FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 21:32

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: kaksna motnja?  (Prebrano 555 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
alekmar
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: sreda, 20. maj 2009 ura: 10:49 »

Pozdravljeni,
imam prijatelja, ki ima ze vec kot eno leto tezave. Vceraj mi je omenil da ima sizipovsko motnjo, za katero pa na netu nisem nasla nobenih zadetkov, zato predvidevam, da je verjetno kaj drugega, podobnega tej besedi. Najprej bi me zanimalo ce kdo ve kaj bi lahko bilo, potem pa naprej v poglabljanje njegove bolezni. Drugace je nezaupljiv do tablet, imel pa je ze veckratna taka obdobja. Vmes, ko je bil "zdrav", je bil zelo energicen, komunikativen, vedno dobre volje.
LP
Prijavljen
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.056

« Odgovori #1 dne:: sreda, 20. maj 2009 ura: 11:20 »

Nekaj o shizotipski motnji si prebereš lahko tu:

http://www.psihiater-leser.com/452/56001.html?*session*id*key*=*session*id*val*

Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
kagome
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 29

« Odgovori #2 dne:: sobota, 23. maj 2009 ura: 11:56 »

Ne vem , ce je to pravo mesto za vprasanje, ki ga bom tukaj zastavila,apak moj najboljsi prijatelj ima dijagnozo psihoza.Ne vem kaj dosti o njegovi bolezni, tudi sam pravi o svoji bolezni: ne vem tocno kaksno psihozo imam, niti me ne zanima". Redno hodi psihijatru in psihologu. Zadnjih mesec dni se popolnoma spremenil do mene, oddaljil se je, dela zid med nami, in mene to zelo boli (seveda ce sem jaz preobcutljiva nevroza  kiselnasmeh). Mene zelo boli to ko gledam kako izginja iz mog zivljenja, dolgo sva imala zelo lepo prijateljsto, bil mi je kot brat, oz. se zmeraj mi je, ampak cutim kako pocasi odhaja stran. Vem da je normalno da se prijateljstva prekidajo, da spoznavam nove ljudi, da se spreminjamo in paralelno s tem nam stari prijatelji ne ugajajo vec, nam ratajo moteci... In morda pretiravam, ko mislim da je njegova diagnoza kriva za razpad nasega prijateljsta, morda mu je enostavno ratal dolgcas z mano... Amoak vseno bi rada en nasvet: kako treba ravnati z bliznjimi, ki imajo psihozo. Nujno rabim izvedeti, zelo me boli tisto kaj se dogaja, tudi zelo upliva na boje psihicno stanje... Cry
Hvala na odgovoru in pomoci rozicodam
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar