FORUM Nebojse.si
Novice: oglas

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. torek, 07. februar 2012 ura: 20:05

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 23 24 25 [26] 27 28 29   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Naši psihiatri, pohvale, graje, Vaše izkušnje ...  (Prebrano 54922 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
outside
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 566

« Odgovori #500 dne:: petek, 23. april 2010 ura: 10:05 »

Mama mi je dala številko od dr. Klelije Hrovatič, ker jo je njen znanka priporočala, tako da bom poskusila pri njej. Ma še kdo kakšne izkušnje pri njej? Na eni drugi temi sem nekaj brala v zvezi z njo pa sem dobila mešane občutke...

Ja jaz sem nekaj časa hodil k njej in občutki so res mešani. Poskusi, mogoče bo tebi v redu. oki
Prijavljen
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 146

« Odgovori #501 dne:: petek, 23. april 2010 ura: 15:18 »

ojla še jaz
in sicer hodim že tretje leto k psihiatru iztoku lešer meni se zdi zelo uredu najin odnos stoji na spoštovanju drug do druzga in morem ga kar malo pohvalit ker mi je zelo pomagal v teh dveh do treh letih
hvala njemu in pa upam da bo imel še več uspehov

Domen
Prijavljen

Moj um je vedno zdrav,v moji glavi vse je prav in temne sence zameglenja požrejo zmaji
razsvetlenja.
lejla
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« Odgovori #502 dne:: petek, 30. april 2010 ura: 15:24 »

Živjo!
Jaz sem v najstniških letih hodila k dr. Saši Rojc (hodila sem približno 3 leta). Moj prvi obisk je zgledal tako, da sta me starša "odvlekla" na 1. srečanje, kar sem jima  zelo zamerila, saj sem bila prepričana, da ne potrebujem psihiatra. Kljub temu sem začela redno hoditi k dr. Rojc. Meni se je zdela enkratna in mi je res ogromno pomagala. Se pa spomnim, da je nekatere paciente, s katerimi sem se pogovarjala v čakalnici, zelo motilo njeno nenehno pisanje v zvezek. Mene osebno ni, ker sem imela občutek, da me res posluša. V nasprotju s "forumašico" samsaro mi je dajala dokaj konkretne predloge in nasvete v zvezi z mojim življenjem. Se mi je pa včasih zazdelo, da je govorila na recimo temu previsokem nivoju, ker je uporabljale meni neznane psihološke izraze. V takem primeru sem jo na to opozorila in mi je povedala "po domače". Zelo všeč mi je bilo tudi, da ni nikoli silila s kakšnimi zdravili.
Sem pa lani zopet klicala v njeno ordinacijo na Taboru (minilo je okoli 3 leta odkar sem bila nazadnje tpri njej) in mi je tajnica rekla, da ne sprejema pacientov starejših od 20 let in pika. Vprašala sem, če se da samoplačniško in mi je zabrusila, da starejših od 20 let sploh ne sprejema. To me je v bistvu kar potrlo, saj mi je res odgovarjala. Dr. Rojc je pri meni točno vedela od kje izhajajo težave in me  spremljala na poti odraščanja. K drugemu psihiatru/psihiatrinji se sedaj kar ne morem spravit, ker bi morala spet na novo razlagat svojo zgodbo itd.

Ali mogoče kdo ve, če res ne obstaja kakšna varianta, da greš k njej po 20 letu?

LP lejla
Prijavljen

Nov dan, nove poti.
krasendan
gost
« Odgovori #503 dne:: petek, 30. april 2010 ura: 17:41 »

Hej,

js ti priporočam, da si še mal vztrajna pri tajnici. Prosi jo naj lepo dr. vpraša, če res ni variante, da še prideš k njej. Če pa ne bo šlo, pa poskusi pridet do kakega mejla od dr. ROjčeve, pa jo tko vprašaj.

Škoda bi bilo, če ti je res odgovarjala...kakorkoli, ne pa obupat, obstajajo tudi drugi v redu terapevti, te pa popolnoma razumem, zakaj želiš k Rojčevi, glede na to da imaš dobre izkušnje...

Lep pozdravčk
Prijavljen
martinca
Druge motnje
Expert
*
Prisotni Prisotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.371

« Odgovori #504 dne:: sobota, 01. maj 2010 ura: 13:23 »

tI KAR PRIDI TJA OSEBNO IN JO USTAVI PRI IZHODU OB KONCU NJENE SLUŽBE IN DIREKT REČI, ZDRAVO  KAK JE, JAZ SEM ONA LEJLA, KI JE K VAM HODLA IN ZDAJ PA BI ŠE NAPREJ, KER SEM SE Z VAMI UJELA, DRUGIM PA TEŽKO ZAUPAM, NO KAJ LAHKO SPET PRIDEM K VAM IN KDAJ, ČEPRAV NE SPREJEMATE STAREJŠIH OD 20, KAJ LAHKO NARDITE IZJEMO, KER JAZ PRIDEM KAR TAKOJ ?  laughing

Potem pa boš vidla  sesmejem  Pa poročaj.
Prijavljen

neimenovana
Ida
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 51

« Odgovori #505 dne:: ponedeljek, 10. maj 2010 ura: 14:37 »

Slabe izkušnje imam z dr. Martino Tomori iz CMZ- ja in Draganom Terzičem iz Polja.

Dobre izkušnje z dr. Vesno Švab.
Prijavljen

annalorie@mail386
360
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #506 dne:: četrtek, 20. maj 2010 ura: 22:06 »

Živjo!

Prosim vas za nasvet...Že nekaj let trpim za depresijo in motnjami hranjenja. Zanima me ali mi lahko priporočite dobro, predvsem pa toplo, človeško psihoterapevtko s tega področja? Saj vem, da je za nekoga lahko nekdo dober, za drugega spet ne, pa vseeno...
Premišljevala sem, da bi se naročila k dr. Karin Sernec. Ima mogoče kdo izkušnje z njo???

Najlepša hvala in lep pozdrav vsem!

anyone???
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.569

wanna be found

« Odgovori #507 dne:: petek, 21. maj 2010 ura: 06:35 »

Sam sem spoznal kar nekaj psihatrov in psihoterapevtov in vsak ima svoj pristop in svoj način dela.
Vsekakor pa so terapevti SAMO ljudje , ki nam po strokovni poti skušajo pokazati kako iz začaranega
kroga. VSE pa je potem odvisno od nas. Po mojih izkušnjah IMA vse tisto kar ti iščes,  samo kot si ugotovila SAMA, mora vsak sam najti sebi primernega terapevta.   

Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
Žiga
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 50

« Odgovori #508 dne:: torek, 29. junij 2010 ura: 07:48 »

Pozdravljeni,

Ker potrubujem pomoč, sem opazil tudi to temo, ki je dolga kar 26 strani, tako da vsega ne mislim brati.
Zanima me samo, katerega psihiatra/psihoterapevta bi mi priporočili v Ljubljani. Šel bi samoplačniško, le da mi ni treba čakat, torej na vrsto bi rad prišel takoj. Je to sploh kje možno?

Hvala in lp,

Žiga
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.721

« Odgovori #509 dne:: torek, 29. junij 2010 ura: 08:34 »

wav

Pozdravljen Žiga!

V Lj boš najhitreje in najceneje prišel do psihoterapevta:

www.psihoterapija-institut.si

Povprašaj za terapevta Lan Pečjak, drugače pa imaš še druge
kot npr. dr. Rebolj, Marjetka Blinc Pesek, vendar so dražji in čakalne dobe
zelo dolge.
Poglej tudi na forumu, kjer je seznam objavljen!

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=37

Lep pozdrav! rozicodam
« Zadnje urejanje: torek, 29. junij 2010 ura: 08:43 od toja » Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Žiga
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 50

« Odgovori #510 dne:: torek, 29. junij 2010 ura: 08:56 »

Hvala!

Kaj pa zasebni psihiatri, ki delajo izključno samoplačniško? Pozna kdo koga?
Meni se gre samo za to, da pridem na vrsto čimprej.

Lp, Žiga
Prijavljen
Amelie
gost
« Odgovori #511 dne:: torek, 29. junij 2010 ura: 10:22 »

Saj če greš samoplačniško, prideš hitro na vrsto (v nekaj dneh). Malo prekliči samoplačniške ambulante s seznama, jaz ti žal ne morem prav priporočit nikogar. Za nujne primere je na Polikliniki vsakodnevna nujna psihiatrična pomoč.
Če potrebuješ samo psihoterapevta (ne psihiatra), prideš na vrsto še hitreje.
Prijavljen
Anka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6

« Odgovori #512 dne:: petek, 02. julij 2010 ura: 21:54 »

Hm, menim, da gre v tej temi tu bolj za vprašanje nestrokovnegain nečloveškega pristopa zdravnika do uporabnika, kajti tudi jaz sem vedela, da me čaka veliko dela in nisem pričakovala od psihiatra, da ima čarobno palčko, žal pa sem prvič naletela na osebo, ki je bila zelo groba, freh, da ne rečem nesramna, tako da si lahko predstavljate, kako mi je bilo...bolečina je bila še hujša, nizka samopodoba je bila še nižja.....

Kot da bi jaz to napisala! Ravno brskam po forumu in iščem če ste priporočili tudi koga v celjski regiji.

Zdi se mi, da ste zelo solidarni med sabo, zato upam, da bi lahko tudi meni svetovali. Rabila bi klinično psihologinjo, ki je v prvi vrsti človek in šele potem dipl. psiho, , pošteno, a sočutno, enostavno, odprto za različne veje psihologije (da se ne omejuje zgolj na eno metodo), po možnosti dela s koncesijo.., v bistvu ni nujno da je v celjski regiji.
Imam pa problem s samopodobo, obtoževanjem sebe za stvari, za katere nisem odgovorna, po drugi strani neodgovornostjo za svoje življenje in avtodestruktivnostjo. Ža vsaj devet let se poskušam poboljšat, vendar ne morem sama. Do sedaj sem dvakrat prosila za pomoč klinična psihologa in obakrat naletela na zdolgočasen, nečloveški odnos, tako da... v tretje gre rado, upam.

Če se komu kaj posveti, prosim...

Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #513 dne:: sobota, 03. julij 2010 ura: 19:42 »

Anka pozdravljena!

Sem iz Celja in mogoče ti pride moj nasvet prav.

Nisem čisto dobro razumela ali ti želiš psihologinjo ali psihiatrinjo, verjetno
to drugo, glede na težave, ki jih navajaš.
Poglej razlika je v tem, da klinični psiholog več ali manj analizira tvojo  bolezen, psihiater pa zdravi tvoje simptome.
Ne vem kje si že bila, vendar v Celju v ZD dela dr. Lundrova, ki je zelo vredu(info uporabniki foruma), jaz sicer ne hodim k njej, jo pa vidim in mi vizualno deluje
simpatično.
Jaz hodim k moškemu psih. tudi v ZD, vendar ti ga ne priporočam.
V Celju je še dr. Vengustova, ki ima privat, vendar dela tudi na koncesijo, samo potrebno je dolgo čakat.
Ne vem pri kom si bila, kje si doživela slabo izkušnjo, vendar vsi psihiatri niso
vsem ok, tako da je prav, da malo pobrskaš.
Če želiš mi lahko kaj več napišeš na ZS in ti bom rade volje odgovorila.

Več psihiatrov v Celju ni!
Je pa še Vojnik v Sklopu bolnice, kjer delajo tudi ambulantno, vendar tam pa ne vem kaj bi ti priporočila, ker jih toliko ne poznam!

Lep pozdrav in seveda dobrodošla med nami! rozicodam
Prijavljen

Anka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6

« Odgovori #514 dne:: sobota, 03. julij 2010 ura: 22:10 »

Dober večer,

hvala za odgovor in dobrodošlico! Imam napotnico za kliničnega psihologa, sem pa res v dvomih, ja, če ne bi bilo boljše k psihiatru...
Kar se znanja tiče imajo čisto drugačno osnovo kot psihologi... in bi teoretično lahko bolj na široko razumeli stvari...teoretično.
(...še razmišljam)

Lahko noč vsem...
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.569

wanna be found

« Odgovori #515 dne:: sobota, 03. julij 2010 ura: 22:19 »

Anka tule si lahko prebereš razliko med PSIHOTERAPEVTOM in PSIHIATROM.

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,5658.msg160179.html#msg160179
Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
toja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #516 dne:: nedelja, 04. julij 2010 ura: 10:53 »

Anka Lost ti je dal link, ki ti bo ponazoril delo psihiatra in psihoterapevta!

Jaz pa sem našla še tole:

Delo kliničnega psihologa je predvsem ocena in razlaga človekovega psihološkega funkcioniranja v povezavi z njegovo življenjsko situacijo, priporočilo ustreznih terapevtskih postopkov ter izvajanje psihološke pomoči.

Več si mogoče še poglej na netu, vendar kot si že sama napisala menim,
da je boljša tvoja odločitev za psihiatra in psihoterapevta.

Psihoterapija se izvaja v Celju in je dokaj uspešna, tudi jaz hodim tja!

www.psihoterapija-institut.si

So zelo prijazni, prvi razgovor je zastonj, potem pa se odločiš ali želiš
delati naprej ali ne!
Cena je od 40-50 eur!

Lep pozdrav rozicodam
Prijavljen

pipi :D
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 437

« Odgovori #517 dne:: ponedeljek, 05. julij 2010 ura: 09:55 »

Klinična psihologinja v Celju je dr. Jožica Barborilč, vendar je samoplačniška. Cena pa je 50 evrov.
Jaz hodim k njej in sem zelo zadovoljna z njo.
Prijavljen

pipi Grin

Lahkovernost, ubija.
piccolina
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 267

modrost je dragocenejsa od zlata

« Odgovori #518 dne:: ponedeljek, 23. avgust 2010 ura: 00:26 »

psihologinja Julija Pelc me je sezulaaa! ej, totalno raztura!!!  Kiss  vsaka ji čast rozicodam
Prijavljen

Če v času stiske obupuješ, bo tvoja moč opešala
gogi
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 179

« Odgovori #519 dne:: četrtek, 02. september 2010 ura: 08:36 »

Moja prijateljica gre na pogovor k psih. Lavtar v Begunje. Ali je komu karkoli znano o njem?
Prijavljen
Strani: 1 ... 23 24 25 [26] 27 28 29   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar