FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 21:48

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Alkohol in depresija  (Prebrano 1149 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
juremegy
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2

Prijateljica

« dne:: sreda, 03. junij 2009 ura: 00:08 »

Lep pozdrav.Imam prijatelja,ko je trezen je najboljši človek.Vse bi dal za prijatelje in svoji punci.Ampak mislim da skriva svojo depresijo in agresijo.In to tako dobro,da se sploh n opazi.Ko pa spije malo več alkohola,pa postane agresiven in išče tezave.Kot da bi hotel,da se stepe z nekom.

Nazadnje ga je neka malenkost,ko je punca njegova malo grobje rekla njemu na eno vprašanje,se je začelo.
Hoteli smo se it rolat in on je karnaenkrat rekel da ne gre nikamor in gre domov.

Mi smo šli in kasneje smo se spet dobili zunaj.Najprej je začel izzivati nekega moškega,kar tako,da bi se lahko znesel nanj,če bi se on odzval.Pa na srečo ni.

Ko smo šli domov je začel maltretirati svojo punco,in ko smo ga mirili je vsem po vrsti grozil.

Punca je morala prespati pri meni,ker ji ni hotel dati miru.
Grozno je bilo,4X smo klicali policijo,na koncu ji je razbil celo vrata in ji grozil,ni upala več domov.

Drugi dan me je napadel,zakaj sem klicala policijo in me vprašal kaj je storil!!

Punco je drzal za vrat ji grozil metal po stanovanju,....
A on se tega ni zavedal.Vse skupaj je trajalo kakšne 4 ure.
Takrat sem se ga začela bati,še toliko bolj,ker smo bili prijatli vedno je pomagal in smo hodili na kavice in skrbeli za domače zivali,ko nas ni bilo par dni.
Zal mi ga je in bi mu rada pomagala.Vendar me je strah,če mu omenim naj se gre zdravit.Ne vem kako se bo odzval.
Zdaje je zgubil punco in prijatelje.
Terorizira in se ne zaveda,kakšne strahove nam je povzročil.

Lep pozdrav in šrečni bodite Cry

A ima še kdo takšne izkušnje in ali mu lahko kako pomagamo!
Prijavljen
ton
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.138

« Odgovori #1 dne:: sreda, 03. junij 2009 ura: 08:26 »

Hmnjah, agresivnost te vrste je lahko lastnost (predvsem moške) depresije, lahko je del kakšne druge motnje ALI PA nekaj povsem ne-bolezenskega, del temperamenta, nepredelanih izkušenj. Tvojemu prijatelju bi koristilo... najdem samo angleški termin 'anger management', skratka neko svetovanje ali izobraževanje, kako preusmeriti, kanalizirati srd, ki se v človeku nabira in ga (v njegovem primeru alkohol) potem kaka malenkost spravi na dan.
Ja, za začetek pogovor s strokovnjakom, ne nujno psihiatrom, morda najdete kaj uporabnega z brskanjem po spletu.
Prijavljen

Anuška, javi se! In kje neki kolovrati Scorpion?
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #2 dne:: sreda, 03. junij 2009 ura: 08:48 »

tvoj prijatelj je alkoholik; ker je alkoholizem bolezen, je potrebno ustrezno zdravljenje. Pri nas je kar nekaj bolnic, ki se s tem ukvarjajo...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar