FORUM Nebojse.si
Novice: oglas

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sobota, 04. februar 2012 ura: 22:30

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3 4 5 ... 29   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Naši psihiatri, pohvale, graje, Vaše izkušnje ...  (Prebrano 54817 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.225

« Odgovori #20 dne:: četrtek, 05. junij 2008 ura: 05:21 »

Psihiatra doživljamo kot strokovnjaka, ki "ve" kaj je narobe z nami, ki ve, kako nam je mogoče pomagati, ki ima moč nad našim zdravjem, ki nas lahko reši..itd..,,potem smo razočarani, ko vidimo, da nam ta strokovnjak  sploh ne zna pomagati, mi pa še vedno hodimo k njemu, ker je to za nas edina rešilna bilka, saj smo vendar bolni in kaj naj drugega...?

tažko razumemo, da nam lahko bolj pomaga kdo, ki s psihiatrično stroko nima nobene veze....če imamo srečo, da naletimo na nekoga takega...hišnik, čistilka, itd...

Prijavljen
čebula
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 23

« Odgovori #21 dne:: četrtek, 05. junij 2008 ura: 05:46 »

no, da ne bom samo pljuvala...

pohvalila bi Dr. Groelegerja iz bolnice v Polju. K njemu sicer nisem hodila dolgo, niti ne pogosto (objektivni razlogi), me je pa vzel parkrat izredno, brezplačno (čeprav je takrat delal tudi v samoplačniški ambulanti).

zelo razumevajoč, topel človek, empatičen.
K njemu sem prišla živčna razvalina, od njega sem odšla pomirjena in polna upanja.

Aja, pa še ena cvetka prof. Petruše (psiholog): "Kdo pa pravi, da moramo biti v življenju zadovoljni'?"
Dragi prof. Petruša, težnja k zadovoljstvu je ena osnovnih človekovi potreb!!
Po osebnemu zadovoljstvu verjetno ne hrepenijo edino mazohisti in tisti, ki mislijo, da se bodo s trpljenjem odrešili.

Meni je pa od vsega osebja na CMZju najbolj pomagal zdravstveni tehnik Jaka, ki me je, ko mi je bilo hudo objel in me potolažil. In nikoli mu ni bilo odveč vzeti si nekaj minut zame, ko sem potrebovala toplo besedo.
Medtem, ko sem na pogovorom s svojim psihiatrom, prišla na vrsto enkrat na mesec?! Huh?
V času ko si najbolj v podnu...
Drugače pa samo skupinske terapija.
Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #22 dne:: četrtek, 05. junij 2008 ura: 07:31 »

Tale Petruša je pa res ena cvetka....torej sprijaznimo se s tem, da smo nezadovoljni?.....jaz se ne bom dokler sem živ...

Tudi meni so pomagali mnogi fajn ljudje , tudi psihiatri, v času, ko sem se, kot mlad fant ,znašel na PhP IN kasneje pa PO...dr. Škerjeva, psiholog Požar, izreden vtis je naredil name dr. Lunaček...pa tudi medicinski brat Rudi je bil super človek, pa kakšna sestra, pa kuharce so mi pomagale s svojo preprosto človeško toplino....potreboval sem toplino, človeško toplino, ki je očitno nisem bil vajen...pa še zavedal se nisem tega...

takrat sem se prvič resnično počutil ljubljenega..od čistih tujcev...
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.370

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #23 dne:: četrtek, 05. junij 2008 ura: 08:26 »

Psihiatra doživljamo kot strokovnjaka, ki "ve" kaj je narobe z nami, ki ve, kako nam je mogoče pomagati, ki ima moč nad našim zdravjem, ki nas lahko reši..itd..,,potem smo razočarani, ko vidimo, da nam ta strokovnjak  sploh ne zna pomagati, mi pa še vedno hodimo k njemu, ker je to za nas edina rešilna bilka, saj smo vendar bolni in kaj naj drugega...?

Mnogi pacienti se težko sprijaznijo z dejstvom, da bodo morali predvsem sami delati na sebi.
In teh, ki niso bili pripravljeni aktivno spreminjat sebe, take je Rugelj takoj odslovil.

Pacienti pričakujejo, da jim bo psihiater pričaral takoj jutri srečo, zadovoljstvo, dobro počutje.
Napaka!
Psihiater, terapevt...jih samo VODI - usmerja po poti lastnega odkrivanja sebe.
Zdravila so le del zdravljenja.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.562

wanna be found

« Odgovori #24 dne:: četrtek, 05. junij 2008 ura: 08:29 »

Aslan PODPIS !!
Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #25 dne:: četrtek, 05. junij 2008 ura: 08:36 »

ja mogoče je tudi pripomba Petruše na mestu, da je treba pač sprejeti dejstvo, da ne moremo biti za vsako ceno in vedno srečni....naša kultura proizvaja "srečo", kot produkt potrošnje..Vsi se srečni smejejo z reklam in oglasov, vsi so lepi , zadovljni, imajo lepe, bele zobe...družine, ki se kažejo s plakatov, so rajsko srečne, imajo se radi ob tem ko se navdušujejo nad nečim kar so ravno novega kupili......

"Coca cola daje več življenja! Pijte coca colo in boste srečni!"   

Naša kultura hoče odrini dejstvo, da je človeško življenje povezano tudi s trpljenjem in bolečino...v namene potrošnje seveda...
Prijavljen
Dečko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 643

« Odgovori #26 dne:: četrtek, 05. junij 2008 ura: 08:47 »

Aslan PODPIS !!

Še moj zraven!  Smiley
Prijavljen

Bodi to kar si, ker tega ne počne nihče bolje kot ti!
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #27 dne:: četrtek, 05. junij 2008 ura: 09:11 »

Aslan, zbiraš avtograme moških?
Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.369

« Odgovori #28 dne:: četrtek, 05. junij 2008 ura: 10:02 »

ja mogoče je tudi pripomba Petruše na mestu, da je treba pač sprejeti dejstvo, da ne moremo biti za vsako ceno in vedno srečni....naša kultura proizvaja "srečo", kot produkt potrošnje..Vsi se srečni smejejo z reklam in oglasov, vsi so lepi , zadovljni, imajo lepe, bele zobe...družine, ki se kažejo s plakatov, so rajsko srečne, imajo se radi ob tem ko se navdušujejo nad nečim kar so ravno novega kupili......

"Coca cola daje več življenja! Pijte coca colo in boste srečni!"   

Naša kultura hoče odrini dejstvo, da je človeško življenje povezano tudi s trpljenjem in bolečino...v namene potrošnje seveda...
Se strinjam. Ni normalno stanje, da non-stop prekipevamo od sreče. In je normalno stanje, da imamo kdaj probleme oz. vedno jih imamo nekaj. Ljudje, ki mislijo, da sreča pomeni biti brez vsakih problemov, bodo večno nesrečni. Ljudje smo pač taki, da imamo vedno kaj, bolečina je sestavni del življenja. Stanje nirvane ne bi smela biti norma.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

wanna be found

« Odgovori #29 dne:: četrtek, 05. junij 2008 ura: 10:04 »

A si fovs  zvizgam
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.290

vsi smo orli

« Odgovori #30 dne:: četrtek, 05. junij 2008 ura: 10:33 »

...Zdravila žal ne morejo odgnati misli, človeka se ne zdravi s pestjo pisanih zdravil, ki te lahko le vržejo v horizontalo in nič drugega.
Spominjam se pa lepih medsebojnih odnosov in palačinka party. Iz česar je lahko povsem jasno, kaj v življenju zdravi.

oki

Mnogi pacienti se težko sprijaznijo z dejstvom, da bodo morali predvsem sami delati na sebi.
In teh, ki niso bili pripravljeni aktivno spreminjat sebe, take je Rugelj takoj odslovil.

Pacienti pričakujejo, da jim bo psihiater pričaral takoj jutri srečo, zadovoljstvo, dobro počutje.
Napaka!
Psihiater, terapevt...jih samo VODI - usmerja po poti lastnega odkrivanja sebe.
Zdravila so le del zdravljenja.

oki
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #31 dne:: četrtek, 05. junij 2008 ura: 10:56 »

ne, Lost, jaz ne potrebujem prilizovanja ženskam....
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

wanna be found

« Odgovori #32 dne:: četrtek, 05. junij 2008 ura: 12:06 »

ne, Lost, jaz ne potrebujem prilizovanja ženskam....

Se vidi o cem razmisljas, drugace nebi napisal....
Prijavljen

Dečko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 643

« Odgovori #33 dne:: četrtek, 05. junij 2008 ura: 12:23 »

Samo v vednost, jaz sem kot hrvaška in slovenska policija na levem bregu Dragonje in se izmikam incidentov zato me tudi nič več na forumu ne prizadane in ne gane!
Prijavljen

Bodi to kar si, ker tega ne počne nihče bolje kot ti!
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

wanna be found

« Odgovori #34 dne:: četrtek, 05. junij 2008 ura: 12:24 »

Decko tudi jaz sem se to naucil, tako da  oki
Prijavljen

masi
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.133

moja mačkonka Opa

« Odgovori #35 dne:: četrtek, 05. junij 2008 ura: 12:58 »

Hm, menim, da gre v tej temi tu bolj za vprašanje nestrokovnegain nečloveškega pristopa zdravnika do uporabnika, kajti tudi jaz sem vedela, da me čaka veliko dela in nisem pričakovala od psihiatra, da ima čarobno palčko, žal pa sem prvič naletela na osebo, ki je bila zelo groba, freh, da ne rečem nesramna, tako da si lahko predstavljate, kako mi je bilo...bolečina je bila še hujša, nizka samopodoba je bila še nižja.....
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
Jeri
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 108

« Odgovori #36 dne:: četrtek, 05. junij 2008 ura: 13:09 »

Jaz sem se odlocila, da taksna terapija, kot jo imam, ne vodi nikamor. Enkrat na dva meseca, pa se takrat ne odnesem nic. Tako da, tudi ce bi v mojem primeru psihiater imel carobno palcko, bi glede na stevilo terapij zelo malo pomagala ...

Zdaj sem narocena k Biserki Ilin. 18. junija. Me je ze zdaj malo strah ... prevec cudnih stvari se spominjam zadnje case ... takih, ki se jih nikoli prej nisem  Shocked

Ampak se zavedam, da je pot k ozdravitvi trnova in boleca ...in jo sprejemam, zaradi rezultata ...
Prijavljen

"It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society."
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #37 dne:: četrtek, 05. junij 2008 ura: 13:20 »

Ja Jeri,,trnova pot do zvezd..ha ha...

Če danes pomislim, da sem se prvič v življneju , pri enaindvasetih, počutil resnično sprejetega takega kot sem in ljubeljenega......

prej sem se motil,da me imajo radi starši......sem bil pač brez drugih izkušenj...

To se je zgodilo v "norišnici" (ne beri dobesedno)..na PHP.....elde na predsodke sem mislil, da odhajam v pekel, prišel pa sem v svobodno okolje, kjer si lahko odšel ven kadar si želel, kjer si srečal sotrpine, zanimve, tople ljudi, kjer si se lahko pogovarjal o sebi, kjer so se ljudje trudili....

Ja, madona, pa kje za vraga sem prej živel, če sem se v psihiatrični bolnišnici prvič počutil resnično sprejetega..?

malo so me prevzelo spomini, na težke čase, hkarti pa tudi lepe....
Prijavljen
outside
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 566

« Odgovori #38 dne:: četrtek, 05. junij 2008 ura: 13:24 »

Zdravniki so samo  ljudje kot vsi drugi, imajo svoja življenja in težave. Vsak dan se ubadajo s problemi drugih in tudi oni so pod stresom in reagirajo temu primerno. Ne mislim zdaj zagovarjat vseh, ker sem tudi sam naletel na takega, ki bi mu bilo potrebno odvzeti naslov dr. in mu prepovedati delo s pacienti.
Tudi vase se moramo zazreti, sami dobro vemo kakšni tankočutni občutljivci smo in da nas lahko iztirijo malenkosti, ki jih drugi še porajtajo ne. Ne moremo vedno pričakovati, da nas v ordinaciji čaka, nasmejana, polna dobrote in sočustvovanja polna oseba, ki nas bo samo božala. Povedati mora tudi stvari, ki nas bolijo in si jih sami nočemo priznati, ampak zato to ni slab terapevt!

Ribič
Prijavljen
Jeri
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 108

« Odgovori #39 dne:: četrtek, 05. junij 2008 ura: 14:06 »

Ribic, v mojem primeru to ne drzi.

Sem svojega psihiatra klicala kake dva meseca nazaj, da rabim URGENTNO k njemu prit, ker se mi bo zmesalo (pac so ble situacije, poleg moje osebne, zaradi katerih sem se dokoncno sesula) ... ves, kdaj mi je dal datum? Cez 14. dni ...
Kaj ce bi bila samomorilno nagnjena?
Prijavljen

"It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society."
Strani: 1 [2] 3 4 5 ... 29   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar