seb
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 59
|
 |
« Odgovori #80 dne:: sreda, 11. junij 2008 ura: 11:01 » |
|
Dr.Rebolj dela tudi v b.Begunje.Mogoče je tam na koncesijo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ringalori
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Prispevki: 112
|
 |
« Odgovori #81 dne:: petek, 13. junij 2008 ura: 23:42 » |
|
zanima me, če kdo ve, če sta dr. kastelic in dr. mrevlje ( komz ) oba na koncesijo? pa koliko časa se pa čaka nanju?
hvala in lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
koklja
|
 |
« Odgovori #82 dne:: nedelja, 15. junij 2008 ura: 11:03 » |
|
Evo, dragi moji...dajmo širiti znanje!!!!!  Analitsko usmerjeno in razvojno analitsko psihoterapijo je težko na kratko opisati, kajti gre za zelo kompleksen terapevtski pristop, ki obravnava osebo večplastno pri čemer terapevtski faktorji delujejo na različnih nivojih. Če zelo poenostavim, navedene psihoterapevtske metode posvečajo veliko pozornost preteklim izkušnjam osebe, predvsem iz obdobja odraščanja, ker te zgodnje čustvene izkušnje pobarvajo naše doživljanje in pomembno vplivajo na naše odzivanje in ravnanje v sedanjosti. Čustvena predelava zgodnjih travmatičnih izkušenj je predpogoj za to, da se lahko pretekle boleče izkušnje in vsa čustva, ki iz njih izvirajo in ki naše doživljanje ter odzivanje na nezavednem nivoju usmerjajo, odložijo v »spominski arhiv« in s tem prenehajo biti gonilna sila našega življenja »tukaj in sedaj«. Ob predelavi preteklih izkušenj v terapevtski obravnavi veliko pozornost posvečamo analizi aktualnih življenjskih dogodkov na vseh nivojih (mišljenja, čustvovanja in odzivanja), ter skušamo razumeti povezavo med današnjim doživljanjem aktualne realnosti in izkušnjami iz preteklosti, kajti prav nepredelane čustvene vsebine iz preteklosti pogosto bistveno izkrivijo doživljanje sedanjosti in pogojujejo naše odzivanje v skladu z njimi (nepredelana traumatična čustva iz preteklosti pogojujejo nenehno »preigravanje« le teh tudi v sedanjosti, ki s temi časovno oddaljenimi čustvenimi izkušnjami pravzaprav nimajo nobene povezave). Z analizo teh povezav ugotavljamo skladnost našega doživljanja in odzivanja z realno situacijo, ker šele razbremenjeni nakopičenih čustev iz preteklih bolečih izkušenj bomo zares sposobni odzivanja v skladu z realno situacijo in v skladu sami sabo. Te ugotovitve ob pomoči terapevta pomagajo klientu graditi nove, bolj ustrezne vzorce odzivanja. Cilj terapije je sprememba, ki omogoča osebi odzivanje ustrezno objektivni realnosti in v skladu samim sabo, kar posledično izboljša kvaliteto življenja obravnavane osebe. Za uspešno vodenje terapije je poleg dobre educiranosti terapevta nujna tudi visoka motivacija klienta, njegova vztrajnost ter pogum, da se sooči s svojimi bolečimi potlačenimi čustvi. Ob upoštevanju individualnih razlik med nami, menim, da ni dobrih in slabih terapevtskih metod temveč le različne, kar človeku v stiski omogoča, da izbire tisto, ki mu najbolj ustreza. Kakršnakoli uravnilovka bi le zmanjšala pestrost in bogatstvo našega življenja in nas oropala možnosti izbire. Biserka Ilin, dr.med.spec.psihiater, pedopsihiater, psihoterapevt
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
|
scorpion
|
 |
« Odgovori #84 dne:: ponedeljek, 16. junij 2008 ura: 08:31 » |
|
Hvala Koklja.....strokovno argumentirano.....
pomembno se mi zdi, da na tem forumu ne prevladujejo le enostranska stališča...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ton
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.138
|
 |
« Odgovori #85 dne:: ponedeljek, 16. junij 2008 ura: 10:37 » |
|
A prav razumem, da gospa Ilin torej NE ločuje med analitsko in razvojno psihoterapijo?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Anuška, javi se! In kje neki kolovrati Scorpion?
|
|
|
|
scorpion
|
 |
« Odgovori #86 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 10:33 » |
|
Če sklepamo po opisu dr. Ilinove, je za zdravljenje pri razvojno - analitski terapiji najpomembnejša motiviranost (želja), vztrajnost (volja) in POGUM, da se soočiš s svojimi bolečimi potlačenimi čustvi...
Morda je tu vzrok, da te vrste terapija ni tako zelo popularna..ali pa se motim..
tisto kar je navidez zastrašujoče je v bistvu, ko je ozaveščeno in doživeto, zdravilno...je v bistvu nekaj prijetnega..boli tisto kar je potlačeno...
Dejstvo, da se mi nečesa ne spomnimo, ne pomeni hkrati, da se tega ne spomni tudi naše telo.....v našem telesu so vsi zapisi naših čustev od rojstva naprej...nekateri avtorji celo menijo, da obstajajo zapisi prenanatalnega obdobja in rojstva...
Brez poguma pa ni ničesar, nič vrednega ne more biti brez poguma.....POGUM JE SREČA!!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Dečko
|
 |
« Odgovori #87 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 11:02 » |
|
Jaz ne vem zakaj nekateri vse stadlate? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi to kar si, ker tega ne počne nihče bolje kot ti!
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.533
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #88 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 11:02 » |
|
Če sklepamo po opisu dr. Ilinove, je za zdravljenje pri razvojno - analitski terapiji najpomembnejša motiviranost (želja), vztrajnost (volja) in POGUM, da se soočiš s svojimi bolečimi potlačenimi čustvi...
Jaz pa razumem zadevo kot motiviranost, vztrajnost in pogum, da delaš na samem sebi. Za lažje razumevanje sebe sedaj, pa rabiš tudi vpogled nazaj v otroštvo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
moonica
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.582
|
 |
« Odgovori #89 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 11:34 » |
|
Jaz ne vem zakaj nekateri vse stadlate?  Ej Dečko, ne stadlajo/mo (ajej, kaka savinjska;-)) ... to so samo debatiranja, razmišljanja ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
|
|
|
|
scorpion
|
 |
« Odgovori #90 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 11:37 » |
|
Svoboda govora in misli, ja Moonica...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Anchi
|
 |
« Odgovori #91 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 12:16 » |
|
Jaz ne vem zakaj nekateri vse stadlate?  Ej Dečko, ne stadlajo/mo (ajej, kaka savinjska;-)) Off topic ampak: iiiii, kaj pomeni nekaj "stadlati"  ? Nisem še slišala tega izraza.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
|
|
|
|
scorpion
|
 |
« Odgovori #92 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 12:17 » |
|
Dobro, da je tujka, da ne razumemo... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
morska deklica
|
 |
« Odgovori #93 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 13:36 » |
|
Off topic ampak: iiiii, kaj pomeni nekaj "stadlati"  ? Nisem še slišala tega izraza. Jst tud ne vem, kaj to pomeni 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
... it's never too late ... 
|
|
|
|
Lost
|
 |
« Odgovori #94 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 13:43 » |
|
"Stornirati" , oziroma NE uspostevati, naj me se nekdo dopolni.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #95 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 14:00 » |
|
Dati v nič. npr.: Prvo nihče noče nič naredit, potem pa, ko kdo kaj naredi, ga samo kritizirajo in njegovo delo dajejo v nič.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 3.271
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #96 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 14:04 » |
|
...hihi nam je dal pa dela naš dečko.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni (O.Wilde)
|
|
|
|
Dečko
|
 |
« Odgovori #97 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 14:37 » |
|
Vauuuuuu sem vam dal pa res veliko dela.  Sicer pa Alexx je lepo razložila! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi to kar si, ker tega ne počne nihče bolje kot ti!
|
|
|
moonica
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.582
|
 |
« Odgovori #98 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 18:19 » |
|
tadeln(nemško) = grajati ... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
|
|
|
|
Psihijatrinja
gost
|
 |
« Odgovori #99 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 19:57 » |
|
Razvojna analitska psihoterapija je modaliteta analitsko usmerjene psihoterapije, ki je prilagojena terapevtskem delu s klienti, pri katerih težave izvirajo iz frustracij ali prikrajšanj, ki so nastale v zelo zgodnjih razvojnih obdobjih in katerim s klasično-analitsko usmerjeno terapijo ne moremo ponuditi najbolj optimalno pomoč. Lep pozdrav! Biserka Ilin
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|