FORUM Nebojse.si
Novice: oglas

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. torek, 07. februar 2012 ura: 20:18

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 20 21 22 [23] 24 25 26 ... 29   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Naši psihiatri, pohvale, graje, Vaše izkušnje ...  (Prebrano 54923 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
bikica66
Uredništvo
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.164

« Odgovori #440 dne:: četrtek, 25. junij 2009 ura: 19:22 »

Ton pozdravljen  Smiley
Nič se ne jezim,se nimam za kaj  pomezik
Vedno in povsod bom povedala svoje mnenje in pri imenovanem zdravniku sem si res zašuštrala lep del življenja.Zelo bi bila žalostna,če bi slišala,da ima še kdo slabe izkušnje.

lp
Prijavljen
sonny
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 34

« Odgovori #441 dne:: torek, 07. julij 2009 ura: 19:19 »

dajem plus jasni krump iz maribora wav vedno si vzame čas(polnih 60 min vsakič), se trudi z domačimi nalogami, da občutek, da si ji dejansko pomemben in te nikoli ne obsoja ali moralizira. ve tudi, kje je meja odnosa pacient-zdravnik in noče oblikovat tvoje osebnosti na novo, ampak ti samo pomaga jo popravit v nekaj, s čim si potem sam na koncu zadovoljen.

Moje izkušnje z njo so popolnoma nasprotne - porazne. Lahko da dosega uspehe le pri zdravljenju lažjih motenj mladostnikov, saj sem le te zasledil v čakalnici. Za resne motnje odraslih pa po mojem mnenju ni usposobljena, niti dorasla. Zakaj? Za psihoterapevta, ki je dorasel svojemu delu, ob pacientovem predočenju osiromašenega načina življenja ni dopustno, da ob tem bruhne v smeh. Toliko.
Prijavljen
Maycha
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 273

« Odgovori #442 dne:: ponedeljek, 13. julij 2009 ura: 20:26 »

Jaz pa imam pozitivne izkušnje z go. Jasno Krump. Pomagala mi je pogledati na svet z drugega zornega kota in z drugimi očmi. In res je, trudila se je zame. Vzela si je čas za pogovor, mi predstavila sprostitvene vaje, avtogeni trening, pozitivnost afirmacij, predlagala mi je tudi kakšne knjige in filme, skopirala kakšno vzpodbudno in poučno pesem...
Skratka všeč mi je to, da nekdo ljudem s težavami predstavi drugačne poti do izboljšanja, ne pa le gore tablet.

Lp
Prijavljen
Rossie
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« Odgovori #443 dne:: ponedeljek, 20. julij 2009 ura: 10:57 »

Jaz bi pa rada vedela, tako kot Sonny, za kakšne pozitivne izkušnje in priporočila za psihoterapevte v Mariboru. Mislim, da bi potrebovala nekoga, ki bi me zelo spodbujal k pogovoru, saj se sama težko nekomu odprem. Hvala Smiley
Prijavljen
Soncnica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 584

« Odgovori #444 dne:: ponedeljek, 20. julij 2009 ura: 11:36 »

Sem že nekajkrat napisala da priporočam dr. Židanika (se že počutim ko hodeča reklama sesmejem ).

Imam res zelo zelo pozitivne izkušnje z njim. Res je da sem po prvih nekaj obiskih jokala ko dež, ker je vedno piknil v tisto točko moje (pod)zavesti, ki je fajn bolela. Ampak je bilo boljše tako, gnoj je stekel in rane so se lahko zaprle.

Ga priporočam vsakomur, ki ne rabi psihoterapevta za to, da bi ga ujčkal.

lp, soncnica
Prijavljen
ranjena
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 13

« Odgovori #445 dne:: sobota, 25. julij 2009 ura: 18:37 »

Ali je res Rejec tako "plitek in površen". Mož ga ima, pa mi zelo malo zaupa o vsem. Rada pa bi da bi imel dobro psihoterapijo, ne le zdravil, pa ne vem kako to doseči? Bo mene poslušal, bi dovolil moje sodelovanje, tudi če mož noče oz. da sploh ne bi vedel, saj se bojim, da mož ne "prizna svojih težav". Itak meni da smo vsi okoli njega "bolni", samo on je zdrav, čeprav med nami le on rabi zdravlia in pomoč. Ne me narobe razumet, moža zaradi bolezni ne zaničujem, mogoče ga imam še raje, ker rabi pomoč. Če ne bi verjela, da najine težave oz njegov občasen odnos do mene izvira iz bolezni, bi bila že leta ločena....
Lepo prosim za nasvete.
P.S. denarja za terapije žal nimava, živimo precej skromno, rabimo "državnega terapevta", čeprav pravijo, da za zdravje damo vse, samo če ni kje vzeti,...
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.376

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #446 dne:: nedelja, 26. julij 2009 ura: 11:40 »

Rejc je samo psihiater. (zdravila + 15 minutk kako ste..)
Nima posebnega psihoterapevtskega pristopa.
Za tako pomoč potebuješ Psihoteraijo - psihoterapevta...
če je težava razširjena in "trpi" zato cela družina..
je priporočljiv pristop: Družinska sistemska psihoterapija.

Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
ranjena
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #447 dne:: nedelja, 26. julij 2009 ura: 12:27 »

Hvala,Aslan,
Ali naj potem zamenja zdravnika? Ali mu bo Rejec pripravljen ponuditi dobrega terapevta, ali naj to stori njegov osebni zdravnik? Mene ne bo "ubogal", trenutno nisva v dobrem odnosu in se mož obrača od mene. Vem da ste veliko pisali o priporočilih dobrih terapevtov. Ali lahko prosim za kako ime v Lj, ki bo pripravljen tudi kaj "izvrtati iz njega", ne le poslušati ga, saj se brez malce sile oz. prisile v pogovor ne bo odprl.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #448 dne:: nedelja, 26. julij 2009 ura: 13:44 »

Terapevt ne bo vrtal v njega...ne bo nič zvlekel iz njega..res ne...
ker ni poanta v tem.

Gre za to, da bo mož skozi pogovor spoznal, da ima določene zmote verjetno,
da bo našel motivacijo za spremembe...da bo začutil da obstaja še kak drug vidik in ne samo njegov....
In nato se bo učil živetu v skaldu s seboj, s svojimi potrebami, željami....pričakovanji..našel bo svoj smisel življenja...ki pa ni nujno da bodo takšne kot ti pričakuješ od njega....

Rejc mu nima kaj svetovat glede psihoterapije. On dela svoje delo - zdravnika psihiatra.
Večinoma je psihoterapija samoplačniška.
Zame je odličen terapevt Klemen Rebolj. Zelo začuti človeka, najde skupen jezik, kar je izjemnega pomen, zdravi že odnos sam, ki se ustvari med njima.

Poslušati klienta je bpomemben del psihoterapije.
Poslušati ga brez obsojanja, brez kritike...z veliko mero empatije.
Da začuti da je sprejet takšen kot je, da na ta način začne krepiti samopodobo.
Nato skozi svoje pripovedi, klient pravzaprav spoznava samega sebe...terapevt je tu kot vodnik...
ki osvetluje situacijo in pokaže kako lahko širše videti dogajanje....

Kakšne pa so moževe težave? Depresija..bipolarna motnja...?
Veš tudi jaz si dostikrat rečem, da če ne bi čutila, da ima težave z samim seboj bi bila že ločena.
Tako pa se vsemu navkljub še kar trudim, da mu pomagam ven iz tega...
Zato te lahko zelo čutim kako ti je.

Mnenja o Rejcu si lahko prebereš tudi na našem arhiviranem forumu.
(rdeče besedilo - na tej strani - zgoraj desno)

Prijavljen

ranjena
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #449 dne:: nedelja, 26. julij 2009 ura: 16:16 »

Točnega izraza njegove bolezni ne poznam. Enostavno se z napadalnim odnosom do okolice brani, čeprav mu v resnici nihče nič noče. Čuti se ogroženega od mene, od soseda, ki me narobe pogleda, cela žlahta se ga hoče rešit, mama je tako ali tako zavozila celo njegovo življenje,.... meni, da ga vsi uničujejo preko mene, da mene izsiljujejo, pa se ne znam postavit zase in za družino, pa mi v resnici nihče nič noče. Rasla sem v mirni in urejeni družini. Hudo mi je, ko se ji odmikam, ker on meni, da so slabi, da slabo vplivajo na nas, da nam škodujejo, da me hočejo nazaj, da jih bom "rihtala"... Bil je že dvakrat v bolnici zaradi težav, saj je bil  1x tudi javno agresiven in so klicali policijo. Potem je bilo nekaj let mir, vključila sva se nazaj. Ves čas sem stala ob njem, čeprav vem, da so naju gledali postrani, zlasti on je moral imeti hude težave, ko je prišel nazaj in poskusil znova, saj ve, kaj je počel. Pa je šlo. Toda očitno je vse svoje "strahove in zamere" le potlačil pod pokrov, ki se spet nevarno dviga. Žal je imel po moje vsa ta leta le zdravila in bolj malo pogovorov pri zdravniku, zato trajnejšega uspeha ni. Upam, da bo spoznal, da je resno bolan in da ga zato ne bom pustila na cedilu in bo dovolil, da mu pomagajo... Če bo znal prositi za pomč???!!...
Verjetno bolj zmešano pišem, toda o tem nikjer ne govorim in sedaj kar vre in vre...
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #450 dne:: nedelja, 26. julij 2009 ura: 21:22 »

...lahko gre tudi za obliko osebnostnih motenj...občutki da so vsi proti tebi...huda agresija...
izkrivljeno doživljanje realnosti...težave z samopodobo...samozavedanjem...

Nadoknadit določene primankljaje iz otroštva (občutek varne navezanosti, kazanja in izražanja čustev)... preko psihoterapevtskega procesa je dolgotrajen proces. Včasih traja tudi kar nekaj let...

Oseba mora dozore, odrasti, postat samouresničena skozi ta proces...

Res je da pomagajo lahko le tistim, ki se zavejo da potrebujejo pomoč.
Za psihoterapijo je potrebna lastna iniciativa..lastno sodelovanje..brez tega ne gre...

Mislim pa, da bi bilo ok tudi da bi skupaj z možem šla do Rejca in se pogovorila o njegovih težvah.
Vsaka oseba je del sistema...družine, družbe in je pravilno da se jo razume, zdravi tudi v tem širšem smislu. Saj je celo njegovo okolje pomembno za njegovo zdravljenje.
Če ne bo šlo....pa mi javi na OS...morda ti lahko pomagam z kako vezo tam.

Prijavljen

jana
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 72

« Odgovori #451 dne:: četrtek, 06. avgust 2009 ura: 07:48 »

Meni bi bila najbližja Horvat Fajdiga Marjeta,ki je na Jesenicah.Je kdo hodil ali hodi k njej.
Prijavljen
broken
gost
« Odgovori #452 dne:: četrtek, 10. september 2009 ura: 21:42 »

dr nike novak vaca Kiss Kiss
Prijavljen
Mare
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 2

« Odgovori #453 dne:: torek, 22. september 2009 ura: 19:59 »

Lep pozdrav vsem!

Vidim da imate kar različna mnenja o psihiatrih in tudi seveda ste bolj domači s te strani.

Mene zanima kakšen psihiater, kateremu bi lahko šel na pogovor in bi mi znal svetovati, pomagati in upam, da bi lahko tudi rešli ta moj problem.
Namreč pa iščem psihiatra na primorskem, obali.

Zelo bi vam bil hvaležen za bilo kakšen nasvet.

LP
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #454 dne:: sreda, 23. september 2009 ura: 08:35 »

Mene zanima kakšen psihiater, kateremu bi lahko šel na pogovor in bi mi znal svetovati, pomagati in

Psihiater nikoli ne more REŠIT TVOJ probem.... kiselnasmeh
Vedno ga rešuješ SAM..samo pomaga ti širše videti okoliščine, situacijo, pomaga ti uvideti realno sliko...

Prijavljen

piccolina
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 267

modrost je dragocenejsa od zlata

« Odgovori #455 dne:: sreda, 23. september 2009 ura: 12:37 »

Barbara Cibej Zagar oki oki
pa dr.P. sesmejem sesmejem sesmejem sesmejem sesmejem
Prijavljen

Če v času stiske obupuješ, bo tvoja moč opešala
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.290

vsi smo orli

« Odgovori #456 dne:: ponedeljek, 28. september 2009 ura: 10:18 »

pa dr.P. sesmejem sesmejem sesmejem sesmejem sesmejem

Huh?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
piccolina
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #457 dne:: ponedeljek, 28. september 2009 ura: 12:46 »

dr. Planinskova  sesmejem sesmejem
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.290

vsi smo orli

« Odgovori #458 dne:: ponedeljek, 28. september 2009 ura: 12:52 »

sesmejem sesmejem sesmejem sesmejem sesmejem

tega nisem razumela.... kaj je tu smešno?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
piccolina
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #459 dne:: ponedeljek, 28. september 2009 ura: 13:07 »

am... da je to moja prjatelca, ampak mi je pomagala bolj in vec kot vsi strokovnjaki skupaj, zato jo js kr doktor klicem, ceprav ni v tej stroki, ampak ma pac sam zivljenske izkusnje  pomezik
in glede da ni v tej stroki, je moja psihiatrinja - bivsa itq, grdo ravnala z njo, ces da nima pojma, ko je vidla da se tud laiki spoznajo. zato sm dala smejkote, ker je ironocno, da je planinskova mene bolj razumela, in se bolj zavzela zame, kot pa domaci in vsi strokovnjaki do zdj... mela sm pa stik oz bla na razgovoru pri kakih 7 strokovnjakov do zdj  kiselnasmeh
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 28. september 2009 ura: 13:12 od piccolina » Prijavljen

Strani: 1 ... 20 21 22 [23] 24 25 26 ... 29   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar