 4 ali vec kave na dan... Dans ostajam pr eni... Tele zadeviscine znajo namrec precej zakomplicirat nasa stanja... Alko je pa itak precenjen - fuj...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.370
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #6 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 08:00 » |
|
Od prvega paničnega napada (junij 2006) naprej ne popijem nič alkohola več. (Ko sem naredila nekaj požirkov Bandidosa sem že začutila neprijetne anxa občutke. 2x na leto sem popila po 1 dl rdečega vina ob hrani..zdaj še to ne več)
Prej v mladih letih pa itak žuranje, alko...ampak vse v mejah normale za mladostne čase. Zadnjič sem imela overdoze alkota v krvi 4 leta nazaj, na najini cerkveni poroki presenečenja... In vem, da je bilo to zadnjič.
Alkohol ne samo da mi ne paše...imam prav odpor do njega, do vseh pijanih ljudi, tudi zato ker je spremenil mojega moža v drugo osebo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
trina
Druge motnje
Veteran
Odsotni
Prispevki: 967
|
 |
« Odgovori #7 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 08:31 » |
|
Z alkoholom ni nič drugače kot z večino psihotropnih substanc, vključno z vsemi psihotropnimi zdravili: stvar je v količini. Ena stvar je kozarec vina ob večerji, druga pa pijančevanje. Tudi vsa psihiatrična zdravila so zdravila samo, dokler se jih uporablja po kapljicah (beri: miligramih). Ko je kapljic/milgramov preveč, postanejo strup.
Psihiatrična zdravila in normalna raba alkohola se nujno ne izključujejo - ker pa oboje spreminja zavest, se učinek ne samo podvaja, ampak pomnožuje. Zato je previdnost absolutno na mestu. Kombinacija alkohola z zelo priljubljenim apaurinom, na primer, je menda potencialno smrtna.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Če hočeš zmagat, ne smeš zgubit. (Otto Grunf)
|
|
|
|
matheu__
gost
|
 |
« Odgovori #8 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 08:38 » |
|
dokler se jih uporablja po kapljicah (beri: miligramih). Ko je kapljic/milgramov preveč, postanejo strup. strup v majhnih kapljicah je zdravilo!  imam prav odpor do njega, do vseh pijanih ljudi, jst pa ko sem pijan, mam odpor do vseh treznih ljudi. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
trina
Druge motnje
Veteran
Odsotni
|
 |
« Odgovori #9 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 08:41 » |
|
strup v majhnih kapljicah je zdravilo! Samo ne vsak - če velja: vsak A je B, ne velja nujno tudi: vsak B je A, se spomniš?  .
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #10 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 08:48 » |
|
imam prav odpor do njega, do vseh pijanih ljudi, jst pa ko sem pijan, mam odpor do vseh treznih ljudi.  vem, da je mišljeno drugače, a...  alkohol je povzročitelj marsikakega gorja, tko da s tem (za moje pojme) ni šale
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
Bacardi Diaz
|
 |
« Odgovori #11 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 08:49 » |
|
Kombinacija alkohola z zelo priljubljenim apaurinom, na primer, je menda potencialno smrtna.
Mah, je vraga smrtna. Ali pa bi je moralo biti več. Ker se mi takrat ni uspelo pokončati, imam danes veliko več težav, kot sem jih imel pred tem; doma, v službi, pri sorodnikih... Vsi v meni vidijo samomorilca. To jim berem z oči. No, saj bi to tudi videli, če bi mi uspelo, vendar jaz tega ne bi več vedel.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Alea iacta est!
|
|
|
|
Azrael
|
 |
« Odgovori #12 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 09:08 » |
|
Alkohol je bil zame idealen v smislu kompenzacije zaradi soc. fobije, bil je moj način življenja, celotnega družabnega življenja... in to me je začelo težit, odpor sem začel dobivat do tega in se začel distancirati, v glavi je rasla zavest o tem kaj želim in česa ne želim. In z alkoholom je šla tudi stara družba, kar sem si tudi želel. Svoj čas sem bil pa pravi alko - manijak  Nimam zdaj nobenega odpora do alkota, samo pijem ga ne... morda v dobri družbi kdaj, recimo kakšno morje ali kaj takega bi morda kaj spil, možno. Letos, sicer nisem še niti enega piva spil. imam prav odpor do njega, do vseh pijanih ljudi, jst pa ko sem pijan, mam odpor do vseh treznih ljudi.  vem, da je mišljeno drugače, a...  alkohol je povzročitelj marsikakega gorja, tko da s tem (za moje pojme) ni šale Se absolutno ne strinjam... avto, ki je naše prevozno sredstvo, je lahko tudi smrtonosen... odvisno kdo ga vozi..., nož s katerim režemo kruh, je lahko tudi smrtonosen.. odvisno kdo ga uporablja... Alkohol sam po sebi je zgolj to kar je in ne dela problemov... problemi so v glavi... že prej, preden nekdo seže po alkoholu... in s kakšnim namenom, odnosom. Kozarec rdečega vina po kosilu ima številne pozitivne učinke na naše telo... in zelo okusen je lahko 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Azrael AZRAEL Azrael
|
|
|
ton
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.138
|
 |
« Odgovori #13 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 09:10 » |
|
Bacardi, morda so samo previdno zaskrbljeni - ampak ne vem, ne morem soditi. Mnogokrat ljudi vidimo drugače, kot sami gledajo. Glede alkota: pijača in zdravile - ne gre. Zakaj tvegati na terenu, ki se mu zlahka izognemo?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Anuška, javi se! In kje neki kolovrati Scorpion?
|
|
|
trina
Druge motnje
Veteran
Odsotni
|
 |
« Odgovori #14 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 11:29 » |
|
Azrael, zadel si žebljico na glavico. Z alkoholom je tako kot s pomirjevali: če se k tem substancam zatekaš iz stiske (in k pomirjevalom se), objektivno obstaja velika možnost, da jih boš zlorabil. Razumem tudi, da so tisti, ki so sami imeli težave z alkoholom ali pa so jih imeli njihovi bližnji, a priori proti - in to me nič ne moti, vse lepo in prav. Vendar takih generalizacij ne potrebujemo tisti, ki imamo do teh reči zdrav odnos. Z drugimi besedami: vsak po svoje.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Bacardi Diaz
|
 |
« Odgovori #15 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 13:18 » |
|
In, če se vrnem k temi - alkohol je zlo, toleranca do njegovega pitja pa v naši družbi prevelika. To je naša folklora, naša največja značilnost.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Alea iacta est!
|
|
|
trina
Druge motnje
Veteran
Odsotni
|
 |
« Odgovori #16 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 13:26 » |
|
Alkohol je ravno toliko zlo, kot so zlo pomirjevala - samo tako povsem prosto dostopen na vsakem koraku je - in točno v tem je vzrok, da je njegova zloraba tako razširjena. Valda bo največ odvisnikov od substance, ki je tako vsiljevana - bistveno manj pa od tistih, do katerih je dostop tako ali drugače omejen.
Ni zlo alkohol, zlo je njegova zloraba (tako kot zloraba vseh drugih psihotropnih substanc) in zlo je v toleranci do zlorabe - ne do pitja - alkohola. Tudi ni rešitev v ukinitvi alkohola - kdor je potencialni odvisnik, bo že našel svojo drogo, tako ali drugačno.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #17 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 13:38 » |
|
Uf ste pa dost napisal  Ja jes se strinjam da alkohol, če popiješ deci vina ob kosilu na dan, al pa en pir, ko je vroče, to ni nič slabega. Čeprav men še to ne paše več, jes sm tak, če se ne morem do konca nasekat, pol tud enga pira nima smisla pit hehe. Svoje čase sm ogromno pil, po liter vina na dan, za vikend pa do kome... To sm pomoje počel zato, ker sm bil po alkotu veliko bolj sproščen, komunikativen in dobre volje. No zdej pa ne pijem že 2 leti, in sm se čist navadu živet brez tega. Na žurke pa ne hodim več, grem na kkšno kavo to je pa to  .
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
trina
Druge motnje
Veteran
Odsotni
|
 |
« Odgovori #18 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 13:58 » |
|
jes sm tak, če se ne morem do konca nasekat, pol tud enga pira nima smisla pit hehe Če ne greš v skrajnosti, nima smisla, a?  Z drugimi besedami; vse, kar počneš, počneš s srcem?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
elvir
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 15
|
 |
« Odgovori #19 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 14:20 » |
|
Ne vem kako je pri drugih,ampak jaz ko se rahlo nasekam najdem sebe in vse tisto kar sem izgubil pred tremi leti.Tko da se zadnje case sprasaujem kaj mi bolj pomaga:5 pirov na dan ali 150mg alvente...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|