FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 18:13

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Depresija?  (Prebrano 3136 krat)
eta64
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 9

« dne:: četrtek, 21. maj 2009 ura: 13:40 »

Pozdravljeni,

že dve leti se dobesedno matram z meni neznanimi občutki. Obiskala sem dr. Štebljaja na Psihiatrični kliniki v Ljubljani, dr. Kastelica, vendar zaman, nobeden ne razume mojih tegob. Skratka, na kratko povedano, splošni zdravnik mi predpisuje 2 Cipralexa po 10 mg na dan. Pol leta je stanje evforično, objela bi ves svet, komuniciram brez problemov, ničesar me ni strah, nato pa sledi obdobje potrtosti, tesnobe, strahu, depre. Ne grem več nikamor in ždim doma, če pa grem sem neverjetno utrujeno, da komaj hodim. Pomirjevala sem opustila že osem mesecev. Hodila sem na psihoterapijo v Izolo, pa ne razumejo mojih duševnih bolečin. In leta tečejo, vsakikrat je enako, boljše, nato kljub zdravilom slabše. Probala sem že vrsto antidepresivov, pa niso pomagala, le Cipralex me nekako lepo naredi evforično, kar mi seveda tudi paše, samo da ponoči spati ne morem. Pa vstajam, kadim, ležim, pa spet vstanem, zaspim pol ure, potem pa spet na novo. Pa se mi zdi pa prihaja ponovno neka faza melanholije.

Prosim, ima že kdo podobno izkušnjo, stara sem 44 let, z 18. letno hčerko. Sumim na bipolarko.

Za odgovor se zahvaljujem.
Prijavljen
trina
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 982

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 21. maj 2009 ura: 13:56 »

Eta, Šteblaj je eden naših najslabših psihiatrov (za takega velja tudi med svojimi kolegi) in že dolgo zrel za odvzem licence. Če sumiš na bipolarno motnjo, se pojdi pokazat Dernovškovi, tudi na Polikliniko - samo problem je, da ima 5 mesecev čakalne dobe.

Če gre mogoče res za bipolarno motnjo, nikakor ne bi smela jemat antidepresivov brez hkratnega stabilizatorja razpoloženja. Si pred tistim, kot praviš, evforičnim stanjem že jedla cipralex?
Prijavljen

Če hočeš zmagat, ne smeš zgubit. (Otto Grunf)
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 349

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 21. maj 2009 ura: 14:13 »

Jaz moram pa tukaj vzeti v bran dr. Šteblaja. Namreč moja izkušnja z njim je zelo pozitivna.
Prijavljen

Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
trina
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 982

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 21. maj 2009 ura: 14:15 »

Lepo.
Najbrž pa nisi bila nikoli hospitalizirana na njegovem bivšem oddelku. Smiley
Prijavljen

Če hočeš zmagat, ne smeš zgubit. (Otto Grunf)
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 21. maj 2009 ura: 14:24 »

Ne, seveda ne. Tudi antidepresivov nisem nikoli jemala. Parkrat sem bila pri njemu, drugače pa sem hodila na psihoterapijo.
Prijavljen

Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 21. maj 2009 ura: 14:31 »

Tudi dr. Šteblaj ima 5 mesecev čakalno dobo.
Prijavljen

eta64
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 21. maj 2009 ura: 16:30 »

Mah, prej sem jemala Effectin ER150 mg, pa je bila evforičnost še hujša. Štebljaj mi je predpisal transakcijsko analizo, mi pojasnil, da nimam nič, pa sem bila enkrat pri Ravnikarjevi, ki mi jo je priporočil, se zjokala, ker je bila precej stroga do mene, in šla domov. Potem sem klicala Milivojeviča, pa je imel ravno počitnice, pa še drag je na uro, pa sem terapijo opustila. Ma kaj pa naj tukaj na Obali, še psihiatrov nimamo, ki bi se kosali v strokovnosti, kaj šele psihoterapevte.

Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 21. maj 2009 ura: 16:36 »

Citiraj
Ma kaj pa naj tukaj na Obali, še psihiatrov nimamo, ki bi se kosali v strokovnosti, kaj šele psihoterapevte.
Res. Edino še lahko poskusiš v Strunjanu. Mislim, da je čakalna doba vseeno manjša od  mesecev. V Zd Koper raje ne poskušaj. Ni nikogar, ki bi te vzel. Pa tudi nekih, ki bi ti jih lahko priporočili ni.
Pridi k nam na skupino naslednji torek. Morda slišiš kakšno zanimivo informacijo.
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
eta64
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 21. maj 2009 ura: 18:22 »

Seveda pridem v torek, Mina. Pojasnite mi prosim, kje naj obrnem, če prihajam iz Portoroža v Žusterno, in pridem do križišča. Kam naprej? Ob osmih zvečer, ne?
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #9 dne:: četrtek, 21. maj 2009 ura: 21:10 »

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,3486.0.html

iz smeri Portoroža ... ko boš prišla do semaforiziranega križišča v Žusterni - zavij desno, kot za hotel ... in si tam ... stavba (KS Žusterna) v kateri imamo skupino, je nekaj metrov naprej ... ko zaviješ na križišču desno se držiš desne smeri, ta stavba je par metrov naprej gor v hrib ... ti kar išči frej parkirni, lahko pustiš kjerkoli tam (bočno) ali preko ceste od stavbe KS (tam je za ene 4 avte), pa tudi zadaj je plac za kak avto
če veš kje je hotel Žusterna (Aquapark) se sigurno najdemo Smiley

26.5. (torek) ob 20.00

Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
eta64
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: četrtek, 21. maj 2009 ura: 21:48 »

Monika, torej zavijem desno, tam so neki lokali, pa nek hotel, kam naj zavijem? Proti domu upokojencev? Daj mi malo bolj natančno opiši, zavijem desno na križišču, nato, kam naprej, na levi je snek bar, nato je vmes še en lokal. torej, kam naprej?

lp Tongue
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 21. maj 2009 ura: 22:24 »

ja, to je tam ... na levi je snack bar (in parkirišče), ti greš pa NE tja levo, ampak desno! takoj kje tam že lahko parkiraš, na tvoji desni bo za bočno parkirat ... greš mimo zunanjega bazena (ki bo na tvoji levi), NE zaviješ levo pri tem bazenu, ampak greš naravnost mimo ... in pet metrov naprej imaš na desni mini parkirišče (za ene 4 avte), PREKO CESTE od tega je stavba v kateri imamo skupino (stavba KS Žusterna)

upam, da sem ok napisala ...

sem ti pa hotela prej povedat, da, če prideš do snack bara recimo, bomo mi naredili par korakov tam do tebe in se bomo našli, brez problema! Smiley
Prijavljen

eta64
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: četrtek, 21. maj 2009 ura: 23:37 »

zmenimo se tako. pridem do snak bara. bom nekje parkirala. pridite, pa se dobimo pri snak baru. pa gremo dalje do KS skupaj.

Velja? clap
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.089

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #13 dne:: petek, 22. maj 2009 ura: 06:45 »

Tule je se karta  http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_jcalpro&Itemid=1&extmode=view&extid=140   upam da bo v pomoc
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: petek, 22. maj 2009 ura: 08:40 »

karta je bla tud za zgornjem linku že ... Wink

tako kot si rekla, pridi do snack bara, parkiraj in se slišimo (ti pošljem OS)! Smiley
Prijavljen

Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar