FORUM Nebojse.si
Novice: oglas

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. torek, 07. februar 2012 ura: 20:33

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 22 23 24 [25] 26 27 28 29   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Naši psihiatri, pohvale, graje, Vaše izkušnje ...  (Prebrano 54926 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Anka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6

« Odgovori #480 dne:: nedelja, 13. december 2009 ura: 04:20 »

Jaz sem pač potrdil tisto kar pravi Millerjeva in je zame pomenilo veliko olajšanje. Rekel sem si:"Hvala bogu, da ni treba odpustiti!! In mi ni treba imeti občutkov krivde, da tega ne morem iskreno narediti" Smiley

Le navajam citat, ki je meni olajšal dušo. Komu drugemu pa je nebo, jasno.."..Ne tako kot ljudje, ki so jih terapije navajale k odpuščanju in so bili prepričani, da jih bo odpuščanje zares lahko ozdravilo. Ti so ostali jetniki vloge majhnega otroka, ki msili, da svoje starše ljubi, pravzaprav pa dopušča, da njegovi ponotranjeni starši še naprej naprej nj. življenje nadzorujejo in ga (v obliki bolezni) uničujejo" (prav tam, str79.)..

Tole pa moram potrdit. Na žalost sem živi primer opisanega nedoumevanja odpuščanja. Najbrž zato ker so me naučili da je dovolj izpolniti obveznosti in da jih moraš izpolniti in da moje čutenje v tem sploh ni pomembno.
Upam da ni tole preveč off topic, pardon.

Prijavljen
asdf
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 489

« Odgovori #481 dne:: nedelja, 13. december 2009 ura: 21:45 »

kakšne dobre izkušnje s psihoterapevti v celju ?
Prijavljen
Mali Mai
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 81

« Odgovori #482 dne:: ponedeljek, 14. december 2009 ura: 23:46 »

Se pravtako pridruzujem, iscem dobrega psihoterapevta v Mariboru.
Prijavljen
Majček
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1

« Odgovori #483 dne:: torek, 22. december 2009 ura: 11:11 »

Zdravo,
Ali ima kdo izkušnje z dr. Nike Novak Vaca?
Hvala za odgovor  Smiley
Prijavljen

Majček
piccolina
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 267

modrost je dragocenejsa od zlata

« Odgovori #484 dne:: torek, 22. december 2009 ura: 20:50 »

barbara vajd ledinek
men je precej dobra
Prijavljen

Če v času stiske obupuješ, bo tvoja moč opešala
piccolina
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #485 dne:: torek, 22. december 2009 ura: 20:51 »

Zdravo,
Hvala za odgovor  Smiley

poznam njene paciente in so fuuul zadovoljni z njo
Prijavljen

Mali Mai
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 81

« Odgovori #486 dne:: torek, 05. januar 2010 ura: 19:22 »

barbara vajd ledinek
men je precej dobra

Hvala, bom jo kontaktiral!
Prijavljen
Črnika
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #487 dne:: torek, 05. januar 2010 ura: 23:24 »

Zdravo,
Hvala za odgovor  Smiley

Sama lahko rečem, da sem z njo zelo zadovoljna. Smiley
Prijavljen
zainfo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3

« Odgovori #488 dne:: sreda, 06. januar 2010 ura: 01:19 »

AIi ima kdo izkušnje z doIgtrajno 4 krat tedensko psihoanaIizo v SIoveniji ?
Prijavljen
Amelie
gost
« Odgovori #489 dne:: sreda, 06. januar 2010 ura: 12:19 »

Črnika, kje se jo pa najde? Ali je specializirana za prehranske motnje ali je "splošna"?
Prijavljen
micipici
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6

« Odgovori #490 dne:: petek, 22. januar 2010 ura: 19:10 »

Vanja F. Rejec= zrel za odvzem licence, nestrokoven, fila s tabletami....če vam je kaj do sebe, se ga na veliko izogibajte- ne bo pomagal nič

Tristan Rigler= enkraten psihoterapevt,psiholog. Nikoli ne obsoja, samo posluša in usmerja misli...neverjetno velik napredek pri njem. Sae pohvale in čestitke. Takšne ljudi rabimo v takih poklicih.

Peter Praper= psihoterapevt,psiholog...vzvišen in poln sam sebe, ne počutiš se v redu pri njegovih urah. Ves čas gleda na uro, da je ne bi šla kakšna minutka čez...
Prijavljen
piccolina
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #491 dne:: petek, 22. januar 2010 ura: 22:36 »

se strinjam glede tristana, men je tud biu zakon!!  Smiley
Prijavljen

shinegirl
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 16

« Odgovori #492 dne:: četrtek, 11. februar 2010 ura: 12:01 »

Ojla sotrpini.. rozicodam

Zanima me, če kaj poznate DR.Blinc (dela na Rudniku) ali pa združenje za KVT terapijo?
Namreč KONČNO sem se odločila za (že prej potrebno) psihoterapijo in me zanimajo vaše izkušnje..
Imam OKM z depresijo, anksia..

hvala za vaše odgovore!

lp
gigli

mene tudi zanima
Prijavljen
angležinja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #493 dne:: nedelja, 14. februar 2010 ura: 13:24 »

Iščem pomoč za svojo 18-letno hčerko, ki trpi od depresije, slabe samopodobe, večkrat ima tudi fizične simptome (glavobol, nespečnost, bolečino v prsnem kosu...), pogosto razmišlja o samomoru.

Bila je nekajkrat pri psihologih, pristop ji ni bil všeč in ne vidi smisla, da bi hodila naprej, ker ne pomaga nič, samo še slabšje se počuti. Predvsem jo je motilo to, da že pri prvem srečanju jo je ena psihologinja napotila k psihiatrinji, ta pa je že v pri minuti predpisala antidepresive, brez da bi se prej poglobila v njene probleme. Pač podobno kot ste tukaj napisali o Vanji Rejcu. Ona noče jemati zdravil, hoče pa razumeti, kaj se dogaja v njej in kako stanje izboljšati.

Danes sem odkrila in se pridružila temu forumu, bom hvaležna za nasvet. Živimo na Primorskem, ampak tudi Ljubljana pride v poštev. Nekdo je priporočala Onjo Tekavčič Grad, a ima kdo tukaj kaj več izkušenj?

Kako lahko dobim kontaktni naslov/tel. številko za Tristana Riglerja?

Ali so kakšne skupine za samopomoč? Osebno menim, da ji bi lahko KVT pomagalo. Par let nazaj je sicer hodila k Andreju Petruši, a žal tudi o njem nima prav dobrega mnenja.

Žal Klemen Rebolj, ki ga vsi pohvalite, najbrž ne pride v poštev, zaradi čakanja in visoke cene.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

Prispevki: 3.081

« Odgovori #494 dne:: nedelja, 14. februar 2010 ura: 21:33 »

angležinja, nekaj sem ti na ZS napisala, ne vem, če si opazila

pozdravček rozicodam
Prijavljen
piccolina
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #495 dne:: sobota, 27. februar 2010 ura: 20:36 »

živjo usem!
a ma kdo kake izkušnje z u.dujc in l.faganeli - izola in portorož
drugače iščem prihoterapevta - al pa usej dobrga psihologa u kopru ali okolici Smiley
Prijavljen

mimamala
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 5

« Odgovori #496 dne:: ponedeljek, 08. marec 2010 ura: 17:57 »

Draga angležinja:)
Res mi je hudo zaradi vaše hčerkice, ampak samo vztrajajte naprej in vse se bo v redu izšlo. Tristan Rigler nima privat ur,ampak samo na napotnico,pa še čakalna doba je najmanj 8 mesecev...če vam je to v redu,vam lahko dam njegov kontaktni e-mail. Pišete mi lahko na mimamala.mala4@gmail.com...ostalih pa ne poznam.
Lep dan;)
Prijavljen
360
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #497 dne:: nedelja, 11. april 2010 ura: 01:19 »

Živjo!

Prosim vas za nasvet...Že nekaj let trpim za depresijo in motnjami hranjenja. Zanima me ali mi lahko priporočite dobro, predvsem pa toplo, človeško psihoterapevtko s tega področja? Saj vem, da je za nekoga lahko nekdo dober, za drugega spet ne, pa vseeno...
Premišljevala sem, da bi se naročila k dr. Karin Sernec. Ima mogoče kdo izkušnje z njo???

Najlepša hvala in lep pozdrav vsem!

Prijavljen
samsara
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 48

« Odgovori #498 dne:: sreda, 21. april 2010 ura: 20:35 »

Po dolgem času sem se spet odločila, da se spet obrnem na strokovno pomoč. Hotela sem se naročit k doktor Rojc h kateri sem že prej hodila...prvič je ena tajnica vzela mojo številko, češ da me bodo obvestili o datumu ... iz tega ni bilo nič. Danec klicala ponovno in me je druga tajnca vljudno zavrnila rekoč, da sprejemajo samo do 20. leta (toliko kot sem zdaj stara) Cry spravlo na tla, ker sem ji zaupala, zdaj se pa po vseh slabih komentarjih tukaj bojim, da bom naletela na napačnega šrinka

Moje izkušnje z dr. Sašo Rojc: je prijazna in sem se ji kljub temu, da sem drugače zaprte narave, lahko spovedala in mi ni bilo neprijetno govorit o stvareh, ki me mučijo, svojih občutkih...Tudi glede predpisanja zdravil se ne morem pritožiti  oki nasploh mi je bilo prijetno hodit k njej. Močno pa sem pogrešala neko vodenje oz. večji feedback glede na to kar sem povedala. Tudi nekih velikih nasvetov ni dajala in je tudi dala vedit, da se moram do odgovorov dokopat sama, da je ona bolj ali manj za izpovedovanje (tak občutek sem dobila) ne Me je  pa enkrat poslala tudi k eni drugi ženski, mislim, da je bila terapevtka in je bila že prv ura zelo produktivna in je govorila kako bove našle od kje izvirajo moji vzorci negtivnega razmišljanja in kako se bom lahko lotila dejanske spreminjanja stvari...Žal sem nato padla v še večjo krizo in nisem se vrnila k njej, ko bi morala  Cry in zgubila njeno številko (ime seveda pozabila-spomin zlate ribice  laughing) Kot oseba je Rojc super in vidim zakaj nekaterim odgovarja, vendar bi jaz potrebovala nekaj več.

Mama mi je dala številko od dr. Klelije Hrovatič, ker jo je njen znanka priporočala, tako da bom poskusila pri njej. Ma še kdo kakšne izkušnje pri njej? Na eni drugi temi sem nekaj brala v zvezi z njo pa sem dobila mešane občutke...
Prijavljen
Al1
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #499 dne:: četrtek, 22. april 2010 ura: 13:15 »

Dr. Karin Sernec ne poznam dobro, sem imela pri njej samo 2 razgovora. Ampak takrat se mi je zdela topla in prijazna, pripravljena pomagat, vsekakor se pa na motnje hranjenja spozna. Poskusi pri njej 360, bi ti znala biti v pomoč.

K dr. Rojčevi sem tudi hodila, približno 4 mesece. Kaj pa vem, v redu zdravnica, ampak midve se nisva preveč ujeli. Je celo uro samo nekaj pisala, niti enkrat me ni pogledala, na koncu pa recept in adijo. Ampak eni moji prijateljici pa recimo super odgovarja.

Trenutno hodim pa k prof. Tristanu Riglerju, in sicer bo zdaj že leto in pol. No, to je pa zame odličen psiholog. Vedno posluša in odgovori na vsa moja vprašanja, čeprav ga verjetno včasih že pošteno dolgočasim. Si zmeraj vzame celo uro časa za pacienta in, ko sem parkrat vdrla k njemu v pisarno tudi, ko nisem bila naročena, me skoraj nikoli ni odslovil. Zna bit pa včasih malo posmehljiv in zna 'zatežit' če kaj delam narobe. Ampak to mi je jasno...
« Zadnje urejanje: četrtek, 22. april 2010 ura: 13:26 od Al1 » Prijavljen
Strani: 1 ... 22 23 24 [25] 26 27 28 29   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar