FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 21:43

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Bolečina, mravljinci, pekoče težke roke in prsti-depresija?  (Prebrano 4738 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Sheida
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« dne:: ponedeljek, 01. junij 2009 ura: 15:03 »

Pozdravljeni!

Šla sem čez manjšo depresijo, panične napade...itd..zdj je vse ok, se mi zdi da se počutim veliko boljše samo že kakšen teden ne morem premikat prstov na rokah, roke me tud pečejo in bolijo..včasih se mi zdi, da bom kr otrpnila, kar cel telo..še posebej kadar vozim avto..SKRATKA, težko premikam prste, kar me zelo moti, malce me bolijo tudi sklepi.. A je to posledica depre? AD jev ne jemljem..

Prosim pomagajte!!!
Prijavljen
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.429

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 01. junij 2009 ura: 19:37 »

Živjo!

Meni se podobne stvari dogajajo že tretje leto in to vedno poleti. Poleg mravljincev v roki imam pekoč hrbet, močan glavobol, slabost in vrtoglavico, pa še špikanje okoli srca in stiskanje v grlu. Vse pripisujem anksi in paničnim napadom, sem pa tudi v depresiji iz katere me rešuje antidepresiv. Lahko je povezano tudi s hrbtenico.

Sem že malce navajena, čeprav sem spet v smrtnem strahu, da je kaj narobe. V ozadju mi zdrav razum govori, da je z menoj vse v redu. Priporočam ti obisk pri psihiatru, da ugotovita, če res vse izvira iz psihe. Tudi obisk pri splošnem zdravniku nebi izpustila.

Pojdi čimprej, da boš pomirjena!

Pozdrav rozicodam
Prijavljen
nedostopna!!
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 183

« Odgovori #2 dne:: sobota, 08. avgust 2009 ura: 15:23 »

tut jst mam take tezave... me zacne spikat okoli srca,potem me se pa leva roka boli polek,nvm predela kje me boli,vem sam da me boli,pa ne fejst... ampk tk cudn obcutek mam,ko da bi mravljince mela. Zmeri me je strah da me bo kap,kr naj bi bli to znaki srcke kapi  Sad
Prijavljen

I wanna disappear..but i can`t cuse my dog need me and I need him every day <3
KATRIN
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« Odgovori #3 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 11:04 »

POZDRAV VSEM,
imam težave,ki bi naj bile psihičnega izvora-tako pravi zdravnik.Torej že nekaj mesecev se mi občasno pojavljajo mravljinci po levi strani obraza,po levi roki in malo levi nogi.Pa tudi bolečina pri srcu je prisotna.Zdravnik mi je rekel,da so to znaki depresije in mi predpisal Ecytara tablete,ki pa jih nisem začela jesti zaradi stranskih učinkov in ker se sama sebi ne zdim depresivna.Sem pa res pod stresom-ful.Zdaj pa so se mi težave spet začele,tudi slabo mi je mal in kaditi mi ne paše,čeprav nisem strastna kadilka.Ne vem al naj začnem s tabletami ali naj poskusim kaj drugega.Zdravnik,ki ga trenutno obiskujem je mal smotan,se mi je smejal ko sem mu rekla,kaj če me kap.Stara sem 34 let in mama dveh fantov,tako,da me je strah,kaj,če se mi kaj naredi in me je strah smrti zelo.Mogoče od tod izvira moja depresija.
Hvaležna bi vam bila za vsak odgovor,izkušnjo ali nasvet.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #4 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 11:07 »

http://www.ezdravje.com/si/zivcevje/depresija/

http://www.fidimed.si/zdravstvene_teme/clanki_strokovnjakov/13/stres.html
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 267

« Odgovori #5 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 11:50 »

POZDRAV VSEM,
imam težave,ki bi naj bile psihičnega izvora-tako pravi zdravnik.Torej že nekaj mesecev se mi občasno pojavljajo mravljinci po levi strani obraza,po levi roki in malo levi nogi.Pa tudi bolečina pri srcu je prisotna.Zdravnik mi je rekel,da so to znaki depresije in mi predpisal Ecytara tablete,ki pa jih nisem začela jesti zaradi stranskih učinkov in ker se sama sebi ne zdim depresivna.Sem pa res pod stresom-ful.Zdaj pa so se mi težave spet začele,tudi slabo mi je mal in kaditi mi ne paše,čeprav nisem strastna kadilka.Ne vem al naj začnem s tabletami ali naj poskusim kaj drugega.Zdravnik,ki ga trenutno obiskujem je mal smotan,se mi je smejal ko sem mu rekla,kaj če me kap.Stara sem 34 let in mama dveh fantov,tako,da me je strah,kaj,če se mi kaj naredi in me je strah smrti zelo.Mogoče od tod izvira moja depresija.
Katrin jaz imam iste probleme, meni se je psihiater tudi smejau pa mi začeu da sem anoreksična pa sem mu mogla risat metulčke pa hišce pa rožce pa dobesedno bedarije nakoncu mi je rekeu ''pri tebi se neda nič narest,use je zakoreninjeno v tebi,hodi ven na sonce jej zdravo hrano(sadje,zelenjava)) dau mi je Zoloft 100mg ga jemljem že 4 leta pa nič ne pomaga, tko da js sm začela kr brez AD-jeu oz. postopoma manjšam dozo, šla sem tudi v knjižnjico po knjigo, ki še ni pršla nazai  Sad (kako premagati depresijo,tesnobo in panične napade brez zdravil).JS amm depresijo tesnobo in panišne napade že 5 let oz. so se mi panični napadi pojavl po letu in pol depresije (pečt me začne koža,mravljinci,mrzlica al pa me zakuha,slabost,vrtoglavica) vedno ful zapaničarm kam naj grem na koga naj se ubrnm,ko sm doma povedla kaj mi je so mi vsi + psiholog in osebni zdravnik rekl da je to sam v moji glavi da skos mislm na to da se mi bo neki zgodl in da pol pride panični napad ..... prenehala sem piti kavo s kofeinom pijem zdej brez kofeina ker kofein pospeši napade.

Priporočam ti da si kupš čaj Melisa js sm si ga kupla spijem 2 na dan in me malo pomiri pa še dobrega okusa je, sladkaš ga pa po lastni želji.

Če te kaj muči samo piši....Drži se  rozicodam
Prijavljen
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #6 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 16:02 »

Limonca pišeš,da jemlješ Zoloft že 4 leta in,da ti nič ne pomaga.A si kdaj premišljevala ali govorila
s psihiatrinjo o zamenjavi AD?Za razne psihomatske in fizične bolečine imam jaz Cymbalto in mi je
pomagala.
Sicer pa sedaj zmanjšuješ a ne?
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Tačka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 391

« Odgovori #7 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 16:17 »

POZDRAV VSEM,
.... in ker se sama sebi ne zdim depresivna.Sem pa res pod stresom-ful.Zdaj pa so se mi težave spet začele,tudi slabo mi je mal in kaditi mi ne paše,čeprav nisem strastna kadilka.Ne vem al naj začnem s tabletami ali naj poskusim kaj drugega.Zdravnik,ki ga trenutno obiskujem je mal smotan,se mi je smejal ko sem mu rekla,kaj če me kap.Stara sem 34 let in mama dveh fantov,tako,da me je strah,kaj,če se mi kaj naredi in me je strah smrti zelo.Mogoče od tod izvira moja depresija.

uf,.. tudi jaz se sama sebi ne zdim depresivan, sem pa velik (vsaj tako izgleda) strahec.. ob določenih situacijah, ki me potem peljejo.. tja kjer ne želim biti..

glej, jaz takih znakov v začetku nisem imela.. so pa to znaki tresnobe, strahu.. ja.. , trenutno me že ene tri dni matrajo vsi ti znaki.. ki seveda vodijo v slabo razpoloženje, brezvoljnost, slabo spanje... ni-da-ni.. kar je menda po "definiciji" že depresija..

Ja, tudi jaz sem imela "strahove" kaj če me bo konec.. saj tega se ne da zdržeti, no pa me ni konec,
še sem tule, se borim.. trenutno z AD-ji.. sama se maksimalno trudim, včasih obupam, vsak ima slabe dneve.. pa to je normalno  pomezik

drži se in piši kako si se odločila

rozicodam
Prijavljen

Smeh je pol zdravja ....
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 17:16 »

Suzy sem govorila o tem z zdravnikom in psihiatrom pa mi je reku da bo že prijelo pa da nesmem negativne misli skos met pa to.Drgač pa ja zmanjšujem in zaenkrat se ne počutm neki bolj slabo kot sem se prej ko sem bila na polnem AD-ju.Se mi zdi da s pozitivnimi mislimi,sprehodi,zdravo hrano se da depresijo počasi in počasi pregnat stran je pa res da rabiš čas pa da pridejo dnevi ko je velika kriza.Ampak mislim da mi bo ratalo  clap

Če mi rata vas vse povabim na žurko  wav
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.987

« Odgovori #9 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 17:26 »

Suzy sem govorila o tem z zdravnikom in psihiatrom pa mi je reku da bo že prijelo pa da nesmem negativne misli skos met pa to.

Huh? ne vem zakaj imam občutek, da te tale psihiater sploh ne jemlje resno...morda zaradi tvoje mladosti? Mislim..."ne met negativne misli"...ja, saj v tem je point...saj jih nočemo imet, pa se nam rinejo v glavo...Moral bi ti povedat KAKO spremenit negativne misli v pozitivne ali pa vsaj v nevtralne...

Se mi zdi da s pozitivnimi mislimi,sprehodi,zdravo hrano se da depresijo počasi in počasi pregnat stran je pa res da rabiš čas pa da pridejo dnevi ko je velika kriza.Ampak mislim da mi bo ratalo  clap

Če mi rata vas vse povabim na žurko  wav

Limonca  rozicodam ti res srčno želim, da ti uspe....a vedi, da še vedno obstajajo druge možnosti, če s temi dejavnostmi ne bo šlo v plus.
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 18:02 »

Vem Slavka, probala bom res use use usee kar je možno, če pa nebo šlo si bom pa najdla kakega ki se mu res lahko reče psihiater.. Shocked
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #11 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 18:15 »

ja sej......... vsem nam naj sam reče:

nehite razmišljat slabo

in bo PFUF  *.*.*. *:*:*:*.*.*.*.*.

vsi bomo cured!!!

Matr, bi pa rada srečala tega šarlatana, ker to pa je šarlatan!!!
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 18:35 »

Ah nima 5 pik v glavi, prvo naj zase psihiatra najde predn gre v ta deu pa vsakemu ki notr stop reče narič sončka pa travco pa nehi negativno razmišlat
Prijavljen
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 19:34 »

Vem Slavka, probala bom res use use usee kar je možno, če pa nebo šlo si bom pa najdla kakega ki se mu res lahko reče psihiater.. Shocked

Limonca jaz bi na tvojem mestu,kar hitro poiskala drugega psihiatra!!
Prijavljen

_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 20:02 »

Še iščem če najdem katerega blizu Kamnika ali pa še bolje v Kamniku  wav Sem najdla sicer enega pa newem točno al je samo za odrasle ker menda je za odrasle od 25. leta nprei
Prijavljen
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 20:15 »

Suzy misliš da lahko js psihiatrinji pošlem po mailu da malo pouprašam kako pa kaj pri njej gre? Sem najdla eno iz mojega kraja pa sem zasledila samo njen mail

Prijavljen
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 20:21 »

Seveda Limonca,....na kratko ji opiši kako je s teboj in prosi,če se lahko naročiš
pri njej.
Prijavljen

_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 20:32 »

Sem ji na kratko upisala moj problem,ji postavila malo prašanj kje se nahaja in tako naprej.Zdej pa bom počakala na odgovor pa vam sporočim  wav
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 667

« Odgovori #18 dne:: sreda, 29. junij 2011 ura: 01:54 »

LIMONCA

SAMO POGUMNO. res si najdi novega psihiatra. Poleg vsega da ti je hudo, ne raiš še tega da se nekdo norčuje iz tebe rozicodam
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: sreda, 29. junij 2011 ura: 13:14 »

od vseh je biu odgovor sledeči: ''Sprejemamo samo ljudi od 21. leta naprej.Ko boš dopolnila 21 let pa se lahko oglasiš''   

A predn dopolnim 21 let pa lahko grem 10m pod zemljo...Nevem v čem je fora da še dajejo starostne omejitve.Razumem za diskoteke pa to 18+ ampak ko je človek bolan že več let rabi da mu nekdo pomaga da lahko v miru se izšola in zaživi življenje in je še tu starostna omejitev.
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar