LL23
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1
|
 |
« Odgovori #380 dne:: sreda, 04. februar 2009 ura: 17:25 » |
|
Jaz hodim približno 1 leto k dr. Vanji Rejcu, zaradi ekstremnih nihanj razpoloženja in socialne fobije. Tablete, ki mi jih je predpisal (Paroxat) so mi pomagale, da sem začela drugače razmišljati in posledično tudi boljše živeti (oz. da sem sploh začela živeti, prej sem se namreč več let dobesedno skrivala pred svetom). Predlagal mi je tudi avtogeni trening-je precej časa trajalo, da sem ga "osvojila" ampak se splača vztrajati, veliko lažje se zbereš v stresnih situacijah, dobiš "debelo kožo" (včasih sem bila namreč zelo občutljiva in sem se za vsako malenkost čist zasekirala). Tako da dr. Rejca vsekakor priporočam. Ostalih psihiatrov pa ne poznam, eden mi zadostuje  ... LP
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
scorpion
|
 |
« Odgovori #381 dne:: četrtek, 05. februar 2009 ura: 10:05 » |
|
Veš to je tako..če se ženska poroči s prvim , ki ga sreča...nima možnosti primerjave  Če bi spoznala še kakega drugega psihiatra bi mogoče rekla:"Pa kaj sem jaz s tem človekom tolk časa počela?"
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
himiko
|
 |
« Odgovori #382 dne:: četrtek, 05. februar 2009 ura: 13:45 » |
|
Mogoce pa pac LL23 Rejc zares odgovarja in hvala bogu, de ji...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
scorpion
|
 |
« Odgovori #383 dne:: četrtek, 05. februar 2009 ura: 13:53 » |
|
No, če se je z Rejcem zaljubila na prvi pgled pa o.k.  ..Pol bo pa to trden in dolg zakon..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Orhideja1
|
 |
« Odgovori #384 dne:: četrtek, 05. februar 2009 ura: 20:28 » |
|
Tako da dr. Rejca vsekakor priporočam. Ostalih psihiatrov pa ne poznam, eden mi zadostuje Seveda eden zadostuje, če je seveda pravi. Lepo, da si zadovoljna z njim in da si v prvo našla pravega terapevta. AT pa le izvajaj, saj preverjeno deluje in tudi pomaga. Lp, Orhideja
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
|
|
|
|
jazzjazz20
|
 |
« Odgovori #385 dne:: petek, 06. februar 2009 ura: 22:35 » |
|
danes sem bila pri mirjani furlan v strunjanu....zame je to prvič pri psihijatru... zadovoljna sem že s tem, da me je razumela...saj me ne pozna, me ne vidi vsak dan...ne vidi kaj imam v svoji glavi...kako doživljam stvari...(in kako je hudo) malo me je ošinfala naj se neham smiliti sama sebi...očitno se smilim sama sebi  no, vsaj da imam jaz malo usmiljenja do same sebe, ker se mi zdi, da ga nima prav nihče  kaj bo prineslo zdravljenje pa je še prezgodaj govoriti za sedaj nula...nobene razlike...pojedla do sedaj 8/4 + 2/2 paroxata... ne čutim niti nekih stranskih učinkov...morda je to mala doza... upam...drugo mi ne preostane
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 3.271
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #386 dne:: petek, 06. februar 2009 ura: 22:40 » |
|
hehe da bi se ti smilila sama sebi težko verjamem, ampak imaš vso pravico.  uf Jazz nisem vedela, da je hudo in da si na AD-jih  Drži se mi 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni (O.Wilde)
|
|
|
|
himiko
|
 |
« Odgovori #387 dne:: petek, 13. februar 2009 ura: 18:18 » |
|
Lep pozdrav, danes sem izvedela, da si bo pocasi potrebno iskati novega psihiatra - zdaj hodim na center za mladostnisko psihiatrijo, s katerim sem zelo zadovoljna, vendar pa sem "prestara",d a bi tu nadaljevala vsaj medikamentno terapijo. Predlagano mi je blo , da se narocim pri gospe dr. Alenki Petek - ima morda kdo izmed vas kaksne izkusnje z njo? Za vas odg se kar najlepse zahvaljujem,  Himiko
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
jazzjazz20
|
 |
« Odgovori #388 dne:: petek, 13. februar 2009 ura: 18:27 » |
|
hehe da bi se ti smilila sama sebi težko verjamem, ampak imaš vso pravico.  uf Jazz nisem vedela, da je hudo in da si na AD-jih  Drži se mi  saj tudi jaz komaj verjamem...mislim to, a sem na AD... kot je rekel pokojni marušič: vsakdo ima svojo točko loma...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
himiko
|
 |
« Odgovori #389 dne:: torek, 17. februar 2009 ura: 02:53 » |
|
Predlagano mi je blo , da se narocim pri gospe dr. Alenki Petek - ima morda kdo izmed vas kaksne izkusnje z njo? Anyone  ?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
himiko
|
 |
« Odgovori #390 dne:: torek, 24. februar 2009 ura: 22:32 » |
|
Em, se enkrat jz. Tokrat sprasujem za psiholosko svetovanje: kaksne izkusnje imate kaj z naslednjo skupino psihologov: Inštitut za klinično psihologijo Ljubljana Savlje 74c 1131 LJUBLJANA Tel. številka: (01) 563 21 96 E-naslov: inst-klin-psih@ordinacija.netE-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript Spletna stran: http://inst-klin-psih.ordinacija.netZa kakrsenkoli odg se lepo zahvaljujem, Himiko
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
LiLdevil
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Prispevki: 238
|
 |
« Odgovori #391 dne:: četrtek, 19. marec 2009 ura: 12:16 » |
|
jaz imam podoben problem kot Himiko .... ima kdo izkušnje z Ilze Rojnik? Zanima me tudi cenovno ... ? Hvala!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Chantal 1
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 120
|
 |
« Odgovori #392 dne:: četrtek, 19. marec 2009 ura: 19:41 » |
|
Precej njih sem ze zamenjala. Vsak je bil poglavje zase. Vsak je imel neke svoje momente. Pluse in minuse. A od vseh se vedno najbolj zaupam svojemu trenutnemu, ki me zdravi, oz. bom raje rekla pomaga z zdravili lajsati simptome mojega borderlajna , dr. Pustoslemšek. Bil je tudi moj oddelčni zdravnik na psihiatriji lani. In je edini, ki mi je nekako kos. Ki me lahko obvlada. Morda tudi zato, ker iz mene ne dela bolnika, temveč me tretira, kot osebo s čustvi, temnimi in svetlimi platmi. In je edini, ki mi je razjasnil nekaj zivljenskih stvari. Ni popoln, je pa CLOVEK. Mnoge to odbije...a jaz cenim predvsem to, ko mi rece, da ni nic narobe z mano in da ga ni cloveka na svetu, ki ne bi bil na momente malce cez MEJO. In ker NE IGRA BOGA s carobnim zelenim blokcem na katerega pise medikamente. Me poslusa, me PRIZEMLJI...tocno ve, kako me v parih minutah postaviti nazaj na kolicek, ki podpira moje steblo...in predvsem, ker se lahko vedno zanesem nanj in ker ga lahko poklicem kadar koli imam tezave. Pustoslemsek ROCKS 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
[nori diamant]
|
 |
« Odgovori #393 dne:: petek, 20. marec 2009 ura: 20:03 » |
|
Jaz hodim približno 1 leto k dr. Vanji Rejcu, zaradi ekstremnih nihanj razpoloženja in socialne fobije. Tablete, ki mi jih je predpisal (Paroxat) so mi pomagale, da sem začela drugače razmišljati in posledično tudi boljše živeti (oz. da sem sploh začela živeti, prej sem se namreč več let dobesedno skrivala pred svetom). Predlagal mi je tudi avtogeni trening-je precej časa trajalo, da sem ga "osvojila" ampak se splača vztrajati, veliko lažje se zbereš v stresnih situacijah, dobiš "debelo kožo" (včasih sem bila namreč zelo občutljiva in sem se za vsako malenkost čist zasekirala). Tako da dr. Rejca vsekakor priporočam. Ostalih psihiatrov pa ne poznam, eden mi zadostuje  ... LP on je bil tudi moj prvi psihiater. prav tako dobila paroxat in avtogeni trening za delat. ampak nisem pri njem nič napredovala, pravzaprav se mi je še poslabšalo. jst bi to pripisala temu, da me je premalo izprašal in mi dal napačno oz pomanjkljivo diagnozo. poleg tega pa sem bolj rabila psihoterapijo kot zdravila.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
[nori diamant]
|
 |
« Odgovori #394 dne:: petek, 20. marec 2009 ura: 20:07 » |
|
Če bi spoznala še kakega drugega psihiatra bi mogoče rekla:"Pa kaj sem jaz s tem človekom tolk časa počela?"
word.  jst sm samo cajt zapravljala. imam pa osebno najboljše izkušnje z dr. resmanovo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
himiko
|
 |
« Odgovori #395 dne:: ponedeljek, 23. marec 2009 ura: 23:05 » |
|
Dajem en velik plus dr sasi rojc za cloveskost in profesionalnost.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
LiLdevil
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Prispevki: 238
|
 |
« Odgovori #396 dne:: sreda, 25. marec 2009 ura: 11:00 » |
|
himiko .... tudi jaz, meni je zelo pomagala ... zdaj pa bomo videli kako naprej ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
maca_a
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Prispevki: 127
|
 |
« Odgovori #397 dne:: sreda, 25. marec 2009 ura: 21:22 » |
|
dajem plus jasni krump iz maribora  vedno si vzame čas(polnih 60 min vsakič), se trudi z domačimi nalogami, da občutek, da si ji dejansko pomemben in te nikoli ne obsoja ali moralizira. ve tudi, kje je meja odnosa pacient-zdravnik in noče oblikovat tvoje osebnosti na novo, ampak ti samo pomaga jo popravit v nekaj, s čim si potem sam na koncu zadovoljen.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
QQŠ
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 18
|
 |
« Odgovori #398 dne:: četrtek, 02. april 2009 ura: 19:43 » |
|
Ali je bil že kdo od vas pri psihiatru Petru Kapšu iz NM?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
joty
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 1
|
 |
« Odgovori #399 dne:: sreda, 06. maj 2009 ura: 02:20 » |
|
Tudi jaz bi priporočala Dr. Rejca, takoj mi je začelo iti na boljše, samo žal mi je, da nisem šla takrat prej k njemu. Je zlo optimističen, pozitivno naravnan in skuliran, pa da se z njim vse zment. Je pa dejstvo, da imajo ti psihiatri v državnih ustanovah veliko manj časa na voljo kot privatni, pa niso ravno oni krivi za to.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|