FORUM Nebojse.si
Novice: oglas

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. torek, 07. februar 2012 ura: 20:41

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 24 25 26 [27] 28 29   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Naši psihiatri, pohvale, graje, Vaše izkušnje ...  (Prebrano 54929 krat)
0 uporabnikov in 4 gostov pregleduje temo.
natura
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #520 dne:: četrtek, 23. september 2010 ura: 06:34 »

Iščem psihiatra (terapavta), da bi lahko redno hodila na terapije...

Sedaj sem bila pri dr. Rebolju. Sicer je super, ampak te čakalne dobe so pa ena ogromna ovira in se mi zdi, da sploh nimava ene poti te terapije, ampak je vsak obisk samo nek nov pogovor (brez povezave na prejšnjega). Nemogoče je kej pametnega naredit iz tega če grem trikrat na leto. Kličem, da bi dobila termin: "joj, je vse zasedeno pokličite naslednji mesec, če se bo dalo kakšen termin dobit.."  Cry

Prosim, če mi lahko predlagate kam bi lahko hodila, da je čakalna doba normalna in da je tudi psihiater-terapevt uredu?

Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.721

« Odgovori #521 dne:: četrtek, 23. september 2010 ura: 06:50 »

Natura pozdravljena!

Poskusi na tale link : www.psihoterapija-institut.si
tam boš takoj na vrsti, prvi razgovor je zastonj,
terapije pa po potrebi, oziroma skoraj vsak teden,
pa še dosti ceneje je!
Jaz hodim v expozituro v Celje in sem zadovoljna. Smiley
Poskusi se dogovorit z g. Lanom Pečjakom, je ok!

Lp T rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Kristy
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 839

« Odgovori #522 dne:: četrtek, 30. september 2010 ura: 08:08 »

Iščem psihiatra (terapavta), da bi lahko redno hodila na terapije...

Sedaj sem bila pri dr. Rebolju. Sicer je super, ampak te čakalne dobe so pa ena ogromna ovira in se mi zdi, da sploh nimava ene poti te terapije, ampak je vsak obisk samo nek (bnov pogovor rez povezave na prejšnjega). Nemogoče je kej pametnega naredit iz tega če grem trikrat na leto. Kličem, da bi dobila termin: "joj, je vse zasedeno pokličite naslednji mesec, če se bo dalo kakšen termin dobit.."  Cry

Prosim, če mi lahko predlagate kam bi lahko hodila, da je čakalna doba normalna in da je tudi psihiater-terapevt uredu?

natura,

imam tudi jaz take izkušnje....pogovor brez repa in glave, sploh se ne poglobi vate, sploh se ne pripravna pogovor,....ena velika žalost !
Hodim samoplačniško...sem upala, da se bodo glede na to bolj potrudili, pa je izgleda zanje čist vseeno al pa živijo na nekem drugem planetu, da se ne zavedajo kaj je enemu povprečnemu človeku dati 85 EUR za 50 min....pa še krajša uro Angry

psihologinja - je bila isto 80 % izguba časa in denarja  Sad Angry

Tako res ni čudno, da se ljudje zatečejo k bioenergetikom...komplementarnim prijemom...

Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 227

« Odgovori #523 dne:: četrtek, 30. september 2010 ura: 12:40 »

Pa se vam zdi, da so bioenergetiki in preostalo komplementarno zdravilstvo res tako slaba izbira? Kakšne uspehe pa sploh dosega naša psihjatrija? 85 € za 50 minut???!!! Saj to je bolano! Se je za vprašat, če nima kakšnih osebnostnih motenj človek, ki zahteva toliko od osebe v stiski, ki potrebuje pomoč. In za kakšen rezultat? Mi pa jih priporočamo in priporočamo... Zakaj pa ne bi poskusili še kaj drugega? Ne vem, če smo že na tem, da toliko poudarjamo, da gre pri duševnih motnjah za biološke vzroke (nevrotransmiterji, možganski krogotoki...), potem bi bioenergetiki najbrž lahko kaj pomagali, saj so številni primeri čisto telesnih bolezni, ki jim je tovrstna terapija zelo pomagala.
Ne razumeti narobe. Nisem proti uradni medicini, a žal se vse bolj zdi, da je skupaj s farmacevtsko industrijo vse tesneje v službi kapitala. To pa ni prava pot.
Prijavljen
Kristy
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #524 dne:: četrtek, 30. september 2010 ura: 13:14 »

Pa se vam zdi, da so bioenergetiki in preostalo komplementarno zdravilstvo res tako slaba izbira?

Zakaj pa ne bi poskusili še kaj drugega? Ne vem, če smo že na tem, da toliko poudarjamo, da gre pri duševnih motnjah za biološke vzroke (nevrotransmiterji, možganski krogotoki...), potem bi bioenergetiki najbrž lahko kaj pomagali, saj so številni primeri čisto telesnih bolezni, ki jim je tovrstna terapija zelo pomagala.

Če prav izbereš, niso slaba izbira....prijateljica je rekla, da ji je bioenergetik zelo veliko pomagal. Se veliko z njo pogovarjal, ji povedal kako naj razmišlja, kako preusmerja misli, zelo jo je vzpodbujal, ko je pisala diplomo. Poleg ostalih stvari, ki jih je opravljal....pri njem je ponavadi 2 uri za 30 EUR.
Sem pravkar na tem, da se odločim probat tudi jaz pri njemu....pa da vidimo kaj bo iz tega....

Pa se vam zdi, da so bioenergetiki in preostalo komplementarno zdravilstvo res tako slaba izbira? Kakšne uspehe pa sploh dosega naša psihjatrija? 85 € za 50 minut???!!! Saj to je bolano! Se je za vprašat, če nima kakšnih osebnostnih motenj človek, ki zahteva toliko od drugega....

Itak, da je bolano  Shocked .... nima ne osebnostnih motenj, je pa zelo egoističen, pohlepen na denar....in poleg tega najbrž še živi na drugem planetu, da ne ve kakšna je povprečna slo-plača !

Prijavljen

toja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #525 dne:: četrtek, 30. september 2010 ura: 13:49 »

Psihiatri, psihoterapija.....Huh?

Ko berem tele poste, me malo stiska pri srcu, ker sama nisem začetnik
z svojimi težavami... Huh?

Ne bi se rada ponavljala, vendar moram povedati, da so se mi težave pričele
že pred 20 leti...nihče mi ni znal pomagat, ni bilo terapevtov, ja bili so
psihiatri, ki so takrat poznali le hude psihične bolezni, niso pa poznali
anksioznih paničnih motenj...vse so dajali v en koš.
Sama sem takrat opravila vse preglede, ki so mi delali fizične probleme
in vse je bilo bp.
Obiskala sem psihiatra in kaj dobila....pomirjevala, ki so mi pomagala le toliko, da sem se pomirila in istočasno zasvojila.
Verjemite mi, da sem tudi sama iskala vse variante, ki bi mi olajšale probleme,
od bioenergetikov....ne samo enega, pobrali so mi denar, učinek pa na nuli.
Res je, da so rezultati nekaterih bioenergetikov glede fizičnih bolečin za nekatere
tudi pozitivni, vendar je vprašanje koliko časa zardevam ?
Poskusila sem tudi z homeopatijo....ni bilo rezultatov!

Se sprašujete zakaj ne!

Jaz danes vem zakaj ne, ker poznam svojo težavo do potankosti,
niso bili odstranjeni vzroki mojih težav.
Vzroke lahko odstranimo samo z pogovorom strokovnjaka, ki so nam ta trenutek na razpolago in danes mnogo bolj osveščeni o naših težavah.
Obstaja tudi veliko različnih zdravil, ki jih predpisujejo psihoterapevti, vendar z zdravili samo omilimo simptome, vzroki pa so še vedno v nas samih.

Pred dobrim letom sem spoznala sebi enake, se začela družiti z njimi,
spoznala sem društvo DAM, vse to me je pripeljalo tudi do psihoterapevta,
res je problem, da trenutno so ti plačljivi, vendar kdor išče ta najde.
Jaz sem ga in moram povedati, da je cena sprejemljiva, da sem v začetku
bila na vrsti vsak teden in moje stanje je trenutno v fazi, ko ga obiskujem
še samo 1x na mesec.

Poanta vsega tega pa je, da sem danes z veliko energije, da si marsikaj upam počet, da se izpostavljam in da znam živet s paniko, ker vem, da mine,
ker sem se tega naučila pri terapevtu, za kar sem mu zelo hvaležna.
Vedno imam terapijo, ki ne traja samo eno uro, temveč tako dolgo, da se
tema pogovora zaključi. Cena je ista!

Ne smem pa pozabit, da društvo DAM prireja tudi brezplačne delavnice,
samo kaj, ko ponavadi ravno tisti, ki najbolj kritizirajo, se teh delavnic ne
udeležijo, verjemite mi, da so zelo kvalitetne, da na njih sodelujejo
strokovnjaki, ki na tak način pomagajo tudi tistim, ki težko plačajo
sami, ki so študentje.
Dragi moji.....berite forum, vse je vedno objavljeno!!!

Vsi si želimo, da bi bil sprejet zakon, da bi bila tudi terapija na koncesijo,
da bi bili sprejeti kot vsi ostali bolniki-destigmacija, za katero se je tako
ognjevito zavzemal naš dr. Andrej Marušič, žal ni mu uspelo stvar speljati do konca.

Upam, da me razumete, kaj sem hotela povedat,
na vsakem posamezniku pa je, da si sam izbere pot, ki si jo želi!

JAZ SEM IZBRALA POT, KI ME VODI V LEPŠE IN BOLJŠE ŽIVLJENJE!

Bom končala, upam, da se ne bo name vsul plaz kritik,
če pa se bo....tudi kritiko sem se na terapiji naučila sprejemat. clap

Želim vam lep dan in veliko energije s strani medicine ali alternative!

Toja rozicodam

« Zadnje urejanje: četrtek, 30. september 2010 ura: 13:54 od toja » Prijavljen

Kristy
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #526 dne:: četrtek, 30. september 2010 ura: 14:22 »

No, jaz sem bila na eni takih delavnic društva DAM, sem se vozila 65 km + nazaj.
Naučila umirjanja ... ostalo pa ni bilo glih posrečeno. 1 terapevtka super fanj, druga kr neki....

Toja, srečni tisti, ki ste imeli srečo, da ste dobili dobrega in nekateri še, woooooow-poceni terapevta  clap ! In sploh - da se hoče pogovarjati in to še brez gledanja na uro oz., da te še pred koncem termina ne skensla ven, ker ima on ne vem kakšno opravilo  Angry Angry - realy hate this !!!! Prav poniževalno je to...

Jaz sem nehala iskati, ker sem ugotovila (pa tudi ta zadnja psihoterapevtka je rekla), da teoretično dobro obvladam .... le praksa mi šepa, pa se ve kako je stvari iz knjig in pripovedovanj težko postaviti v prakso.

Sem pa res začudena glede te zadnje terapevtke, da je tako kot je, ravnala z mano .... ker drugi imajo lepe izkušnje .... najbrž sem ji bila extra antipatična, da je naredila tako razliko  nevem ....
Pogovarjala se je recimo ene prve 5-10 x....nato pa samo še poslušala in vsakič pred uro končala...predzadnji krat kar 15 minut prej  Angry .... a denarčke pa vedno vse pobrala  031 Evil

Prijavljen

bikica66
Uredništvo
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.164

« Odgovori #527 dne:: četrtek, 30. september 2010 ura: 17:02 »

Toja res lepo napisano  clap clap clap
Prijavljen
Kristy
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #528 dne:: četrtek, 21. oktober 2010 ura: 11:08 »

Se vam zdi prav/normalno, da me psihiatrinja sploh ne vpraša/ne omeni zakaj/kako to, da sem končala kar sama s psihoterapevtko, ki mi jo je dodelila ?

Jo ne briga dovolj zame...ji je vseeno kaj delam....ne vem, mal mi je čudno.... najbrž sem samo številka  nevem

Prijavljen

Aslan
Global Moderator
Heroj
Prisotni Prisotni

Prispevki: 4.376

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #529 dne:: četrtek, 21. oktober 2010 ura: 11:41 »

Kristy ti si za njo pacient, zdravi te z AD-ji in to je njeno področje.
Priporočila ti je vzporedno tudi psihoterapijo na katero si tudi hodila.
In to je vse.
Ja, njej je dejansko vseeno a ti še hodiš na terapijo ali ne ...  kiselnasmeh

Povsem normalno je, da ti lahko en terapevt ne ustreza in odkloniš nadaljne sodelovanje.
Imaš vso pravico.
Zdravnica ti je tu pokazala le pot ... torej da delaj na psihoterapiji.
Vse ostalo je na tebi, išči dokler ne najdeš to kar iščeš.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Kristy
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #530 dne:: četrtek, 21. oktober 2010 ura: 13:03 »

Ja, njej je dejansko vseeno a ti še hodiš na terapijo ali ne ...  kiselnasmeh

pa ji NE BI SMELO BIT  Angry .... se pravi, imam prav ....jao, jao,  Shocked ... buh pomagej  010...itd..
Prijavljen

Miloš
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« Odgovori #531 dne:: petek, 22. oktober 2010 ura: 08:18 »

Pozdravljeni,
sam bi dodal samo informacijo glede 85 Evrov na uro. Dr. Rebolj po mojih informacijah dela za neko firmo, ki ponuja in trži njegove storitve. S to firmo delita zaslužek. To pomeni, da je "njegov" delež pol manjši, 42,5 Evra. Od tega zneska mora plačati še 40% davek, ker je obdavčen po najvišji davčni stopnji, kar pomeni (računam na pamet) dobrih 25 Eurov neto. Tu pa se že izenači storitvam omenjenega bioenergetika, ker, domnevam, bioenergetik ne izstavi računa...
Lep pozdrav, MŽ.
Prijavljen
boris
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #532 dne:: sobota, 23. oktober 2010 ura: 13:49 »

K meni hodi veliko terapetov in psihiatrov,obup vam povem.
Prijavljen
Miloš
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #533 dne:: nedelja, 24. oktober 2010 ura: 19:34 »

Res? Kdo pa si?
Lp, Miloš Židanik.
Prijavljen
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 227

« Odgovori #534 dne:: ponedeljek, 25. oktober 2010 ura: 09:37 »

Ko sem bila pri Rebolju (pred kakim mesecem) sem za dobro uro plačala 75 € (prvi posvet). Zgoraj pa je kolegica navaljala 85 € za 50 minut. Poleg tega je Reboj izjemen strokovnjak in je tega denarja res vreden, kar pa ne pomeni da je tako z vsakim terapevtom Angry. Napačno je torej razmišljanje: "Ja, sej on pa računa 75 € na uro, jaz sem tudi psihjater in psihoterapevt, jaz bom tudi. Toliko je pač ura!" Ni bistvena ura, bistven je učinek. Bistveno je to, koliko je kdo dober! Bi morali ti terapevti globoko pogledati vase in se to iskreno vprašati.
Poleg tega pa menim, da bi bilo fajn, če bi Rebolj malo razmislil o samostojnem delovanju, da zaslužka ne bi bilo treba deliti. V smislu: izpustimo posrednika, pa sta izvajalec in stranka na boljšem! Mislim, da bi bilo za marsikoga, ki si njegove pomoči ne more privoščit bolje.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Prisotni Prisotni

Prispevki: 4.376

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #535 dne:: ponedeljek, 25. oktober 2010 ura: 13:18 »

Tržna cena je pač tržna cena.
Glede psihoterapije je v SLo zelo malo urejeno, pa bo tudi to sčasoma bolje.
Hvaležni smo lahko, da sploh lahko imamo možnost psihoterapije poleg psihiatrov.
Vzemi ali pusti torej.

Mislim tudi, da je nesmiselno govoriti o tretji osebi kaj in kako z denarjem in zakaj.
Vsak deluje tako, kot čuti da je zanj ustrezno.

Za klientie, ki iščejo strokovno pomoč so info tule zelo dobrodošle.
Fajn je vedeti kdo velja za dobrega in kaj so te dobre karakteristike.
Fajn je vedeti na katerem področju je kdo dober, koga priporočiti.
Fajn je vedeti kakšne so cene itd ...
Fajn je videti kako je nekdo drug videl našega terapevta.
In temu je tema namenjena ... "našim izkušnjam z določenim terapevtom" ...

Zdravniki psihiatri in psihoterapevti, če so že med nami, raje kako vspodbudno komu recite, takemu, ki trpi in išče pomoč ... bolje za to nameniti svoje znanje in čas kot pa se spuščat v besedne igre, ki nikomur ne koristijo.

Love and peace  rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
toja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #536 dne:: ponedeljek, 25. oktober 2010 ura: 13:40 »

Aslan .... palecgor
Prijavljen

Miloš
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #537 dne:: ponedeljek, 25. oktober 2010 ura: 15:08 »

Pozdravljeni,
meni se je zdelo pomembno razložiti, kako je s cenami. Da 75 ali 85 Eurov ni nekaj, kar da terapevt v žep. Verjamem, da marsikdo tega ne ve. Drugo pa je Borisov večvrednosni (samo-)oglas s sodbo, ki je, če je že resničen, vsaj neetičen. Toliko o tem. Druga stvar, res občasno zajadram na forum. Včasih sem kaj prebral o sebi z druge strani in tako sem lahko kak svoj pristop spremenil in mi je bilo zato dragoceno priti do te informacije. Je pa zadeva taka, da ko oddam neko svoje mnenje, me zanima odziv na to in potem sem preveč na netu. Prioritete mojega prostega časa imam drugje. Pa še en razlog, da raje premislim, preden oddam svoje mnenje - nehote me kdo sili v vlogo advokata druge strani, kar ne želim biti. Ljudje smo različni, terapevti tudi. Eni so z mano zadovoljni, drugi niso, ne želim pa biti v vlogi zagovornika drugih terapevtov, od katerih nekatere poznam, druge pa tudi ne in s katerimi, ki jih poznam, imam take ali pa drugačne izkušnje. Zato sem vesel, ko berem, da imate z istim terapevtom eni take, drugi drugačne izkušnje - tako je vsepovsod in mislim, da ste že sami dobro ugotovili, da ima vsak terapevt s 100 različnimi ljudmi 100 različnih odnosov - nezrelo bi bilo, če ne bi bilo tako. Poleg tega pa je ta forum predvsem vaš. In je zelo dragocen. To slišim od ljudi, s katerimi se srečujem in sem tega zelo vesel. Terapevte spravljate v večjo budnost in če so pripravljeni slišati, jim pomagate, da postanejo boljši. Lep pozdrav, Miloš Ž.
Prijavljen
Miloš
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #538 dne:: ponedeljek, 25. oktober 2010 ura: 15:54 »

Pa še to: pri svetovanju po netu je velik problem, ker se odzivaš le na osnovno pritožbo. Meni je pomemben tip osebnosti, ki je podlaga simptomov in ugotavljanje sprožilnega dejavnika, za kar je praviloma potrebno kar nekaj interakcije s človekom v stiski. Ta po netu ni možna. Brez tega je svetovanje po mojem mnenju le gašenje požara ali pa prazne besede, s katerimi si nihče nima kaj pomagati. Na koncu bi imel človek v stiski samo občutek, da je tako ali tako brez veze, da stopi do terapevta, ker ga očitno terapevt na netu splon ne razume. Tako, da to, kar delate vi - da berete, da sporočite, da človek ni sam, da je v svoji bolečini opažen in da obstajajo tudi drugi s podobnimi problemi in težavami in da imajo izkušnjo, da je iz tega tudi možno priti - zelo dobro in zelo veliko in ni prav, da bi to podcenjevali. Lp, MŽ,
Prijavljen
Kristy
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #539 dne:: ponedeljek, 25. oktober 2010 ura: 16:05 »

...se mi zdi, da je prišlo do nesporazuma.....jaz ne hodim k Rebolju, tako, da ne vem kakšno ceno ima...se pravi mogoče ima celo manj kot 85 EUR  kiselnasmeh

Prijavljen

Strani: 1 ... 24 25 26 [27] 28 29   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar